Работа, CV-та, HR-и, съвети - 37-ма тема

• 74 057
  • 749
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Успех на всички търсещи работа!   bouquet

# 61
Да с 2 договора съм в момента,даже и си взимах 1 година пълния размер на майчинството+заплата.Знам,че там дори и да се върна ще ми направят живота черен,но не искам да им се разминава.Миналия месец уволниха от филиала във Варна едно момиче защото чули че си правила инвитро......няма такива гадове

Няма нищо човешко  в подобно отношение, но не можеш да направиш нищо срещу това. Реално те не са предприели действия срещу теб и ти не можеш да се облегнеш на нищо, за да докажеш твърдението си. Друг е въпросът, ако са ти прекратили договора. Тогава имаш основание да ги съдиш, както имаш право да не подписваш нищо до изтичане на майчинството. Не могат да те пипнат, докато си по майчинство, но да, могат да ти вгорчат живота след това и ти отново нищо не можеш да направиш.
От друга страна - не ти ли се струва некоректно от твоя страна, че си получавала заплата+майчинство? Майчинството е платен отпуск. Ако по време на майчинство си в трудови взаимоотношения срещу заплащане, нямаш право да получаваш майчинство. Това е все едно да получаваш обезщетение от БТ и в същото време да работиш някъде.
Закона го позволява,ако се върнеш на раб.си място и детето не е в ясла е заплата+1/2 майчинство,ако те наемат на ново работно място запазваш майчинството и целия размер на заплатата.Консултирах се със ИТ,счетоводител и адвокат,ще ви пиша за развръзката.Пожелавам ви хубав празник и да намерите мечтаната работа Hug

# 62
Здравейте, обмислям дали да кандидатствам тук http://ar2.government.bg/ras/konkursi/preview_post.html?id=37008. Имам магистърска степен по Хранителни технологии, работила съм като технолог в много голяма хранителна компания близо 7 години. Знаете ли как протичат интервютата за тези държавни длъжности? Изобщо ако имате някаква информация или съвети относно това, ще съм много благодарна.

# 63
Здравейте, миналата седмица бях на интервю за работа в Германос, позицията е продавач-консултант.
Бих се радвала, ако някой тук сподели нещо повече за въпросната компания, евентуално ако има хора, които работят или някой, който също е ходил на интервю, т.к. видях, че те търсят кадри в доста населени места, а аз кандидатствах в гр.Варна. Благодаря ви.
  bouquet  bouquet

# 64
Здравейте,

Ще съм благодарна, ако можете да дадете мнения за банковия сектор - интересуват ме в момента конкретно Райфайзенбанк, УниКредит, Алфабанк (тъй като за техни обяви ще кандидатствам), но може да коментирате и за други, няма да е лошо. Какви условия на работа предлагат, заплати горе-долу, отношение, остава ли се след раб. време, абе всичко , което можете да споделите ще ми е от огромна полза. Също така се интересувам дали стажантските програми на някои от банките са платени и съответно какво е заплащането.

Благодаря предварително  bouquet

# 65
  • КиТ
Здравейте, обмислям дали да кандидатствам тук http://ar2.government.bg/ras/konkursi/preview_post.html?id=37008. Имам магистърска степен по Хранителни технологии, работила съм като технолог в много голяма хранителна компания близо 7 години. Знаете ли как протичат интервютата за тези държавни длъжности? Изобщо ако имате някаква информация или съвети относно това, ще съм много благодарна.

Трябва да имаш според мен опит в държавната администрация на подобна позиция/това са въпросните 4 години които ги изискват/.Доколкото имам опит с кандидатстване по държавни администрации  Peace Защото ти хубаво имаш тези 7 години,но според мен няма да и признаят  newsm78

Само стажа в Прокеридт банк е платен/Млад Банкер се казва Grinning/ Вече,ако въпросния клон и банка са решили нещо друго може....

# 66

Трябва да имаш според мен опит в държавната администрация на подобна позиция/това са въпросните 4 години които ги изискват/.Доколкото имам опит с кандидатстване по държавни администрации  Peace Защото ти хубаво имаш тези 7 години,но според мен няма да и признаят  newsm78

Да, май е така. Сега, като помисля малко, май доста нависоко се целя. Предполагам, че си имат човек вече, длъжността е хубава.  Pelenė, според теб има ли смисъл изобщо да се кандидатства за държавна администрация, ако нямаш подобен опит?

# 67
Моля за мнение за магазините втора употреба Мания. Канена съм утре на презентация и интервю, но четох, че е франчайз партньор и покрай това - че не е много желателно да се работи за техен франчайз. newsm78
Хайде де, само секретарки ли сме се събрали тук?  Laughing

# 68
  • Вече на светло в София
Kitty the cat, аз съм била 3 пъти на такъв конкурс, но в друга област. Допускат кандидати, без да са били в администрацията. Аз нямам стаж в администрацията нито ден. Трябва да имаш необходимия минимум стаж по специалността по която е конкурса. Ти си подай документите. Те после изкарват списък с одобрените кандидати и ако има не допуснати казват причината защо.

Аз искам да питам дали някой е ходил на такъв конкурс, ( пак администрация) на който начина на провеждане е "Писмена разработка на тематика, свързана....."? Това какво е? Задават ти просто въпрос от областта ли? newsm78 Колко трябва да напишеш?

# 69
MAD65, благодаря. Не знам,  чудя се още. Доста неща не са ми ясни, например - "• начин за провеждане на конкурса (всички изброени):
Интервю
Писмена разработка по друга тематика.
Българско и Европейско законодателство свързано с осъществяване на дейността по контрол на храните."
Това също не разбирам: "3. минимален ранг за заемане на длъжността: не по-малко от 4-години;
4. минимален ранг за заемане на длъжността: ІІІ-ти младши;
5. длъжностно ниво по КДА: 7;
6. наименование на длъжностното ниво по КДА: ръководно ниво: 7А;
7. да отговаря на изискванията на чл. 7, ал. 1 от Закона за държавния служител. "

И последно, че доста досадих  Embarassed какви са точно "4. Копие от документи, удостоверяващи продължителността на професионалния опит.".
Съжалявам за многото въпроси, може да ви се сторят и глупави, но не съм кандидатствала никога по държавен конкурс. То и сега не съм сигурна дали ще го направя, де. newsm78

# 70
  • КиТ
MAD65 точно,че ти може би си кандидатсвала за позиция където не се е изисквало опит задължително в администрацията
 - професионален опит – не се изисква или минимален ранг за заемане на длъжността V
младши;
Разбира се Kitty the cat нищо не губиш подай си документите,но за мен 4. минимален ранг за заемане на длъжността: ІІІ-ти младши; е точно това,преди това да си била младши специалист на подобна длъжност и вече да искаш да се издигаш до Началник на отдел,където ти изискват въпросните 4 години  Peace
А те ще ти пишат,като не допусната,защото -
Не притежава професионален
опит 4 години или минимален
ранг за заемане на
длъжността  ІІІ-ти младши.  Peace

Но пак казвам нищо не губиш подай си документите  Grinning

# 71
  • Вече на светло в София
Kitty the cat, аз съм била само на тестове. Точно питам дали някой няма да се включи с разяснение  по това как протича "Писмена разработка по друга тематика".

Иначе ранговете се приравняват от стажа по специалността, който се доказва с копия от трудовата ти книжка или от осигурителната книжка.
Чл.7 ал.1 винаги го искат. За него подписваш декларация, че си запозната с него. Виж го какво точно казва.
Ако имаш и други сертификати от курсове и следдипломни квалификации също дай копия.
Това са задължителни атрибути, които те трябва да напишат в обявлението.

# 72
Pelenė, и аз така си мисля. Още повече, за началник отдел ще предпочетат човек със стаж в администрацията.
MAD65, доколкото разбрах от прочетеното, ако тепърва започваш в държавната администрация, се водиш V ранг.
Нищо, ще продължавам да следя.

# 73
Kitty the cat - "4. Копие от документи, удостоверяващи продължителността на професионалния опит.".  - това е копие на трудовата книжка.
7. да отговаря на изискванията на чл. 7, ал. 1 от Закона за държавния служител. " - това е една декларация по образец. Ето тук можеш да прочетеш в чл.7 какво пише, а ако и напишеш името в Гугъл ще ти излезе и самата декларация. http://ar2.government.bg/ras/help/zdsl.html
Ето и самата декларация - http://econ.bg/%D0%A4%D0%BE%D1%80%D0%BC%D0%B8/%D0%94%D0%B5%D0%BA … .126721_at.7.html
Другите неща са точно как се води длъжността, задължени са да ги напишат в обявата за работа. Ако някой работи като Човешки ресурси в администрация може да ти ги обясни подробно, аз не съм специалист точно в тази област.
Подготви си добре документите и гледай да не пропуснеш нищо, защото заради един не положен подпис или пропуснат документ и няма да те допуснат до тест или каквото е там.
Дано да съм била полезна.

# 74
  • КиТ
За мен тоя Началник ще бъде човек на някого,вярно Пловдив не малък град,но  Whistling знаете как е в България  Peace

Kitty the cat и аз се надявам да съм била полезна и да не съм те разубедила  Crazy Hug

Общи условия

Активация на акаунт