Работа, CV-та, HR-и, съвети - 37-ма тема

• 74 061
  • 749
  •   1
Отговори
# 75
Благодаря ви, момичета, за помощта  Hug  bouquet Не знам, ще го мисля още.  newsm78

# 76
Здравейте,

Ще съм благодарна, ако можете да дадете мнения за банковия сектор - интересуват ме в момента конкретно Райфайзенбанк, УниКредит, Алфабанк (тъй като за техни обяви ще кандидатствам), но може да коментирате и за други, няма да е лошо. Какви условия на работа предлагат, заплати горе-долу, отношение, остава ли се след раб. време, абе всичко , което можете да споделите ще ми е от огромна полза. Също така се интересувам дали стажантските програми на някои от банките са платени и съответно какво е заплащането.

Благодаря предварително  bouquet

Твърде общ въпрос.
Намате опит, предполагам, но заплатите са най-разнообразни, както и натовареността. Като ниво на заплати, може би от горе надолу: Уникредит, Райфайзен, Алфабанк.
Стажа на Райф. е платен.

# 77
  • София
Здравейте, обмислям дали да кандидатствам тук http://ar2.government.bg/ras/konkursi/preview_post.html?id=37008. Имам магистърска степен по Хранителни технологии, работила съм като технолог в много голяма хранителна компания близо 7 години. Знаете ли как протичат интервютата за тези държавни длъжности? Изобщо ако имате някаква информация или съвети относно това, ще съм много благодарна.

Трябва да имаш според мен опит в държавната администрация на подобна позиция/това са въпросните 4 години които ги изискват/.Доколкото имам опит с кандидатстване по държавни администрации  Peace Защото ти хубаво имаш тези 7 години,но според мен няма да и признаят  newsm78

Да, май е така. Сега, като помисля малко, май доста нависоко се целя. Предполагам, че си имат човек вече, длъжността е хубава.  Pelenė, според теб има ли смисъл изобщо да се кандидатства за държавна администрация, ако нямаш подобен опит?

Няма причина да не ти признаят 7-те години според мен.
Принципно според закона за държавния служител те трябва да са в съответната област. Признавам си, не разбирам нищо от технология на храната, но написаното като изискване и това, което ти си работила съвпада. Стаж изрично в държавна администрация се изисква за старшите експерти и разните там най-високо експертни длъжности.

Съвсем отделен е въпроса за длъжност "началник" дали няма да "повишат" настоящ служител в администрацията и за него да е конкурса.

Документите, които доказват професионален опит за държавните администрации са трудова книжка и/или граждански договори. Супер досадно е това изискване, но... бюрократщина!

# 78
Здравейте!
Как ви се струва тази обява http://www.jobs.bg/f2172165
Дали е фалшива?

# 79
Здравейте!
Дали е фалшива?
Наскоро я имаше същата обява. За мен си е много фалшива. Но пък нищо не пречи да се пробва.

# 80
Поредното интервю по телефона между мен и специалист Човешки ресурси ме накара да се замисля за следното: нямам дар слово, затова съм заучила отговори на най-често задаваните въпроси. Често не звуча убедително и интервюто по телефона е неуспешно. Като служител не съм мързелива, не оставям днешната работа за утрешния ден. Та се чудя: не кандидатствам по обяви, за които е нужно да можеш да говориш и убеждаваш (напр. търговски представител), не е ли грешка да ме преценяват по това, колко убедително мога да отговарям на банални въпроси (често заучени), а не по автобиографията ми и , разбира се, представянето ми на интервю?! Всички служители от ЧР ли избират по този начин подходящите кндидати?!
Просто си разсъждавам на глас (на клавиатурата)...интересно ми е и вашето мнение.

# 81
  • София
И на мен не ми харесва особено много начина на подбор, но...
Аз пък при личен контакт имам много по-добри отзиви, отколкото от CV-то само. Явно не умея да се представям добре на хартия. Лошото при мен е, че уча и съм завършила едно, а искам да се занимавам с коренно различно нещо.

# 82
Поредното интервю по телефона между мен и специалист Човешки ресурси ме накара да се замисля за следното: нямам дар слово, затова съм заучила отговори на най-често задаваните въпроси. Често не звуча убедително и интервюто по телефона е неуспешно. Като служител не съм мързелива, не оставям днешната работа за утрешния ден. Та се чудя: не кандидатствам по обяви, за които е нужно да можеш да говориш и убеждаваш (напр. търговски представител), не е ли грешка да ме преценяват по това, колко убедително мога да отговарям на банални въпроси (често заучени), а не по автобиографията ми и , разбира се, представянето ми на интервю?! Всички служители от ЧР ли избират по този начин подходящите кндидати?!
Просто си разсъждавам на глас (на клавиатурата)...интересно ми е и вашето мнение.

Според мен нямам как да си сигурна какво точно "преценяват" по време на телефонно интервю. Може да не е убедителността. Дано след телефонното интервю да последва и такова на живо  Peace  Успех!

# 83
Здравейте,

Ще съм благодарна, ако можете да дадете мнения за банковия сектор - интересуват ме в момента конкретно Райфайзенбанк, УниКредит, Алфабанк (тъй като за техни обяви ще кандидатствам), но може да коментирате и за други, няма да е лошо. Какви условия на работа предлагат, заплати горе-долу, отношение, остава ли се след раб. време, абе всичко , което можете да споделите ще ми е от огромна полза. Също така се интересувам дали стажантските програми на някои от банките са платени и съответно какво е заплащането.

Благодаря предварително  bouquet

Твърде общ въпрос.
Намате опит, предполагам, но заплатите са най-разнообразни, както и натовареността. Като ниво на заплати, може би от горе надолу: Уникредит, Райфайзен, Алфабанк.
Стажа на Райф. е платен.

Благодаря за отговора   bouquet

Конкретно ме интересува (ориентировъчно) заплащане за "Специалист отношения с бизнес  клиенти" в УниКредит и Младши специалист - оценител на обезпечения в Райфайзенбанк. Предполагам, че имате известна информация, съдейки по горния ви отговор. Повече ме привлича позицията в Райфайзенбанк. А, казвате, че стажа там е платен - имате ли представа колко? Познахте правилно, че нямам опит, затова и на стаж съм готова да започна, защото това е което искам-работа в банка, но не касиерка (не целя да обидя някой) Разбира се не само заплащането ме интересува, но все пак трябва да знам минимума, за да преценя дали ще ме удовлетворява на база покриване на разходи. Това са неща, от които всеки човек се интересува. Simple Smile

# 84
Мястото на въпросът ми не е точно в тази тема, но понеже е свързан с намирането на работа, искам да попитам: някой карал ли е курсове в Център за образование и наука "Максима", гр. Пловдив. Вече трети месец не си получавам сертификата за изкаран курс по счетоводство, оправдават ми се по телефона, че били "във ваканция" ooooh! ooooh! ooooh! Ако има и други потърпевши, нека ми пишат-иска ми се да предприемем по-сериозни мерки спрямо тези измамници.

# 85
  • Сф
Royall, почти всички нови ги пускат на фронт да поблъскат малко, защото:
- научават се доста неща
- никой не иска да бачка с клиенти и има голямо текучество, та постоянно им трябват хора.

Честно казано не знам дали без стаж ще те вземат на позиция Специалист ..... .
Имам преки наблюдения върху Млад Банкер на Прокредит от пшреди 2 години. Дават доста добра основа, преди наемаха 90% от завършилите програмата, но сега яко отсяват. Платен е стажът, за тези, които не са от София предоставят квартира безплатно.

Аз с моето търсене до никъде не съм...ходя по интервюта ама все нещо не се получава накрая...  Rolling Eyes

# 86
Един бърз въпрос - днес разгледах няколко обяви за продавачка. 10 реда изисквания, самата обява е 2 стандартни страници, а накрая - не пращайте сиви по имейл, донесете го на място. Чудя се дали да гледам сериозно на такива обяви, на мен подобно нещо ми действа отказващо. Все едно не искат да наемат хора, а само да проверят кой ще се разходи до тях.

# 87
  • Сф
Бонбонбон, аз пък бих погледнала сериозно на таква обява.
Хората си ценят времето и не им се занимава на СВ да четат едно, а на място да получат друго. Директно по същество- ела да те видим, ти ни виж и после, ако ти се обадим и си съгласна- сме си спестили доста време и ядове.  Peace

# 88
  • Бургас
Здравейте!
Дали е фалшива?

Минимум 800 оферти НА ДЕН ми звучат брутално много...

# 89
Все по-модерно е магазини и бутици да "викат" на място. Според мен не им се занимава с бумаги или пък нямат час свободно време пред компа. Допускам, че зад това стоят или аматьори, или хард реалисти Mr. Green

Обявите в jobs-a се влошиха напоследък?... Thinking

Общи условия

Активация на акаунт