Работа, CV-та, HR-и, съвети - 37-ма тема

• 74 064
  • 749
  •   1
Отговори
# 90
Обявите в jobs-a се влошиха напоследък?... Thinking
И на мен така ми се струва...

# 91
Един бърз въпрос - днес разгледах няколко обяви за продавачка. 10 реда изисквания, самата обява е 2 стандартни страници, а накрая - не пращайте сиви по имейл, донесете го на място. Чудя се дали да гледам сериозно на такива обяви, на мен подобно нещо ми действа отказващо. Все едно не искат да наемат хора, а само да проверят кой ще се разходи до тях.
Точно идеята е да видят как изглеждаш(имам преки наблюдения върху Тенденз и Ботичели). Управителката ако те хареса слага CV в отделна папка.....отвратително е!!!

# 92
Здравейте!
Как ви се струва тази обява http://www.jobs.bg/f2172165
Дали е фалшива?

Минимум 800 оферти НА ДЕН ми звучат брутално много...
Не брутално, ами .......... не знам какво да кажа. По оферта на минута да пуска човек - това са почти 14 часа. Така като чета си търсят хора да им пускат оферти, накрая на месеца да им кажат, че не се изкарали минимума и да не им платят и така всеки месец - нови будали.

Последна редакция: пт, 28 мар 2014, 22:34 от dolly_holly

# 93
Все по-модерно е магазини и бутици да "викат" на място. Според мен не им се занимава с бумаги или пък нямат час свободно време пред компа. Допускам, че зад това стоят или аматьори, или хард реалисти Mr. Green

Обявите в jobs-a се влошиха напоследък?... Thinking

И аз мисля, че никакви ги няма обявите.

По другия въпрос, капка логика не виждам. Вместо да отделиш час пред компютъра, за да отсееш, отделяш дни, за да се занимаваш с хора, които идват да си донесат сивито, което ти нямаш време да прочетеш, камо ли да осмислиш.

# 94
  • Сф

По другия въпрос, капка логика не виждам. Вместо да отделиш час пред компютъра, за да отсееш, отделяш дни, за да се занимаваш с хора, които идват да си донесат сивито, което ти нямаш време да прочетеш, камо ли да осмислиш.

Да, ама на място веднага ги виждаш и преценяш дали искаш да ги поканиш на интервю. Първото впечатление е най-важно.

# 95
Или искат да си викнат някого "пробно" за без пари. Мен това ме притеснява.

# 96
Здравейте,момичета!

Чета всеки ден темата,но сега имам нужда от съвет.Вече 3-ти месец съм в усилено търсене на работа в София.Основно следя джобс за обяви,знаете как е там...мъка и безумие.Та на въпроса ми.Обадиха ми се,да ме поканят на интервю,ето по тази обява http://www.jobs.bg/f2172706
Сега гледам,че са махнали заплащането.Пишеше стартово заплащане от 1000-3000лв.Понамирисват ми нещата доста.Вие какво мислите?
Благодаря предварително за отговорите ви!  bouquet

# 97
След предния отказ вчера,съвсем се отчаях и все повече започнах да се предавам пред
това да имаш по добра рабта в София и все още не мога да разбера каква е причината,
в ненамирането. Адски много се тормозя че не успявам , а винаги съм мислила че ще успея да намеря.Както и да е, няма да ви занимава...  Rolling Eyes

# 98
Та на въпроса ми.Обадиха ми се,да ме поканят на интервю,ето по тази обява http://www.jobs.bg/f2172706
Сега гледам,че са махнали заплащането.Пишеше стартово заплащане от 1000-3000лв.Понамирисват ми нещата доста.Вие какво мислите?
Тия са мошениците ДеШели!!! #Cussing out
Не им се връзвай, виж темата за тях в Клюкарника.

# 99
Та на въпроса ми.Обадиха ми се,да ме поканят на интервю,ето по тази обява http://www.jobs.bg/f2172706
Тия са мошениците ДеШели!!! #Cussing out
Не им се връзвай, виж темата за тях в Клюкарника.

Благодаря за отговора,Кехлибаровка!  bouquet

Така и предположих,че са тия мошендури.Вчера търсих инфо за фирмата,няма и няма.Явно са регистрирали нова такава.Като прочетох коментарите за тая козметика направо се потресох.Продължава търсенето значи Laughing
Успех желая на всички търсещи работа! Simple Smile

# 100
И аз пак тук...
По обявите нищичко интересно Sad
За обявата на козметичната фирма са ме изпреварили вече да обяснят Simple Smile

# 101
Здравейте!
Как ви се струва тази обява http://www.jobs.bg/f2172165
Дали е фалшива?

Минимум 800 оферти НА ДЕН ми звучат брутално много...
Не брутално, ами .......... не знам какво да кажа. По оферта на минута да пуска човек - това са почти 14 часа. Така като чета си търсят хора да им пускат оферти, накрая на месеца да им кажат, че не се изкарали минимума и да не им платят и така всеки месец - нови будали.
Обявата беше пусната и преди 6 месеца. Подадох цв и ми се обадиха. Казаха че въпросните оферти се правили за 3-4 часа. Казаха че щели да се свържат пак с мен, но не го направиха. Оставиха ми някакви тлефони за връзка в Англия (разбира се след молба от моя страна), но не съм звъняла. Много съмнително ми прозвуча всичко.

# 102
А за тези някой знае ли нещо:
http://www.jobs.bg/company/169567

# 103
И аз пак тук...
По обявите нищичко интересно Sad
За обявата на козметичната фирма са ме изпреварили вече да обяснят Simple Smile

Ухххх,добре,че я има тази тема...много е полезна Simple SmileАз вече обявите почти съм ги научила наизуст Laughing
Явно всички трябва да се преквалифицираме в софтуерни инженери или там производните му Laughing

# 104
Здравейте. Може би не е тук мястото да питам, но знам, че със сигурност ще има някой от вас, който да може да ми отговори..
Искам да напусна работата си и това най-вероятно ще се случи в следващите няколко дни, но искам да бъда съкратена, за да мога да получавам поне за няколко месеца пари от борсата, тъй като имам здравослвни проблеми и ми е непосилно да работя в момента,но знам, че няма да искат да ме съкратят. Върти ми се в главата нещо, че преди можеше да напуснеш фирмата и ако веднага след това те назначат на друго място за няколко дена и да те съкратят, тогава можеш да взимаш от борсата 60% от заплатата. Дали е така? Дали мога да си платя на някой да ме назначи и съкрати, след като напусна тук? Мисълта ми е, че не знам дали е проблем прекратяването на договор преди съкращаването. Тези 9 месеца, които трябва да имам, не трябва да е прекратяван договора ми или да нямам прекъсване на осигуровките? Моля тези, които знаят, да ми отговорят.  Praynig   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт