Работа, CV-та, HR-и, съвети - 37-ма тема

• 74 077
  • 749
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте и от мен!
И аз съм от тези, които активно си търсят работа. Виждам, че темата е богата на полезна информация и се записвам да следя.

# 106
Поканиха ме на интервю другата седмица в сладкарница "Неделя" за сервитьор (вече и за сервитьорка започвам да кандидатствам). Някой знае ли колко почивни дни на седмица имат служителите там? На интервюто ще разбера, но дотогава...ако има кой да ми отговори, ще съм благодарна. Много малко места има, където сервитьорите имат по 2 почивни дни, за съжаление.

# 107
Като цяло местата, където има 2 почивни дни, са рядкост по тези ширини Simple Smile

# 108
преди три години бях на интервю, почивния ден е един, работата е на смени,очаква те яко бачкане, без никакво сядане, ще се радвам ,ако споделиш и сега дали е така.

# 109
преди три години бях на интервю, почивния ден е един, работата е на смени,очаква те яко бачкане, без никакво сядане, ще се радвам ,ако споделиш и сега дали е така.
Задължително ще споделя! Заплатата каква беше тогава?

# 110
Здравейте,

Ще съм благодарна, ако можете да дадете мнения за банковия сектор - интересуват ме в момента конкретно Райфайзенбанк, УниКредит, Алфабанк (тъй като за техни обяви ще кандидатствам), но може да коментирате и за други, няма да е лошо. Какви условия на работа предлагат, заплати горе-долу, отношение, остава ли се след раб. време, абе всичко , което можете да споделите ще ми е от огромна полза. Също така се интересувам дали стажантските програми на някои от банките са платени и съответно какво е заплащането.

Благодаря предварително  bouquet

Твърде общ въпрос.
Намате опит, предполагам, но заплатите са най-разнообразни, както и натовареността. Като ниво на заплати, може би от горе надолу: Уникредит, Райфайзен, Алфабанк.
Стажа на Райф. е платен.

Благодаря за отговора   bouquet

Конкретно ме интересува (ориентировъчно) заплащане за "Специалист отношения с бизнес  клиенти" в УниКредит и Младши специалист - оценител на обезпечения в Райфайзенбанк. Предполагам, че имате известна информация, съдейки по горния ви отговор. Повече ме привлича позицията в Райфайзенбанк. А, казвате, че стажа там е платен - имате ли представа колко?

Само да вметна, че ако искате да се развивате и по-натам като оценител е добре да изкарате и съответните лицензи от Камарата. Ако сте се насочили по този път - определено е перспективно, но при всички случаи със съответната тапия.

За стажант МСП ми се върти нещо от 600 лв. бруто, но ме е страх да не излъжа.

# 111
  • Пловдив
Да се запиша и аз - работя на граждански договор в момента, но сега по някое време през април ще приключи...Та се оглеждам и аз за нещо друго.   Hug

# 112
Защо има толкова много обяви в джобса на граждански договор? Не им се плащат осигуровки ли?

# 113
Защо има толкова много обяви в джобса на граждански договор? Не им се плащат осигуровки ли?
Плаща си ги лицето и мисля, че не се води за стаж...нещо такова беше. С две думи: по-изгодно е за работодателя и мноооого по- неизгодно за служителя.

# 114
Съжалявам, но ше си повторя въпроса от предната тема. Ако може някой да помага  Praynig

Цитат
Моята я задържа работодателят. Тръгнах си без предизвестие и съответно със скандал и шефката каза, че няма да ми я върне. Едномесечната заплата я задържа, естествено.  Rolling Eyes

Та, да ви попитам каква е процедурата по издаване на нова трудова книжка.

# 115
Незаконно е да ти задържат трудовата книжка!!! По запознатите съфорумки ще кажат, но мисля, че такъв работодател е за съд!

# 116
  • София
Плаща си ги лицето и мисля, че не се води за стаж...нещо такова беше. С две думи: по-изгодно е за работодателя и мноооого по- неизгодно за служителя.

Не се води за трудов стаж, но осигуровките си се плащат. Година и половина вече работя на граждански договори. Работодателят ми нищо не е спестил, но и хонорарите ми са над минималната работна заплата. Осигуровките се изчисляват за месеца, в който се превеждат парите според осигурителния доход, който има лицето. Друг е въпроса вече дали гражданските договори са на реалната заплата, но това важи и за трудовите договори.

Резбира се, има особености свързани с вида на договора.

# 117
400 лв за продавачка в София с работно време 10-19:30ч. Наистина ли има хора, които се съгласяват на това  Shocked

# 118
400 лв за продавачка в София с работно време 10-19:30ч. Наистина ли има хора, които се съгласяват на това  Shocked
Нормално е.

# 119
Съжалявам, но ше си повторя въпроса от предната тема. Ако може някой да помага  Praynig

Цитат
Моята я задържа работодателят. Тръгнах си без предизвестие и съответно със скандал и шефката каза, че няма да ми я върне. Едномесечната заплата я задържа, естествено.  Rolling Eyes

Та, да ви попитам каква е процедурата по издаване на нова трудова книжка.

Никой няма право да ти задържа трудовата книжка!
Изискай си я, защото ти е нужна на теб, за да доказваш стажа си. Трудовата книжка е личен документ. Ако не ти я върне, подай жалба в Инспекцията по труда. Оттам ще я принудят да ти я върне.

Общи условия

Активация на акаунт