Работа, CV-та, HR-и, съвети - 37-ма тема

• 74 104
  • 749
  •   1
Отговори
# 120
Ами не е, защото не казват колко дни се работи.
Днес изглежда съм на вълна възмущение от заплати newsm78

# 121
Ами не е, защото не казват колко дни се работи.
Днес изглежда съм на вълна възмущение от заплати newsm78
Пет и два почивни.

# 122
Записвам се в новата тема! Вече втори месец съм вкъщи и пускам СВ-та и нищо. Отбирам обявите по които кандидатствам, имам предвид, подавам само ако съм сигурна,че бих могла да се справя и на пръв поглед работата ми допада.
Относно заплатите от 400 лв не се учудвайте. Миналата седмица си говоря с приятелка, която се прехвърли да учи задочно за да може да започне работа. Първото и интервю беше за работа във фитнес зала, работа на смени, миене на помещението и тоалетната, шест работни дни и цялото удоволствие за 400лв на месец. Еми ако искаш, но лошото е,че накрая като няма накъде и отникъде, човек се съгласява.

П.С. Знаете ли какви са условията на работа в Глобул? Става дума за консултант по продажби.

# 123
Задължително ще споделя! Заплатата каква беше тогава?
съжалявам, но не помня.Мина ли интервюто?

400 лв за продавачка в София с работно време 10-19:30ч. Наистина ли има хора, които се съгласяват на това  Shocked
познати работят продавачки от 11 до 20:00 за 360 лв , работа на график ( 5 на 2). Нямам идея как сколасват...

и аз така мисля:
Цитат
Никой няма право да ти задържа трудовата книжка!
Изискай си я, защото ти е нужна на теб, за да доказваш стажа си. Трудовата книжка е личен документ. Ако не ти я върне, подай жалба в Инспекцията по труда. Оттам ще я принудят да ти я върне.
  Peace

# 124
Здравейте, знаете ли нещо за Дунапак - Родина АД? В смисъл работна среда, заплащане, ТД и спазването му и т.н., в частност интересувам се за производството.

# 125
  • UK
Здравейте, аз съм безработна трети месец вече. В ужасни отношения се разделихме с предишния ми работодател (малка фирма, която просто не можеше повече да си позволи да ми плаща заплатата), накараха ме да си пусна молба, аз помолих да ме съкратят, те отказаха и след това ме изгониха. Много неприятна ситуация, но както и да е.

Проблемът е, че вече трети месец ходя по интервюта, почти не е имало случай да пусна CV и да не се обадят, минавам и на второ и накрая винаги взимат някой, който е с опит в по-голяма компания. Търся работа в областта на комуникациите и връзки с обществеността, имам над 2 години опит в тази област, а преди това съм работила в Европейската комисия, както и за кратко като преподавател по английски. Бакалавър от Американския университет и магистър от Университета в Болоня; английска гимназия и отличен италиански език, както и базисен немски. Не мисля, че искам нереалистично високи пари (около 1500лв, което е това, което получавах и досега, макар че мисля, че бих могла да работя и за повече). Чудя се какъв е проблемът. Стигам до извода, че или съм прекалено квалифицирана за повечето позиции, или има някаква друга причина, която може би аз не виждам.

Наистина ще съм благодарна, ако някой с професионално мнение би могъл да ме посъветва какво ще е добре да променя. Мислила съм си, че може би трябва да опростя CV-то си, за да не изглеждам прекалено квалифицирана.

Това стоене вкъщи ме побърква, никога в живота си не съм стояла без работа, работя от 18 годишна, сега съм на 30  ooooh!.

# 126
  • в 1001-та нощ
Вероятно очакват да не си удовлетворена от нивото, което предлагат и да отлетиш бързо  Peace

Акцентирай над тези квалификации и опит, които имат пряко отношение към позицията, по която кандидатстваш  Peace

Съжалявам, но ше си повторя въпроса от предната тема. Ако може някой да помага  Praynig

Цитат
Моята я задържа работодателят. Тръгнах си без предизвестие и съответно със скандал и шефката каза, че няма да ми я върне. Едномесечната заплата я задържа, естествено.  Rolling Eyes

Та, да ви попитам каква е процедурата по издаване на нова трудова книжка.

Имаш ли документ, който удостоверява, че ТК се съхранява при работодателя, например приемо-предавателен протокол - двустранно подписан, молба от теб 0 да ти съхраняват ТК - регистрирана с входящ номер или друг документ?

Иначе става твоята дума срещу тяхната. стандартно и аз зная, че следва да се обърнеш към ИТ, те могат да направят проверка, но няма гаранция, че няма да изтече инф-я ...

Не разбирам - защо усложняват всичко, насила няма как да те държат  Crazy

# 127
  • UK
Вероятно очакват да не си удовлетворена от нивото, което предлагат и да отлетиш бързо  Peace

Акцентирай над тези квалификации и опит, които имат пряко отношение към позицията, по която кандидатстваш  Peace

Благодаря, това е ценен съвет, не ми беше минавало през ума наистина, че може да е така  Peace.

# 128
  • UK
Здравейте, отдавна не съм влизала при вас, съжалявам да видя, че някои лица, които помня още от миналата година пак са тук и без работа. Късмет желая на всички.  Hug
Какво ме тормози сега мен. Мъжът ми е одобрен да започне нова работа на желано място, работата е сравнително тежка, заварчик е, производство, втора категория труд и т.н. Искат му едно медицинско, което направо ни скъса нервите последните дни. Изискват му невролог, пулмолог, очен, ушен и не знам какви още, като изискват задължително определени изследвания, не знам какво си на дишането, не знам какво си на ушите, едно, което се казва аудиометрия, което се сбъркахме да търсим къде го правят, навсякъде ни връщат, май само в ИСУЛ и още други, дето не ги помня и не ги разбирам. Мацката от ЧР казва, това не е мое изискване, трудова медицина ги изисквала. И това медицинско е един само от документите, които изискват за постъпване на работа. Искат му още свидетелство от психото, че не се води на отчет, свидетелство за съдимост. Та то само медицинското ще му стъпи вероятно на 100 лв, а той още дори не е назначен.
Как ще го коментирате и нормално ли е това? Има доста години стаж в професията си, досега такова чудо не е било.
Одобряват ви за нова работа и ви разкатават една седмица по инстанции и най-вече доктори да пръснете едни 100 лв още преди да са в назначили и работата да ви е "в кърпа вързана" както се казва, как ви се струва?

# 129
Свидетелството за съдимост - стандартна процедура, макар да ме е било яд да го вадя, защото съм била с оскъдни в него момент финанси, разбирам идеята му.

Това с многото изследвания е кофти именно заради цената, която споменавате. Явно е някакво сравнително ново изискване, щом съпругът ви има богат стаж и досега не са му го искали.

Според мен ако работата е обещаваща си струва жертването на средствата, в случай, че са налични, разбира се. Иначе може би има някаква възможност да го назначат на работа и след това да допълни с медицинското документите си. Спомням си като започвах първата си работа и трябваше да си извадя стандартно медицинско от личния лекар, точно тогава мацката излезе в отпуск/болничен не помня точно, но беше извънредно, за около седмица и нямаше заместник. Нейните пациенти ги поемаше съседния кабинет, но не ми се чакаше двойна опашка, та я чаках да се завърне. Междувременно ме назначиха с останалите необходими документи, а медицинското после го допълних.

# 130
Здравейте, отдавна не съм влизала при вас, съжалявам да видя, че някои лица, които помня още от миналата година пак са тук и без работа. Късмет желая на всички.  Hug
Какво ме тормози сега мен. Мъжът ми е одобрен да започне нова работа на желано място, работата е сравнително тежка, заварчик е, производство, втора категория труд и т.н. Искат му едно медицинско, което направо ни скъса нервите последните дни. Изискват му невролог, пулмолог, очен, ушен и не знам какви още, като изискват задължително определени изследвания, не знам какво си на дишането, не знам какво си на ушите, едно, което се казва аудиометрия, което се сбъркахме да търсим къде го правят, навсякъде ни връщат, май само в ИСУЛ и още други, дето не ги помня и не ги разбирам. Мацката от ЧР казва, това не е мое изискване, трудова медицина ги изисквала. И това медицинско е един само от документите, които изискват за постъпване на работа. Искат му още свидетелство от психото, че не се води на отчет, свидетелство за съдимост. Та то само медицинското ще му стъпи вероятно на 100 лв, а той още дори не е назначен.
Как ще го коментирате и нормално ли е това? Има доста години стаж в професията си, досега такова чудо не е било.
Одобряват ви за нова работа и ви разкатават една седмица по инстанции и най-вече доктори да пръснете едни 100 лв още преди да са в назначили и работата да ви е "в кърпа вързана" както се казва, как ви се струва?

Според мен това не е нормално. Разбирам да са те харесали и да ти искат тези документи, но така предварително...
В момента при нас има конкурс в съда за секретар. Изискват по същия начин един куп документи, които се вадят с пари само да те допуснат до конкурса. И най-вероятно вече си имат техен човек, който ще бъде назначен, пък хората нека си пръскат парите Tired Този път не съм се занимавала точно заради тези документи. Не може ли първо да проведат конкурса и после да изискват документите от този, който ще бъде назначен newsm78

# 131
  • UK
Според мен това не е нормално. Разбирам да са те харесали и да ти искат тези документи, но така предварително...
Не, харесали са го, казали са, че ще го назначат, но за целта трябва да представи всички тези документи. То ако беше само да го допуснат до конкурс, щяхме да ги отсвирим веднага. Въпреки това... 

# 132
^Милена^, dejie е писала, че той е одобрен, останах с впечатление, че е избран за работата и тези документи се изискват за назначението му. Нека тя разясни, ако не е така, а както във вашия случай, категорично смятам, че не е нормално. Ако всеки втори работодател започне да изисква така предварително разни неща, къде ще му излезе краят? Ужас! Направо се потрисам от наглости откакто започнах да следя тази тема, а и да търся работа. От февруари съм безработна и кандидатствам по обяви и нищичко...

ПП Засекли сме се с dejie

# 133
Явно не съм дочела Embarassed Щом е одобрен и ако работата е добре платена си струва инвестицията. На мен до сега винаги са ми искали свидетелство за съдимост и медицинско. Явно заради специфичността на професията на човека са необходими и всичките други изследвания.
Обаче за случая с конкурса в съда не го разбирам. Също имаше и обява за секретарска дейност в училище и пак искаха свидетелство от психиатър, че не си зачислен към някой диспансер #Crazy, а то пак струва пари. И това при подаване на документите

# 134
  • UK
Чак добре платена... но няма друг избор, ако иска да започне там. Обяснили му, че го правят, за да са убедени че е физически здрав, после да не може да ги съди за нанесени вреди и заболявания следствие на работата. Затова ме е яд, защото могат да измислят какви ли не скъпи изследвания свързани и несвързани с работата, но така да има, техни прищявки са това, не са спуснати отгоре за конкретната длъжност. Явно са имали такива случаи. В други фирми не са му искали подобни неща.   

Общи условия

Активация на акаунт