Работа, CV-та, HR-и, съвети - 37-ма тема

• 74 138
  • 749
  •   1
Отговори
# 135
  • Ямбол
чудна тема, връщам се да чета   bouquet

# 136
  • Бургас
Чак добре платена... но няма друг избор, ако иска да започне там. Обяснили му, че го правят, за да са убедени че е физически здрав, после да не може да ги съди за нанесени вреди и заболявания следствие на работата. Затова ме е яд, защото могат да измислят какви ли не скъпи изследвания свързани и несвързани с работата, но така да има, техни прищявки са това, не са спуснати отгоре за конкретната длъжност. Явно са имали такива случаи. В други фирми не са му искали подобни неща.   

Добре поне, че е одобрен и след това му изискват това медицинско. Аз когато кандидатствах преди 2 години за 112 трябваше да си извадя подобно, което струваше 100лв, а го изискваха на етап кандидатстване. Така че хем не ме избраха, хем и олекнах с близо 150лв само за документи за кандидатстване.

# 137
  • In the shadows of my mind
На различни места искат и документ от Национална следствена служба, не само свидетелство за съдимост... Изисквания на работодателя са, и явно се е опарил вече, щом има такива. За споменатата работа явно е важно служителят да е здрав и трудоспособен, тъй като и работата е тежка и с друга категория от добре познатата 3-та.

# 138
  • в 1001-та нощ
А на мен ми звучи нормално и е хубаво работодателя да го е грижа за здравето на служителите  Peace

Вероятно след това всяка година ще има и профилактични прегледи (за сметка на работодателя), а дай Боже и допълнително здравно осигуряване за служителите  Peace

Аудиометрия правят и в Токуда  Peace дори на бебета  Blush Също в болниците, които са към фондове/служби за трудова медицина Peace Не знам в коя част на София сте, за да подам удобно място  Blush

На мен са ми искали само Свидетелство за съдимост - заради мениджърска позиция  Peace

Последна редакция: чт, 03 апр 2014, 00:11 от a.l.e.n.a

# 139
  • UK
Да, казали са му, че ще има допълнително здравно осигуряване и годишни профилактични прегледи. Аудиометрия намерихме в крайна сметка в 7 ДКЦ в Надежда. Казали са му, че учудващо добър слух има за стажа си. Вероятно заради работата в шумна среда, но това би трябвало да е важно и за шивачките, например, но не съм чула да им искат на тях Simple Smile
Заплатата е 1000 лв. като няма опция за повишаване после, дългогодишните им служители и те са на толкова.  Laughing Преди пет години заварчиците масово вземаха по доста повече от това. Сега където е пуснал сиви, навсякъде са му се обадили, заради сертификатите, които има, а масово предложенията са за 800 лв. Положението е отчайващо.
Натиснала съм го да заляга над английския,че не се знае утре къде ще сме така както върви.

# 140
Когато е на етап одобрен си, подаваш документите и те назначаваме - ОК, но предварително - както съдебния случай и този в 112.... Е, не съм съгласна, че е нормално...

# 141
Вероятно очакват да не си удовлетворена от нивото, което предлагат и да отлетиш бързо  Peace

Акцентирай над тези квалификации и опит, които имат пряко отношение към позицията, по която кандидатстваш  Peace

Благодаря, това е ценен съвет, не ми беше минавало през ума наистина, че може да е така  Peace.

Здравей,

в други теми видях, че ще заминаваш от България - при тези положения продължаваш ли да си търсиш работа?

Миналата година и аз бях като теб - в смисъл, сравнително добро СВ, езици, опит в БГ и в чужбина и т.н., ужасно много време си търсех работа, защото се оказа, че и ужасно много квалифицирани хора си търсят работа и често тези хора бяха с повече опит от мен..

# 142
  • UK
Вероятно очакват да не си удовлетворена от нивото, което предлагат и да отлетиш бързо  Peace

Акцентирай над тези квалификации и опит, които имат пряко отношение към позицията, по която кандидатстваш  Peace

Благодаря, това е ценен съвет, не ми беше минавало през ума наистина, че може да е така  Peace.

Здравей,

в други теми видях, че ще заминаваш от България - при тези положения продължаваш ли да си търсиш работа?

Миналата година и аз бях като теб - в смисъл, сравнително добро СВ, езици, опит в БГ и в чужбина и т.н., ужасно много време си търсех работа, защото се оказа, че и ужасно много квалифицирани хора си търсят работа и често тези хора бяха с повече опит от мен..

Здравей, да - на 90% е сигурно, че заминавам, но не съм спряла да търся тук, докато нямам билет за Англия. Ако нещо се обърка в последния момент не ми се иска да съм пропуснала някои възможности.

Ти колко време търси работа? Явно това е проблемът- много от позициите са заети от хора със сравнително по-малко опит и квалификация, а кандидати с уж впечатляващи CV не успяват доста време да се реализират.

# 143
dejie, професията "Заварчик" се води високорискова и всичките тези документи, които се изискват са нужни за осигуряването на здравословни и безопасни условия на труд. Работя точно в областта и щом фирмата ги изисква означава, че иска всичко да и бъде изрядно по тази точка. В много фирми изискванията на Закона за безопасни условия на труд и прилежащите десетки (наистина десетки) наредби и закони, в зависимост от заеманата длъжност не се спазват! Още повече, че на много малко места има назначени служители, които се занимават с това и си разбират от работата. С други думи за професията "заварчик" наистина има доста допълнителни изисквания относно предварителни прегледи, за да се установи дали лицето е годно да изпълнява длъжността.
Неприятно е, че те са доста скъпи, но са задължение на работника и ако сте сигурни, че ще постъпи, би следвало да ги направите. Положителното в случая е, че явно фирмата, в която отива  се грижи изискванията да се спазват, което е похвално в наши времена  Peace

Последна редакция: ср, 02 апр 2014, 12:46 от _Runaway_

# 144
  • Пловдив
За съжаление и аз съм тук,от вчера съм без работа
Днес бях на интервю и ме одобриха с думите "Ми дай да пробваме една седмица пък после ще видим" Simple Smile
Получих покана чрез смс за утре в Ратолия Белла Пловдив,някой да се е сблъсквал с тях?

# 145
Постоянно пускат една и съща обява. Веднъж ме поканиха на интервю, но имах ангажимент и не можах да отида. Не съжалявам. Много са ми подозрителни! Сподели как е минало все пак Hug

# 146
  • В един копнеж!
 Crossing Arms Crossing Arms Crossing Arms Достатъчно ли е?!! Белла?!!  ooooh! Незнам какво искашда работиш всъщност там , но ако не е сериозна позиция, то ще си третирана като на една от "позиците подходяща за студенти". Нали ти е ясно как работи студент?! 
Не ходя повече на покана за интервю със смс. Два пъти ми го прилагаха. Още от подхода за търсене на служители, много си личат дребните подробности...

# 147
Нали ти е ясно как работи студент?!  
hahaha
За мен позициите, "подходящи и за студенти", се характеризират със следното:
-взаимнозаменяеми неквалифицирани работници, на които това им е първа работа;
-наети, защото са с достатъчно ум, щом са влезли в университет...
-но и защото все още нямат авторитетна тапия, за да имат И претенции;
-ниско заплащане

Общо-взето, позиции, на които нормален, уважаващ себе си и труда си човек не би започнал работа.
Никога не се бях замисляла, че "подходяща за студенти" може да означава, че се работи малко и некачествено и няма значение всъщност КОЙ върши работата Simple Smile

# 148
Здравейте, отдавна не съм влизала при вас, съжалявам да видя, че някои лица, които помня още от миналата година пак са тук и без работа. Късмет желая на всички.  Hug
Какво ме тормози сега мен. Мъжът ми е одобрен да започне нова работа на желано място, работата е сравнително тежка, заварчик е, производство, втора категория труд и т.н. Искат му едно медицинско, което направо ни скъса нервите последните дни. Изискват му невролог, пулмолог, очен, ушен и не знам какви още, като изискват задължително определени изследвания, не знам какво си на дишането, не знам какво си на ушите, едно, което се казва аудиометрия, което се сбъркахме да търсим къде го правят, навсякъде ни връщат, май само в ИСУЛ и още други, дето не ги помня и не ги разбирам. Мацката от ЧР казва, това не е мое изискване, трудова медицина ги изисквала. И това медицинско е един само от документите, които изискват за постъпване на работа. Искат му още свидетелство от психото, че не се води на отчет, свидетелство за съдимост. Та то само медицинското ще му стъпи вероятно на 100 лв, а той още дори не е назначен.
Как ще го коментирате и нормално ли е това? Има доста години стаж в професията си, досега такова чудо не е било.
Одобряват ви за нова работа и ви разкатават една седмица по инстанции и най-вече доктори да пръснете едни 100 лв още преди да са в назначили и работата да ви е "в кърпа вързана" както се казва, как ви се струва?

Фирмата, в която работя (голяма международна компания) искаше също такова медицинско - не от стандартните, които ти попълва личния лекар, без дори да те прегледа.
Аудиометрия правят в ДКЦ-то на Славйков (нашето квартално ДКЦ) - всички възможни изследвания, които се сетиха, си ги направих там без проблем, не съм чакала почти. И да - излезе ми към 100 лв.  Peace
За мен е нормално, защото от познатите ми със стандартните медицински никой не беше прегледан от специалист - медицинското го попълни личния лекар.
Приемете го просто като обстоен преглед на физическото му състояние, не е зле човек да си прави такива  Peace

Работодателят (въпреки, че не работя при тежки условия или специфична работа) изисква такова медицинско именно, за да е наясно със здравословното състояние на служителите си, а и заради здравното осигуряване. На следващата година обстойните профилактични прегледи бяха проведени от здравноосигурителния фонд

Последна редакция: ср, 02 апр 2014, 20:56 от Nenna

# 149
Здравейте, имате ли представа какво е заплащането на лекторите към програмите за обучение по ключови компетенции.

Общи условия

Активация на акаунт