Работа, CV-та, HR-и, съвети - 37-ма тема

• 74 145
  • 749
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Аз лично нямам представа, но би ли споделила за какви програми става дума?

# 151
  • В един копнеж!
Нали ти е ясно как работи студент?!  
hahaha
За мен позициите, "подходящи и за студенти", се характеризират със следното:
-взаимнозаменяеми неквалифицирани работници, на които това им е първа работа;
-наети, защото са с достатъчно ум, щом са влезли в университет...
-но и защото все още нямат авторитетна тапия, за да имат И претенции;
-ниско заплащане

Общо-взето, позиции, на които нормален, уважаващ себе си и труда си човек не би започнал работа.
Никога не се бях замисляла, че "подходяща за студенти" може да означава, че се работи малко и некачествено и няма значение всъщност КОЙ върши работата Simple Smile

Като цяло имах предвид, че под "позицията е подходяща и за студенти" значи гр.договор, работно време иди ми - дойди ми, осигуровки иди ми - дойди ми, заплащане- когато има, когато може,

# 152
  • КиТ
Здравейте, имате ли представа какво е заплащането на лекторите към програмите за обучение по ключови компетенции.

с ваучерите ли където? Или иначе казано от бюрото по труда се насочват едни хора,дават се едни ваучери и с тях се плаща на преподавателя?

# 153
  • В един копнеж!
Общо взето нищо подобно. Предпоследната ми работа беше такава...
1. Внимавай на какъв договор ще те пуснат- гр.  или трудов?
2. Слушай, когато се договаряте какво ще ти предложат
3. Питай за заплащането- кога, колко, по какъв начин
4. Пази си квитанциите от изпл.суми/ако ти ги дават наръка/
Дневните часове са 6 учебни часа. Има си разработени програми спуснати от ЕСФ и министерствот. разработени са по икон.предмети,по дни, за време, има теория и упражнения. На мен оставиха честта да си разпределям материала за един ден, вкл. 6 учебни часа, какво трябва да се вземе, какво и под каква форма.
След всеки икон. предмет се правят тестове. Въпросите по тестовете пак ти си ги разработваш?...абе общ овзето се чувстваш като учител на самотек. Ако си оправна ще се справиш, ако си спокойна ще се получи. Много е трудно да вземеш и задържиш вниманието на ученици, а на възрастни хора още повече. Те са всякакви....аз изкарах три последователни курса, повечето ми курсисти бяха хора инженери, учители, хора на изкуството, хора навътре в бизнеса...Ходила съм на работа и съм пяла. Проблемът със заплащането дойде единствено от работодателите ми. Всичко останало бе на шест. Точно поради този проблем съм ти забила горните въпроси. Много внимавай. Заплащането ми бе 5 лв/уч.час. Чисти! после станаха патардиите, та се наложи да им пускам проверки от министерството, но това не касае твоя вътрос. От мен успех, здрави нерви и поглед на шестнадесет по отношение на трудово-правните ви отношения.  Peace

# 154
Ai_vi много ти благодаря. Ще видим, дано ме одобрят.

# 155
  • Пловдив
Добро утро!
В обявата ставаше въпрос за търговец по телефона на козметика,на 4 часа. Учудих се,че съм си пуснала св-то там  Simple Smile
Снощи се поразрових и видях,че и преди година са ме канили на интервю и не съм отишла.Днес също няма да успея да отида
lelya би ли дала малко повече подробности,как се кандидатства,какви са изискванията...?Аз имах подобно предложение-докато си върша работата да обучавам курсистите на колежката,а тя да ми дава по 200лв от това което й плащат на нея,че уж е лектор.

# 156
  • In the shadows of my mind
Малко ми стана странно изказването за работещите студенти Simple Smile
Аз съм била работеща студентка и хич не съм имала работно време "иди ми - дойди ми" и подобно заплащане  Simple Smile Направо си скъсвах задника от работа, и плащането беше ок (за онова време)...
Но съм сигурна, че има много работодатели, които се възползват от незнанието или липсата на избор в служителите си, които не знаят правата си или нямат избор и няма как да се борят за тях  #2gunfire

# 157
  • В един копнеж!
Малко ми стана странно изказването за работещите студенти Simple Smile
Аз съм била работеща студентка и хич не съм имала работно време "иди ми - дойди ми" и подобно заплащане  Simple Smile Направо си скъсвах задника от работа, и плащането беше ок (за онова време)...
Но съм сигурна, че има много работодатели, които се възползват от незнанието или липсата на избор в служителите си, които не знаят правата си или нямат избор и няма как да се борят за тях  #2gunfire

Щастливка!  Flutter

# 158
Здравейте!
Много дълго време си търся работа .. Както и да е ...
 Вчера ходих на интервю за "Лафка"...а днес съм на работа.
Някой може ли да сподели впечатления? Ако има значение, говоря за Пловдив.
Нямам големи очаквания, но ме устройва работното време( работи се 2 дни първа смяна, два дни втора, а два дни се почива).

# 159
Запис, че мноого Ви изпуснах!

# 160
  • София
Здравейте,днес имах интервю за работа по временен проект,има ли някой впечатление от Дайрект Сървисес?Имам голямо желание да почна, условията ме устройват малко ме притеснява че е за 3 месеца?

# 161
Мъка мъка... Confused
Можете ли да ми кажете дали сте срещали обяви за област Фотография,
мй познати ми казаха да се насоча към тази област, явно защото
именно тук най добре ствата нещата, но пък досега не съм виждала нищо ,
в тази област като обяви , търсене.

# 162
  • София
И още едно питане относно медицинско за работа- каква е валидността му,ако евентуално почна работа имам издадено в края на янури,нужно ли е да го подновявам?

# 163
Доколкото си спомням същата като на свидетелството за съдимост - 6 месеца.

# 164
Относно питането за Дайрект Сървисес - от много време не изпълняват коректно отношенията си със своите клиенти, защото не им достига персонал. Не искат да назначат нови хора. Явно някой от клиентите ги е заплашил, че се оттегля и затова набират временно хора по проект. Коректно са си казали, че търсят временно хора. Много работодатели наемат хора на изпитателен срок 6 месеца, а на третия месец ги уволняват на основание - несправяне с работата.

Общи условия

Активация на акаунт