Работа, CV-та, HR-и, съвети - 37-ма тема

• 74 032
  • 749
  •   1
Отговори
# 720
Явно е станало някакво объркване  Wink И аз се опитах да обърна внимание, но пък какво от това. Успех си трябва винаги    bouquet

# 721
  • на Мелмак
Даааааа Joy Joy

На човек му трябва почивка  Crazy

Зина  bouquet - сори !

Благодаря момичета , наистина направих двойна грешка , мислейки си , че почивам отново пред компа.

bouquet

# 722
  • Пловдив
Привет! Peace
Дали някой не може да ми помогне с превод на CV и диплома на английски?

# 723
Преди няколко месеца ходих в Про Маркет на интервю, после пак обява, вече 3 месеца под поверително, текста е същият, толкова пък да не могат да изберат
Редовно имат обява в джобса. Има нещо гнило.

Не мога да лайкна поста на Ваня, но според моя опит е верен на 100%.

Сега като пускам и за себе си обяви да търся персонал - първото което елиминирам е автобиографии без снимка , със снимка , но от банята , море , абитюренски , от ресторанти или така наречените " секси " снимки.
Няма да си сложа снимка на сивито - не съм кон за продан.
Държа да ме оценяват според опита ми а не според това как изглеждам.

Последна редакция: пн, 23 юни 2014, 10:37 от Естел Бързоход

# 724
В@ня , etty775, , благодаря ви , дами  bouquet
Именно от  конкретни  съвети имаме нужда!

Преди време в темета се обаждаше друга дама red velvet,
Тонът й беше малко по- остър, ала помагаше с отговори,
зачудих се къде се загуби?

# 725
  • на Мелмак

Сега като пускам и за себе си обяви да търся персонал - първото което елиминирам е автобиографии без снимка , със снимка , но от банята , море , абитюренски , от ресторанти или така наречените " секси " снимки.
Няма да си сложа снимка на сивито - не съм кон за продан.
Държа да ме оценяват според опита ми а не според това как изглеждам.
[/quote]

Мила , ти продаваш знанията и уменията си  Peace ,търсейки работа!
И тайно се надяваш да ги продадеш колкото е възможно по- добре !

Аз гледам снимките , защото искам да " видя " човекът .
От една снимка не боли Laughing

И една ситуация е добре да се огледа от колкото е възможно повече гледни точки Peace
Като не искаш смика не слагай! Laughing
Това е твоята философия!

Но ако си я сложиш - ще имаш повече възможности!

# 726
Здравейте!
Кандидатствах за работа,която предвижда едноседмично,неплатено,обучение.Съгласих се,но сега ми изискват и  пълният набор документи,въпреки вероятността да не се стигне до подписване на трудов договор.В такъв случай личните ми данни остават при хора,които могат и да злоупотребят с тях.
Въпросът ми е дали сте се сблъсквали с подобна практика?

# 727
  • на Мелмак
Здравейте!
Кандидатствах за работа,която предвижда едноседмично,неплатено,обучение.Съгласих се,но сега ми изискват и  пълният набор документи,въпреки вероятността да не се стигне до подписване на трудов договор.В такъв случай личните ми данни остават при хора,които могат и да злоупотребят с тях.
Въпросът ми е дали сте се сблъсквали с подобна практика?

По принцип те ако не са сертифицирани като администратор на лични данни , ти трябва писмено да се съгласиш твоите данни и копия на документи да се пазят при тях като архив.
Защото пък те ако са сертифицирани по някоя от системите за качество им трябват , защото по тях има правила и те нямат право на дадена длъжност да назначават човек без определен комплект от документи.

Не знам дали ме разбра , но това е практика във всички големи компании.
Също и от трудовата медицина се искат документи , но там вече е по-различно!

# 728
etty775 ,благодаря.Стана ми  ясно,че подобна практика си има законово основание,а не е приумица на съответния работодател.

# 729
  • на Мелмак
etty775 ,благодаря.Стана ми  ясно,че подобна практика си има законово основание,а не е приумица на съответния работодател.

Ами явно ще си те обучат и ще те назначат  Wink

# 730
Да допълня за Промаркет - 3 пъти съм била на интервю , на 2 пъти в централата им на Цар Симеон и 1 път в някакъв обект след гара подуене  Rolling Eyes
Един път попълвах някакъв лист вместо интервю - име , мотивация, защо кандидатствам,
и в кой обект евентуално искам да бъда назначена. Всъщност 4 пъти - била съм и на Сточна гара,
там със сигурност сама се отказах , една служителка която си редеше стоки ми обясняваше, кое как
и какво. Управител не видях.  Confused
Сама да съм преценила  newsm78

# 731
По моето питане - тя не е точно мениджър и точно тези неща са нейни задължения. Именно затова попитах дали е нормално от друг отдел някой да ми възлага собствените си задачи. Много ясно, че оперативната работа е за мен като служител, но юркането да върша чуждата работа?

# 732
Дали е нормално или не зависи от конкретната фирма, от естеството на конкретните задачи, от много неща.
А "юркането" е въпрос на възприятия. Тя може да не го счита за "юркане"
Много зависи от подхода, от това как поставя задачите. Еднозначен отговор не може да се даде.
Аз поне не го считам за толкова лошо, Зина много добре е описала по-напред причините

# 733
Имам една любима фраза за взаимоотношенията. Агресията е 80% възприятие и само 20% намерение. Важи и за юркането.

# 734
пак да попитам и помоля професионалистите да ми отговорят, какъв е за HR-а правилният отговор на въпроса 'кое бихте изпълнили първо - пряка заповед от началника или обслужване на чакащ клиент, и двете са спешни

Общи условия

Активация на акаунт