Със букет лалета и зюмбюли, всяка мама чака юли - Тема 13

• 33 594
  • 729
  •   1
Отговори
# 315
MAMA_SANCHO,аз ще се местя към Южният парк, не си само ти Simple Smile Мисля,че имаше още 2-3 момичета в този район.Ако не се лъжа plesure беше една от тях Simple SmileТака,че ще си бутаме заедно, а и на мен ми е за първи път и ще имам нужда от вашите съвети на място Simple Smile

Аз съм в кв.Витоша,до Зоопарка,така че също ми е близо,ще се съберем!:) coolcool

# 316
  • София
Добро утро и от мен.
Аз май сама ще бутам количка... Някой от района на Красна поляна или Разсадника?

# 317
fuzzyblue,супер:))

# 318
Маменца да ви питам нещо чувала съм за едни спрейчета за след раждане който доста охлаждали и помагали особено ако има шевове и промивки с смрадлика някой чувал ли е за тях. Аз съм решила като първи покупки да си приготвя чантата за родилното да си седи тамън от другият месец почвам с покупките за бебо харесах креватче което е на Дизаин бебе и се пръчва до 1 месец го получаваш и като взема креватчето ще взимам останалото.еждудругото вчера взех шишета на Авент за 49 лв ( в лилавата кутия ) от една много готина мацка дето открих в продавалник , иначе по магазините са 73 лв. ето това е линк ако някой ще купува такива много са сладурски http://prodavalnik.com/49lv---chisto-nov-komplekt-za-novorodeno- … natural-i45389947

# 319
Бебе2 а кой според теб е по-добрия слинг? На мен (обаче на външен вид) ми допада този с халките...уф голяма чуденка кенгуру ли слинг ли newsm78
И аз първо се спрях на този с халките, но да си го ушия сама. После ММ заяви че му изглеждало съмнително здраво и за негов хатър взех такъв: http://www.vitela-shop.ru/product/4166.html   и после пък една приятелка ми е купила този: http://www.mothercare.com/TheBabaSling%C2%AE-Cozy-5-Position-Bab … t,pd.html#q=sling
Аз с първото дете съм ползвала кенгуру, но защото не можех да си позволя слинг. Иначе съм убедена че второто е по-добрия вариант и за майката и за бебето. Тази същата приятелка изгледа първото с кенгуру, а второто със слинг и каза че слингът е несравнимо по-удобен за нея и бебчето е супер добре вътре. В крайна сметка, аз ще имам 3 Laughing
Жоси, аз не съм много далече, пък и съм израснала в Красна Поляна и майка ми живее още там, а и имам слабост към Боримечката, а и като са го ремонтирали Heart Eyes. Може там да бутаме. Аз където живея, нямам съвсем близо парк или градинка, освен тази пред Централни Хали, която е пълна с клошари, така че ще се придвижвам

# 320
Добро утро!
Гледам, за софийски квартали си говорите - някой от Младост дали има? Май и аз сама ще си бутам.

# 321
Добро утро мами    food010
 Който се притесняваше как ще се справи с момчето само да ви споделя, че моя близка има и двете и момченчето е много по добричко и миличко и все гледа да помага на мама, докъто малката бандитка само бели прави Simple Smile

Avencis  Camarelo-то е и нашият избор и понеже и в моя град я няма аз гледах, че в магазин Дундьо в София я има, ако ти е по-удобно от Бургас  Grinning. И аз като теб друго не мога да си харесам  Sad , гледам гледам и само Camarelo-то ми е в главата  ooooh! Нещо не откривам кометари за нея и в нета, затова ще се радвам, ако някоя от вас има някакви отзиви за нея  Heart Eyes

Олеее душко как ме зарадва. След 10 дена имам път натам и ще ходя да я гледам. И аз само нея гледам клипчето наизуст го знам даже още малко и руски ще проговоря   animal085  само се чудя каква е разликата между Carerra и Sevilia че ми се струват почти еднакви (само дизайна съвсем леко различен) ох добре нямам търпение да ходя да я видя Simple Smile

# 322
Добро утро   bouquet Преди малко се върнах от НОИ с ПИК код, който обаче ще е активен след 24 часа! Това го казвам на мамите, които мислят да си вадят такъв, защото аз като влязох в системата и ми изписа грешка се изприщих. Аз превод скоро може и да не получа, защото нашата счетоводителка ми е внесла болничния от 02.02.2014 на 12.03.2014, е пак не е 15.03 нали.. Болничния който съм и занесла на 03.03 пък още не го е внесла, а го е имала към датата на която е внасяла този от февруари. Защо не ги е внесла двата заедно?#Cussing out Вече 45 дни съм без пари, може да станат и 55..Не може ли аз сама да си внасям болничните, нужно ли е да я чакам нея   ooooh!

Very Me - е щом го е пуснала на 12,03 значи другата седмица ще ти пуснат парите по груби мои сметки . Иначе такива са сроковете - подават се до 15 число на месеца след месеца в които са издадени - демек този от 03,03 ще го внесат до 15,04- другото вече е въпрос на добра воля. Можеш да ги внасяш сама ако ти дадат пълномощно от фирмата, но пак тя трябва да си ги опише , да ти направи фаила и да ти го даде да го подадеш.

MAMA_SANCHO,аз ще се местя към Южният парк, не си само ти Simple Smile Мисля,че имаше още 2-3 момичета в този район.Ако не се лъжа plesure беше една от тях Simple SmileТака,че ще си бутаме заедно, а и на мен ми е за първи път и ще имам нужда от вашите съвети на място Simple Smile

Аз съм в кв.Витоша,до Зоопарка,така че също ми е близо,ще се съберем!:) coolcool

Е много се радвам че има и други мамчета около Южният парк Simple Smile

Последна редакция: ср, 26 мар 2014, 10:41 от MAMA_SANCHO

# 323
Аз живея в Люлин, но никога не излизам в квартала, не го харесвам(освен близостта на три големи вериги магазини). За мен не е проблем да обикалям София, тя и без това не е голяма. В Южния съм най-редовна, но повече обичам градинката на Иван Вазов и докторската, а сега като я ремонтират ще е супер, хем ще разхождам бебка, хем ще си пия сутрешното кафе на Библиотеката. Който иска да заповяда.

# 324
Аз живея в Люлин, но никога не излизам в квартала, не го харесвам(освен близостта на три големи вериги магазини). За мен не е проблем да обикалям София, тя и без това не е голяма. В Южния съм най-редовна, но повече обичам градинката на Иван Вазов и докторската, а сега като я ремонтират ще е супер, хем ще разхождам бебка, хем ще си пия сутрешното кафе на Библиотеката. Който иска да заповяда.
заплювам се за Иван Вазов. На докторската разбрах че паркинг щели да правят Thinking

# 325
MAMA_SANCHO а майчинството през първата година пак ли ще ми го изплащат по този начин /на добрата воля на счетоводителката/ или там си има други срокове за подаване и т.н.

# 326
Няма такова нещо, ремонтират градинката, основно. С ново залесяване и прочие. Ще стане страхотно. Аз редовно си минавам от там. Много го обичам този район на София, много ми е бохемски.

# 327
Друг парк, който е много хубав е Военния парк, там лятото, Операта изнася представления под открито небе, както вече бях споменала аз съм голям любител на балета и чакам с нетърпение. Лошото е, че точно около моя термин ще играят Лебедово езеро, дано успея да го гледам.

# 328
MAMA_SANCHO а майчинството през първата година пак ли ще ми го изплащат по този начин /на добрата воля на счетоводителката/ или там си има други срокове за подаване и т.н.

Значи майчинството до 1 година е на 3 болнични до 135 ден ( един 45 дни преди термина, и два след като родиш ) и след това вече се подава една декларация до 410 ден и след като се подаде не зависиш от счетоводителката. На мен като минах на тази декларация много редовно ми ги плащаха - всеки първи вторник или четвъртък на месеца. След това като изтече първата година се подава нова за отглеждане на дете до 2 години е там вече НОИ прави мазалото - получавах си най редовно парите с месец закъсние- голям кошмар е.

# 329
  • София
Докато сме болнични е така. То не зависи от "добрата воля" на когото и да е, такива са разпоредбите. Счетоводителите имат и други задължения, освен да носят болничните в НОИ. И ги носят наведнъж, да, кой има време за всеки болничен да се разхожда до НОИ? Когато минем на така нареченото "майчинство", вече не се изисква всеки месец да се подават документи в НОИ и по спомени от предишния път, превеждаха сумите много редовно, горе долу на една и съща дата всеки месец. А, и си спомням, че декември превеждаха 2 майчинства, за ноември и декември накуп и после януари нямаше превод. Което предизвика вълна на недоумение и обвинения към НОИ  Mr. Green Та имайте си едно наум, ако получите по-голяма сума, може следващия месец да няма парички.

Общи условия

Активация на акаунт