Със букет лалета и зюмбюли, всяка мама чака юли - Тема 13

• 33 568
  • 729
  •   1
Отговори
# 435
Добро утро момичета

И аз бях с безсъние до преди 2 седмици и сега като по чудо нещо стана и спя до 7 сутринта. Дано ти отмине.

Локсоф как си

Да се похваля - вчера мъжа ми капарира на баткото колело в Драг ( да живее кредитната карта ) - между другото ако някой се интересува - драг отвориха нов магазин в Младост 1 на 25.03 и по този случай до 05.04 имат 12% намаление.  Нашето от 200 лв падна на 176 лв - спестихме някой лев Simple Smile

Леле малката така се е разритала последните два дни - едни лупинги едно нещо Simple Smile

Ох да се оплача - никъде не мога да намеря бъги борд какъвто съм харесала - в ебаи има един, но не го пращат искат лично да го вземеш Sad. Някой ако е виждал нещо подобно моля да сподели

# 436
  • Пловдив
Обаче ЖК-то ми отказа, не можело да ми даде 7 дни болничен, защото тази година вече съм била взимала "едноличен" болничен (2 дена за детенце и 5 за мен, че бях болна от ангина). Можело да ми даде най-малко 15 ден с ЛКК newsm78 Това не разбирам, нали причините не са едни и същи, досега за бременността не съм излизала болничен newsm78. Това нови разпоредби на на НОИ ли са? Предварително благодаря  bouquet

Няма такова нещо.Могат да ти дадат до 14 дни от ЖК.Не пречи да ти дадат и 7 дни.Над 14 дни от ЛКК.Ти съгласили се на 15 дни?Взимай си го този болничен.За 7 дни едва ли ще ти минат контракциите

Добро утро, мамчета. Аз имам един въпрос към майките счетоводителки. Аз нямам 6 месеца трудов стаж, а само два.Излязох в болничен началото на годината и счетоводителката ми обясни , че болничния ще си го получа като направя 6 месеца , А СЕГА ОТ НОИ СА МИ ПРАТИЛИ ПИСМО, че нямам необходимия осигурителен  стаж   за отпуск поради неработоспособност.Пише ,че мога да обжалвам в 14 дневен срок. Какво да правя според вас?

Да,,нямаш необходими осигурителен стаж.Това ти е казала и счетоводителката.Като направиш 6 м стаж през целия ти живот,ще ти плащат и болничните от НОИ.За 45 дневния болничен и нататкъ се искат 12 м осиг стаж през целия ти живот

# 437
Добро утро мами   food010

Тази сутрин се събудих в 5 и не можах да заспя пак поне час още и само се въртях моя милия сигурно съм му пречела. Аз си лягам с един юрган сгънат и така ми е много удобно и той му казва "гаджето ти"  Joy сега вече обаче и той си има "гадже" откри колко е удобно и представете си снощи беше отмъкнал моето  Crossing Arms
Качването на килограми при мен се случва много станно. 2 седмици не качвам нищо и после за няколко дена половин кило  newsm78 Странна работа иначе до сега съм +3,5 кг. което е малко според всички калкулатори  Rolling Eyes

# 438
  • Ruse, Bulgaria
♥Elfita♥ , благодаря ти много.   bouquet Последно да  питам, трябва ли да ходя в НОИ или не?

# 439
  • София
Ехааа, девойкииии два дни ме нямаше и всички юлки искат във фейсбукаJoy Благодаря на мамите, които са се включили и са добавили нови членове - всеки в групата може да добавя нови членове. Тези, които още не са включени да ми пратят на лично линк към профила им, за да ги добавя. Ще получат покана от мен - Веси Simple Smile

# 440
  • Пловдив
♥Elfita♥ , благодаря ти много.   bouquet Последно да  питам, трябва ли да ходя в НОИ или не?

Ами,не,няма защо да ходиш.Няма какво да обжалваш,защото ти наистина нямаш стажа,нали така?Ще обжалваш,ако имаш стажа,а те твърдят,че го нямаш.Ти кога правиш 6 те месеца?Броиш си всички месеци работа на ТД и с фонд ОЗМ през живота ти

# 441
  • Ruse, Bulgaria
Май месец ми стават 6 месеца. Иначе имам стаж, но не от България , а от Англия и може би ще отида до НОИ да видя дали не ми го зачитат, че там имам 2 години.

# 442
  • Пловдив
Май месец ми стават 6 месеца. Иначе имам стаж, но не от България , а от Англия и може би ще отида до НОИ да видя дали не ми го зачитат, че там имам 2 години.

Ще ти го зачетат,но ти трябва документ от Англия за стажа.Поне знам,че е такава процедурата.Все пак отиди да питаш и да те ориентират.Хубава е всеки,който работи в ЕС да си взима такъв документ,за да му се приравни стажа тук
Щом май правиш стажа,от тогава ще ти превеждат болничните.За майчинството също няма да имаш необходимия стаж и чак като направиш 12 те месеца ще ти превеждат обезщетение.Затова е добре да си приравни стажа от Англия

# 443
  • София
Добро утро мамчета Simple Smile
Искам да се присъединя към групата на будуващите Simple Smile Всяка нощ се бъде след 1:30 и по 2-3 часа се въртя като луда, не мога да си намеря удобна позиция и не мога да заспя. Зяпам телевизия докато заспя, което се случва обикновено към 5 и в 6-6:30 пак съм будна. После ставам за работа. Освен това пишкам между 3 и 5 пъти на нощ, т.е. ставам да пишкам. Понякога обаче толкова ми се спи, че сънувам, че отивам до тоалетната. Събуждам се ужасена да не се изпусна, слава богу не се е случвало до сега  Laughing . А - и вечер си лягам макс в 21:30, повече не мога да издържа. Луда работа е това всичко! А като знам, че все по- зле ще става до края.....

# 444
Мацки с опит какво ще кажете за този комплект ? http://www.amazon.co.uk/Tommee-Tippee-Closer-Nature-Healthcare/dp/B002IS0M32
Дали си заслужава да се вземе

# 445
  • Ruse, Bulgaria
Elfita♥, благодаря ти. В понеделник отивам в НОИ, че иначе ще го караме само със заплатата на ММ, а колкото и малко да са парите са от помощ.Дано да ми признаят стажа от Англия.

# 446
В неделя ще ходим до Икеа за креватче, матраче, ваничка и кутия с цип за дрехите на бебка. Ако напазаруваш над 200лв. има отстъпка 10% от сумата, това важи само за детските стоки. Знам, че още някой си беше харесал креватче там.

# 447
  • Там някъде
И аз се присъединявам към питане на Leaaa, че от доста време се чудя за този комплект  newsm78

# 448
Добро утро,
Piafff, благодаря за линка Hug. И аз намерих един саит за намалени колички, но не знам дали може да ги видиш предварително http://www.babyoutletzone.com/

И аз съм от "нощната стража".Ококорвам очи към 4-5,и после се почва едно въртене. Ужас

# 449
Mrs Raven, във фейсбук групата момичета споделиха,че май не струва Simple Smile И че по добре поотделно да се вземат нещата Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт