Дубай 6

• 83 804
  • 782
  •   1
Отговори
# 300
А още нещо да питам - искат ни от хотела 100 дирхама за трансфер от летището Аl maktoum до Citymax al Barsha? Toва добра цена ли е или да вземем таски? На картата ми излиза около 40км разстоянието...Някой май беше писал по-напред в темата, че таксито от летишето до мол Emirates (а хотела е точно там) взело 120  дирхама... Така ли е или бъркам нещо?

# 301
  • Варна
А още нещо да питам - искат ни от хотела 100 дирхама за трансфер от летището Аl maktoum до Citymax al Barsha?

Не се цигани де-все пак ти вземат под 40 лв. за 40 км. посред нощ .А за такси , нищо че е Дубаи и там има бакшиши Sad
За хотела на връщане също не се безпокой , няма да подраниш.Зависи колко души слизат от кораба и в кой поток ще попаднете.Май не ни се е случвало процедурата по слизането ни да трае по малко от 2 часа.Сетне имаш и трансфер................

# 302
A в кой сайт да видя за тези круизи по Дубай креек? Къде са спирките и от къде мога да хвана такова корабче от пристанището и до къде може да ме заведе? Например мога ли да взема корабче от пристанището по канала до Safa park или до Busines bay? Teзи корабчета постоянно ли се движат и през колко време, колко е мах разстояние за което мога да ги ползвам?

# 303
Тити, какво е в момента времето в Дубай, че съвсем скоро летим? В sinoptik.bg  го дават 38....

# 304
не знам какво очакваш да ти кажа, но си е толкова Simple Smile в следващите дни ще се качи пак над 40.

# 305
не знам какво очакваш да ти кажа, но си е толкова Simple Smile в следващите дни ще се качи пак над 40.

Надявах се Sinoptik.bg да са се объркали и да ме зарадваш с 33 Simple Smile
А между другото смяташ ли, че може да възникне проблем с резервацията ми за Бурж Халифа, тъй като съм я направила с чужда дебитна карта?

# 306
ven62, какъв стандарт са контактите в Auris metro center hotel, т.е. ще ми бъде ли необходим преходник "английски" стандарт?

Да, стандарта е английски. Но, там от рецепцията си взимаш един преходник (адаптор) с депозит от 10 дирхама (като върнеш преходника, ти връщат парите) Този преходник всъщност е троен разклонител - на нас ни беше предостатъчен, но ако искаш мойе да си вземеш и още един, два.

# 307
Янита, по принцип на деска трябва да се представи приносителят на картата. Сега, ако в тълпата минете метър, ок. Мисля, че някой тук беше писал, че е минал. Но кой би могъл да каже...

# 308
Янита, по принцип на деска трябва да се представи приносителят на картата. Сега, ако в тълпата минете метър, ок. Мисля, че някой тук беше писал, че е минал. Но кой би могъл да каже...
Олеле, почнах да се притеснявам...

# 309
Благодаря на shhhh.. ,    dream1984 ,    Bell@ ,  и    roje22  за търпението и помощта относно моето пътуване  Hug.  Всичко ми е ясно  JoyНа 13 ти тръгвам , но ...    roje22  ми изпрати картите на метрото и Биг Буса , но той пътува нанякъде  и няма как да ми обясни , затова моля някой от вас
1 .Каква е разликата във тези червени , сини , зелени ..зони на метрото  и Биг Буса  и как да се прехвърлям евентуално и как да ги различавам  Embarassed ( сори за глупавия въпрос ). но нямам яснота  за мен самата .
Ще пътувам сама , имам вродена липса на ориентация , не владея добре английски ...но , това не ме притеснява особенно Sunglasses , обичам да скитам , била съм в др арабски страни  Египет , Тунис , Йордания (пак сама , съпругът ми не обича да лети )
Изчела съм всички теми имам  имама план А , Б ,  и дори Ц   ., но , е това не ми е ясно ...
Моля , помагаите .  bouquet

# 310
NP.  Никой не иска никакви карти. Показваш си резервацията - издават ти билета и всичко е ОК.
Супер любезни и добронамерени. Аз не бих се притеснявал.

# 311
  • Sofia
При качването на Бурж Халифа на нас също не са ни искали карта или да се идентифицира картодържателя. Отидохме, показахме номера на резервацията и ни разпечатаха 4-те резервирани билета. На място ни предложиха инфо гайд по 25 дирхама на човек. Взехме 2 броя и доплатихме в брой  Hug

Anisavd, метрото има 2 линии - червена и зелена. За да се прехвърлиш от едната на другата линия, трябва да го направиш на станции 26/19 Khalid Bin Al Waleed или на 20/18 Union.
За зоните на метрото нищо не мога да кажа, мисля, че са свързани с цената на пътуването. Ползвахме го само, за да отидем до пазарите и обратно и не прочетох внимателно информацията на инфо таблата  Blush
За Биг Бъс също нищо не  мога да кажа - не сме го ползвали, но предполагам, че принципът на линиите е същият  Peace

# 312
NP.  Никой не иска никакви карти. Показваш си резервацията - издават ти билета и всичко е ОК.
Супер любезни и добронамерени. Аз не бих се притеснявал.

И на мен никой не ми е искал никаква карта. Дадох им разпечатка от пощата където ми пратиха и те си ми дадоха билетите. Според мен няма място за притеснение Simple Smile

# 313
Момичета, никой ли не е вземал тези водни таксита по канала, круизи или както там ги водят? Те имат ли маршрут и карти и в кой сайт да ги видя?

Писах на Бурж ал Араб каква резервация могат да ми предложат за петък, мисля, че тогава не работи скай бара и те ми предложиха това:
Seven Course Ultimate Afternoon Tea AED 510.00 per person at the Sahn Eddar Lobby Lounge

Къде се намира този лоби бар, явно не е на високо с хубава панорама? Интересно ли е там и заслужава ли си да ходим? Другото беше за ядене в ресторанта Al Muntaha Restaurant, обаче не ме устройва времето, много е късно за нас...
Моля помагайте, нищо не намирам в интернет.... Praynig

# 314
Момичета, никой ли не е вземал тези водни таксита по канала, круизи или както там ги водят? Те имат ли маршрут и карти и в кой сайт да ги видя?

тези водни таксита превозват от единия бряг на канала до другия. Тази услуга струва 1 дирхам. Имат си стоянка около АлГубайба/автогарата където тръгват и автобусите за Абу Даби/, и от другата страна, не знам как се казва. Същите или други могат да се наемат за разходка по крийка, цената варира. Не знам да се ползват като истински таксита, не съм чувала, ама можеш да питаш роже  Laughing

изобщо, не разчитай на тях, освен за разходка. малко екзотика и толкова. Ако нещо повече търсиш, чекни в гугъл "water taxi Dubai creek" или другото им име е abra.

Общи условия

Активация на акаунт