Дубай 6

• 83 776
  • 782
  •   1
Отговори
# 480
Здравейте, пиша ви от Дубай! Бяхме вече в аквапарк Атлантис, беше много хубаво, особено плуването с делфин. Горещината беше поносима, бахме и на Бурж Халифа, но закъсняхме и вместо в седем отидохме в седем и половина и видяхме само нощен Дубай. Гледката е много красива! Вчера бяхме на Джумейра бийч, щях да получа слънчев удар! Никога вече! Само на разходки и на хладно в моловете. След това се возихме на водното такси в едната посока е два дирхама, направо без пари. Бяхме и в мола и в Дубай мол, но мола на Еирствата най ми харесва. Нашият хотел е на пет минути пеша от него. А хотелската ни стая е уникална! В сити стей хотел сме и имаме хол, кухня, две спални с три бани и тоалетни и закуски. За пет нощувки сомо за 2800 дирхама или около 1130 лв. Мислехме да си вземем кола под наем и добре че не взехме. Няма табели и само с навигация можеш да се ориентираш, но строят на всякъде и незнам до колко навигацията щеше да ни е от полза. Пак ще пиша продължение. Питайте ако ви интересува нещо.

# 481
Гледам вчера цените на  Wizz air до Дубай страшно са се вдигнали... За нашия престой пред декември вече са двойни, добре, че купихме по-раничко... Вече програмата направих и съм резервирала хотелите и посещенията. И на хотел Атлантис се вдигна цената с около 50€ на нощувка, пак след моята резервация... Mr. Green
ver4eto,  весело изкарване и се пазете от жегите... Какви сувенири и подаръци си носите обикновено от Дубай?

# 482
Днес си взех картина с различен пясък и нарисувани камили за двадесет, а първоначално ми казаха тридесет дирхама. Като се зачудите или се пазарите веднага ще намалят. Иначе е голяма цигания. Ако не сте от хората, които се шлаят безцелно из магазините по добре не ходете, а вижте нещо друго. Сега чакаме да ни вземат от хотела за вечеря на кораб за сто двадесет и пет дирхама. Четох, че някои си запазват предварително месеци, ние званнахме тази сутрин. Резервирахме и сити тур за Абу Даби за утре за двеста дирхама. Иначе на всякъде се движим с таксита и е много евтино.

# 483
Аз съм си запазила вечерен круиз с вечеря по Марината за 73 евро за двама,  обаче не знам дали имаме включено вземане от хотела? newsm78 По принцип при букването имаше такъв въпрос в кой хотел сме отседнали,  за опция hotel pick up... Но така и не разбрах... Като ми пратят билетите ще им пиша да ги питам...
А за такситата лесно ли се вземат от всякъде?
Нека някой буквал нещо от сайтове (сафари, круизи, посещения, сититурове и др.) да ми пише на лични, имам нещо да питам..Благодаря...

# 484
защо на лични - искам и аз да буквам онлайн. иначе за бурж кхалифа трябва да си резервираш 2 седмици по-рано и онлайн, щото на място струвало двойно повече.

http://www.burjkhalifa.ae/en/ObservationDeck/TicketInformation.aspx

# 485
И аз скоро се завърнах от Дубай, там бях по работа, но имам някакви лични впечатления и "съвети", на някои може да са и от полза...
Бурж Халифа - сигурно е дискутирано, но противно на очакванията на повечето туристи, които си купуват билети за кулата и си мислят че наистина ще се качат до топ-а, всъщност височината до която се стига е доста незадоволителна, нещо като Айфеловата кула...Та реално не се стига до края на най-високата сграда в света, гледките също не са нищо особено от тази височина, така, че всеобщото мнение и на мои познати е че не си струва и не е нещо особено... Peace
Тези сувенири с картините с пясък а и много други се намираха в Карфур /в MALL OF EMIRATES например/на доста прилична цена, не се лъжете да купувате от пазарите или сергиите /дори и с пазарлъци/.
Има доста евтина техника и много изгодни предложения - пак в Карфур Peace
От всичко което видях /а то наистина е почти всичко/ най-много ме впечатли джамията в Абу Даби, определено си струва да се посети Rolling Eyes

# 486
ние ще пристигнеме в петък вечерта. какво можеш да ни препоръчаш като занимание за вечерно време в Дубай?

# 487
golden heart, исках някой резерверал от сайт да каже как и кога се получават билетите, защото се плащат веднага с кредитна карта. Разбрах само за Бурж Кхалифа, че се вземат от Дубай мол,  но какво ти пращат от сайта? Как стоят нещата с билетите за круиз и сафари? По е-майл ли ти ги пращат или на място се вземат?

# 488
ние ще пристигнеме в петък вечерта. какво можеш да ни препоръчаш като занимание за вечерно време в Дубай?
Гледане на фонтаните Laughing Може и разходка в Дубай МОЛ - петък и събота /техния уикенд/ работи до 00.00, през останалото време до 22.00 ч. Може и ресторант, бар, няма начин да не намерите какво да правите, особено ако сте в този район Peace

# 489
golden heart, вие в кой хотел ще бъдете? И ние пристигаме в 20.30 с Wizz air. Ще бъдем първата вечер в Ситимакс ал Барша, който е много близо до Мола на емирствата и след настаняване ще отидем до там, ако има време разбира се...

# 490
много сме близко - Golden Tulip пак в Al Barsha. обаче погледнах - и ние ще кацнеме в 19:20, ама сме от четвъртък до вторник.

# 491
А на връщане излитаме в 21.00 от Дубай и за този последен ден още незнам къде ще се мотаме след като напуснем хотела след 12.00... Евентуално може да си оставим багажа в хотела или в Дубай мол имало гардероб за багаж и да обикаляме докато стане време за полета... Иска ми се да отидем до Марината или Инб Батута мол, ама ще видим...

# 492
и ние сме така. според мен с таксита ще стане. там не са големи разстоянията. само със задръстванията малко се притеснявам. иначе аз няма да имам много багаж - една раничка - 4-5 рокли, 4-5 поли, 2 бански и толкоз. дори и фотоапарат не ми трябва - с телефона каквото наснимам.

# 493
И аз скоро се завърнах от Дубай, там бях по работа, но имам някакви лични впечатления и "съвети", на някои може да са и от полза...
Бурж Халифа - сигурно е дискутирано, но противно на очакванията на повечето туристи, които си купуват билети за кулата и си мислят че наистина ще се качат до топ-а, всъщност височината до която се стига е доста незадоволителна, нещо като Айфеловата кула...Та реално не се стига до края на най-високата сграда в света, гледките също не са нищо особено от тази височина, така, че всеобщото мнение и на мои познати е че не си струва и не е нещо особено... Peace
Това мнение наистина следва да се приеме като "съвет" в кавички, даже няколко """"".
Някой турист може наистина да си мисли, че ще го качат най-горе, може дори да си мисли, че ще го забодат на върха да си стои там или ще го пуснат с парашут ... ама това си е негов пробпем.
Гледките са УНИКАЛНИ, а не "нищо особено".
"всеобщото мнение и на мои познати"   - иска ми се и да са мой познати - сигурно са супер интересни хора, ако може и да ми кажат, къде точно са се качвали на по-високо място, адски ми е любопитно, а  и колко ли са на брой тия "познати"...

По заблуждаващо мнение не съм срещал във всичките теми за Дубай.
Хора, това е най-високата сграда в света. Височината на която се качваш е 452 м., а цялата височина на Айфеловата кула, барабар с антената на TNT e 327 м.  

@Always_in_love
"И аз скоро се завърнах от Дубай, там бях по работа, но имам някакви лични впечатления и "съвети", на някои може да са и от полза..."  - НЕ, НЕ СА ОТ ПОЛЗА НА НИКОГО! КАТЕГОРИЧНО! НАПЪЛНО ЗАБЛУЖДАВАЩО!

# 494
Сега чакаме да ни вземат от хотела за вечеря на кораб за сто двадесет и пет дирхама. Четох, че някои си запазват предварително месеци, ние званнахме тази сутрин. Резервирахме и сити тур за Абу Даби за утре за двеста дирхама. Иначе на всякъде се движим с таксита и е много евтино.

ver4eto__7 би ли споделила от къде си направила резервацията за круиза и сити тура в Абу Даби. Ако може линк  Praynig И ако имаш време мъничко подробности - круиза с вечеря ли беше, до къде отива, а сити тура колко време трае, колко спирки има и къде. Изобщо впечатления дали си е заслужавало. Благодаря предварително   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт