В момента чета ... - 27

• 48 330
  • 724
  •   1
Отговори
# 285
  • на североизток от Рая
Ако не сте чели книгите на Хосейни, за които става въпрос в анкетата, препоръчвам!

Чели сме ги. Я колко много гласове има в анкетата.  Simple Smile

Аз и Планините съм чела, но е слаба книга. Дори не ме впечатли силно. Или летвата е вдигната с предишните две книги, или не съм била в подходящо настроение като я четох.
Постът ми е веднага след този на Госпожица Лаленце, затова не уточних, че е отправен към нея.

Ох, извини ме, ако съм те засегнала с моя пост. Аз понеже е написан на `вие`, затова така реагирах. Не съм имала предвид нещо, с което да те обидя. Дано не си обидена, ##bvlgari##Hug

# 286
  • Слънчевия дом
Монаха който продаде своето ферари ,впечатлена съм ! Иначе Слънцата е моя фаворит .

# 287
  • София
Заредила съм ги в таблета, а толкова много имам в него и още няколко пъти по толкова на компютъра. Имам чувството, че цялото време на света няма да ми стигне, за да ги прочета  ooooh! Laughing

О, Мерка, тука всички страдаме от "тая болест"  Joy
 Hug

Започвам "Таен прозорец, тайна градина" на Стивънчо Кинг  Mr. Green

# 288
Заредила съм ги в таблета, а толкова много имам в него и още няколко пъти по толкова на компютъра. Имам чувството, че цялото време на света няма да ми стигне, за да ги прочета  ooooh! Laughing

О, Мерка, тука всички страдаме от "тая болест"  Joy
 Hug

Започвам "Таен прозорец, тайна градина" на Стивънчо Кинг  Mr. Green
Абе като те гледам и теб как ги менкаш през 2-3 дни... а аз карам с по 1 книга над седмица  Laughing че и втора подкарвам и отиват над 3 за двете  Laughing

# 289
  • София
О, мене хич не ме гледай сега, Стивчо ми е психотерапевт, затова така добре си общуваме.  Joy  Иначе и аз бавно чета, нямам време просто. Една книга ми се е случвало да чета и по месец ...  Hug

Четенето не  е състезание все пак, четенето е удоволствие. Като няма време човек, какво да се прави ... И малкото е нещо  Heart Eyes Колкото може, толкова.  Hug

# 290
Даа, така е! И се възхищавам на хората, които имат толкова много време за четене  Heart Eyes Hug

# 291
  • София, България
Естел, и аз съм чела "Мравките", много ми харесаха! Ще чакам да я прочетеш да я обсъдим.

Милето, а чела ли си и двете продължения след "Мравките"? Аз едно време му бях голям фен на Вербер.

Замислих се по темата за препоръчаните книги за четец, е не мога дори да си представя как чета "На изток от рая" на друго, освен на хартия и не става въпрос за обема.

# 292

Замислих се по темата за препоръчаните книги за четец, е не мога дори да си представя как чета "На изток от рая" на друго, освен на хартия и не става въпрос за обема.
Точно това си мислех и аз. Както и някои класики. Не мога да си представя, че ще чета "Под игото" например в ел. вариант.

Като споменах "Под игото",
Скрит текст:
учудвам се (НЕПРИЯТНО!) как може да е оценявана с по една звездичка в ГР, и то от българи. Разбирам, че не трябва задължително да ти харесва, но сложи поне 2 звезди. От чист патриотизъм да речем или национала гордост ooooh!

# 293
  • Ямбол
От Незито.. много увлекателна още от началото  Simple Smile

# 294
Милан Кундера днес става на 85 години!!
Флашмоб четене по този повод - http://www.momichetataotgrada.com/article/flashmob-za-milan-kund … a-1-vi-april.html

И аз прочетох "А планините ехтяха", почти еднакво хубава е като другите две, за мен лично беше удоволствие! Peace
Сега чета "Нашингтон" на Вешим.

Последна редакция: вт, 01 апр 2014, 07:58 от Сиси ♥♥

# 295
Аз също много харесах "А планините ехтяха ", абстрахирайки се от другите му, защото все пак са много различни..ако не правиш срвнения можеш да изпиташ голямо удоволствие от четенето й Wink

# 296
  • София
И аз много харесах "А планините ехтяха". Голям майстор е Хосейни. И без прекалена драма, пак ми въздейства.   Peace

Сиси ♥♥, благодаря за споделения линк на Кундера! Честит рожден ден на един голям писател!   bouquet

Kosty,
Скрит текст:
според мен не е нужно да слагат по 2 звезди на "Под игото" хората само заради националната си принадлежност...  Wink Би било фалшиво... Това е ненужно... Поне според мен. Конкретно мнението ми за Вазов като писател е високо, макар че не го харесвам никак като поет...  Wink Ако това е важно.  Peace

# 297
Милан Кундера днес става на 85 години!!
Флашмоб четене по този повод - http://www.momichetataotgrada.com/article/flashmob-za-milan-kund … a-1-vi-april.html

И аз прочетох "А планините ехтяха", почти еднакво хубава е като другите две, за мен лично беше удоволствие! Peace
Сега чета "Нашингтон" на Вешим.

Който отиде на рожден ден на Кундера, моля да разкаже! Simple Smile Аз ще му спретна рожден ден във Варна, както едно време задължавах приятелките си да дойдат на тийн-тавана ми на 8.12. заради Джон Ленън. И точно сега чета:

("А планините ехтяха" не ме "докосна".)

А довечера на публиката си ще прочета от "Смешни любови" на Кундера:

“Точно в тази безпричинност е късчето свобода, което е отпуснато на всеки от нас и към което трябва непрестанно и неотстъпно да посягаме, за да остане в този свят на железни закони малко човешки безпорядък.”

“Тя, която трепереше за всяка своя предстояща крачка, внезапно се бе почувствала съвършено отпусната. Чуждият живот, в който се бе озовала, беше живот без свян, без биографични жалони, без минало и бъдеще, без ангажименти; един невероятно свободен живот. Момичето, превърнало се в стопаджийка, можеше да върши всичко; всичко й беше позволено; да казва каквото и да било, да прави каквото и да било, да чувства каквото и да било.”

# 298
  • София, България
Завърших "Ключът Гауди", доста предвидима и досадна книга в стил Дан Браун и сега с огромно желание започвам "Дума Ки"Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Имам големи надежди, че много ще ми хареса!

# 299
  • Пловдив
Мона Лиза, аз също започнах "Дума Ки", но на 120стр. я зарязах, временно де  Embarassed Дадох предимство на няколко библиотечни книги, чета "Габриела, карамфил и канела" в момента. Но "чета" е силно казано...нещо не остава време тези дни.

Общи условия

Активация на акаунт