В момента чета ... - 27

• 48 330
  • 724
  •   1
Отговори
# 270
Госпожица Лаленце, ако не си я чела горещо ти препоръчвам "На изток от рая" !!
Момичета, за "Лолита" наистина не знам дали мога да я препоръчам и да кажа на кого би харесала. За мен си беше чисто мъчение.

Аз да се похваля, днес си взех "Бряг край мътни води". Води се трилър/ужас.

# 271
  • Пловдив
Госпожица Лаленце Небето няма избраници  - Ерих Мария Ремарк
http://chitanka.info/book/1419-zhivot-na-zaem

# 272
Ще ми се да те прочета и след финала. Wink

След финала мога да кажа, че опасенията ми се оправдаха  Mr. Green
Хубава е книгата, но за друго бях настроена...
Скрит текст:
...за трилър с неочакван край. Заблудата си е моя, но вече ще имам едно наум за Мюсо Laughing

# 273
Току що приключих със Сойка-присмехулка  и още сякаш съм В книгата. Определено е по различна от предишните две.Доста по тежка , всичката тази болка и смърт...в един момент ми дойдоха в  повече..натъжиха ме.Случваха се толкова много неща , че никога да не си подготвен какво следва.Определено това е най-разтърсващата от трите книги.Искаше ми се да има и малко повече красиви моменти на Катнис и Пиита , но поне  финалът беше добър.Определено поредицата си  заслужава Simple Smile

# 274
Добро утро  Hug
Мери , благодаря ти за линка на филма , точно той е , сещам се по картинката .Явно на мен ми харесват такива изхакани филми . Сега се сетих и за един друг беше с един брояч , който отмерваше времето , но пак името не го помня , главния герой беше мъж  newsm78
Извинявам се , че пооспамих темата , спирам вече .
Просто книгите на Мюсо ми напомнят на тях. Явно не са книги , които се харесват на повечето хора .  Simple Smile

# 275
Момичета, моля препоръчайте ми нещо много увлекателно и леко за четене. За първи път чета на електронен четец и никак не ми вървят книгите... Започвам да си мисля, че е защото не ги чета на хартия.

Бих препоръчала "Шоколад", "Къпиново вино" на Джоан Харис - има ги в читанката. Също разказите на Ерик-Еманюел Шмит, но те са само на хартия. "Яж, моли се и обичай" на Елизъбет Гилбърт (в читанката). Това се сещам на първо мислене - увлекателни са, и смислени. Не са кой знае какви откровения, по скоро житейски.

# 276
  • София
Прочетох Пържени зелени домати.
Огромно благодаря на Милето,че ми я даде за прочит  bouquet
Много хубава книга.Боя се,че не мога да съм многословна,за да изкажа колко ми хареса.Живях с героите,преживях с тях и затворих с тях последната страница.
Довечера започвам със Изплъзване от времето-моята любима Кейт Мортън.Отзиви по-натам.

# 277
Кой ще чете с мене Мравките?  http://chitanka.info/book/1600-mravkite   Grinning Малко преди средата съм и си търся другарче да я коментираме като я изчетем.
Действието се развива в два паралелни разказа (както в Любов на Е. Шафак). В началото човешкия свят ми беше по-интересен, но после другия се оказа по-завладяващ. Чудно ми е какво има в това мазе?
Лиляна ми я препоръча и аз слушам и изпълнявам.  Grinning Тя досега ми е препоръчвала две книги. Едната много ми хареса - Душа назаем, а с другата - Пеперудата не става и не става.
Много е приятно и хубаво някой да ти избира/препоръчва книгите. Благодаря ти, Лиляна!   bouquet

Лолита не я харесах. Чела съм я отдавна и не разбирам защо е толкова прехвалена.

Съфорумката, която четеше Копелето на Истанбул, докъде стигна? Свърши ли я?

В анкетата има един глас за Планините. Или не е хубава колкото другите две, или малко хора са я чели.  Rolling Eyes

Момичета, моля препоръчайте ми нещо много увлекателно и леко за четене. За първи път чета на електронен четец и никак не ми вървят книгите... Започвам да си мисля, че е защото не ги чета на хартия.
...
Само да кажа, че не си падам по фантастики, трилъри, ужаси; харесвам книги, които да ме накарат да се замисля над живота и дълго да ми напомнят за себе си.
Игрите на глада - три книги, фантастика май се водят или Милениум (3 книги) - съвременна проза май й е жанра. Тези двете ги изгълтах много, много бързо. Има ги в Читанка.
Не си свикнала затова четеш бавно.

# 278

В анкетата има един глас за Планините. Или не е хубава колкото другите две, или малко хора са я чели.  Rolling Eyes

По мое мнение не е толкова хубава колкото другите две Simple Smile. Май доста хора я четоха.

# 279
  • на североизток от Рая
Ако не сте чели книгите на Хосейни, за които става въпрос в анкетата, препоръчвам!

Чели сме ги. Я колко много гласове има в анкетата.  Simple Smile

Аз и Планините съм чела, но е слаба книга. Дори не ме впечатли силно. Или летвата е вдигната с предишните две книги, или не съм била в подходящо настроение като я четох.

# 280
Привет! Май отдавна не съм писала тук, но си ви следя.
Нещо не ми върви много четенето напоследък, само почвам и оставям книги. В момента чета "Физика на тъгата", но ми е малко тегава и претенциозна. Междувременно си прочетох още една книжка - "Лайза от Ламбет", но я препоръчвам само на заклети почитатели на Моъм. Въобще не си личи стилът му. Имам да си довършвам и една на М. Вивег - "Чудесни години - кучета ги яли", която е много интересна, смешна и забавна, но я оставих, за да прочета първо тези от библиотеката.

# 281
Добро утро  Hug
Мери , благодаря ти за линка на филма , точно той е , сещам се по картинката .Явно на мен ми харесват такива изхакани филми . Сега се сетих и за един друг беше с един брояч , който отмерваше времето , но пак името не го помня , главния герой беше мъж  newsm78
Извинявам се , че пооспамих темата , спирам вече .
Просто книгите на Мюсо ми напомнят на тях. Явно не са книги , които се харесват на повечето хора .  Simple Smile
А на мен филма много ми хареса и си мисля, че и тези книги биха ми харесали. Не съм чела нищо от този автор до сега. Заредила съм ги в таблета, а толкова много имам в него и още няколко пъти по толкова на компютъра. Имам чувството, че цялото време на света няма да ми стигне, за да ги прочета  ooooh! Laughing

Току що приключих със Сойка-присмехулка  и още сякаш съм В книгата. Определено е по различна от предишните две.Доста по тежка , всичката тази болка и смърт...в един момент ми дойдоха в  повече..натъжиха ме.Случваха се толкова много неща , че никога да не си подготвен какво следва.Определено това е най-разтърсващата от трите книги.Искаше ми се да има и малко повече красиви моменти на Катнис и Пиита , но поне  финалът беше добър.Определено поредицата си  заслужава Simple Smile
Възпламеняване ли беше втората? Вече ги забравих. На мен втората най-много ми хареса. А така и не разбрах защо беше толкова нежелана и измъчена тая любов между тази двойка... този Пийта да ми е толкова противен. А актьора още повече  Laughing Заради цялата история Катнис избра него и ми е много тъжно за нея Sad Grinning С нетърпение очаквам филмите към третата книга (ще са на 2 части да му се невиди!  Blush Laughing ). Peace

Препоръчвам серията Дивергенти  Peace Но Игрите са по-успешни според мен Simple Smile Макар че и Дивергентите са интересни  Heart Eyes и те се гълтат за по 2 дни Grinning

# 282
  • На планетата Земя
Здравейте!  Flutter

Слив, много се радвам, че ти е харесала книжката.  Heart Eyes
Аз в неделя започнах "Под мраморното небе", прекрасна книга! Благодаря ти! Така ме е завладяла, че не мога да се отделя от нея. Цял ден си я нося в чантата, нищо, че няма да мога да я отворя през деня. Представи си колко съм зле.  hahaha

Естел, четох "Мравките" миналата година. Интересна книга, особено интересни ми бяха описанията за живота на мравките. Финалът ме разочарова. Но ти я четеш сега, като я свършиш смигни, за да я обсъдим.

# 283
Ако не сте чели книгите на Хосейни, за които става въпрос в анкетата, препоръчвам!

Чели сме ги. Я колко много гласове има в анкетата.  Simple Smile

Аз и Планините съм чела, но е слаба книга. Дори не ме впечатли силно. Или летвата е вдигната с предишните две книги, или не съм била в подходящо настроение като я четох.
Постът ми е веднага след този на Госпожица Лаленце, затова не уточних, че е отправен към нея.

# 284
  • София
Момичета, благодаря ви много на всички за предложенията   bouquet
Започнах "На изток от рая", но съм си записала всички предложения.
##bvlgari##, аз те разбрах  Peace

"Яж, моли се и обичай" съм я чела, благодаря за предложението - щеше да е попадение Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт