В момента чета ... - 27

• 47 479
  • 724
  •   1
Отговори
# 30
Благодаря и аз за новата тема! Естел,   bouquet

Аз цяла сутрин не можех да вляза във форума. В смисъл отваря се, зарежда се, обаче като искам да видя някоя тема и се започваше едно лудо мислене и обмисляне и ми скъса нервите.

Исках да напиша, че снощи зачетох "Марина" и по някое време през нощта я приключих. Въпреки че бях страшно уморена ме грабна историята и докато не стигнах до края не спрях да чета. Много вълнуваща ми беше и определено тръпката беше до самия край. Благодаря ти, Нели  Hug Hug Hug!

# 31
Здравейте и от мен Simple Smile Относно анкетата ,може би трябваш да има опция "не съм я чела" или "искам да я прочета "...нещо такова
 Събудихте интереса ми към Пасков и Аутопсия на една любов ще я потърся в ел.вариант , Баладата... много ми беше харесала Simple Smile
Любов на Шафак ми е много приятна и нежна книга за любовта , много я харесвам
Напредвам и с Пазителките на гълъбиците , а и харесам книги за отминали времена описващи живота и обичайте за дадена епоха.

# 32
  • на североизток от Рая
SIN ,  Hug, знай, че винаги съм насреща и ще ти пращам книги, които представляват интерес за теб.

Буб, оздравявай!  Hug Дано да е само днес, да не те дърпа леглото повече.

Естелка, аз не съм гласувала за книгата, защото не съм я чела и нямам мнение. Т.е., от мен няма ни минус, ни плюс.  Grinning

Вени
, май ми се прииска да прочета "Другата Болейн". Още есента като заговорихте много за нея, видях че я има в библиотеката, но не я взех. А и имаше доста книги от поредицата /май/. Защото са доста една до друга, но не е само Болейн, виждала съм и други заглавия. Ще я взема още следващия път+ Аутопсията на Пасков. Че  и нея все я отлагам, а вече не търпи отлагане.

Аз си прочетох още една книга на Биолчев. Сега май ще разнообразя с друго.

# 33
Естел , благодаря ти за новата тема   bouquet  Относно анкетата , няма как да гласувам , не съм я чела , наскоро бях подхванала "Джойленд" , стигнах до половината , но трябваше да уча за изпит и така си я върнах в библиотеката , тъй като бях я взела от там , след време ако ми се пречете пак ще я взема , поне да я довърша , че не обичам да имам до половина непрочетени книги , хубава не хубава все я прочитам .
Прочетох около 150 страници от "Балерината" , но не и е момента сега да я чета , ще я мъча , хубава е , но качили на друга вълна съм сега , на нощното ми шкафче стои "Намисли си число" , гледам че някои момичета я препоръчват тук , та може утре за работа да си взема нея и да ги редувам с "Руската балерина"
Хайде оставям ви засега  Hug

# 34
  • София
Не гласувах в анкетата, защото отговора ми не е така категоричен  Laughing. Хареса ми, защото харесвам как пише Стивън Кинг  Heart Eyes. И не ми хареса, защото очаквах някакъв зверски добър финал, и освен това и на мен ми дойде малко по-описателна.

# 35
Благодаря и аз за новата тема!

Не мога да се включа в анкетата, не съм чела книгата, а и нищо от Кинг все още.

Прочетох "Трънски разкази" и продължавам с "Балканска сюита" на Петър Делчев. Включени са в една книга.

Разказите са страхотни, просто нямам думи да ги препоръчам. Не мога да повярвам, че толкова много ми харесаха. От вчера точа сополи и сълзи с тях, много ме развълнуваха. И тези вълчи лапички, които са сложили да разделят отделните части на всеки разказ много ми допадат. Но това е най-малкото качество на книгата. Думите, думите са вълшебно поднесени.

Нара, от мен имаш положителен глас за "Намисли си число". Много добър трилър, много ми хареса. Мисля, че има и доста други добри мнения за книгата.

Нели, чела съм "Забравените от небето". Но повечето разкази като че ли не устяха да ме докоснат, но бях в някакъв период преди изпити, та мисля, че не уцелих момента. Може да си ги припомня като приключа с Петър Делчев.

А за след това съм си приготвила "Аутопсия на една любов" на Пасков, ще го карам на българска вълна, което много ме радва.

Киф
, тъкмо щях да те питам какво си си помислила за Пазителка на тайните, и ти сподели, че предположенията ти са се оправдали. Аз пък последната тайна ми дойде като гръм от ясно небе, въобще и не предполагах, но много се зарадвах, че е станало точно тъй.  Simple Smile

# 36
Благодаря за темата, записвам се да не ви изпусна. В момента не чета, изпаднала съм в някаква читателска дупка и не знам какво ми се чете... Thinking

# 37
  • София
Записвам се с "Кралят на зимата" на Б. Корнуел, вчера я започнах и до момента ми харесва, въпреки въведените много персонажи.
Зарязах "Любов по време на холера", не ми харесва този начин на писане почти без никаква пряка реч. Някой ден като имам повече търпение ще я довърша.

# 38
И аз да се запиша, че ми е много хубаво тук. Напредвам с "Крадецът на книги" Simple Smile

# 39
  • София
Как съм ви изтървала не знам  Embarassed doh !!!

Естел, благодаря за темата!
Гласувах, разбира се  Peace ! Положителен вот от мен (едва ли сте очаквали друго  hahaha) .

Днес приключих "Покани ме да вляза" (Вив   bouquet !!!).
Ето това написах в GR и дадох 4/5:
Скрит текст:
Много добър роман.
Дълбок, тъжен и реален за такива читатели, които умеят да четат между редовете.
Скрит под маската на кървав вампирски ужас прозира онзи истинският - реалният.
Тъжно, страшно и ужасно!
Лидквист в края на книгата казва, че историята е истинска, което съвсем затвърждава мнението ми, че той е уникален писател.
Майсторско перо. Великолепна книга.

Започвам "Да дойдеш на света" (Мижка   bouquet) .

# 40
  • на североизток от Рая
 Тази книга "Намисли си число" доста често ми се набива в очи, почти при всяко ходене в Билла или Кауфланд я виждам и я разгръщам. Дори се чудех дали да не я включа в списъка си с книги за мартенската игра. Уж не съм на такава вълна-трилъри, но може пък да пробвам да чета отново нещо такова.
 Що трилъри  и криминалета изчетох навремето. ooooh! Почти само това четях. И сега вече не ги предпочитам. Но пък е хубаво да се сменят жанровете. Че  може търсенето на убиеца да развие въображението ми  и да ме направи по-съсредоточена.

Имате ли отзиви за

Ето това, ме провокира да я прочета: "... Романът е за хора със здрави нерви, атмосферата и преносно, и буквално - забележително мразовита... косите ви ще настръхнат, но няма да можете да оставите книгата..."
Сънди Експрес

Имам я от два месеца, но не съм я чела още. А и книгите, които сама си купя, не прочитам. Бях си поръчала от Колибри "Исав" и "Да раснеш на топло" и така си стоят. И колко още други...Все от библиотеката вземам.

# 41
  • Ямбол
Аз имам един-два неуспешни опита с Джон Конъли, но с други книги.
Изобщо няма начин да чета така, както той пише - ужасно изнервящ и дразнещ стил за мен.

# 42
Аз също не смея да гласувам в анкетата, тъй като клоня към "не", но пък и няма да съм съвсем обективна, тъй като капитулирах (уж временно) малко след средата на книгата и не знам какво съм пропуснала. Скучна ми беше, разтеглена, не вървеше, а нямам навика дълго да "мъча" книги.
Оправям вкуса с "Битието" на В.Зарев. Някак далечно ми напомня "Бежанци" на В.Ляхова, която ми е българското откритие за миналата година.

# 43
  • София
Естел,благодаря за темата Hug
Не съм давала глас в анкетата.Не съм чела книгата и няма как да се включа.
Продължавам с Отминали времена.Харесвам я.Загадъчна,интересна.

# 44
Последно прочетох интересните:

"Творците на памет" (Джефри Мур).
https://www.goodreads.com/review/show/767190163?book_show_action=false

и

"Колекция разкази" (Карел Чапек)
https://www.goodreads.com/review/show/821123475?book_show_action=false

Сега точно като за мен:

Общи условия

Активация на акаунт