За свекървите, децата и още нещо...

• 60 811
  • 975
  •   1
Отговори
# 105
  • Насред хаоса
А защо да не стигне далеч?  Thinking Приемете, че щом един човек се е справял и преди да ви срещне, ще се справи и по-нататък без вас.
Голям проблем с тия жилища значи. Като чета, все едно слушам на свекъра глупостите. Дал съм ви жилище, макар че не сте го искали, ей така, защото мисля за вас, а вие считайте, че ще ви се бъркам за всичко, щото съм ви го дал. Все едно аз идвам от гората и нито съм израсла в жилище, нито имам такова. Хич не му хареса, като му казах да си сложи жилището на главата, ако иска, и че можем да се справим и без него - при все високите наеми и други проблеми.  Whistling Както и стана. Така че по-полека с това връзване на младите с жилище и считането, че заради това са ни длъжни, защото и на това му се намира решението.

# 106
  • София
А защо да не стигне далеч?  Thinking Приемете, че щом един човек се е справял и преди да ви срещне, ще се справи и по-нататък без вас.
Голям проблем с тия жилища значи. Като чета, все едно слушам на свекъра глупостите. Дал съм ви жилище, макар че не сте го искали, ей така, защото мисля за вас, а вие считайте, че ще ви се бъркам за всичко, щото съм ви го дал. Все едно аз идвам от гората и нито съм израсла в жилище, нито имам такова. Хич не му хареса, като му казах да си сложи жилището на главата, ако иска, и че можем да се справим и без него - при все високите наеми и други проблеми.  Whistling Както и стана. Така че по-полека с това връзване на младите с жилище и считането, че заради това са ни длъжни, защото и на това му се намира решението.

В живота има избори, които трябва да се правят. И всеки един от тях има цена. Важното е обаче, коя от всичките е най-изгодна за плащащия. Ако му е по-изгодно да вади джоб пара да плаща за наем или да се зароби за близките 20-30 години с кредит - да го направи. А може пък да му е по-изгодно да слуша глупостите на свекъра отвреме навреме, но да има финансова свобода. Но няма пълно щастие - във всеки от случаите нещо трбява да се даде, за да се вземе.

# 107
.. нещо трбява да се даде, за да се вземе.
а уж майчината обич е безусловна...

# 108
  • София

Към сина, не към снахата. Wink Сори, ама всеки си обича своето си гардже.

# 109
  • Пловдив / София
За какво уважение си говорим. Ти си отишла в къщата на сина и снахата и се месиш по най-неуважителния и груб начин и то за някакъв си скапан диван.

Моля? Нещо не чух добре. Кой в чия къща е отишъл?

Добре, де, при условие, че си склонила да им дадеш апартамента да живеят в него, то се превръща в техен дом. Да си го обзавеждат както щат.
Даже може и ключ да не ти дадат. Ако аз бях на снахата, нямаше.
Да, уважение затова, че си им дала аратамент (не е малко на днешно време) заслужаваш, ама не им се меси в живота. Точно от такива дребни неща (в случая диван, пък бил той и за 2000лв.) възникват по-едрите.

И точно преди да прочета поста, в който споменаваш "бившия си съпруг", бях готова да се обзаложа, че сама си отгледала сина си. Вероятно е и единствено дете.

Мн. ербап звучиш. Не бих искала подобна жена за свекърва. Макар че то, отношенията в случая зависят и от мъжа/сина. На чия страна по принцип е.

# 110

Далеч ли ще стигнеш? Thinking
Винаги е по-лесно човек да е "дим да го няма". Дано снаха ми да е по-сериозна, че ако така лесно се отказва, май наистина ще по-добре да е "дим да я няма"...Майка ти дали е била "дим да я няма" от живота ти? newsm78
Майка ми няма да ми "подари" апартамент и после да ме разнася колко съм проста, че искам диван от 2000лв и не я слушам. Дано снаха ти чете бг мама и се усети какво я чака. И що си мислиш, че без тебе далече няма да стигнат?  Правиш подарък, но той си е твой, ми не става така.

# 111
  • Бургас

Към сина, не към снахата. Wink Сори, ама всеки си обича своето си гардже.

"Позволи" му тогава да си купи бленувания диван, нали е негова идеята, не на снахата Simple Smile

# 112
Авторката има усещането, че мнението й не е зачетено. Това предизвиква определен тип агресия у нея.
А реално, от казаното от нея дотук става ясно, че мнението й е взето предвид. Тя го е споделила, била е изслушана от младите. Въпреки съображенията й, везните накланят към покупка на дивана на раздора. Но това категорично не означава, че мнението й не е взето предвид. Просто в този случай решението не съвпада с желанието на авторката. И това е съвсем нормално. Ако всяко решение на младите съвпада с желанието на авторката, то тя не изказва мнение, а издава кралски едикт.

# 113
Проблемът не е в диваните сами по себе си- те са само повод. Повече се усеща недооцененост на жеста с дадения апартамент. Не са показали достатъчно благодарност,че привидно са уредени с покрив над главата и то не къде да е - центъра.
Сега ще се търси всякакъв повод за натъртване на този факт.

# 114
  • Насред хаоса

В живота има избори, които трябва да се правят. И всеки един от тях има цена. Важното е обаче, коя от всичките е най-изгодна за плащащия. Ако му е по-изгодно да вади джоб пара да плаща за наем или да се зароби за близките 20-30 години с кредит - да го направи. А може пък да му е по-изгодно да слуша глупостите на свекъра отвреме навреме, но да има финансова свобода. Но няма пълно щастие - нещо трбява да се даде, за да се вземе.
Популе, по-важно от свободата няма.  Peace И не, не става дума за слушане на глупости от време на време. Става дума за недопустими опити за намеса в друго семейство с оправданието или по-скоро хвалбата, че съм им дал нещо. Ами като си дал, никой не те е карал с пистолет в главата да го правиш. Не се заробихме, но и това бих предпочела пред перспективата "безвъзмездно" далият да се бърка безогледно в семейството ми.

# 115
  • София

Далеч ли ще стигнеш? Thinking
Винаги е по-лесно човек да е "дим да го няма". Дано снаха ми да е по-сериозна, че ако така лесно се отказва, май наистина ще по-добре да е "дим да я няма"...Майка ти дали е била "дим да я няма" от живота ти? newsm78
Майка ми няма да ми "подари" апартамент и после да ме разнася колко съм проста, че искам диван от 2000лв и не я слушам. Дано снаха ти чете бг мама и се усети какво я чака. И що си мислиш, че без тебе далече няма да стигнат?  Правиш подарък, но той си е твой, ми не става така.

Вие сте интересни хора. Къде съм казала, че правя подарък? Нещо са ви погрешни впечатленията. Аз подобни подаръци не правя - напротив, смятам, че е редно в един момент да си купят свое жилище. Няма да ги гоня от това, но най-добре за тях самите е да си поделят разходите по нещо тяхно си.

Вие егати и проблема направихте за едните мебели. Не аз, а вие, младите снахи. Явно много би ви бръкнало в здравето ако свекърва ви ви каже, че мебелите, които сте избрали, са твърде големи за размерите на стаята, за която сте ги избрали. Леле мале, добре, че снаха ми не е такава...поне до сега не показва такива наклонности, а смята, че съм права. Много честолюбиви жени тук, брей! Ама хем свеки да ми даде апартамент, хем да няма ключ, хем да си затваря устата, хем да идва да ми чисти, хем внуците няма да й давам. Егати! Не сте ли малко нахалнички?

# 116
Популе, по-важно от свободата няма.  Peace
Имаше една реклама за салами Laughing, но точно за нея се сетих: ''Свободата Санчо.... или салама''. Е и тука е така.

# 117
  • София
Проблемът не е в диваните сами по себе си- те са само повод. Повече се усеща недооцененост на жеста с дадения апартамент. Не са показали достатъчно благодарност,че привидно са уредени с покрив над главата и то не къде да е - центъра.
Сега ще се търси всякакъв повод за натъртване на този факт.

Голям психологически разбор, открай докрай неверен.
Значи, пак да се подесеторя - не ми пука за диваните, да си ги ползват. Пука ми за това, че ще ги прескачат, няма да имат свястна маса, на която да се хранят, ще дадат сума ти пари, ще се изпокарат и после няма какво да ги правят.
Дали вече разбра?

# 118
... Не мисли, че съм някакво бабче - доста млада свекърва съм (от тия, лъскавките така-онака, нагоре-надолу, ханч Laughing)
Браво.Но защо тогава демонстрираш това поведение,типично за миналия век.Нагласи мисленето според визията.

# 119
  • Бургас

В живота има избори, които трябва да се правят. И всеки един от тях има цена. Важното е обаче, коя от всичките е най-изгодна за плащащия. Ако му е по-изгодно да вади джоб пара да плаща за наем или да се зароби за близките 20-30 години с кредит - да го направи. А може пък да му е по-изгодно да слуша глупостите на свекъра отвреме навреме, но да има финансова свобода. Но няма пълно щастие - нещо трбява да се даде, за да се вземе.

Дали ще се месиш в живота на детето си не зависи дали си дал или не. Зависи единствено от морала и характера ти.
Popule, Разбирам, че искаш някаква признателност насреща, но не това е начина. Говорим за един глупав диван. Нелепо е да твърдиш, че сина ти не те уважава, защото ще си купи диван, който ти не харесваш. Гледай важните неща. Може да кажеш, че е неуважение, ако сина ти не те пуска в дома, който си му дала /имаше един такъв случай във форума скоро/, позволява си да те обижда по някакъв начин, обръща ти гръб, когато си в нужда и пр. Но да кажеш, че не те уважава, защото сина ти си избрал сини хавлии, пък ти си му казала да си купи бели, е нелепо.

А сина ти наясно ли е, че не си му подарила жилището, а си го дала за малко и че ще трябва да си купи някой ден свое. Това са неща, които трябва да се уточняват много точно и ясно, че да няма неразбрали.

Общи условия

Активация на акаунт