За свекървите, децата и още нещо...

• 60 994
  • 975
  •   1
Отговори
# 120
Значи, пак да се подесеторя - не ми пука за диваните, да си ги ползват. Пука ми за това, че ще ги прескачат, няма да имат свястна маса, на която да се хранят, ще дадат сума ти пари, ще се изпокарат и после няма какво да ги правят.
Дали вече разбра?
Боб ли хвърляш или звездите ти говорят. Whistling

# 121
  • София
Значи, пак да се подесеторя - не ми пука за диваните, да си ги ползват. Пука ми за това, че ще ги прескачат, няма да имат свястна маса, на която да се хранят, ще дадат сума ти пари, ще се изпокарат и после няма какво да ги правят.
Дали вече разбра?
Боб ли хвърляш или звездите ти говорят. Whistling

Личен горчив опит.

# 122
  • София
Популе, по-важно от свободата няма.  Peace

Свобода ли е да си си продал труда предварително за близките 20-30 години? Защото това е то, кредита. Предварително си се заробил. Е, не към свекъра, а към работодател или към бизнес. Няма истинска свобода на този свят, разберете го. Дори съвместното съжителство не е свобода. Свободни са само децата.

# 123
  • при късмета
 Вие егати и проблема направихте за едните мебели. Не аз, а вие, младите снахи. Явно много би ви бръкнало в здравето ако свекърва ви ви каже, че мебелите, които сте избрали, са твърде големи за размерите на стаята, за която сте ги избрали.  

Виж, няма значение какво казва свекървата, дори няма значение какво казва майка ти. Важното е как е казано, разбираш ли?
Ако го казваш заповеднически, тиранично или се опитваш да им втълпиш, че не могат да вземат решение, защото нищо не разбират или да се държиш все едно са ти длъжни, губиш.
Родител който се държи по този начин, няма да бъде чут и с право. Ако ще да твърди, че слънцето е изгряла по сред бял ден.

# 124
И защото ти си имала някакво неприятно преживяване, задължително е съдбата да го поднесе и на сина ти. За това ли се разведохте с мъжа ти - за несъобразени мебелни габарити ...
Несериозно изказване на опасения, които звучат толкова нелепо,че не си заслужават коментарите - щели да прескачат, да се хвърлят куп пари без смисъл, да се разделят.
А ти какви идеи им предложи като алтернатива на реклайнинг-а...

# 125
  • София

Друг реклайнинг - само фотьойли. Точно сега ще им го пускам, да го разгледат. Утре ще се обадим да разпитаме за условията. Може и от чужбина да поръчаме, всичко друго, но не и въпросната комбинация. Лошото на избраната  комбинация е, че не ги продават поотделно. В България да сложиш два дивана в хол е доста трудно занятие...

# 126
Цитат
всичко друго, но не и въпросната комбинация.

Това вече е чист инат.
Резултатът е предвидим - след две-три такива интериорни епопеи синът ти и момичето ще започнат вече да споделят не намеренията си, а свършени факти. Не само за мебели и грънци. Не вярвам да целиш това в отношенията си с тях.

# 127
  • Пловдив / София

Друг реклайнинг - само фотьойли. Точно сега ще им го пускам, да го разгледат. Утре ще се обадим да разпитаме за условията. Може и от чужбина да поръчаме, всичко друго, но не и въпросната комбинация.

ooooh!

# 128
  • София
Цитат
всичко друго, но не и въпросната комбинация.

Това вече е чист инат.
Резултатът е предвидим - след две-три такива интериорни епопеи синът ти и момичето ще започнат вече да споделят не намеренията си, а свършени факти. Не само за мебели и грънци. Не вярвам да целиш това в отношенията си с тях.

Дочете ли до край поста ми? В България е трудно в хол да сместиш два дивана, а въпросната комбинация съдържа два дивана и един фотьойл.

# 129
  • при късмета
Дочете ли до край поста ми? В България е трудно в хол да сместиш два дивана, а въпросната комбинация съдържа два дивана и един фотьойл.

Ми не е трудно. В нас е имало два дивана и фотьоил, а съм в панелка. При това големия диван е четворка, а не тройка. Хола ми е 20 кв. м. Не знам в какъв апартамент са, вярно, че по-новото строителство е с доста съкратени размери, но в нас си е имало и холна маса винаги

# 130
  • Пловдив / София
Popule, я ги остави да правят, каквото си поискат и си гледай собствения хол.

# 131
  • София

Ми не е трудно. В нас е имало два дивана и фотьоил, а съм в панелка. При това големия диван е четворка, а не тройка. Хола ми е 20 кв. м. Не знам в какъв апартамент са, вярно, че по-новото строителство е с доста съкратени размери, но в нас си е имало и холна маса винаги

Оххх. Четете, ама половинчато. Ето за този тип дивани и фотьойли говорим:

Тук е само фотьойла, но към него има и тройка и двойка. Проблем е дълбочината - когато се отвори, на този фотьойл примерно са необходими поне 2 м. дълбочина. Затова няма да има маса, защото хората ще искат да си ги отворят. А в хола ще има и други мебели, за телевизор, за книги...

# 132

Дочетох.

Без да звучи нападателно, отстрани ситуацията ви изглежда така:

- Мамо, избрахме да си купим този диван (с фотьойли, мотьойли, гарнитури, салати итн)
- Ама баш този ли, хубав е, обаче нямате място за него в хола, къде ще ви е масата (...)
- Ами не държим на масата, а и много ни харесва, мислим все пак да го вземем, мерак ни е.

И тук вместо разговорът да приключи (и с него и терзанията по ситуацията), се почва:

Ама къде ще се прескачат, ама няма аз да летя в хола им, ама те ще се изпокарат за този диван, ама няма да могат да го продадат, ама аз съм имала същата ситуация като млада, ама няма да им дам пари пък, ама то този апартамент си е мой, то в България няма място за два дивана по холовете...

Кому е нужно това и с какво помага на добрите ви взаимоотношения като семейство?

# 133
  • София
Popule, не съм чела цялата тема, само първа и последна страница.
На твое място не бих се тръшкала толкова за огромните дивани. Все пак си им преотстъпила апартамента, това е голяма помощ. Те да си го обзавеждат както им хареса. И заема от 2000 лв не е толкова заробващ, ще се изплати сигурно за 1 год.
Може пък да сместят диваните, така да им харесва на децата. Нека си го направят по техен вкус, те ще живеят там.
Не знам какви са тези реклайнинг мебели, но аз бих оставила младите да се подреждат както искат. Като не им хареса - те ще са си виновни сами.
Но пък ако сина те послуша и другите, предложени от тебе мебели не се харесват на момичето. Тогава тя ще му натяква за избора и налагането.
И аз съм с няколко имота и при сериозна връзка дъщерята ще живее в единия. Но да се обзавеждат както искат. Ако имам средства ще платя, но няма да се налагам.  

# 134
Когато не е е отворен обаче ще има място за маса, нали? Още повече, че има и много малки масички на един крак или такива, които са по-тесни, но удобни и красиви. Да не говорим, че те идват и на всякакви височини и са удобни и да се вечеря на тях. Щото на холна ниска маса не е приятно да се гърбиш над чиниите.

Общи условия

Активация на акаунт