За свекървите, децата и още нещо...

• 61 055
  • 975
  •   1
Отговори
# 150
  • при късмета
Така се измъкваш от отговорите на следващите въпроси.

Друго да те питам. Ако се съобразяваха повече с мнението на майката на момичето, вместо с твоето? И представи си на нея й харесва. Тогава и тримата ли ще си трошат главите или ще започнеш да натякваш, че апартамента е твой? Защо си ги принудила само с теб да съгласуват? Нали ще си е тяхна, дори да се изнесат от твоето жилище, ще изнесат и техните си мебели.

Отговори си за себе си и след това се постави на тяхно, не на твоето си място. Виж какво ще мислиш тогава. Просто си представи, че с твои пари искаш да си купиш нещо, много му се радваш, а майка ти ти обяснява, как не може да решаваш, как за нищо нямаш парите, как те предпазва от огромна грешка, как после не можеш да се отървеш от него, как ще я ползваш дълго време (за мен това +) и как си длъжна да я слушаш.
Само си го представи, нищо недей да пишеш

# 151
  • София
Предполагам, не обвиняваш свекървата за вашите отношения? Защото не мисля, че е правилно. Ако връзката е силна, ще оцелее много години. Имам подобни примери на хора, които живеят повече от 20 години заедно и свекървата живее заедно с тях, пък и недолюбва снахата. Така че...

Не не обвинявам нея. Обвинявам себе си и съпруга си, че през тези 10 години не съумяхме да запазим отношенията си и позволихме трети човек да се меси в нашето семейство.

# 152
  • София
Предполагам, не обвиняваш свекървата за вашите отношения? Защото не мисля, че е правилно. Ако връзката е силна, ще оцелее много години. Имам подобни примери на хора, които живеят повече от 20 години заедно и свекървата живее заедно с тях, пък и недолюбва снахата. Така че...

Не не обвинявам нея. Обвинявам себе си и съпруга си, че през тези 10 години не съумяхме да запазим отношенията си и позволихме трети човек да се меси в нашето семейство.

Съжалявам, че така се е получило. Аз лично нямам никакво намерение да се меся. Намесват ме те самите, като ме питат. Ако не ме питат, няма грижи. Да си бяха купили мебелта без да ме питат, ок. Обаче питайки ме ми показват, че нещо много много не са сигурни или пък искат нещо. Нали така? Wink

Така се измъкваш от отговорите на следващите въпроси.

Друго да те питам. Ако се съобразяваха повече с мнението на майката на момичето, вместо с твоето? И представи си на нея й харесва. Тогава и тримата ли ще си трошат главите или ще започнеш да натякваш, че апартамента е твой? Защо си ги принудила само с теб да съгласуват? Нали ще си е тяхна, дори да се изнесат от твоето жилище, ще изнесат и техните си мебели.

Отговори си за себе си и след това се постави на тяхно, не на твоето си място. Виж какво ще мислиш тогава. Просто си представи, че с твои пари искаш да си купиш нещо, много му се радваш, а майка ти ти обяснява, как не може да решаваш, как за нищо нямаш парите, как те предпазва от огромна грешка, как после не можеш да се отървеш от него, как ще я ползваш дълго време (за мен това +) и как си длъжна да я слушаш.
Само си го представи, нищо недей да пишеш

Представям си го. Преди синът ми да има сериозна връзка съм се притеснявала от зла тъща. И съм се подготвила за всякакви сценарии. Включително съм готова и като остарея да не разчитам на никого. Човек трябва предварително да ги мисли тези неща, за да е готов навреме и да не страда повече, отколкото е необходимо.

# 153
  • Оптимист по принуда
Popule,забрани им, наложи се на всяка цена,нека бъде твоята дума! А след време заповядай да ни се оплачеш как злата ти снаха е отчуждила сина ти от теб и той все по-рядко се интересува от майка си. Peace

# 154
  • София
Popule,забрани им, наложи се на всяка цена,нека бъде твоята дума! А след време заповядай да ни се оплачеш как злата ти снаха е отчуждила сина ти от теб и той все по-рядко се интересува от майка си. Peace

А, не, няма така да направя. Вече взех решение - аз мнението съм си го казала - кой разбрал, разбрал. Ще си купят сами обаче, без моя помощ това, което си им харесва. Така е редно. Щом нещото, което някой иска да си купи не съвпада с това на този, който би го финансирал, редно е желаещия сам да си го финансира.

Затова, за вбъдеще ще им кажа просто да не ме питат. Да си се оправят сами, аз само ще се радвам на това, че са толкова самостоятелни. Grinning Аз да не би да ги питам какви мебели да си купувам, я? Ама и не очаквам те да ми ги финансират...А ако снахата, а покрай нея и синът ми се отчуждят, може да си се отчуждават в друг дом. Желаещи да живеят в моя все ще се намерят. Simple Smile Надявам се обаче да не се стигне до там, защото снахата ми е добра и аз много си я харесвам.

Последна редакция: пн, 24 мар 2014, 01:10 от Popule

# 155
  • по пътя на светлината
.. нещо трбява да се даде, за да се вземе.
а уж майчината обич е безусловна...

Към сина, не към снахата. Wink Сори, ама всеки си обича своето си гардже.
За последното........ нямам коментар........ Rolling Eyes, ,,поне,, си честна в отношенията не се преструваш,а това не е никак малко.....

# 156
  • Fort Worth, TX
Хора не разбрахте ли, че за нея важи приказката/-Който плаща той поръчва музиката.
Нито е либерална, нито ще ги остави сами.
Ще натяква и ще се меси.
Дори и да са те питали разумния отговор за мен е:
След като ви харесва си го купете.
Без излишни коментари и мнения.Обаче щом ще дсваш пари за въпросната покупка много ясно , че трябва да се обаждаш като на барабан задната пръчка.
Вие ще сге неизчерпаем източник на нови теми.

# 157
  • Fort Worth, TX
Хаха новата тема ще е-
Купих си диван, а те не ме искат в собствения ми апартамент.

# 158
  • Varna
Popule,
Щом дечурлигите имат такова силно желание за този прословут диван, остави ги да си направят тяхната грешка. Ако наистина е грешка, те като умни деца ще оценят съвета който си им дала.
Не съм на твоето място, но като се знам, аз каква съм ще обърна всичко на майтап, просто ще ми е весело като гледам как реагират  дечицата при евентуално неудачната покупка. Simple Smile Но това си е тяхната грешка и не е чак толкова страшна. Нали хората от грешките трябва да се учим. 

Разбирам, че искаш да им спестиш да не дават 2000 лева напразно.

# 159
Аз така и не разбрах младите само мнение ли са искали или и пари.

Когато ние си купувахме обзавеждане за спалня аз също поисках мнение от свекърва ми(и от други хора), но не и пари.Попитах само дали им харесва, отговорът беше "да, но ми се вижда скъпо, но пък  парите са си ваши". Peace

# 160
Ужасно е такова пренебрежително,нагло и заповедническо поведение.
Хем не те интересува,какво ще си купят,хем няма да им помогнеш.Значи, купуваш тогава ,когато на теб ти хареса-ужас.Помогни на децата в покупката и не показвай с тон и поведение,че ти си по-по-най.Много е неприятно,някой да ти говори с наставнически тон и да се присмива на решенията ти.
Моята майка е такава,винаги права. Не признава друго мнение,отвратително е.
Ако си им казала,че ще помогнеш в покупката на меката мебел,помогни,та дори тя да не е по твой вкус.Или като им каза, добави че ще помогнеш с пари,ако ти хареса какво са избрали  newsm78

# 161
Сама ли си отгледала сина си? Сама ли си изработила това жилище, което им даваш или давате със съпруга си?

Аз мисля, като снаха, като майка, че си направила достатъчно- това да дадеш подслон е голям жест! Също така, защо трябва да им плащаш допълнителното обзавеждане- да си съберат пари, да работят, да си обзаведат и да си правят грешките...Това е тяхна работа. Ти (и съпругът ти) сте направили достатъчно...

# 162
  • Оптимист по принуда
Авторката е властна и ще бъде още по-обсебваща занапред  Peace Козът с жилището ще го разиграва цял живот,с повод и без повод.Да можеше синът й да види тази тема,веднага ще оцени жеста на майка си...

# 163
Често съм попадала в подобни ситуации в ролята на снахата.Много общо виждам между авторката и моята потенциална свекърва.В началото адски се дразнех,после поумнях и разбрах,че не го прави за да ни навреди,но въпреки това не мога да се примиря с постоянното даване на непоискани съвети. ooooh! Аз съм на мнение,че дори и да сгрешат(младите),то със сигурност ще се поучат от грешките си и вероятността следващият път да послушат свекървата е много голяма.
Предствям си сега на тях колко им е кеф да си обзавеждат къщата както си искат.Защо да се лишават от това удоволствие?

При мен имаше подобна ситуация,даже по-зле.Ще ремонтираме последния етаж от къщата на свекървата/свекъра,като тя "ни посъветва"  да си сложим килим вместо ламинат,защото щяло да се чува като вървим! Crazy И още безброй такива примери.... Ама какво да кажа,нали си е нейната къща.... аз съм от добрите снахи,само слушам  Mr. Green за сега...

# 164
Може да направиш като моя свекър Simple Smile

Той отишъл без да ни пита и ни купил за подарък холна гарнитура  и после пък се чуди защо нещо не се зарадвахме толко на великия подарък.Ма и той като теб нещо все иска уважение , ама така и не разбра ,че уважение с МАТЕРИАЛНИ неща не се получава.
Трябва човешко отношение.

Общи условия

Активация на акаунт