За свекървите, децата и още нещо...

• 60 886
  • 975
  •   1
Отговори
# 390
  • Насред хаоса
Популе, ние ли криво говорим, ти ли криво разбираш? Или се правиш, че не разбираш?
Нещата стоят така - ако се поставиш така, че да те уважават заради теб самата, ще те уважават и без да даваш каквото и да било. Ако разчиташ на материалното като разменна монета за уважение, и при това го натякваш, уважение няма да намериш.
Много е лоша тая черта у някои от по-възрастното поколение - разчитат, че младите няма да се справят сами и си предлагат помощта със задната мисъл това да им дава право да се бъркат. Или като си решила, даваш с мисълта, че не можеш да се бъркаш оттук нататък, или по-добре не давай никога нищо. Младите все ще се оправят.

Ти майка ли си? Ако да, да те попитам - имаш ли задни мисли към децата си? Щото аз не, понеже майчината обич не търпи задни мисли, поне моята. А твоята?
Crazy Майка съм на две деца таман. Никога няма да ми мине през ума, след като им дам, каквото мога и защото съм поискала да им го дам, че са длъжни да ми искат мнението за всичко и да участвам наравно с тях и партньорите им в изборите и живота им. Това наричам задна мисъл, а такива със сигурност нямам.

# 391
  • София
Относно уважението-това не е нещо, което дължиш по презумпция на някого. Уважавам майка си, защото е прекрасен човек и родител и с поведението си спрямо мен, е провокирала това уважение. Уважавам и свекърва си, защото е прекрасен човек. Но, ако и тя като теб, беше изискала уважението ми към нея, никога нямаше да го получи. Защото уважение не се изисква, то се печели. Когато мама остарее, ще я гледам, да. Ама не, защото ТАКА ТРЯБВА, а защото така го чувствам. Защото тя ми е дала живот, тя ме е отгледала и ме е възпитала като човек. Мога да чувствам като свой дълг да се погрижа за мама, но ако тя ми намеква, че съществувам, само за да я гледам на старини...ще я пратя в дом без да се замисля Confused Rolling Eyes
Пък ти си пиши несвързано и се прави на жертва на сина си Whistling

На такива хора като теб ще кажа - не ти вярвам! Не си убедителна и съм готова да се хвана на бас, че няма да гледаш свекърва си и майка си безвъзмездно, знаеш ли защо? Защото мериш на кантар. Ти не смяташ, че дължиш уважение към родителите си, защото са ти родители, а мериш на кантар любовта си спрямо това, което те правят за тебе. Е, със сигурност има още време в което ЛЮТО да те обидят междувременно, за да откажеш да ги гледаш. И със сигурност така ще направиш. За теб майка - независимо дали е твоята или тази на мъжът ти - нищо не означава и ти няма да дадеш любов и уважение само защото е майка. Тежко им и горко на вашите - на твоя мъж майката и твоята с такава като тебе.

# 392
  • Насред хаоса
 ooooh! Е, не. Нема смисъл.

# 393
  • София
Егати и откаченячката. Без извинение.  Peace
Намери си психиатър и остави децата си намира.

# 394
  • София
Популе, ние ли криво говорим, ти ли криво разбираш? Или се правиш, че не разбираш?
Нещата стоят така - ако се поставиш така, че да те уважават заради теб самата, ще те уважават и без да даваш каквото и да било. Ако разчиташ на материалното като разменна монета за уважение, и при това го натякваш, уважение няма да намериш.
Много е лоша тая черта у някои от по-възрастното поколение - разчитат, че младите няма да се справят сами и си предлагат помощта със задната мисъл това да им дава право да се бъркат. Или като си решила, даваш с мисълта, че не можеш да се бъркаш оттук нататък, или по-добре не давай никога нищо. Младите все ще се оправят.

Ти майка ли си? Ако да, да те попитам - имаш ли задни мисли към децата си? Щото аз не, понеже майчината обич не търпи задни мисли, поне моята. А твоята?
Crazy Майка съм на две деца таман. Никога няма да ми мине през ума, след като им дам, каквото мога и защото съм поискала да им го дам, че са длъжни да ми искат мнението за всичко и да участвам наравно с тях и партньорите им в изборите и живота им. Това наричам задна мисъл, а такива със сигурност нямам.

Не звучиш убедително. Щом въобще ти минава мисълта за задни мисли, че и ги приписваш на другите, няма какво да коментираме повече... Wink

# 395
  • София
Относно уважението-това не е нещо, което дължиш по презумпция на някого. Уважавам майка си, защото е прекрасен човек и родител и с поведението си спрямо мен, е провокирала това уважение. Уважавам и свекърва си, защото е прекрасен човек. Но, ако и тя като теб, беше изискала уважението ми към нея, никога нямаше да го получи. Защото уважение не се изисква, то се печели. Когато мама остарее, ще я гледам, да. Ама не, защото ТАКА ТРЯБВА, а защото така го чувствам. Защото тя ми е дала живот, тя ме е отгледала и ме е възпитала като човек. Мога да чувствам като свой дълг да се погрижа за мама, но ако тя ми намеква, че съществувам, само за да я гледам на старини...ще я пратя в дом без да се замисля Confused Rolling Eyes

На такива хора като теб ще кажа - не ти вярвам! Не си убедителна и съм готова да се хвана на бас, че няма да гледаш свекърва си и майка си безвъзмездно, знаеш ли защо? Защото мериш на кантар. Ти не смяташ, че дължиш уважение към родителите си, защото са ти родители, а мериш на кантар любовта си спрямо това, което те правят за тебе. Е, със сигурност има още време в което ЛЮТО да те обидят междувременно, за да откажеш да ги гледаш. И със сигурност така ще направиш. За теб майка - независимо дали е твоята или тази на мъжът ти - нищо не означава и ти няма да дадеш любов и уважение само защото е майка. Тежко им и горко на вашите - на твоя мъж майката и твоята с такава като тебе.
извинявай, но има майки /не свекърви/, които не заслужават уважение - теми по форума бол. Не знам, защо си се хванала за това уважение само защото е майка - няма такова положение - уважението се заслужава точно с това - да си гледаш децата безвъзмездно, без да очакваш нищо от тях. Да не им се месиш в живота, защото ти гледаш от своята камбанария и каквото и да си говорим - рядкост са майките, които мислят, кое е най-добро за децата им наистина, а не го пречупват през своята призма, през своя опит.
В грешка си според мен, много голяма грешка - опитах се да те оправдая, обаче не мога... Дано някой ден, когато децата ми се заженят/заомъжват, да не си променя мнението, че те децата растат... а ние изтъпяваме  Peace

Дано си разбрала, какво искам да ти кажа  Peace

# 396

Точно нещо в този дух щях да напиша. Според мен е по-добре жената да заложи на добрите отношения, а не да разчита на уважение купено срещу материални неща. То това второто не си е и работа за мен, де, а си е една чиста проба лицемерие.
Така че, в контекста на темата, напълно възможно е младите да са се допитали до авторката именно от уважение, или пък да харесват вкуса й, но с това вето да се прецакат нещата.

# 397
  • София

Точно нещо в този дух щях да напиша. Според мен е по-добре жената да заложи на добрите отношения, а не да разчита на уважение купено срещу материални неща. То това второто не си е и работа за мен, де, а си е една чиста проба лицемерие.
Така че, в контекста на темата, напълно възможно е младите да са се допитали до авторката именно от уважение, или пък да харесват вкуса й, но с това вето да се прецакат нещата.

Спокойно, мебелта вече е успешно закупена. Темата отдавна премина контекста и стана по принцип. Както казах, вземам си поука и вече ама въобще няма да се меся. Обаче няма и да давам по свое желание материални придобивки - само любов и добро настроение и подаръци за празниците или ако ми е кеф. Simple Smile Ако ми се поиска обаче и с уговорката, че щом давам, ще имам право и на вето, т.е. да не дам. Да си нямаме хър мър. Т.е. ще дам само ако АЗ реша, че си заслужава даването (в материален аспект). Така смятам, че е най-добре, за да си имаме взаимно уважение.

Последна редакция: вт, 25 мар 2014, 20:48 от Popule

# 398
  • София
Спокойно, мебелта вече е успешно закупена. Темата отдавна премина контекста и стана по принцип. Както казах, вземам си поука и вече ама въобще няма да се меся. Обаче няма и да давам по свое желание материални придобивки - само любов и добро настроение. Simple Smile Ако ми се поиска обаче и с уговорката, че щом давам, ще имам право и на вето, т.е. да не дам. Да си нямаме хър мър. Т.е. ще давам само ако АЗ реша, че си заслужава даването (в материален аспект). Така смятам, че е най-добре, за да си имаме взаимно уважение.
компромисен вариант, разумен... успех!

# 399
  • Бургас
Popule , имаш много извратена представа за това какво е уважение.
Това, че сина ти не е на твоето мнение не значи, че не те уважава. Ако беше някой мухлив сопол без собствено мнение щеше ли да си горда като майка с такъв син!? А ако мъжа ти беше такъв - слушащ винаги каквото каже мама. Ок ли щеше да си? Сина ти решава заедно с приятелката си, не заедно с теб. Те са си решили да си купят точно тези дивани. Това, че ти си се набутала между шамарите да им предлагаш пари, си е твой проблем. Даваш парите и забравяш за тях.

Явно сина ти много ти позволява да си разиграваш коня, ама и той е за бой, че още се държи за полата на мама.

П.П. Ако сина ти се обръща към теб с "Таз пък", "Млъквай ма" и пр, не ти се обажда на празници, обръща ти гръб в нужда и на стари години те зареже бедна, болна и безпомощна, тогава ми говори за неуважение. Това, че не ти играе по свирката не е неуважение, така че не се опитвай да го манипулираш с евтини номера.

# 400
  • при късмета
Popule, ти нали си наясно, че отношенията със сина ти не се изграждат тепърва. Те отдавна са изградени и това ти мислене не е от вчера. Ти вече си загубила сина си и той те използва само финансово, защото само на това си го научила.
Ти си тази която през цялото време измерва любовта към децета с нещо и материялно и какво бил длъжни да направят.
Отношенията с родителите се градят от родителите. Децата усещат и знаят колко са обичани и ценени и дали са. Или са се появили на тоя свят със задължения които трябва да изпълняват в бъдеще. Ти си родила сина си по втопата причина.
Ти си тази, която изначало е сбъркала тия отношения.

Не разбирам дребнавостта към деца. Родителите са тези които са длъжни на децата си. Ако са били добри родители тогава биха заслужили обич и уважение от децата си. Това е. Длъжни са не децата а родителите.
Може да не вярваш на Адел, но тя е писала такъв пост и в друга тема, както и аз това което написах сега.
Не вярвай колкото искаш, но все пак трябва да допуснеш, че не чуждото мнение е грешно, защото не му вярваме. Как от толкова страници един нямаше на 100% с твоите разбирания. Замисли се

# 401
  • София
Как от толкова страници един нямаше на 100% с твоите разбирания. Замисли се

Имаше, имаше, ама не смеят да пишат тук, че са ви много големи устите. Хайде сега да си приберете мненията, щото решавам да действам по вашия почин - имаш мнение, даваш, пък аз ще реша дали да го използвам. Че нещо ми звучите точно като такива, каквато мен се опитвате да изкарате. Wink Месещи се брутално в делата на другите.

# 402
  • Fort Worth, TX

Имаше, имаше, ама не смеят да пишат тук, че са ви много големи устите. Хайде сега да си приберете мненията, щото решавам да действам по вашия почин - имаш мнение, даваш, пък аз ще реша дали да го използвам. Че нещо ми звучите точно като такива, каквато мен се опитвате да изкарате. Wink Месещи се брутално в делата на дугите.
Кой бе душко е на твоето мнение?Кой?
Една или две май бяха.Никой не ти се меси.Ти си забучи темата и търсиш подкрепа, но не я получи.
Какво очакваше всички да ти пляскаме дружно, а?

# 403
  • София

Имаше, имаше, ама не смеят да пишат тук, че са ви много големи устите. Хайде сега да си приберете мненията, щото решавам да действам по вашия почин - имаш мнение, даваш, пък аз ще реша дали да го използвам. Че нещо ми звучите точно като такива, каквато мен се опитвате да изкарате. Wink Месещи се брутално в делата на дугите.
Кой бе душко е на твоето мнение?Кой?
Една или две май бяха.Никой не ти се меси.Ти си забучи темата и търсиш подкрепа, но не я получи.
Какво очакваше всички да ти пляскаме дружно, а?

Момиче, каква подкрепа бре? Я се върни да прочетеш пилотния пост? Тия филми, в които сами се вкарахте, не са моя филм. Сами си пишете сценариите и сами си ги играете. Има лична поща в този форум, има хора, които разбраха за какво става дума. Ама тука обидените и огорчени от собствените си свекърви моми тръгнАха дружно да нападат чуджда свекърва. Чакай малко сега, аз не съм твоята свекърва, ходи си го изкарай на своята. Дано да разбрахте ти и тези като тебе какво казвам. Wink

# 404
  • където ми харесва

Скъпа, на такива като теб ще кажа-баш ме брига дали ми верваш. Нито си ме правила, нито си ме раждала, за да знаеш какъв човек съм. Гледах и баба ми и дядо ми, преди да починат. И памперси съм сменяла и съм ги къпала и хранила, мислиш че не бих го направила за собствената си майка? И още нещо ще ти кажа-виждала съм и безкрайно добро от майка си, и много люти обиди. За мен тя още е най-прекрасната майка. Ако ти се засягаш смъртно от обида, проблема си е лично в теб. Жал ми е за милия ти син, жал ми е за снахата, защото ти на нея си изливаш целия яд. Бъди жива и здрава и недей да прехвърляш грешките си върху другите хора.

Общи условия

Активация на акаунт