За свекървите, децата и още нещо...

• 61 137
  • 975
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Здравейте,
От доста време чета тук, но не пиша. Забелязвам, че има много интелигентни и намахани (в добрия смисъл на думата) жени и мъже, даващи мнения. Та, дойде и моят ред да ви питам нещо. Значи казусът е такъв - синът ми има сериозна приятелка, за която ще се жени. Давам им жилище, където да живеят и което в момента ремонтирАТ. Обаче какво се случва - сега са решили да си купят една мебел, която е огромна и според мен излишно ще им затрудни живота - няма да имат място къде да се обърнат. Аз не живея с тях. Та, мебелта едно, че е огромна, второ е и страшно скъпа. Сега, представете си вашите мили дечица пораснали. И освен тях, още едно се присъединило (в случая, бъдещата снаха). И решават да извършат една велика глупост, за която със сигурност ще съжаляват. Та как ще постъпите? (Аз вече съм изказала мнението си, в което те определено няма да се вслушат). Та, ще сложите ли вето или ще ги оставите да си счупят главите?
Я пак да покажеш, къде в първия пост пишеш, че ти финансираш ремонта? Пишеш изцяло в трето лице. От къде точно се подразбира, че "ДАВАШ ВСИЧКО ОТ ОБИЧ"? Таво го вкара сега, накрая, като оправдание. Сега аз не ти вярвам, че даваш всички рпари за ремонта, защото се извъртя на 180 градуса. И защото в началото каза, че "помагаш с част от парите" и много време го твърдеше

Подразбира се, че ДАВАМ ВСИЧКО ОТ ОБИЧ точно защото говоря в трето лице. Капиш?

Колкото до помагането с част от парите, това е, защото смятам, че тази покупка е неразумна. И затова и така направих - дадох само част от парите. Така и вълкът сит и агнето цяло.

# 466
  • София
Ама ти така започна!
Върни се и си прочети постовете. Вълната се разплиска не от друго, а от това, че ти не даваш ВСИЧКО от обич, ти си купуваш обич!
И първият пост можеше да не е абсурден, а човешки изложен. Щеше да бъдеш разбрана, повярвай.

Пак казвам, авторката отговори не търси, тя търси подкрепа на властния си и деспотичен характер.
Вече съм сигурна, какъв син си отгледала -достоен за твоето ДНК.

Не извъртай сега. Аз много добре зная какво съм писала. Проблемът е, че тука сума ти комплекси се изръсиха как родителите били длъжни да дават, ама да си затварят устите и да мълчат като риби. И какви са те, че да дават мнения и въобще как може да съществуват? Хайде стига моля те, видя се вече кой как разсъждава. Това са твоите разсъждения - явно твоята обич е за продан. Аз никога не съм смятала, че помагайки си купувам обич. Ти смяташ така и го приписваш на мен!

Сега ти извърташ и режисираш. Няма такова нещо изписано дотук. Никой не е писал,че трябва да даваш и да мълчиш,бе,жена. Да си дадеш мнението е едно,но да го налагаш и да тропаш с крак ,за да стане на твоята на всяка цена е друго. И то,щото разбираш ли,апартамента и парите били твои. Ай,сектир,не можем се разбра,явно  ooooh!

Моля? Сега ще накараш мен, старата жена, да ти цитира мнения от темата ли? Я се върни назад да попрочетеш напоителни постове от този сорт колкото си щеш...не ме карай да работя посред нощ.  Simple Smile

# 467
  • София
Цитат
Да бе, стана ясно, че само ти си се разбираш. Ние сме неразбрана пасмина, живееща в паралелна вселена.....упс, филми, де!

# 468
  • при късмета
Цитат
Да бе, стана ясно, че само ти си се разбираш. Ние сме неразбрана пасмина, живееща в паралелна вселена.....упс, филми, де!

smile3521

# 469
Върни се,гледай,колкото искаш . Гледаш ,но не виждаш .Как всички го видяхме ,само ти -не. Сега ще ти кажа как-така правят хората ,които си знаят тяхната и ничие друго мнение не тачат. А защо пусна темата,само ти си знаеш ....

# 470
  • София
Цитат

Аз като ти казвам, че тръгнАхте с рогите, не ми вярваш. Нито знаете фактите, нито ме познавате, обаче тръгнахте психологически разбор да ми правите, да ми се правите на велики с гарнитури от по 5000 лв. и какво толкова, нищо пари не били това, давай ги там и мълчи, с апартаменти, дето ги раздавате наляво и надясно, леле мале!

А истината е, че ще давате като попадии, когато децата ви пораснат, гет реди. Защото ги обичате. И като ви дойдат снахите и зетьовете и почнат да ви тряскат вратите в носовете, ще подсмърчате в ъгъла. Обаче хак ви е, защото всичко се връща на този свят. И вашите разсъждения, върнете се и си ги прочетете, ще работят срещу вас самите.

Последна редакция: ср, 26 мар 2014, 00:09 от Popule

# 471
  • София
Върни се,гледай,колкото искаш . Гледаш ,но не виждаш .Как всички го видяхме ,само ти -не. Сега ще ти кажа как-така правят хората ,които си знаят тяхната и ничие друго мнение не тачат. А защо пусна темата,само ти си знаеш ....

Темата пуснах, защото тук има и наистина разумни хора. Имаше няколко сериозни мнения, които наклониха везните в полза на това как да постъпя. Толкова е просто, човек трябва да се концентрира над самия проблем, а не над заобикалящата го действителност, за да постъпва правилно в дадена ситуация.

# 472
  • София
Цитат

Аз като ти казвам, че тръгнАхте с рогите, не ми вярваш. Нито знаете фактите, нито ме познавате, обаче тръгнахте психологически разбор да ми правите, да ми се правите на велики с гарнитури от 5000 лв. и какво толкова, нищо пари не били това, с апартаменти, дето ги раздавате наляво и надясно, леле мале!
А истината е, че ще давате като попадии, когато децата ви пораснат. Защото ги обичате. А като ви дойдат снахите и зетьовете и почнат да ви тряскат вратите в носовете, ще подсмърчате в ъгъла. Обаче хак ви е, защото всичко се връща на този свят. И вашите разсъждения, върнете се и си ги прочетете, ще работят срещу вас самите.

На клетви ли го обръщаш?! МноУ грозно.
Като не знаем фактите -изложи ги. Защото ти си списваш темата по нещо, което е само в твоята глава. Ние не сме в нея /Боже опази/, че да знаем. Бобът го ползваме за варене, не за гадаене.
Аз ще давам на децата си, да сме живи и здрави има какво. Но аз УШИ няма да дърпам, защото назиданието и клатенето на пръст не ми е присъщо. Иначе съм авторитарен и на моменти деспотичен родител, осъзнавам крещящата нужда да се поправя овреме! Благодаря за което!

И постът ти е пропит от безсилие и вербална агресия, съжалявам.

Само да се излюпи принцесата от 5 хил. левовия диван ще ти го снимам, промис! Laughing

# 473
  • София
Цитат

Аз като ти казвам, че тръгнАхте с рогите, не ми вярваш. Нито знаете фактите, нито ме познавате, обаче тръгнахте психологически разбор да ми правите, да ми се правите на велики с гарнитури от 5000 лв. и какво толкова, нищо пари не били това, с апартаменти, дето ги раздавате наляво и надясно, леле мале!
А истината е, че ще давате като попадии, когато децата ви пораснат. Защото ги обичате. А като ви дойдат снахите и зетьовете и почнат да ви тряскат вратите в носовете, ще подсмърчате в ъгъла. Обаче хак ви е, защото всичко се връща на този свят. И вашите разсъждения, върнете се и си ги прочетете, ще работят срещу вас самите.

На клетви ли го обръщаш?! МноУ грозно.
Като не знаем фактите -изложи ги. Защото ти си списваш темата по нещо, което е само в твоята глава. Ние не сме в нея /Боже опази/, че да знаем. Бобът го ползваме за варене, не за гадаене.
Аз ще давам на децата си, да сме живи и здрави има какво. Но аз УШИ няма да дърпам, защото назиданието и клатенето на пръст не ми е присъщо. Иначе съм авторитарен и на моменти деспотичен родител, осъзнавам крещящата нужда да се поправя овреме! Благодаря за което!

И постът ти е пропит от безсилие и вербална агресия, съжалявам.

Само да се излюпи принцесата от 5 хил. левовия диван ще ти го снимам, промис! Laughing

Така като те гледам каква си буквалистка, не само УШИ ще дърпаш, че и отгоре ще минеш. Само като ти седнат принцесата и бъдещия принц на 5000 левовия диван и ти изхвърчиш през тряснатата врата. Ама ти си знаеш де. Аз не кълна - що за приказка е това в 21 век? Но е истина това, че всичко на този свят се връща. Разбрала съм го от личен опит - комуто съм направила добро, върнало ми се е добро. Скиваш ли колко си черногледа? Само за лошо си мислиш...кълняла съм... Joy hahaha

# 474
Твое право да си се концентрираш над тези постове ,които ти се харесат . В свободна страна живеем, все пак .  Аз на моите деца, съответно и снаха и зет,ще давам разбира се, от сърце . Пък ако ще и гребло от трактор за легло да са си харесали  Laughing-тяхна воля . И представи си ,няма да очаквам благодарност и уважение  за  което. Родителстването е най-неблагодарната професия на света,не го ли знаеш ? Ако съм ги възпитала човеци-ще ме уважават и без да давам . Тъй както уважавах и обичах аз, моята майка,която нямаше и една стотинка за моята сватба. Сега дали ме разбра ? Надали .

# 475
  • София
Твое право да си се концентрираш над тези постове ,които ти се харесат . В свободна страна живеем, все пак .  Аз на моите деца, съответно и снаха и зет,ще давам разбира се, от сърце . Пък ако ще и гребло от трактор за легло да са си харесали  Laughing-тяхна воля . И представи си ,няма да очаквам благодарност и уважение  за  което. Родителстването е най-неблагодарната професия на света,не го ли знаеш ? Ако съм ги възпитала човеци-ще ме уважават и без да давам . Тъй както уважавах и обичах аз, моята майка,която нямаше и една стотинка за моята сватба. Сега дали ме разбра ? Надали .

Аз добре разбирам какво казваш, но ти разбираш ли какво означава думичката "уважение"? Да ти помогна - думичката уважение означава освен всичко друго, да взимаш под внимание мнението на някого. Това е то, уважението. С тряскане на вратата под носа не се доказва уважение. Ако имаш кофти свекърва, аз какво съм ти виновна? newsm78

# 476
Взимам под внимание в момента твоето мнение ,но не съм съгласна с него .Това неуважение ли е?  Laughing

# 477
  • София
Криворазбраната цивилизация.
Ще изхвръкна през тряснатата врата на техният дом, не на моя. Защото дам ли, ще бъде без условности.
Твоето не е обич, бич е.
Права си, всичко се връща. Нагледен пример си. Confused

Цитат
думичката уважение означава освен всичко друго, да взимаш под внимание мнението на някого
Ай, стига, бе! Баси прозрението -признах те! Shocked

# 478
Ще изхвръкна през тряснатата врата на техният дом, не на моя. Защото дам ли, ще бъде без условности.
Твоето не е обич, бич е.

Peace
Да си дойдем на думата .

# 479
  • София
Твоето не е обич, бич е.

Ама как? Няма ли да им дадеш поне да поседят на 5000 левовия диван?  Joy Нали знаеш, че само празни приказки говориш в момента? Като броиш не 5000, а 10000 лева за диван виждайки, че е кофти грешка и си премълчиш, тогава ела да ми се похвалиш. Но...от друга страна, като се замисля, има и родители които си мълчат и нищо не казват, когато виждат, че децата им се друсат примерно.

Общи условия

Активация на акаунт