За свекървите, децата и още нещо...

• 61 024
  • 975
  •   1
Отговори
# 555
  • Tам през Атлантическия океан
Често от децата си патят родители, които никога не са им гласували за нищо доверие. Никога не са има дали възможност да разберат и да се научат, как се цени и пази доверието.
Обратното важи също с пълна сила  Grinning

Родители си патят когато са гласували прекалено доверие  Sunglasses

Аз съм за златната среда  Grinning

# 556
А защо авторката трябва да дирижира желанията на сина и снахата?
Като иска да помага- да помага наистина, а не да налага мнение и да мърмори.

# 557
  • София
Авторката се загуби. Да не пие кафенце със снахичката, блажено отпусната на новия диван?  Grinning

# 558
  • град-държава

Обратното важи също с пълна сила  Grinning

Родители си патят когато са гласували прекалено доверие  Sunglasses

Аз съм за златната среда  Grinning

Както си възпиташ и научиш отрочето, а ако сам не си способен да си го прецениш...
Аз съм от тези, на които винаги са гласували пълно доверие от ранна възраст, излишно е да казвам, че и до ден днешен е така.  Wink

# 559
  • където ми харесва

А я да ви питам , ако имате повече от 1 дете а заветният апартамент е един какво правите  Sunglasses ?!
Е, аз успях да си реша въпроса кардинално.
Обаче, все си мисля, че ако имах само един апартамент, при наличието на две деца, вместо да се надявам, че няма да се избият, при подялбата му, щях да го продам и да разделя сумата на две равни части-на всяко дете по равно. Така ще имат правото да решат какво да правят със сумата. Дали да я вложат в образование, в свой собствен дом или в нещо друго.  Laughing

Чакай , чакай а ти къде ще отидеш  Rolling Eyes къде ще живееш  Wink
Или имаш още 1  Laughing Hug

Много родители се връщата на село  Sunglasses немили не драги и преотстъпват  жилището у градО на дечицата.  Flutter

Аз няма как да се върна на село, защото не съм от там Whistling
Мъжът ми също има жилище, което заедно с моето наследствено, в момента са под наем.
Иначе, по казуса-не съм човек, който разчита на някой друг да му свърши работата. Значи, преди да срещна мъжа си, вече имах своето жилище, като планът ми беше да отиде за детето ми един ден, пък аз да си живея в наследственото. Така де, ама и мъжо ми има дом. Тоест, дори апартамента ми да беше само един, децата два, то и мъжа ми има един, нямаше да остана на улицата. Rolling Eyes

# 560
Авторката се загуби. Да не пие кафенце със снахичката, блажено отпусната на новия диван?  Grinning

Или се мъчат да набутат всичкото дивани в малкия хол Joy

# 561
А защо авторката трябва да дирижира желанията на сина и снахата?
Като иска да помага- да помага наистина, а не да налага мнение и да мърмори.
Ей,на,с две думи разбра темата  Hug
 ....На авторката 40 стр. не и стигнаха...

# 562
А , има една друга ситуация.

Дават ти жилище даром на добра воля и ти спокойно си го обзаведеш , ремонтираш и обновиш.И накрая излиза ,че си вложил пари колкото самото жилище , а накрая някой застава и ти казва - живееш в моя дом.

# 563
  • София
... а накрая някой застава и ти казва - живееш в моя дом.
И си го прибира обратно.  Wink

# 564

E , не така с лошо де Simple Smile

# 565
  • София
Те да си обзавеждат своята, която в момента е празна, ама ако може така, че после да не ми дават тяхното обзавеждане на мен. В крайна сметка, аз няма да живея с тях, нито ще летя в хола им, та така.

Аз пак не разбрала! Защо авторката се притеснява, че ще й дадат после обзавеждането си? И какво значи това - те да обзаведат къщата , ама така че после на нея да й е добре?

# 566

Що,бре,моята си взе златото и не само . Подарък от нея за мен по случай годежа . Който годеж ,беше през далечната 95-та. Това за протокола,че нали авторката все повтаря,че сме некви пикли без житейски опит.

# 567
  • Tам през Атлантическия океан

Аз няма как да се върна на село, защото не съм от там Whistling
Мъжът ми също има жилище, което заедно с моето наследствено, в момента са под наем.
Иначе, по казуса-не съм човек, който разчита на някой друг да му свърши работата. Значи, преди да срещна мъжа си, вече имах своето жилище, като планът ми беше да отиде за детето ми един ден, пък аз да си живея в наследственото. Така де, ама и мъжо ми има дом. Тоест, дори апартамента ми да беше само един, децата два, то и мъжа ми има един, нямаше да остана на улицата. Rolling Eyes

Ne визирах тебе  Wink както и да е  Peace

Иначе респект щом си успяла сама да купиш жилище  Peace

# 568

Що, бе! Все едно са плащали наем  Wink Нали така рекоха за онзи случай, когато той изплащал ипотеката си, тя всичко останало, накрая той с имот, тя с пръст в уста Whistling

# 569
  • София
Адел, да не си посмяла да кажеш, че жилището ти е наследствено, че Дес ще получи обрив.   Laughing

Общи условия

Активация на акаунт