Пролет, птички пеят- ЯНУАРЧЕТАта гукат и се смеят! Тема 22

• 37 747
  • 734
  •   1
Отговори
# 600
Cлънчоглед, дано се размине.  Hug

Тони, каквото и да дадеш, спасение нвма, само леко облекчаване. И аз мисля, че без хомеопат не дей да даваш нещо дето го няма в БГ. Дентокинда също помага. Повечко гушкане, чесалки и ще минат. Освен това сега е леката фаза. Каката на кучешки и кътници пищеше.

# 601
Елг, дентокинда също е хомеопатия  Peace, предписва се и от лекари, които не са хомеопати. Просто е по-масово. Осанитът ми е препоръчан от педиатър, не ми е хрумнало на моя глава. Дентокиндът също се препоръчва от педиатри. Така че не знам каква е разликата в случая  Peace Защо с едното да се внимава, а с другото не?  Laughing
Иначе разбрах предупреждението на Леонаронс, имам го предвид  Hug

# 602
Leonarons, какво значи 'класически хомеопат'? Някой, който се занимава само с хомеопатия?

# 603
  bouquet

Много сте изписали тези дни. Не съм ви чела, че не ми беше до нищоо.. С Изабела сме в болницата от петък-бронхиолит! Ужассс беше.. Ние в едната болница, каката и ММ в другата. Не знам от къде дойдоха тези работи, но вече ми писна тотално! Иза вече е добре, утре ни изписват, а каката от понеделник си е вкъщи и тя е добре. Оказа се, че не било пневмония нейното, а бронхит, установен след снимка на дробчетата. ТаЗ малоумница педиатърката като излезна от тук ще я оскубя до косъм!!  Свинята долна не стига, че не "позна"  за пневмонията, ами и бебка до болница докара  #Cussing out Ако беше назначила някакво лечение още във вторник, когато и казах, че кашля детето, нямаше до тук да стигнем. Каза ни само ако вдигнела Т да я заведем, ама така и не вдигна, а в четвъртък през ноща много и се влоши дишането и в петък сутринта я приеха в изключително тежко състояние. Милото бебче на мама  Cry Два дни беше в кислородна палатка+урбазон+антибиотик+системи до вчера+инхалации. Поболях се от мъка, ейй  Sad Добре, че всичко мина. Каката е с първа степен изгаряне, което не е страшно и се възстановява добре. Ще ходим само на превръзки и това е. Дано вече свърши този кошмар и да няма повече болести и болежки, или поне сериозни да няма!

Отивам да ви чета и ако мога да се включа в някоя тема, ще пиша пак.
Чао за сега  Hug

# 604
Елг, дентокинда също е хомеопатия  Peace, предписва се и от лекари, които не са хомеопати. Просто е по-масово. Осанитът ми е препоръчан от педиатър, не ми е хрумнало на моя глава. Дентокиндът също се препоръчва от педиатри. Така че не знам каква е разликата в случая  Peace Защо с едното да се внимава, а с другото не?  Laughing
Иначе разбрах предупреждението на Леонаронс, имам го предвид  Hug

права си да.
другото, което се сещам е да провериш състава на това ноота и състава на дентокинда. ако са еднакви, няма смисъл

Вилиянка, много  Hug

# 605
Оффф Вилинка,
айде нещо хубаво да ти се случи в скоро време в тази Варна. Оправяйте се бързо.
Много  Hug

# 606
  • Пловдив
Леле Вили  Cry
Сила, кураж, молитви,и само здраве да е!

# 607
Leonarons, какво значи 'класически хомеопат'? Някой, който се занимава само с хомеопатия?
Скрит текст:

Класическият (добър) хомеопат интервюира пациентите много подробно - час/два. Винаги изписва едно единствено лекарство за състоянието на пациента. Никога не предписва общовалидни схеми, защото такива просто не съществуват. По условие предписва лекарствата в течна форма. Никога не изписва лекарства превантивно.

Ако някой ви предписва хомеопатия без горните да са налице, то той не е класически хомеопат.
Ако ви се изписват схеми като пий от това лекарство по пет гранулки за десет дни, това не е класически хомеопат.

Аз лично не ползвам и сборните хомеопатични препарати.

Класическият хомеопат разглежда човекът като едно цяло - физика, емоции, ум... и съответно подбира лекарството за точно този човек, с точно тези симптоми, в точно този момент.

И осцилококцинум не е лекарство за грип  Mr. Green

Това е една хубава статия по въпроса:
Хомеопатия – пътят към здравето - Нели Василева - виж го така написано в гугъл, първият резултат, че иначе вади линка като спам

Последна редакция: вт, 29 апр 2014, 21:47 от Leonarons

# 608
Vilinka бъди силна и скорошно оздравяване на всички Ви  Hug

# 609
  • София
Здравейте. Ние сменихме млякото и от днес сме на ХИП. Няма доставка на биото бейбилов и не се знае дали ще има, а от обикновеното им цяла седмица ходи запечен, но след като 36 часа не се изака (никога не е пропускал повече от 24), а сутринта изкара все едно зелен пластелин и бълваше от газове, реших да го сменя. И това е био, и то е с пробиотик. След втория прием ака нормално и дано се регулират нещата.

За срещата утре не знам как мислите, но то не спира да вали. Дори и да спре ще е кално и с локви. Аз така или иначе ще я пропусна, но гледах във фейса, че се уговаряте все едно не вали.

Елг, аз като искам да питам те намирам, както днес Simple Smile

Тонито7, Зелено човече, благодаря.  Hug
Да ви кажа, че от днес в Карфур има промоция на Памперс зеления, не мога да кажа точно цена, че ММ е изхвърлил брошурата, но нещо ми се върти 16 и нещо лв.
От днес баткото ми е с варицела. Педиатърът каза, че е почти сигурно, че и бебка ще се зарази, въпреки че я кърмя. Sad Та ми е едно криво... Дано всичко мине по-леко.
Хубав ден на всички.

Ама вие ако сте на кърма, вероятността да се зарази е много малка.
Памперсите гледам, че са малки пакети. 4-ката е 40 броя, а не 62, както е стандартно.

Тонини, весело изкарване. Те както растат бебетата сега, навръщане може да не ви пуснат обратно, че ще помислят, че вкарвате друго:))))) Нас също ни мъчат зъби, а  няма нищо избило и венците са меки. Лапа всичко, каквото види, яде си лигавника, ръцете... Днес го къпахме и докато се усетя си налапа насапунисаното юмруче. Докато му закопачавах едни копчета ми налапа пръста. Не знам ревът дали само беше от запичането, а да не е и от зъбите....

Vilinka__, ужасно! Много ми стана мъчно!

Аз тези дни се ограничавах в храненето и за 4 дни съм -3 кг (единия кг беше от козунаците), което си е ок за мен, аз нямах много. Останаха още 4 преди забременяването, но имам желание за повече. Само дали ще издържа. Онзи ден бях на зеленчуци. Реших да си пека тиквички, че ми омръзна от хрупане на моркови, но се замислих за ММ, че той с  моите храни няма да оцелее. Затова реших да му купя нещо което хем да го яде, хем на мен да не ми се яде от него и се спрях на карначе. Аз не че не ям, но не обичам много. Като се прибра му казах, че съм направила салата, опекла съм тиквички и за двамата, а на него за утеха съм му взела едно карначе. И той прихна да се смее с тая утеха и вика "все така да ме утешаваш"Simple Smile)))

# 610
Здравейте!
Имам въпрос към ЛЛЛ относно кърменето и наддаването на бебето.  Ния е на 3.5 месеца и е изключително кърмено бебе. Храни се на поискване като напоследък забелязвам, че си прави паузи от около 3 часа, ако сме навън се събират и 4 часа понякога. Нощем задължително има пауза от 5 часа. Но ме притеснява, че качва доста (поне на мен ми се струва така), пък и бузките и гривничките по крачетата и ръчичките не лъжат.  Тя е родена 3.360 кг. Днес я теглих и показа 7.5 кг., т.е. 0.7 кг.за две седмици от последната консултация. По принцип за месец качва около 1-1.2 кг. Но се притеснявам, че е доста стремглаво и да не си навлека някое усложнение. Има ли някяква норма, по която да се ръководя,  и трябва ли да и налагам режим на хранене? Благодаря предварително !!!

Здравей, Минка!
Колко бързо минава времето, нали? Малката Ния е вече на 3 месеца и половина Simple Smile

От поста ти разбирам, че  се чувстваш притеснена за наддаването на малката. При изключително кърмените бебета на поискване, когато бебето е енергично и активно, не показва признаци на дискомфорт, пълни добре памперсите, то по-скоро е в реда на нещата да има периоди на по-интензивно качване в килограмите. Кърмата няма излишни калории или мазнини, тя се усвоява перфектно от сучещото бебе. В тези периоди на бурен растеж, придобиване на много нови знания и усвоявания на нови умения не би следвало да има ограничения в кърменето. Бебето има нужда от хранителни вещества и мазнини, за да расте, а чрез кърменето на поискване, нуждите на бебето са адекватно задоволени.
След време, когато дойде време за захранване, когато Ния започне да се движи още по-активно (пълзене, прохождане, търкаляне), то е възможно "пръстенчетата" бързичко да се стопят.  Бебетата минават и през различни периоди -понякога наддaването може да е по-интензивно, понякога по-плавно, скокове в растежа, промяна в ритъма на хранене.

Също така може да имаш предвид и факта, че меренето на различни кантари често не е показателно, понякога може да има отклонения дори и на един и същ кантар.

Повече информация по темата в статията "Наддава ли прекалено моето изключително кърмено бебе?"
Поздрави!   bouquet

# 611
Leonarons, не съм ползвала услугите на класически хомеопат, педиатърката понякога предписва лекарства, които после се оказват хомеопатични. Нямам оплаквания от тях, но винаги с малко скептицизъм се отнасям към хомеопатията. Останала съм с впечатлението, че да се ходи на хомеопат значи да се предприема някакво лечение в голямата си част превантивно. Това не е вярно, така ли. Освен това, консултацията с хомеопат и после редовното лечение при него, не е ли скъпо?

# 612
  • плевен
 Вилинка Hugмного неприятно,дано са здравички всички бебета  и да не боледуват

# 613
Докладвам от Борисовата градина Wink (някои) пием бира Wink и си бъбрим сладко. Снимков материал после Grinning

# 614
Докладвам от Борисовата градина Wink (някои) пием бира Wink и си бъбрим сладко. Снимков материал после Grinning
Хихи..,а после кой ще кара количките   Wink ?

Общи условия

Активация на акаунт