Математически турнири - 27

• 95 666
  • 738
  •   1
Отговори
# 270
  • Sumen, Shumen, Bulgaria
В шести клас може да няма максимален резултат, но децата с много високи постижения са изключително голям брой- до тук 15 деца от излезлите резултати са със 145 и 140 точки като се има предвид ,че не са излезли класирания от Варна и Пловдив, както и от някои Софийски училища, а може да има изненади и от Димитровград, Казанлък, Ямбол и Пазарджик. Ако погледнем миналата година в силния випуск на шести клас за Националния кръг са класирани 34 деца с точки 145;140 и 135 -35 общо- мисля, че тази година ще бъдат повече и дори се чудя дали с 135 точки ще отидат на национален кръг. Дали задачите са били по-лесни???!!!!

# 271
Обръщам се с молба към Вас, свързана с предстоящите Пролетни математически състезания. Спешно търся възможност синът ми,  който е ученик в 6-ти клас в МГ да се включи в някой отбор. Поради "извънредни " обстоятелства се налага да отправя тази молба. Искам да допълня, че  много добре се представя на мат.турнири и със сигурност ще бъде едно добро допълнение в отбора. Пишете ми ако прецените- на лични.

# 272
Ако погледнем миналата година в силния випуск на шести клас за Националния кръг са класирани 34 деца с точки 145;140 и 135 -35 общо- мисля, че тази година ще бъдат повече и дори се чудя дали с 135 точки ще отидат на национален кръг. Дали задачите са били по-лесни???!!!!

Според правилата, шестокласници със 135 точки не би следвало да отиват на Национален кръг. Но то... в Кенгуруто правилата са за да бъдат видоизменяни Simple Smile
Според мен ще има 20-25 деца със 140-145, достатъчно е за национален кръг.
Иначе ще стане като 2011, 4 клас, когато трябва да се чудиш какво да измислиш за да нямаш 10-15 деца с максимален брой точки на националния Simple Smile

# 273
Ако погледнем миналата година в силния випуск на шести клас за Националния кръг са класирани 34 деца с точки 145;140 и 135 -35 общо- мисля, че тази година ще бъдат повече и дори се чудя дали с 135 точки ще отидат на национален кръг. Дали задачите са били по-лесни???!!!!

Според правилата, шестокласници със 135 точки не би следвало да отиват на Национален кръг. Но то... в Кенгуруто правилата са за да бъдат видоизменяни Simple Smile
Според мен ще има 20-25 деца със 140-145, достатъчно е за национален кръг.
Иначе ще стане като 2011, 4 клас, когато трябва да се чудиш какво да измислиш за да нямаш 10-15 деца с максимален брой точки на националния Simple Smile
Именно, но миналата година имаше и със 135 точки, нямаше толкова високи резултати. Изключително силен випуск 2001 год., както и 2000 год.

# 274
  • София
Днес бяха изкарали резултатите в 145-то от Кенгуруто, снимах с телефона, но не стават.
Ето и снимките, но са нечетими на доста места.
Утре ще се опитам с фотоапарата да направя по-читави снимки, ако още не са качени.

Последна редакция: чт, 27 мар 2014, 23:07 от Aila

# 275
# 276
Максимален брой точки в математическото състезание "Европейско кенгуру" за община Димитровград постигна първокласничката от СОУ "Любен Каравелов" Стела Бинева. Това стана ясно по време на днешното награждаване, което се проведе в зала "Гросето".

Надпреварата бе организирана през почивните дни, а домакин бе ОУ"Алеко Константинов". 72 деца от 1 до 12 клас решаваха задачи в "Европейско кенгуру", обобщи днес председателят на Съюза на математиците в Димитровград Катя Чалъкова.

Тя посочи, че резултатите на димитровградските ученици многократно надвишават постиженията на техните връстници от Хасковска област, а над 70% от всички участници са се представили отлично. В началото на юни ще се проведе и националния кръг на "Европейско кенгуру", посочи още Чалъкова.

Най- оспорвана е била надпреварата при малките ученици, където са се явили близо 60 деца. В голямата възрастова група група Чалъкова отличи дванайстокласничката Анжела Иванова от ПМГ "Иван Вазов", която има победи в математически състезания от втори клас насам.

# 277
  • София
Задачите от ЕК кога се очаква да се появат някъде?

# 278
Колко са максималните точки на Кенгуруто за 1-ви клас и с колко точки се класират за следващия етап?

# 279
  • София
Barbabelle максималните са 90, тъй като задачите са 18 за първи клас.
За вторият въпрос не мога да ти отговоря, тъй като за първа година следя състезанията.
Предполагам, че с 90, дотук около 10-тина деца има и най-вероятно тези с 85.
Не знам по-колко деца е идеята да се класират, ако е около 10 може би само с максимален резултат децата. Не знам дали има изобщо за първи клас следващ кръг.

Последна редакция: чт, 27 мар 2014, 23:33 от Aila

# 280
За 1ви клас максималните точки са 90 (18 зад. х 5 т.). Следващ етап - национален кръг, за 1ви и 2ри клас няма. В останалите държави няма ЕК за 1ви клас, в някои няма и за 2ри клас.

За мен е странно, че регламентът на оценяване се различава в отделните държави или по-скоро само у нас оценяването е с по равен брой точки на задачи с различна трудност - при останалите държави има разделение на задачи за 3, 4 и 5 точки.

# 281
  • София
Следващ етап - национален кръг, за 1ви и 2ри клас няма.

Миналата година (2013) имаше национален кръг за 1 клас. Ето извадка от писмото до директорите:

"През тази учебна година за пръв път, извън регламента, на Областен кръг участваха и ученици от първи клас. Съгласно решение на Националната комисия „ Европейско Кенгуру ” от 11.05.2013г.,  учениците от първи клас, получили 80 или повече точки на областния кръг, могат да се явят на националния кръг."

Имам и файла с допуснатите през 2013 г. деца: от 2 клас са били 19 деца с резултати от 105 до 120 т.

# 282
  • София
За мен е странно, че регламентът на оценяване се различава в отделните държави или по-скоро само у нас оценяването е с по равен брой точки на задачи с различна трудност - при останалите държави има разделение на задачи за 3, 4 и 5 точки.

Това не е единствената разлика. И в броя задачи има разминаване. Например 5-6 клас - при нас са 30 задачи, в други държави - 24.

Не знам по-колко деца е идеята да се класират, ако е около 10 може би само с максимален резултат децата. Не знам дали има изобщо за първи клас следващ кръг.

Около 20 деца е търсената бройка.

# 283
Следващ етап - национален кръг, за 1ви и 2ри клас няма.

Миналата година (2013) имаше национален кръг за 1 клас. Ето извадка от писмото до директорите:

"През тази учебна година за пръв път, извън регламента, на Областен кръг участваха и ученици от първи клас. Съгласно решение на Националната комисия „ Европейско Кенгуру ” от 11.05.2013г.,  учениците от първи клас, получили 80 или повече точки на областния кръг, могат да се явят на националния кръг."

Имам и файла с допуснатите през 2013 г. деца: от 2 клас са били 19 деца с резултати от 105 до 120 т.

Моя грешка в такъв случай, извинявам се за подвеждането, но дали тази година ще има пак изключение от регламента - явно е по усмотрение на организаторите newsm78

# 284
  • София
Ако се търсят 20-тина деца значи 90 точки за първи клас и 85 точки, даже ще станат повечко.
Качих снимките на резултатите за 145-то, но за първи клас са почти нечетими.

Общи условия

Активация на акаунт