Математически турнири - 27

• 95 492
  • 738
  •   1
Отговори
# 555
Че то и на моя хич не му пука колко точки има. Всъщност, радва се, че е изкарал много, но дори и да беше последен, пак нямаше да се трогне особено  ooooh! Тогава пък, аз нямаше да го пращам на състезания.
Някъде тук, май в тази тема, прочетох изказване, което много ми хареса. Беше нещо в смисъл, че ако детето има желание да ходи на състезания и успява да изкарва над 50% точки, е добре да се поощрява и да продължава да се готви и да участва. Иначе няма особен смисъл. Отговаря много точно и на моите виждания.

# 556
  • София
Беше нещо в смисъл, че ако детето има желание да ходи на състезания и успява да изкарва над 50% точки, е добре да се поощрява и да продължава да се готви и да участва.

Да, точно така е! Обаче трябва мноого работа. Единици са децата надарени с много силен математически талант. И по мое мнение от един момент нататък ако не се полагат усилия да развиат таланта пак не се получава.   Wink Задачите в 4 клас са сложни дори за мен, а в 7 клас не вярвам да мога да реша нещо Rolling Eyes

# 557
Еми в такъв случай везните се накланят да запиша детето 3 клас догодина на курс по математика. Да развива това, което за момента й се отдава без особени усилия. Ще бъде нещо като кръжок. Доколкото разбрах от четене на форума, курсовете за деца в такава възраст са именно насочени към състезателна математика? Нещо свързано с приема в СМГ след 4 клас? ( простете, наистина съм начинаеща)

# 558
Еми в такъв случай везните се накланят да запиша детето 3 клас догодина на курс по математика. Да развива това, което за момента й се отдава без особени усилия. Ще бъде нещо като кръжок. Доколкото разбрах от четене на форума, курсовете за деца в такава възраст са именно насочени към състезателна математика? Нещо свързано с приема в СМГ след 4 клас? ( простете, наистина съм начинаеща)

Запиши го. Но ако сте в София по-добре да е направо в СМГ или Междучасие - да пиете от извора. Ако отидете в някой посредствен кръжок може да се заблудите, че детето няма дарба, а то да е заради кръжока.

# 559
Черна станция, благодаря! Също и на Vache. Дадохте ми позитивна нагласа, ще опитам! Не исках преди да споменавам, но точно за Междучасие става дума. Искам и голямата да посещава курс с добри преподаватели по математика Simple Smile

# 560
  • София
А от трети клас от началото на трети клас септември или след трети клас имате в предвид?

# 561
А от трети клас от началото на трети клас септември или след трети клас имате в предвид?

От самото начало на трети, не след трети. Ама поне в СМГ класовете на добрите преподаватели се запълват за часове още първия ден на записването. Някъде лятото става това и родители се редят на опашка от тъмни зори.

# 562

Запиши го. Но ако сте в София по-добре да е направо в СМГ или Междучасие - да пиете от извора. Ако отидете в някой посредствен кръжок може да се заблудите, че детето няма дарба, а то да е заради кръжока.

Ако искаш да го води г-н Златилов го запиши в работилница за Знание.

# 563
Президента и австралийския посланик са награждавали днес българските участници в австралийското кенгуру, които са изкарали максимален резултат, от софийската и от бургаската математически гимназии Simple Smile

# 564
  • София
Президента и австралийския посланик са награждавали днес българските участници в австралийското кенгуру, които са изкарали максимален резултат, от софийската и от бургаската математически гимназии Simple Smile

Ето подробности  Peace

# 565
  • у дома

В СМГ има и от началото на втори...

# 566
  • София
Благодаря за отговорите, открих и темата за курсовете в СМГ. От втори клас ми се струва рано, ще видя по-нататък от 3-ти или от 4-ти да запиша едната или и двете близначки. Всъщност само на едната и се отдава математиката и това е и другият проблем по който трябва да реша какво да правя, но тъкмо ще може след втори клас да имам по-добра преценка за ситуацията.

# 567
  • София
След като така и така ще водиш едната запиши и двете. Другата поне ще си допълва пропуските от училище.

А между другото на коя близначка й се отдава математиката, на тази, на която й се отдава немския или на другата?

# 568
След като така и така ще водиш едната запиши и двете. Другата поне ще си допълва пропуските от училище.
Не мисля, че курсове по състезателна математика са подходящи за допълване на пропуски от училище. Може и да греша.

# 569
  • София
  На тази на която и се отдава ученето като цяло. Просто на нея и е лесно, запомня от раз и и се отдават нещата. Другата просто трябва да се постарае, не е да не може да се справи, но като вижда как сестра си е във всичко първа и то без да полага усилие не и се учи докато тя си играе.
  Четох някъде, че в тези курсове в зависимост от учителя може да се бърза и доста да се пришпорват децата, което за нея няма да е ок, както и други учители които са по-подходящи за дечица които работят по-бавно. Така че това също ми е вариант ако ги запиша да са в отделни групи ако има възможност за да няма отново сравнение. Но първо ще изчакам разбира се и втори клас, макар да не знам дали догодина има смисъл да пращам втората по състезания изобщо ако отново заради немският не ми остава никакво време с нея да работя по математика. Другата на състезанията тази година имаше на две пълен брой точки и на останалите по една или две сгрешени задачи.

Общи условия

Активация на акаунт