През АПРИЛ ще гушка вече, всяка мама своето човече

• 46 079
  • 723
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Здравейте!
Да ви попитам следното: преди няколко дни ми взеха влагалищен секрет, от който се установи наличието на гъбички.Докторът предписа за тях Ломексин 0,300- меки глобули.За тях прочетох в интернет, че имат страничен ефект като парене, сърбеж, алергия.
Да ли бих могла да ги заменя с нещо друго, за което не се изисква рецепта, или ако -не, с какво бих могла да потуша "пожара", ако ползвам ломексина и се появят страничните ефекти?
Благодаря предварително на всички за отговорите!

# 61
  • София
Благодаря на всички  Hug!
Сега се върнах назад из темите и с голямо извинение  Embarassed честито на a.l.e.n.a и скорошно прибиране вкъщи  Heart Eyes, честито и на Umbre   bouquet
Раждах в Тина Киркова. Задържаха ни два дена повече заради жълтеница при малката. Оказа се, че тя е  кръвна група 0-. Много се изненадах от това. Очаквах както каката и тя да е като моята 0+

# 62
rayahr,Ломексина рядко дава странични ефекти,но принципно за гъбички всички са с рецепта.Преди месец и на мен ми откриха тогава доктора ми изписа Гино-певарил песарии за 15 дни.Още на втория ден имаше ефект и досега нямам проблеми.Двете лекарства са от една и съща група,ако има възможност в някоя аптека просто да ти ги заменят с подобно,каквото е Гино-певарил.
Вчера направо си помислих,че момента е дошъл,обаче вечерта контракциите изчезнаха почти напълно и само леко ме боли.Господина явно си промени мнението,не иска още да излиза.Тук е дъждовно и студено.Все пак един хубав следобед на всички Simple Smile

# 63
Честито момичета за бебенцетата  Hug нека са много послушни, здрави и само радост да ви носят  Hug
St.Anger и аз ще раждам там, най-вероятно в петък (за тогава сме уговорили секциото).
При кого ражда? Ако искаш пиши ми на лични.
Аз малко се шашнах, докато лекарката ми обясняваше какво трябва да направя предния ден, дано съм позапомнила правилно. Ако има мами с преминало планово секцио там, ще се радвам да споделят. Това, което запомниха аз е, че отивам сутринта на предния ден, за да си взема "листа" (явно, за да не губим време на следващия ден), минавам през 103 кабинет, после (или преди това) плащам си избора на екип и се качвам на 4 ет. за среща с интернист (но изследванията няма да ги правим тогава а на следващия ден). От предната вечер спирам пиенето на вода и храненето към 10 и така до самата операция.... хич не е много инфо, но аз здраво оглупях от тези бременни хормони  Mr. Green
За прегледите за разкритие - първият ми беше миналата седмица, днес - вторият. След прегледа миналата седмица имах кафенишкаво зацапване малко... за днес все още нямам нищо. Иначе за дискомфорт и болка - много повече ме боля като ми взема секрет за последната МБ.
Гертруда, пиши как е минал записът днес, стискам палци всичко да е наред  fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover

# 64
  • София, Манастирски ливади
babyboopk, аз не съм в Тина Киркова, но за храненето ми казаха до към 19 часа и да е нещо леко, като салатата не се брояла за лека храна, ами например кисело мляко. Иначе вода докато си легна можело.

St.Anger , честито бебенце и на теб   bouquet

# 65
St.anger
Честита принцеска
Много щастие ви желая от сърце:)  bouquet
Гертруда
дано всичко е наред
Вярваме че ще е така  Peace Hug
Аз съм утре на тонове и преглед Simple Smile
Babyboopk
Аз миналата седмица бях на пълни кръвни,урина и тези венерическите и кръвна група заради секциото
Оказах се с хемоглобин  106
Минах кардиолог и анестезиолог много подробни прегледи
Направлението за раждането те си го издават не се занимавам аз да ползвам отстъпка
Насоките бяха
Последно хранене 20 часа на предния ден
Пиене на течности до 22 часа
Вечерта едно хапче
Сутринта едно хапче те ми го дават мисля че е разхлабващо
И 1 час преди секциото гладна и жадна там Simple Smile
После ми обясни подробно как протича процедурата ако искаш ще ти пиша на лични
Аз веднъж съм минала при операцията на полипа и всичко му е познато
Това е
Прекрасен празник
Пожелавам на всички успешно раждане и леко
Всеки ден да имаме хубави новини Simple Smile Hug  bouquet

# 66
rayahr мисля,че такъв страничен ефект е описан на почти всички такива лекарства.За Гино Певарила съм сигурна че е посочено като страничен ефект,защото преди бременността съм го ползвала неколкократно.Той този ефект се проявява по скоро след лечението,а не по време на самото,но за ден два отшумява така че да не те притеснява.

# 67
И при мен бяха открити някакъв вид гъбички при изследването в 36 г.с.- изписаха ми Гиназол. Това е крем в нещо, като спринцовка и се впръсква. Трябваше да го слагам 2 пъти - в 2 последователни седмици. Определено имах проява на странични ефекти и след 2-та пъти. Имах зачервяване и сърбеж 2 дни след слагането + изтичане на нещо(абсолютно прозрачно) и то количество. Даже си помислих, че ми изтичат водите 1-я път  Grinning. Оказа се , че си е от лечението, но беше странно  Grinning
Сега да се надяваме, че всичко е наред. Утре сме на преглед Simple Smile

# 68
Запис и от мен за новата тема  Simple Smile   

# 69
Момичета, да върна пак темата за бебешката козметика:) Вие на какво се спряхте? Аз още се колебая с какво да стартирам- дали с медицинска козметика( биодерма например) или с органична.

Последна редакция: чт, 27 мар 2014, 09:21 от BettyBoop

# 70
  • София
Здравейте!
Да ви попитам следното: преди няколко дни ми взеха влагалищен секрет, от който се установи наличието на гъбички.Докторът предписа за тях Ломексин 0,300- меки глобули.За тях прочетох в интернет, че имат страничен ефект като парене, сърбеж, алергия.
Да ли бих могла да ги заменя с нещо друго, за което не се изисква рецепта, или ако -не, с какво бих могла да потуша "пожара", ако ползвам ломексина и се появят страничните ефекти?
Аз не бих си сменила на своя глава така предписаното ми лечение. Всички лекарства имат един куп написани противопоказания, просто защото от фирмите производител се презастраховат
На мен ми изписаха канестен таблетки/ много бяха гадни/. След два дена ще разбера дали са изтребили до крак гъбичките;)
Момичета, а като изписват на вас разни глобули за мъжете ви не изписват ли също нещо? Все пак предполагам , че продължавате да си се гушкате:))).

# 71
Момичета, да върна пак темата за бебешката козметика:) Вие на какво се спряхте?
Ние купихме козметика на Мустела, май за нея съм срещала най-много положителни отзиви.  Peace

# 72
  • София
Относно козметиката и аз мисля да заложа на Мустела Peace
За гъбичките и отвара от смрадлика ми бяха предписали и ми подейства много облекчаващо!  Blush

# 73
  • София
За козметиката аз съм на Bentley Organic (http://www.bentleyorganic.com/products/baby-care/index.htm) - душ гел и олио; и Angel Baby (кремчето за пелени), като първият месец смятам да е ограничено ползване, т.е. ще наблюдавам и преценя според кожата на бебето.

# 74
Здравейте!

Здарвей,

На мен преди една седмица ми предписала такива. Една глобула. И аз се притесних от страничните ефекти, но понеже бях отказала лечение с арилин реших да си сложа тази. Слава богу нямам проблем, но ако се притесняваш, помоли лекаря да ти ги смени с друго. Има голям избор.

Общи условия

Активация на акаунт