През АПРИЛ ще гушка вече, всяка мама своето човече

• 46 132
  • 723
  •   1
Отговори
# 525
Честито Мамчета   bouquet
Наистена бебевалеж Simple Smile
И да и все така хубави и позитивни истории да четем
При първото раждане и аз получих но не ми е създавал дискомфорт но не и изчезнал  Crossing Arms
Алена и аз така мислех ,но одета тура каза на 10-я ден
Той се пада събота неделя но времето го дават облачно
Пък и аз много се уморявам днес изтеглих малкия преко сили за 2 часа
Simple Smile
Хубава вечер Simple Smile

# 526
  • в 1001-та нощ
Лошото е, че покрай малкия и аз съм вързана у дома, като не подозирах колко хубаво е времето  ooooh! Един ден излязох и изкритикувах таткото - че не ми е казал  Crazy Сега той виновен ми предлага да го изведе, ама аз да не съм къртица, да стоя да тъмно, и аз искам да поизляза, свят и слънце да видя  Joy hahaha

Сега ще изчакам лошото време да мине и по малко ще излизаме на терасата  Blush

Баткото постоянно е наврян в Руни, само го гали, а аз искам да не му носи бацили и хем гледам да го дистанцирам, хем не искам да се чувства отблъснат  Crazy Сложна работа  Simple Smile

# 527
  • в 1001-та нощ
Момичета, е добавя в 1 пост това долу, ако имате предложения за допълване - давайте  Peace

ЗА КЪРМЕНЕТО

Библиотека: Всичко за кърменето
Основи на кърменето: получава ли достатъчно бебето ми?
Как се хранят бебетата
За кърменето след секцио, от Пепеляшка
Сито ли е бебето ми? (+ коментара за нааканите пелени отдолу)
Защо някои майки не успяват да изцеждат нищо, а кърма има, от Пепеляшка
За цеденето, когато мама и бебе са разделени, от Пепеляшка
 Дали пробното кърмене е добра идея?
Средно наддаване на тегло при кърмените бебета
Първо довърши първата гърда
Как да увеличим кърмата си
Повръщане и рефлукс при кърменото бебе (или как да познаете дали вашето бебе е „щастливо повръщащо“)
Съвместен сън за кърмещи майки
Седем съвета за безопасен сън заедно с бебето
Указания за съхранение и третиране на изцедена кърма
От колко изцедена кърма се нуждае бебето ми?
Мога ли да дохранвам кърменото си бебе?
Когато кърменото бебе се храни от шише
Какво трябва да знам преди да дам на кърменото си бебе биберон-залъгалка?
Клуб Кърмене към Български Бебе Център
Ла Лече Лига - координати и консултантите по кърмене

0888 555 385 - национален телефон за подкрепа, информация и помощ за кърмене.

# 528
За секцио д-р Лазарова или Димитров. Но дано не се стига до там Simple Smile Имаш право в това, което казваш. Първото ми раждане обаче мина толкова бързо и като по учебник, че общо взето лекаря се включи само за 1-2 шева накрая, просто нямаше нужда от друго.
Значи все пак може в последния момент да избереш. Изтичат ти водите, звъниш да питаш кой е на смяна и тогава решаваш? Зависи от много неща - през нощта ли ще е, или през деня, предизвикано ли ще е или не.... Peace

И още нещо се питам тези дни....понеже не ми направиха цитонамазка в началото, мен лично това ме притеснява. Но знам, че 6 месеца след раждане дава грешни резултати и не се прави. Как стои въпроса с колпоскопията? Дали мога да си направя 1-2 месеца след раждането, защото имах проблем февруари миналата година и от тогава цито не е правена.

Последна редакция: чт, 10 апр 2014, 02:00 от Sun~shine

# 529
Да вързани сме Simple Smile
Аз я оставям на баба и излиза но нали е с поискване не знам кога ще потърси да хапва Simple Smile
Баткокото е много любвеобилен браво:)
Сложно в да балансираш наистена но няма как
Вие вече увеличих те ли времето във което сте будни Simple Smile

# 530
Вижте какво си порах
Може да е полезно за някоя мама за след секцио
Синът ми вече успя да не срита в операцията и все се страхувам
http://sladurite.com/product/3878/kolan-za-sled-sektsio.html

# 531
Аз нямам особено желание да се застоявам вкъщи и да не излизам след раждането. Ние живеем сами, така че и храната на масата буквално зависи от това някои от нас да я набави Simple Smile
Стига да мога да се движа, нямам проблем да си извеждам бебето. Много хубаво е и че са ни пролетни бебетата Simple Smile
Между другото, след предишното ми 'нормално' раждане имах повече травми и поражения, отколкото моя близка, родила по същото време, но секцио. Така че всичко е много относително, явно...

# 532
вече имам разранени зърна,кърменето се оказа много сложно и болезнено,не знам и какъв режим да създам,колко често да кърмя(и през нощта),не смея да пия течности,не мога да се изцедя!моля за всякакви добри съвети  Praynig

# 533
вече имам разранени зърна,кърменето се оказа много сложно и болезнено,не знам и какъв режим да създам,колко често да кърмя(и през нощта),не смея да пия течности,не мога да се изцедя!моля за всякакви добри съвети  Praynig

Доколкото видях в други теми, може да зададеш въпрос към консултант по кърмене в нашата тема, като въпроса трябва да започва с ЛЛЛ (в червено).

Иначе моят опит от предишната бременност с разранени зърна е използване на протектори (силиконови зърна) няколко дни и цедене под душа, както и налагане на гърдите с компрес от равни части вода и оцет и брашно до получаване на еластично тесто - това отпушва запушени канали. Цедиш само толкова, че да не усещаш напрежение и основно разчиташ на бебето да облекчи гърдите. И най-важното, научи се да го слагаш правилно да засуче, има много клипчета и обяснения как става, включително Aludra беше обяснила някъде по-напред. Има и тема за кърменето: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=758877.450 (сега видях, че вече си задала въпроса си там). Успех! Понякога началото е много тегаво, но си струва в дългосрочен план!

# 534
Аз съм кърмила 2г4мес (в смисъл, че не говоря глупости, а имам опит, започнал с мнооооого тежко начало)
Пиенето на вода е много важно. В добро количество.
Кърменето на поискване е иключително практично. Просто отнема малко време в началото. Най-важни са първите 8 седмици, когато лактацията се нормализира.
Много важно е нощното кърмене, защото стимулира лактацията най-много.
Както пише в последния пост, цедене само за да облекчи болката. Компреси и топъл душ много помагат. Аз ползвах протектори два месеца.
Аз ще постъпя така сега - ще кърмя на поискване, по всяко време. Без да си гледам часовника и да гоня режим. Особено нощно време.
Дъщеря ми се будеше през по-малко от час, за да суче, докато стана на 2 год. Сега спи цяла нощ, без да се буди Simple Smile

Началото е трудно. Може да се случи и доста тежко да е. Но инвестицията си заслужава и е незаменима!!!

# 535
здравейте всички,
ще раждам с операция и на въпроса ми дали не трябва да ми бъде направен тест за евентуални алергия за упойката /пълна/ ми отговориха, че след като първия път нямало проблем, не е необходимо. вие какво мислите? да настоявам ли? все пак първото ми раждане беше преди 6 години..

# 536
Bobi _е
Аз правя всичко ,което ме посъветва Aldura и  консултантите  по кърмене и всичко което казва .stone
Понякога кърмя и през 15 мин през ноща почти през час
Много ми се разраниха гърдите до кръв но стисках и комбинирах компреси с дефламол ,ракия и листа от здравец като налагаха листата страхотно действа и дезинфекцира , крем с мас  и невен
Още ме болят но стана по поносимо
Купих си това
 страхотно отпушва каналите

http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=12874&cat=18

Това са консултантите по райони най добре да те посетят знам че мнохо помага
Не се отказвай началото е трудно Wink)
http://www.podkrepazakarmene.com/consulting

# 537
Елфи, след толкова кърмене и моите зърна се оказаха чувствителни. Работим върху захапката и вече става по-добре. Номерът е бебето да захапе колкото се може по-голяма част от гърдата, което не е лесно предвид малката уста. Консултантите, ако ви посетят, може да проверят и за къса юздичка.

Както стана ясно Simple Smile, нашата дъщеричка се появи на бял свят. Принцеска се роди на 8 Април 3150 на 50 см Simple Smile).
Терминът ми дойде, а ни една контракция, дори подготвителна. Почистих си къщата Simple Smile, основно.. мих бани, тоалетни, навеждах се, ставах, прозорците изчистих ... Към три следобяд седнах да почина и хоп, една контракция, хоп още една след 5 мин ,.. и така решихме да видим 'за всеки случай в болницата' какво става, въпреки че контракциите не бяха кой знае какви, но затова пък регулярни. Взехме децата от градина и се явихме в болницата там 5 см и казаха, че раждам. Таткото отиде да остави децата при роднини и бързаше да се върне, за да присъства. Обаче не успя .. да стигне на време.
Отидохме в родилното, казаха клизма и абокат задължително, другото каквото искам (аз бях написала каквото искам предварително). Влязох да взема душ, топлата вода .. какъв разкош, контракциите почти не ги чувстваш, а те вече бяха на о/о 1-2 мин. Исках да си остана под душа. Обаче, в един момент шкембето просто падна надолу с няколко см (то беше високо). Някакъв моментен здрав разум ме изкара от банята. До родилния стол вече бях с напъни. Акушерките изправиха стола, защото не исках по гръб и взеха да викат да не напъвам. Ама аз не напъвах, така че трябваше да се боря с напъните. Хоп, на втория или третия усетих главичката и веднага след това телцето. И така, това е Simple Smile.

# 538
  • в 1001-та нощ
Ейййй, Aludra *  Blush напоследък се умълча в темата и аз предположих, че най-хубавото се е случило   bouquet

Sun~shine, с предишното раждане Попова и Колева ми казаха - след 6 месеца цитонамазка  Peace Беше перфектна, а сега Илиев ме покани след 2-3 месеца  Blush

Тъканите се възстановяват бързо, като спрат лохиите и още малко време и отиваш  Peace На колпоскопа - добре се вижда, няма да е рано  Peace

Можеш да направиш и 3Д цитонамазка в Геника, в Токуда ще вземат проба и я носите там  Peace

bobi_e, направо с еобади на 0888 555 385 - национален телефон за подкрепа, информация и помощ за кърмене  Blush

Аз и баткото и малкия съм кърмила на поискване - когато и колкото пожелае, паузите са през 2-3-4 часа, в началото много ми помогна ланолина - бях постоянно намазана сигурно 7-8 дни, от тогава не мажа и проблеми нямам, като имаш предвид, че и двамата доста са ми видяли по гърдите, както казва таткото:"Когато и да вляза - все кърмиш!"  Joy hahaha Ми то, като не правим друго и му се струва, че все това правим Simple Smile

Аз и през нощта кърмя, горе долу вечер часовете са 19, 22, 01, 04, 07, 10 ...... Около 40 минути е една сесия кърмене, като на 15 минута позаспива, мием дупето, разбужда се, дояжда си и заспива доволен  Blush

Но всяко дете е различно, а моят е малък и не е показател  Peace

Днес го теглих - за 6 дни е качил 300 г  Blush bowuu Доволна съм, но голямо плюскане пада  Peace

Аз пия много вода - така съм по принцип - над 3 литра  Peace

# 539
Здравейте момичете, честито на всички новопоявили бебенца! Желая им да са много здравички!
Искам Вашето мнение, отностно завишени левкоцити в урината. Досега изслвдванията ми винаги са били в норма. Но почти през цялата бременност бях с гъбички. С какво ли не ги лекувахме. Вече съм края на 37 седмица и решихме да си нправя изследвания на кръв и урина. Всичко е в норма с изключение на левкоцитит в урината. при реф. стойност 0-4 на поле, на мен ми показва 8-10. Веднага звъннах на лекаря си, но той ми каза, че щом няма бактерии нямало страшно. А аз много се притеснявам, понеже смятам, ако всичко върви по план да си раждам нормлано. Незнам дали има значение, че допреди 2 дни си слагах свещички полижинакс, за да лекувам гъбички кандида. Според лекаря нямало значение. Да кажа, че не съм давала стерилна урина. Ако някоя мама е имала подобен проблем, моля да ми пише! Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт