С желание за лято е ГРЪЦКОТО ни ято (31-ва тема)

• 79 845
  • 739
  •   1
Отговори
# 705
Христос Воскресе на всички!

леле minkovaki страхотни вкусотии майсториш. Изглеждат много апетитни...Γειά στα χέρια σου както се казва  Simple Smile  newsm10

А това за холандските просяци - добра политика от страна на управляващите.
Ако сте близо до Германия, защо да не отскачате за по някоя разходчица. Всъщност в кой град сте в Холандия?

# 706
Воистина воскресе!
Еее, не си ги опитала още, не ме хвали така.  Flutter Всъщност с изключение на обикновените козунаци на снимките, всичко друго е само с квас - ние от няколко години други хлебни изделия не ядем в къщи. Даже малкото така е свикнало на нашите хлябове, че навън не иска да яде никога хляб, не й харесва.
В Утрехт сме.

# 707
Ти беше описала някъде как се прави квас. Трябва да се върна назад, да прочета и да пробвам някое и друго тестено изделие  Simple Smile

В Гърция няма ли да идвате?

# 708
Ти беше описала някъде как се прави квас. Трябва да се върна назад, да прочета и да пробвам някое и друго тестено изделие  Simple Smile

В Гърция няма ли да идвате?

За кваса: прочети, а ако нещо не ти е ясно, ще ти обясня по-кратко. Освен това имам и повече инфо и опит вече, разучих и други начини да се ползва (откакто съм в едни международни форуми, където пекари и любители като мен от цял свят си менкат съвети и рецепти).

Да ще си идваме в края на юни и ще стоим до към 20 юли. Преди това 20 дена в БГ Simple Smile Ще се видим ако си там

# 709
ооо да, пиши като дойдете  Simple Smile

# 710
Воистину Воскресе!

Влизам с молба за превод на няколко имена от бълг. на гръцки. Ако може на ЛС, ще съм Ви много благодарна!

# 711
Пиши ги дa превеждaмв

# 712
Здравейте момичета,

лятото дойде доста бързо и според мен рано.

Разтърсих се за разни оферти/програми и се сетих за това groupon.gr

Gaieneta - виж цените за лазер. Сега има доста намаления.

# 713
Аз за първи път се радвам на топлото и на слънцето  Sunglasses.След толкова студена и мрачна зима с голямо удоволствие приветствам лятото  Heart Eyes

# 714
Да мирише си на лято даже и тук. В градината всички бурени и малкото ми китки са нацъфтели, люлякът на двора ни цъфна... И ние вече планираме детайлно лятото (или поне малката част от него когато ще сме си в Гърция и България). Пак ще направим отбивки в Пелопонес по пътя надолу към Хеаполи където ловим ферито за "село". Резервирахме си в едно крайбрежно хотелче за да видим и фестивала на патладжана в Леонидио Simple Smile Дано и малката се забавлява. Търсех и аз в гръцките сайтове за колективно пазаруване ваучери и някакви оферти, като за първи път искахме да опитаме с полупансион или пълен пансион, да ми е по-лесно с храната и за малката като се храни с каквото и ние вече, но нищо не излезе по източното крайбрежие или Лакония... Пак ще й разкажем играта с пътуване и сменяне на къщите между 3 държави но какво да се прави  Sad още някоя година ще е така докато се отвори възможност за прибиране в Гърция или България. Да не отвиква да пътешества тъкмо.
Ζοι, как сте вие, какво става с малкия след като се отказахте от онази забавачка (или детска градина)? Сетих се за теб защото ние от скоро имаме също проблем. Малката е решила да превзема властта в забавачката. Те нали са винаги максимум 5 деца и повечето пъти са по-малки от нея бебенца, та тя не оставя жената там да обърне внимание на никое от тях. Само да види че сяда да храни някое бебенце или да го преобуе и почва да крещи, да реве и да иска да вземе нея или да й стои на коленете което не може да стане при всички операции и е голяма драма. Изобщо вече не иска да си играе с децата и ги заобикаля нато предмети. Като я взимам пълкзящите бебоци идват да й кажат чао и ми пращат целувки тя им обръща гръб веднага... Като няма да ни има месец и половина лятото не знам как ще е като се върне. Може да се наложи да я спрем до зимата докато стане на 2,5 год и тръгне на истинската предучилищна бебешка група...  ooooh!

# 715
оооо да дойде лятото - най-накрая. Мисля да се престраша вече на плажа  Grinning

minkovaki супер сте нагласили почивката. Пътуване, емоции.
Какво да ги правиш тези деца - всяко с характера си. Не е ли по-добре да си е задържиш в къщи и като порасне още малко, както казваш, да си е пуснеш на нормална детска. До тогава ще й обясняваш. Пък и да ти кажа, minkovaki, то и ние като сме били малки все с нежелание сме ходили на градина. Себе си особено като си спомня, какво ли не измислях само и само да оттърва един ден неходене  Grinning

Да ви се оплача - имаме голям проблем с мъжа ми и апартамента, който наехме. Хубав апартамент, обаче много лоши хора в блока. Полудяхме и сега се изнасяме. Проблема е, че в съседния апартамент живее едно момиче е куче порода "пинчер". Излиза за работа, за забавление вечер, за почивка на някъде и зарязва животното само, а то съответно не спира да лае и джаука. Викахме една вечер полиция - нищо не направиха. Над нас, едно семейство, смърдят, та не се траят, цял ден и цяла нощ стържат, дърпат, влачат разни столове, мебели, постоянно се карат и се псуват.
Звъним сега на хазаина да му съобщим и той не си вдига телефона, неоткриваем е станаел. Звъняхме на  жена му и тя същото. Изпрати ни само съобщение, че ще предаде на мъжа си да ни се обади и вече втори ден го чакаме.
Ако някой се е сблъсквал с такъв проблем - неоткриваем хазаин имащ да ни връща гаранция - да споделя как да реагираме. Ума не ми побира как е възможно да съществуват такива хора. Хазаина за отбелязване е адвокат, т.е. домосиос ипалилос, които премята папки от едно бюро на друго  ooooh! ooooh! ooooh!
Имаме договор за 2 години, но не се понася положението.

# 716
Хавайче, съчувствам ти за ситуацията, много неприятно. Дано се покаже вашият хазяин, че изнервяща работа, на фона на всичките ви ядове. Вие веднага ли искате да напуснете? Дано намерите нещо свястно, но лошото по квартирите знаеш, е че няма как да разбереш съседите предварително. Ние знаеш също сме по квартири, с една съдба сме Simple Smile. На тази, в която сме вече 1,5 г. Поне на съседи случихме, любезни и учтиви, да не повярваш, предвид нрава на повечето хора тук, да са вечно криви. Над нас има едни хлапета, които се чудя кога ли ще слязат при нас от скачане и тропане, но пък много се сприятелих с майката и й звъня като прекалят много. Успех ви желая и скоро да се похвалиш с хубаво, тихо и уютно апартаментче!
 Минковаки, нищо не стана с нашата градина, отказах се и се гледаме. Да ти кажа по- добре станаха нещата, а и сега времето като е хубаво сме повече навън. Има програма и доката я извъртим деня минал. Време за мен намирам по малко вечер и така, съдба! Лошото е, че не иска да стои с никой друг, освен нас. На Великден правихме някакви ппити да го оставим за малко на баба му, е реве пищи и това е. Няма нощен живот за мен, трябва да заспи и тогава да изляза, но той ляга в 12 вечерта и на мен ми минава всякакво желание. Трудно ми е, но си казвам живот и здраве няма да е все така. Според мен на твоята девойка и е скучно с тези бебета, ако имаше повече връстници или по-големи щеше да се заиграва, а и мобе би иска повечко внимание, дано стане по-добре и при вас!
 Ние сме канени на сватба в Сирос и много се вълнувам, дано успеем да отидем и малкия да е по-кротък, че да си изкараме добре.
Поздрави на всички, хубаво лято ви пожелавам и повече положителни емоции!

# 717
Тоя Стефан изобщо не го разбирам какво говори  Rolling Eyes

# 718
Хавайче, много неприятна ситуация, плюс хазаин адвокат..... Погледни си какво е писано като неустойка, повикайте още един-два пъти полиция, за да имате сериозна причина за напускане.

Лятото дойде и във Варна. Всичко е зелено, мирише на цветя и свежест. Имаше хора седящи на плажа днес. Сях петуний, карамфилчета, хвърлях стари (то при мен няма старо де  Laughing) и по-скоро неносени неща, да отворя път на изобилието. Отглеждам няколко орхидеи и бенджамин.
Ходих на  острова за около 20 дена по Великден. Празненства, чудеса, както винаги доволно. Отношенията в родата вече са прекрасни  Heart Eyes пораснаха всички и спряха да се държат като идиоти. Настъпиха трайни промени и всичко си влезе в релси.
В момента доработвам на българска земя каквото съм запланувала и очаквам в края на юни да пътувам пак и да остана за около 2 месеца на село. Да поплажувам, да пия ледено узо и подготвя есенно-зимния работен цикъл в България. Радвам се, че не послушах  “съветите“ да си седя трайно у Гръцко и да не се връщам в България. Всъщност, това бяха страховете на “съветващите“ през техните очи, поставяйки се на мое място.

Ще осъществя и едно пътуване до Германия в края на м.май. И там имало острови. Ще посетя по работа Линдау- малка перла в Боденското езеро.

Нека да имаме едно прекрасно и вълнуващо лято.  Heart Eyes

И като казахте Пелопонес........Има една църква там, с дървета израснали на покрива, но нямащи корени....... Според учените, в този си вид е невъзможно да съществува и би трябвало да се срути. Но тя си е там. Казва се св.Теодора. На есен ще се организираме да отидем и да  видим.

# 719
Оправихме се с хазаина, най-после ни се обади, та дори и гаранцията ще ни върне  Simple Smile

Zoi в Сирос е хубаво, дано наистина отидете, малко разнообразие.

zorita, беше се позагубила от хоризонта  Wink Един братовчед на мъжа ми, миналото лято ходи точно в тази църква, която описваш. Наистина страхотно място изглежда по снимките.
За родата чудесно, че са се подобрили отношенията. Спомням си за т.нар "кашкавал". И до ден днешен ми става забавно, защото в главата ми изплува образ на някой кашкавалко Laughing

Общи условия

Активация на акаунт