Литературен спамо-чат - 5-та тема

• 66 346
  • 736
  •   1
Отговори
# 705
само да забременея! Ще чета колкото си искам! Опасявам се, че няма да ме оставят много-много от работата де, имаме все такива примери в отдела - до последно идват на работа с кореми, после от болницата работят  Shocked С първото много четях - докато (нон-стоп) се кърмехме по градинки, супер беше. Дано пак!

# 706
  • София
О, дано, Ален Мак!  newsm30 Пожелавам ти го от сърце и на теб, и на всички, които го желаят!  Heart Eyes

Кали, виж как на Тони му е направило впечатление. Мен не че са ме шамарили, но не беше ми правило.
И друго. Толкова години съм живяла с мисълта, че Патиланчо е внук на Баба Цоцолана, а той всъщност й е прислужник или нещо от този род.
Както и да е, Патиланци винаги ще са ми сред най-скъпите книжки  Heart Eyes

# 707
И от други съм чувала това за шамаренето, даже имаше идеи да се забрани, за да не наранява нежните душички на модерните деца  Crazy
Аз съм я чела на децата, изобщо не ѝ се впечатлиха за съжаление.

# 708
  • Дъблин
Ех, как ме върнахте година и половина назад Simple Smile Докато гледах синковеца вкъщи си наваксах с четенето за години назад - по една книга на 3 дни, кеффф  Heart Eyes Открих много нови автори, запалих се по скандинавците, та още ме държи, супер беше. Преди 6 месеца се върнах на работа и от тогава съм прочела 5-10 книги макс, дъвча една по няколко седмици, но няма време за повече.

За Патиланчо и аз си мислех до днес, че е внук на баба Цоцолана, развенчахте един мит Simple Smile Поздрав най-сърдечен!

# 709
  • София
...За Патиланчо и аз си мислех до днес, че е внук на баба Цоцолана, ...

Аз продължавам да го мисля... Не е ли така? newsm78

# 710
Аз пък не съм чела (поне нямам спомен) "Патиланско царство". Смятам в най-скоро време да се поправя.  Simple Smile

А иначе последните години чета много, почти цялото си свободно време посвещавам на книгите. След няколко месеца с появата на бебе, това коренно ще се промени.  Heart Eyes Тая надежда обаче все пак да си открадвам по малко време и за четенето.  Blush

# 711
  • София
...За Патиланчо и аз си мислех до днес, че е внук на баба Цоцолана, ...

Аз продължавам да го мисля... Не е ли така? newsm78
Ами не. В началото още Патиланчо казва за Баба Цоцолана,че била припряна, но "аз не се стреснах,прислужник й станах" Simple Smile

# 712
  • София
Ами, Мижче, не съм сигурна, че този текст трябва да се разбира буквално... Но кой знае... Може и да си права, все пак аз не съм я чела от своите детски години..., а това си е отдавна.

# 713
  • На планетата Земя
Абе баба му еее, Миж!  Mr. Green

Ама такава активна бабичка, все задачки му дава. Иначе са си баба и внуче, гледат се, хранят се, пощят си, както си му е редът.  Joy

# 714
  • София
Еее...щом се и пощят, може и аз да съм в грешка  Mr. Green  Hug

# 715
  • Пловдив
Имаше филмче наскоро и си му беше баба  Peace

# 716
И аз мисля, че му е баба. Имаше един момент в който Весел Патиланчо заминава за Париж и писмата му до Смехурко продължава вместо него Патиланчо Данчо. Та си спомням, че Весел Патиланчо изпраща подарък за баба си и тя плаче от радост. Мътно ми е и не помня всичко, чела съм я все пак като дете, но преди 4-5 години дъщеря ми я чете и коментирахме някои моменти заедно. Ще си я изровя и аз да си опресня спомените Simple Smile))

# 717
Не е много по темата,но да споделя нещо. Веднъж в едно детско радиопредаване ставаше дума за героите от приказките. В интерес на истината, рядко попадам на радиопредавания, които така да провокират интереса ми да ги слушам. Още по-интересно стана, когато радиоводещата се обърна към децата с питането дали познават живи герои от действителността. Едно малко момиченце отговори, че познава такъв. На въпроса какъв героизъм направил той, детето изненадващо отговори: "Обича ме!" Heart Eyes 
Наистина, като се замислиш, има право момиченцето. В днешните трудни времена на динамика, конкуренция, стремеж да се консумира все повече, да имаш силите да обичаш, си е истински героизъм Grinning

# 718
Пиша да повдигна темата Hug Hug Hug

# 719
Mоля за мнение за "Човек на име Уве" и "Елинор и Парк"  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт