Лятото се бързо приближава, Дюкан пък ни вталява - 274

• 47 714
  • 738
  •   1
Отговори
# 570
  • Испания

За първата част /изключването/ знам. Изключен е през февруари, само че той самият е напуснал /самоизключил се/ лекарската колегия още през 2012 /малко след като се е пенсионирал/заради разногласия с колегите си.

Колкото до промяната в режима, не съм виждала нищо написано по въпроса. Струва ми се малко вероятно.

# 571
http://dukandiet.ru/novaya-dieta-dyukana-light-versiya/
Открих това,но никак не ми се струва сериозно newsm78

# 572
http://dukandiet.ru/novaya-dieta-dyukana-light-versiya/
Открих това,но никак не ми се струва сериозно newsm78
Ми... то къв Дюкан ще е с боба отначало още?!  #Crazy

# 573
Отчет за ден: закуска: прясно мляко, обяд и вечеря: пилешка пържола и много вода

# 574
  • Sofia, Bulgaria
Явно е издал такава книга, която дори е преведена на руски. Има реклами и нов калкулатор в сайта му.
https://www.regimedukan.com/coaching-escalier-nutritionnel/perso … rogramme-escalier

# 575
  • UK
''Промените'' са годжи бери и ширатаки  Laughing

Забелязах няколко дюкански книги в книжарницата, ще ги прегледам уикенда. Аз имам само първата книга, коя друга ми предпоръчвате?

Диетата се превърна в машина за правене на пари така, че можем да очакваме нововъведения, действителни или не чак толкова  Wink

Мерси за отговорите за рибата. Купих малко скариди и ги замразих. Имаше два вида на рибния, едните бяха тъмни и сиви, а другите оранжево-розови. Придавача обясни, че първите са от ферма, а другите са от открито море. Невероятна разлика..

Относно разболяващите се Дюканки с проблеми в червата, вероятна причина е обезводняване и запек, недостиг на витамини и минерали, т.е. неща които можеш да си докараш ако пазиш режима на своя глава и не следваш предпоръките на Дюкан.  Не поставям диагноза, просто отбелязвам.

Аз лично съм била на една пържола на ден, а също и на 4 хранения с приготвени по възможно най-здравословния начин режимни храни и знам разликата  Peace

по-добре слаб и болен, отколкото дебел и болен.

Peace

# 576
Добро утро Simple Smile
Аз промени не видях в сайта, следя британския... в калкулатора само е добавен въпрос от сорта "С какво от изброените спазвате режима - книгата/ форум/ сами/друго". А годжи бери и ширатаки са повече от година в дюканския онлайн магазин.
Teriyaki, благодаря за полезната информация за скаридите, нямах представа, но и винаги съм предпочитала розовките  Peace
Точно, за да няма такива проблеми и болежки, докато сме на режима, постоянно мърморя да се спазва Дюкан както си пише. Без прегрешения, без свободни съчинения, да се пие вода, да се яде редовно и разнообразно, да се готвят манджички, поне рецепти вече има всякакви (пак да благодаря на всички дюканки постарали се да съберат и подредят рецепти и полезна информация, БЛАГОДАРЯ момичета   bouquet ) Както и винаги съм давала съвет да се чете 1ва страница от темата, няколко пъти, книгата, чак тогава да си прецени всеки може ли да спазва, ако има колебание просто да не се захваща  Crossing Arms Понякога пък човек си е предразположен към някакво заболяване и толкова рязка промяна в храненето го отключва.
Aurora_Swe, важно е здравето, а и няма лошо щом всичко друго си спазваш това, че си на ПЗ не е проблем  Peace
Laris, овесените трици? Това количество храна за целия ти ден е за едно ядене... Не се гладува при Дюкан, храниш се толкова често, колкото ти се яде и колкото ти се яде от разрешените продукти.
yani_cat, филе "Елена" - НЕ! В 1ва и 2ра не се яде свинско. Сирена и кашкавали достатъчно обезмаслени в БГ няма! Сиренето Култура, уж обезмаслено е толкова солено, че аз лично се почувствах като крава ближеща парче каменна сол  Sick Можеш да си купуваш Екскуза 0.1%, Котидж 0.4% също има, най-често в Кауфланд. Можеш да ядеш обезмаслена извара, яйца (бъркани, на омлет, варени), кисело мляко 0.1%, телешко, пилешко, заешко, пуешко, всякакви риби и морски дарове, конско, както установихме и кенгурско...
Vrabcho_, зеления боб го определя като зеленчук, но за бакла нямам представа (никога не съм яла  Embarassed ) Май беше коментирано преди години, Смайлсчето ще знае  Mr. Green
Много се разписах рано сутринта  Laughing Хубав и успешен ден на всички   bouquet

# 577
More foods allowed on the Dukan Diet:

SHIRATAKI : Unlimited starting from the Attack phase. The Konjac root from Asia (China and Japan) is satisfying, rich in fiber, stimulates intestinal transit and has virtually no calories. You can also find konjac in other forms, such as a powder or ‘flour’ and sometimes a gel. You can use any form for Dukan Cooking

OLIVE OIL: starting from the Cruise phase. Rich in omega 3 fatty acids, polyphenols and vitamin E (an antioxidant) – all essential for health. Limited quantity: 1 tsp

GOJI BERRIES : starting from the Attack phase. Limited quantity: Pure Protein days: 1 Tbsp , Proteins and Vegetables days: 2 Tbsp

Това за 1 супена лъжица зехтин във втора фаза ново ли е?

# 578
  • Испания
...

Това за 1 супена лъжица зехтин във втора фаза ново ли е?

Не. Липсва в първата книга, но последните години Дюкан разрешава като толериран продукт, но 3 капки дневно.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=589897.msg19198285#msg19198285

Ако обичаш, като публикуваш инфо в сайта, прави го на български език.  Wink

За баклата: зеленчук е, от семейство бобови. В книгата "Оценител" на Дюкан за баклата пише следното:
                         повишаване на кр.захар,               сърце              тегло
                         въздействие в/у панкреаса

бакла/готвена/   рязко, убийствено за            да се ограничи        приемливо
                             панкреаса

белтъчини      25,5
мазнини         27
захари           44,5
калории        312

Аз не бих я яла до трета фаза.  Peace

# 579
Купих ролца от раци, но нещо ме притеснява съдържанието. "20% сурими Бяла риба, вода, картофено нишесте, пшенична скорбяла, соево масло, мирин, сол, захар, вкусови подобрители и др." Втора фаза съм, май да не рискувам с тях, а? Вие на какво мнение сте?

# 580
  • Плевен
Привет, банда!
Уау, какви са тези болежки, Мисче и Аурорче? Много съжалявам! Оздравявайте и много плавно сега променете храненето.
Добре дошли на новичките - овесено човече, Иви бейби, yani_cat  и Laris! Четете, преценявайте и умната!
За ролцата от раци много пъти е говорено. Ако се прекалява с тях може и да доведат до задържане, но ето цитат от книгата (първата!) на Дюкан:
• Накрая, суримито, приготвено от крайно постна бяла риба, ароматизирано със сос от раци и леко подсладено, е напълно разрешено; то е много практично за консумация, не мирише, лесно се пренася, не изисква нито варене, нито каквато и да е подготовка и може да се хрупа по всяко време на деня.
Поздрави на всички! Целувки! Нямам време сега да пиша, само се включвам набързо! Но има доста за споделяне и размисли всякакви ... До скоро! С килцата съм на режим - соншожмо! След прекрасни дни на релакс и екскурзии... съответно имах голям плюс, но после пък го елиминирах - така, че - все съм си там някъде... откъдето спрях! Боря си ги и никому очите не вадя, с изключение на един човек! Все ми е тая! И самият доктор щом си е променил мисленето, не е случайно! Лошо е, че резултатите от такива действия сега - на чисти протеинови дни, подсладители и т.н. идват със закъснение... Умната, момичета! Всяка крайност е нездравословна!

# 581
ArhMihwavey. Ще внимавам с ролцата... и с всичко останало!

# 582
  • София
Здравейте момичета  Simple Smile .
Днес е третия и последен ударен ден.  Отново бях понесла кутията с пилешка пържола, 2 телешки кюфтета, 1 печено яйце и слайсове пуешко филе. Изядох си храната на 4 пъти - като бебетата през 3 часа  Grinning . + едно кисело мляко. Сигурно защото редовно подхапвах, а и се бях запасила с Кола Лайт, и кафета, но през деня не ме изкушиха нещата които една колежка донесе за да почерпи за рожден ден.
Така че, от утре започвам смесения режим. Нямам търпение да хапна салатка с пържолата.
Бях забравила колко е хубаво усещането коремът ми да не е подут!
GalaEluard хапвам трици - по 3 лъжици. Само вчера и онзи ден реших да пи пропусна, за да може възможно най-чисто протеинова да ми бъде ударната фаза. Иначе от години ям овесени трици - най-често си ги правя на кексче в микровълновата.
По повод суримито  - и аз днес реших да си купя от Била - да има в хадилника ако ми се догризе  нещо разнообразно. Казвам догризе, защото според мен е несериозно да се  разчита на него за основно ядене. Та виждам аз в Била сурими , не замразено, а в марината с подправки. Веднага го грабнах, а вкъщи като отворих опаковката какво да видя - маринатата беше чисто олио   #Crazy   Sad и сега ще отиде в боклука. Като го видях се сетих за Дюкан и какво беше написал в книгата : 20калории ти доставя салатата и 200калории 2-те лъжици олио с който я заливаш.
Успешен ден утре на всички. Ще пиша  както показва кантара на сутринта .

# 583
  • София
Кантара показва твърдо 1кг ( даже и малко повече  Grinning ) по-малко след 3-те ударни дни, така че от днес съм 2-ра фаза!  Остават още 3 кг. за сваляне.
Хубав ден на всички!  newsm51

# 584
  • Плевен
Привет, сладури!
Браво, Иви, браво, бейби! Добра подготовка= добри резултати! И воля си проявила на РД на колежката! Много похвално! Само със суримито си сбъркала, но добре, че не си го яла! Ти пък къде го намери това в марината?!? Аз се запасявам само от Кауфланд и винаги купувам това на Vici - то ни е най-вкусно - всички в къщи го ядем направо така - от опаковката в хладилника. Виждала съм и подобно пак на същата марка, но охладено - по-крехко и мекичко е, но пък е двойно по-скъпо - единична опаковка - един ред ролца~10 броя е около 2 лв... А тези са двойни опаковчици във витрините на замразените риби и са ~1,50. Опитвала съм всички други марки - не струват! Има понякога едни намалени - направо са си чисто дърво! Изхвърляла съм ги директно на боклука. Всяка седмица опустошаваме 2 опаковки и както и ти казваш - не за основно ядене, а предимно късно вечер за прилапване на нещо, което да не е вредно.
Снощи сложих едни пъстърви набързо в цептера - да ме чакат днес след работа за вечеря. С чистенето и готвенето - всичко на всичко 5 минути от мен и още 20 от тенджерата! Ей на това му викам аз бърза вечеря! А още по-бърза е - само да измия мръвката, да я пиперосам и да я метна на фурна или пак в този вълшебен Цептер! Нямам аз време и търпение за разни сложни и мудни неща! Работещо момиче така прави! Сега съм на ПЗ и пак леко се покачиха килцата, но леко. От утре минавам на протеиновата петдневка и се надявам на минуси. Еле пък след рибката - още по-сигурен е минуса! Наскоро си изградих навика да смилам на два дни вечер с кафемелачката 1-2 с.л. ленено семе и първата доза я прибавям веднага в чаша кисело мляко, добавям 5-6 капки суитли и малко (~1/3 капсула ванилия) - това ми е късния десерт (всъщност единственият десерт за деня!) Сутрин са ми пък триците (2 с.л.) с млякото и така! И да спомена за една салата - нова комбинация от мен - настърган морков, рукола, копър, лимонов сок, балсамов оцет и малко сол - мммм - на изпроводяк на ПЗ-то, снощи си я ометох сам-самичка като пълен егоист! Нищо, че моркова беше бая дълъг - нали знаете - размерът има значение! Разбира се в добавка на 4 пилешки флейки, печени в йена глаз...
Хайде, лек и режимен ден!

Момичета, шетал някакъв майски вирус на коремни болки и .... щастие! Да не би от него да са нападнати нашите съотборнички - Мисче и Аурора?!? И пак Дюки да обвиним безвреме!?!

Последна редакция: ср, 14 май 2014, 14:13 от ArhMih

Общи условия

Активация на акаунт