Лятото се бързо приближава, Дюкан пък ни вталява - 274

• 47 394
  • 738
  •   1
Отговори
# 675
 doh
Марияна A., привет  Simple Smile Много са 10 дни, повече от 5 ударна няма смисъл.
Александра Хадиш, за толкова време и аз не открих кетчуп като за нас, но скоро попаднах на една рецепта за домашен кетчуп (не дюкански) ще си я преправя да става за режима и като изпробвам ще споделя. Лютеницата за диабетици не става за нас, съдържа мазнини и още нещо, което не ни е позволено. Честно казано хич не ми хареса това, което си споделила за предишното си дюканстване. В режима се яде, не се преяжда, но не се и гладува, не се смятат калории, не се ограничава количеството на позволените (освен на млечните и зеленчуците). А това за неспазената 3та  newsm11 1вия път когато правих Дюкан отслабнах от 121кг. до 72кг. не спазих 3та и си върнах повече от половината, което този път ще ми е като обеца на ухото. Гответе си, разнообразявайте си, за да не дотяга режима, хранете се поне 3 пъти на ден и това да ви остане навик за цял живот. Проблема с яйцата можеш да разрешиш като махаш жълтъците  Peace
Teriyaki, преди няколко месеца писахме за чията, ти си си проверила по колко може. Мислех да пробвам сутрин в киселото мляко с трици, но така и не си купих чия. Едва ли ще забави отслабването 1 лъжица чия  Peace
Vrabcho_, аз бях правила тирамисуто, доста вкусно стана, по спомен в чашки го редих, получи се и ефектно  Wink
Извинявам се, ако съм засегнала някого, винаги съм директна и казвам каквото мисля, правя го за ваше добро изхождайки от собствените си грешки  Peace
Приятна вечер на всички   bouquet

# 676
Гала, моля да не забравиш да пишеш за кетчупа, много ми се е приял, а прерових всички магазини и не можах да намеря.
Днес си хапнах юнашки филе от треска. Направих го на фурна - с подправки, намазано с горчица (позволената, дижонска) и малко овесени трици отгоре да стегне. Много ми беше вкусно   chef. Ох, аз ям големи порции, месото ми е поне 300 грама на обяд... Наистина се надявам, че не трябва да се гладува. Или така ми отърва да се успокоявам  Joy.

# 677
  • софия
от 16.06 съм с вас  bouquet

# 678
  • Испания
Добре дошли на новите дюканки!

Ето този сос може да замести кетчупа: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=589897.msg20805294#msg20805294 /с повече настърган и изцеден, според мен, домат, ще стане по-червен/.

Още рецепти за сосове: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=589897.msg18951709#msg18951709

# 679
Здравейте момичета   bouquet
на мен днес ми беше пети ден протеини и не се чувствам особено добре, мисля, че протеините ми дойдоха в повече.
Днес до обяд не бях яла почти нищо, само малко кисело мляко и пилешка шунка и като се прибрах вкъщи направо преядох с кисело мляко, риба, шунка и така. Все режимни неща, дори общо за целия ден са ми само около 1000 калории мисля, но аз по принцип се движа около 600 и ми дойде в повече май. Днес от толкова ядене не можах да си направя и упражненията даже, изобщо нямах енергия и мотивация.
Мисля следващите пет дни вместо ПЗ, да ги направя предимно зеленчуци, за да се разтоваря малко. Ще видим какво ще се получи.

# 680
Smileys, благодаря за сосовете   bouquet!
Скарлет, много малко ядеш бе, мила! Не че трябва да се тъпчеш като мен Laughing, ама ще припаднеш с тия 600 калории.

# 681
  • UK
минус 6,8кг до сега  Party

Смених цифрата, много съм щастлива!

За кетчупа може просто да пасирате бланширан домат (само месестата част), сгъстявате на котлона с малко царевично нишесте, подсладител, сол, пипер и готово.

Scarlett- придържай се към дневното меню от книгата, иначе няма да издържиш дълго Peace

Александра- мерси за споделения опит, радвам се, че този път си решила да разнообразиш храната.

В този ред на мисли, аз одобрявам решението на др. Дюкан да вмъкне т.н. ''супер-храни''. Всички те са много полезни, с много минерали и омега3.

Марияна A.- добре дошла! Ослабване при мен се забеляза в края на първият месец, а съм доста пълна. Постави си реални цели и ако си стриктна, резултатите ще дойдат, бъди сигурна. 

dilyanad- как върви режима?

Vrabcho-чакам рецептата.

# 682
Благодаря  за топлото посрещане, момичета Simple Smile Вече 5-ти ден съм стриктна. Само едно ме мори- липсата на плодове. Това ми е най- голямата "болка", но се справям. Успех на всички и слънчев уикенд от мен Simple Smile

# 683
  • софия
 Teriyaki , аз почвам на 16.06  bouquet,утре заминавам на почивка и след това Blush

# 684
  • Плевен
Привет, банда!
Добре дошли на новичките - dilyanad (в подготовка да почне); Александра Хадиш - успешно започнала, както и Марияна А!
Скарлет, сладур, в този режим не става така - в ПЗ - предимно на зеленчуци... иначе ще е друг режим за отслабване... Пак си трябват мръвки. Но ако се погледне новият Дюкан - човекът нали е разрешил вече по 1 плод след първият ден от седмичния режим. Тук се придържаме уж към стария - първия - стриктен режим.
Врабчо, много интересна гала си направила - една въглехидратна бомбичка. Днес, обаче ще я изчистиш с протеиновия рибен ден! Много си точна и печена с третата фаза! Похвално!  bouquet
Тери, браво за резултата! Още по-силна е мотивацията като скочиш на друга цифра - особено първата! То и времето си е едно изтощително такова! Пък като прибавиш и домакинстването след работа...става пълна програма! Трябва да си свръхчовек, че и гимнастика да включиш. Имаше тук момичета, които ставаха в 5 сутринта и си я правеха, освен всичко останало след това! Майки-героини!
 овесено човече , ооо много добре си правиш ти - хапвай си все такива порции рибка и резултатите ще са по-бързи даже! Не е само за твое лично успокоение, а направо си се докопала до тайната на режима - Колкото повече (рибка)- толкова повече (свалени килца)!
Ох, момичета, аз нещо се повредих! Снощи имах някаква криза - май беше песъчинка от бъбреци...- незнам - не ми се е случвало до сега, но доста се уплаших...Пих много вода като усетих за какво става дума (и най-вече видях), 2-3 спазмалгона ( през няколко часа, де!) и днес съм уж по-добре. Сега вързах нещата с болките в корема/кръста...по скоро - явно са били бъбреците...Много неприятно! В понеделник ще съм при личната за направления и изследвания... Та вчера и да исках (а много исках), не можех да отделям вода... абе беше ужасно! И днес още си седя на последното покачено тегло...Но преди всичко здравето. Сериозно се замислям за едно прочистване - само това ми липсваше пък сега - да си навредя на бъбреците с нещо. Вода пия не по-малко от 2 литра дневно, но вече доста станаха тези меса...
Хубав уикенд ви желая, сладурчета!

# 685
  • Luxemburg
А за този кетчуп защо се тормозите толкова, няма ли кетчуп лайт по магазините? Аз понеже не съм от месоядните немога да ям в П дни само месо и да си мисля как би подхождал един домат към него, си купих кетчуп Хайнц лайт и си слагам съвсем малко. Дават го на 100гр. 15гр. захар и 0.1 мазнини ама аз дали и 5гр. си сипвам на ядене което ще излезе 0.5гр. захар. Ами като изям 100гр. шунка която е със 2% мазнини по-добре ли е, отколкото тези 0.5гр. Така че защо се тормозите толкова. Едно пакетче дето ги раздават по фаст-фудовете май са 10гр. което си е предостатъчно и ще сте изяли не-повече от 2гр. захар, която я има в един домат (на опаковката пише порция от 15гр. е 4гр. захар). Не вярвам да няма кетчуп лайт по магазините. В по-засуканите супери би следвало да има. Той неможе ли да се ползва? В Кафланд в Германия имат и тяхна марка кетчуп лайт дори.
И един въпрос от мен. От кои храни и напитки се наблюдава задържане на теглото? Разбрах за кола лайт че влиза в тази категория и я изключвам вече от менюто си като излизаме, други неща? И колко време преди МЦ се получава задържането, и след като мине нали няма да си върна килцата? Със сигурност сте го писали знам, но аз прочетох само тази тема и не го намерих, а нали са отчетни темите и кой знае къде сте го писали, а ще се озоря много с 273 теми.

# 686
  • Варна
... но аз по принцип се движа около 600...

Ако това е вярно, би трябвало да си анорексичка вече... Никога не съм броила калории, но до колкото си спомням от случайно прочетени статии, нормалното необходимо количество за възрастен човек е около 2000...

# 687
ronicat А в кой магазин открихте Хайнц лайт? Аз обиколих доста вериги като Карфур, Кауфланд, Билла и Лидл в Бургас и не успях да открия. Предния път пак си бях в България и правих режима на д-р Дюкан и пак не успях да открия. Липсва ми много, да кажем, че съм пристрастена, а някак си въпреки, че ям разнообразно сега, изобщо не ми е вкусно без някакъв сос. Иначе за десерт открих едно сладко мляко на Култура 0,1% хареса ми определено, а за кисело си взимам само на Мегле, струва ми се най - вкусно.

# 688
Arh Mih, сладурке, хич не ми харесват тези твои бъбреци  Hug! Пиши какво ти е казал доктора! Ти си пиеш доволно вода... newsm78 Оправяй се, ей!

# 689
... но аз по принцип се движа около 600...

Ако това е вярно, би трябвало да си анорексичка вече... Никога не съм броила калории, но до колкото си спомням от случайно прочетени статии, нормалното необходимо количество за възрастен човек е около 2000...

Анорексичка определено не съм, просто гледам да избирам по-нискокалоричния вариант на храните които ям и не ям, когато не съм гладна. Обикновено по цял ден съм навън и пия много вода и студен чай, не ми остава много време да ям освен сутрин и вечер. Ако си толкова загрижена за здравословното ми състояние, мога да постна какво обикновено ям в протеиновите дни, за да се успокоиш, че не ям някакви миниатюрни количества храна.
Както и да, днес ми е втори ден на ПЗ и определено се чувствам много по-добре, отколкото само на протеини. Закусих омлет от белтъци с броколи и домати, а сега за обяд мисля да си направя пълнен пипер с крема сирене.
Искам да ви попитам, някой от вас случайно да е вегетарианец и да е на този режим? Или да консумира соеви продукти (прясно, кисело мляко, тофу и т.н) и какви наблюдения има? Аз честно казано предпочитам соевото мляко пред обикновеното, но понеже е по-мазно и с повече въглехидрати го избягвам в момента.
Успешен ден и хубав уикенд ви пожелавам Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт