Лятото се бързо приближава, Дюкан пък ни вталява - 274

• 47 416
  • 738
  •   1
Отговори
# 660
  • UK
Здравейте,

И аз ям много малко тези дни и имам задържане, даже леко покачване, но съм в ПЗ и е нормално. Забелязах, че физически не съм гладна, но си мисля за торта, ориз и други въглехидрати..
Дюкан за това съветва да се храним превантивно, ама кой слуша Whistling

Обиколките и при мен намаляват видимо. Не ги меря, правя си снимки, за да сравнявам.

ronicat-на твоя място бих си смятала калориите за известно време, може би поемаш повече.

ArhMih оправи ли се?

овесено човече  браво, продължавай   bouquet

Интересен извод си направила. Поемайки протеини, тялото само си произвежда въглехидратите, това е факт и е по-добрият избор ако целиш отслабване.
За мен най-важното е да отслабна и задържа килограмите. Не знам друга диета, която да има такива плавни фази и протеинов ден до края на живота. Точно за хора като мен, склонни към затлъстяване, преяждане и т.н.

# 661
Здравейте, момичета Simple Smile
Реших и аз да се запиша в темата, досега само ви четях за мотивация Grinning
Вече съм 10ти ден на Дюкан, стартирах от 60кг и искам да стигна поне 50 в следващите месеци. Нямам кантар вкъщи, но усещам, че съм вече поне 1-2кг надолу, ама така май и е по-добре, че иначе през час тичам да се тегля и се вманиячавам Grinning Направих 5 дни ударен режим и сега редувам 5/5 П/ПЗ.
Да ви попитам, вие колко минути на ден спортувате? Аз нямам възможност да ходя на фитнес сега, но намерих страхотни видеота в ютуб за пилатес и йога, които си правя всеки ден. Ако някой иска, мога да ги постна Simple Smile
A и също, днес си взех някакъв био ванилов пудинг, който е без захар и консерванти, и основната съставка е царевично нишесте. Ако си го приготвя с подсладител и 0,1% прясно мляко дали ще е режимно?
Мерси много и успех на всички! Simple Smile

# 662
  • Плевен
Добро утро, момичета!
Лелеее, днес имам един огромен плюс от 600 грама! Shocked Направо се ококорих и изцъклих даже! Ама какво е това - незнам! То голямо люшкане нагоре-надолу - ще изпадна вече от лодката! Потънаха ми и гемии и всичко! И слънце няма ... Пълен ужас и мирова скръб!  Cry
Знам, че всеки ден не е ВеликДен! - ама чак пък толкова бързо да ми се изпари радостта от миналата седмица - не съм го предполагала и в най-черните си мисли!
Това е от неядене да ви кажа! Карах вчера на фотосинтеза, чай мента и вода! Но поне ми мина тоз стомах най-после! И сега заджурках триците, но малко ме е страх да ги ям. Към 10 като изгладнея зверски ще ги хапна.
Тери, уж оздравях, ама виж на каква цена - върнах си кило и нещо от съботно-неделните минуси. Ще видим до края на седмицата. Може пък да задържам вода сега.
Scarlett, добре дошла при нас! Колко си висока? Добре си правиш с гимнастичката и йогата! Продължавай така! Аз тук няма как да ги отворя тези линкова, но ги пусни! Замислила съм се за йога напоследък и съм почнала с дихателни упражнения само. Но това е цяла философия на живот! Кремчето е режимно в този вид както казваш! Царевичното нишесте е толериран продукт и е позволено по 1 с.л. на ден. Като си направиш кремчето - си съобрази дозичката за деня. Мисля, че ще ти е достатъчно за една порция десертче. Добре си направила със схемичката. Трябва отвреме на време все пак да се мериш. Но пък си гледай и сантиметрите. Наистина се вманячва човек в този кантар. Днес моят щеше да отнесе ритник, но се смилих над него, дадох му втори шанс за живот!
Хубав ден, прекрасни!

# 663
  • UK
Scarlett- wavey    аз спортувам нула минути на ден за съжаление. Дюкан предпоръчва по 30 мин. ходене, но и тях не правя..
Пусни упражненията  Peace
За пудинга не знам, може да има много въглехидрати.

ArhMih- вода е това, не се ядосвай. Нищо не са 600г. Мери се сутрин на гладно.

Отчитам се за първия месец на режима, свалени 5,100кг, още 33кг до целта. 5/5 е моята схема. Още 8 месеца втора фаза.

Успешен ден!

# 664
Спортът е много важен, движението като цяло. Първият ми месец на режима, правех упражнения всеки ден и килограмите падаха бързо. Вторият месец имах доста проблеми и нямах време за толкова упражнения, в резултат свалих много малко. Sad

# 665
ArhMih, много мерси за отговора ^^ Ще си го приготвя значи в ПЗ дните, когато много освирепея за нещо сладко и ще заместя една порция зеленчуци с него, за да изравня малко въглехидратите. Иначе съм 159см висока, по принцип искам да стигна 46-47кг, ама реших да си поставя малко по-реалистична цел тоя път.
А упражненията са във формата на предизвикателства за един месец и някак си имаш мотивация да не пропускаш дни. Ето го пилатеса, има даже календар, който може да си разпечатате, а под него са линковете към всички видеота. А това е плейлистът с йогата. А иначе за между другото правя и тези за крака и корем.

Успешен и слънчев ден на всички!   bouquet

# 666
Scarlett., и аз правя същите  Laughing всичките без пилатес, но ми хареса и него ще включа  Peace Може пудинга с подсладител и обезмаслено прясно мляко, но освен нишестените 1с.л. (20гр. май беше) трябва да съобразяваш и количеството на млякото 250мл. за ден. Както е казала и ArhMih, спокойно можеш да си хапваш 1 порция. Ако се прави с 1л. мляко ще ти е за 4 дни. До колкото помня тези пудинги са по 60тина грама на прах. Ако ти се занимава можеш да си направиш ванилов крем, където няма толерирани и трябва да съобразяваш само 250мл. мляко.
Teriyaki, пробвай нещо от тези, които е дала Scarlett., не са толкова трудни или тежки, а са доста ефикасни. А и това постепенно повишаване на повторенията е добре  Wink
При мен още 1кг. отлетя, можеше и повече, но с това ходене насам натам не ям почти нищо, не ми се и яде иии  ooooh! Понеделник закуската 3с.л. трици с една Активиа 0.5% 290гр. следобед едно пилешко филе на скара 200гр. и към полунощ 2 лентички печено пилешко филе с 2 лъжици зелена салата и шайбичка домат ( каквото имаше в едно макдоналдско дюнероподобно нещо с пилешко печено, без сосовете, някакъв кашкавал и питката...). За следващите пътувания ще съм подготвена  Mr. Green
А да споделя за сладоледа, който като стане лято и все коментираме. На Мр. Суийтс, преди си купувах, сега отново реших да хапна, вече е с добавена стевия, изядох половин кутия от този
Скрит текст:
и 2 дни страшни стомашни болки, постоянно ми беше лошо и от нищо не ми минаваше. На следващата седмица изядох и другата половина, пак същото... Та, повече от това нещо няма да купувам, ще мина и без сладолед  Naughty
Хубав ден на всички   bouquet

# 667

А да споделя за сладоледа, който като стане лято и все коментираме. На Мр. Суийтс, преди си купувах, сега отново реших да хапна, вече е с добавена стевия, изядох половин кутия от този
Скрит текст:
и 2 дни страшни стомашни болки, постоянно ми беше лошо и от нищо не ми минаваше. На следващата седмица изядох и другата половина, пак същото... Та, повече от това нещо няма да купувам, ще мина и без сладолед  Naughty
Хубав ден на всички   bouquet

Ох, аз от известно време само сладолед сънувам и като го видях това направо се ококорих, защото от седмица търся тук и никъде не намирам сладолед със стевия. Ама май при такива оплаквания ще го пропусна този. Някакви други предложения или заместители на сладолед?
А пък иначе пудинга е 38г и е за 500мл прясно мляко, ще си го разделя на 2-3 порции Simple Smile
Снощи си направих хапките с риба тон по рецептата от сайта и станаха разкошни! Направих си ги във форми за мъфини и ми излязоха 12 бройки, половината изядох снощи за вечеря, а другите днес за закуска. Мисля да опитам разни вариации с варено месо или шунка следващият път.
Аз отивам да се поизпотя малко сега, целувки!  Peace

# 668
Здравейте, скъпи момичета!
Изключително съм щастлива, че открих най - накрая актуална тема.
И така, тръгнах по трънливия път на отслабването пред 2012 година, като за 5 месеца успях да сваля  20 килограма. Тежах 90кг. бях много отчаяна, нищо не ми ставаше и като истинско чудо и спасение, моя приятелка ми подари книгата на д-р Дюкан. Гледах я около седмица с недоверие,но в крайна сметка се реших да я прочета. Така започна всичко и най - вече моя нов живот. За съжаление обаче моята цел беше - 40кг. но тогава всички ми казваха колко добре изглеждам и как трябва да спра - и аз спрях (моята голяма грешка). Две години по - късно, сега отново "влизам в боя", за да сваля останалите 20кг. В момента съм на първата фаза - силно мотивирана, няма отказване.

# 669
Александра Хадиш, привеет   Simple Smile
Допълнителна полезна информация има на 1ва страничка на темата, много линкове за рецепти, полезни съвети, калкулатора на Дюкан...  Peace Щом си успяла да постигнеш цел, че и да задържиш 2 години, ще се справиш и сега, знаеш пътя  Wink Успех   bouquet

# 670
Александра, привет  wavey. Чудесен резултат! Щом веднъж си се справила, какво може да те спре сега?!

# 671
  • UK
Благодаря ви момичета. Още се нагласям психически за спорта, програмите са хубави. Да ви кажа, сутрин излизам много рано заради трафика, връщам се изморена, започва чистене, готвене, учене и вместо упражнения си лягам рано и заспивам. Ще видим КОГА ще започна най-после  Whistling

И при мен има минус, нямам търпение да видя друга цифра.

Чия ядете ли, има ли в България? Май не съм виждала рецепти на български.

Дюкан разрешава по 1сл във 2-ра и 3-та фаза, в 4-та няма ограничение, а в 1-ва е забранено да се яде. Много енергия давала, трябва да се пробва  Party

Давам линк с инфо:

http://www.kukuriak.com/chia/

Александра добре дошла в групата. Ако искаш разкажи за времето през което свали тези 20кг.

# 672
Чия има в тук, в диетичните магазини. Аз не съм яла в І и ІІ фаза, обаче. Гледах максимално да се придържам към първото издание на Дюкан, където няма такива екстри.

Моята трета е перфектна, имам свалени още 500 гр. в нея. Малко я разширих и вкарах втора гала и втори прием нишестени. На снощната гала ядох козунак, шоколад, бейк ролс.... Embarassed
Но днес съм на протеинов четвъртък и смятам, че няма да имам проблем. Протеиновите ми дни протичат почти изцяло на риба, защото се оказва, че ми е най-вкусна и лесна за приготвяне. На грил тигана или във фолио с подправки и готово.

В темата за френски дюкански сладкиши има рецепта за тирамису, което ще си правя тия дни и ще докладвам как е станало.

# 673
Благодаря на всички ви за топлото посрещане!
Имам един въпрос, на който не успях да намеря отговор, може и да не съм търсила достатъчно. Знаете ли дали на българския пазар се предлага диетичен кетчуп, преди две години търсих - не успях да открия и сега пак без резултат, намерих само лютеница за диабетици.
Teriyaki с удоволствие ще разкажа за едно от най - големите ми постижения.
Какво да кажа - нямам думи, обожавам го д - р Дюкан, той върна самочувствието ми, от преди да родя. И така: през първата фаза, за 10 дни свалих 8кг. след което през останалите 5 месеца и останалите 12кг. Честно казано, ядях само едно и също, просто някак си нямах време да си готвя, но сега смятам да не процедирам така. За закуска ядях кофичка кисело мляко 0,1% с овесени трици до 13ч. най - късно, след което или пропусках обяда или вечерята, която се състоеше от пилешка пържолка, т.е хапвах по 2 пъти дневно, почти едно и също в продължение на тези месеци. Понякога хапвах пилешки кюфтенца и варени миди. Нещо ми беше убягнал факта, че може да се пие диетична кола и карах само на вода и кафенца. От метода на Дюкан си създадох страхотния навик да пия кафето си с подсладител и до днес. Не съм спортувала през този период. Единствения страничен ефект, които получих беше натравяне от яйца, всеки път, когато ги почвах ми излизаха ужасни пъпчици по гърба, когато ги спрях се оправих, явно нещо се е отключило тогава, иначе преди не съм имала проблем, както и лош дъх, но то това си го пише и в книгата. Искам също и да вметна, че не съм правила задържането на трета фаза, както и протеиновия четвъртак и не качих абсолютно нищо за две години, само един плаващ килограм, но няма как без него. Сега се храня доста повече, но резултатите пак са удивителни - дай боже да устискам да края. Praynig

# 674
Здравейте момичета,
И аз съм нова, а с какъв интерес ви чета идея си нямате Simple Smile Страшно ме надъхвате. От 4 дена съм Дюканка, но все още не усещам резултат. Кантара ми е в едни приятели от доста време, но честно казано предпочитам да постои още малко там, че иначе съм час по час на него и много се депресирам. Та въпросът ми е следния: искам да смъкна 10 кг., много ли са 10 дни ударна фаза?

Общи условия

Активация на акаунт