Лятото се бързо приближава, Дюкан пък ни вталява - 274

• 47 439
  • 738
  •   1
Отговори
# 615
овесено човече браво, много се радвам за минуса   bouquet и аз приключих с МЦ и се върнах към норманите кг, които поддържам  Simple Smile Важното е да не се губи кураж и да има търпение Wink

Другата седмица започвам на другата работа, където ще имам малък аматьорски фитнес и съм страшно надъхана сваленото да се стегне. Все пак живея на морето и нЕма да се излагаме  Mr. Green

# 616
Ааа, ronche, щом си на морето, хич няма да те мислим  grinning039, още малко и сезонът при вас започва. Добре, че се пооправи времето, с тоя дъжд ще мутираме в земноводни.
А това с МЦ-то всяка изминала година става все по-зле, вода се задържа, нервите тресат. Годинките не прощават, момичета  ooooh!, ама ще ги бориме, няма да се даваме  Grinning!

# 617
Здравейте! Ето ме пак на хоризонта. Докато се сетя да се включа почти сте изписали темата. Не съм се отказала от режима, още съм във втора фаза, но от боледуване на детето не ми остава време за компютър. Като се върна вкъщи ще дам отчета за втория месец, който след десетина дни ще стане трети Simple Smile , но така или иначе съм на едно голямо задържане, така че едва ли ще има кой знае какво за отчитане за трети месец. Много нови дюканки - браво  Hug Успех на всички. На мен ми остават още 4 кила и влизам в трета.

# 618
  • UK
..не мога да тичам постоянно до тоалетната..

Това Дюкански страничен ефект ли е?

GalaEluard, smileys- мерси за идеите   bouquet Вчера като се зачетох в рецептите.. Толкова много режимни вкусотии. Обаче ме мързи да готвя и това е. След работа нямам сили и заспивам с кокошките. Дюканските бисквити с шоколад дето споменах си остават в мечтите ми  за сега Rolling Eyes

За плочата бихте ли споделили? Марка, вкуса на месото, зеленчуците и т.н.

Моят абсорбатор го ''оправих'' след като го разглобих с цел почистване.. Лисичарник е и у нас  hahaha

Аз не съм много добре последните два дена заради едно хапче дето се наложи да пия. Повръщах и хич не съм гладна, което е особено лошо за режима, но съм стриктна и не се предавам.

# 619
овесено човече той плажа винаги е наблизо, но работата хич не позволява да му се порадваш, но все пак покрай гледката на всички стройни девойки, стекли се от къде ли не, които се разхождат из града не може да не се отрази. Все пак и аз още се числя към тях, въпреки че лятото ставам на 24  Confused
На мен от трета ми остава малко, което идеално се връзва с плановете ми за тренировки, защото ако искам да постигна това, което съм намислила трябва да си изградя нов режим  Simple Smile

Teriyaki може би Ванина е имала предвид, че заради режима пиейки много вода трябва постоянно да тича до WC. Аз и без режима го имам тоя проблем, като кученце съм без да имам здравословен проблем.  Grinning

# 620
Здравейте момичета! Смайлис, благодаря!   Hug Мислех, че пия достатъчно вода, но явно не е било така. Вчера пих повече и днес съм минус един кг. Simple Smile

# 621

Teriyaki може би Ванина е имала предвид, че заради режима пиейки много вода трябва постоянно да тича до WC. Аз и без режима го имам тоя проблем, като кученце съм без да имам здравословен проблем.  Grinning
[/quote]
Точно това имах в предвид

# 622
Teriyaki, марката на плочата е "Таурус". Харесвам ги като марка, за ниския ценови клас си поддържат доста приемливо качество. И фритюрникът ми е техен, две години го скъсах от бачкане, зимата го държа отвън на балкона и проблем не съм видяла. Сега за плочата, че се отплеснах  Grinning. Мъничка е, квадратна, около 30 см. на 30см. Няма оребрена част, по-скъпия модел имаше, но реших да пестя място. За кво ми е голямата, само ще и търся място, си викам. Тази е съвсем достатъчна за четири пържоли или 12 кюфтета например. Като вкус месото си е като на оребрен тиган, а до зеленчуци още не съм стигнала. Най-големият плюс ѝ е моменталното почистване. Родих се значи, само забърсвам с домакинска хартия и светва! Беше ми писнало от търкането на старата - за 5 кюфтета после търкам два часа и омазвам половината кухня. Цената беше 49 лв. в Технополис.
А по повод ходенето до тоалетната - голямо пикане, голямо нещо Joy, добре че имам тоалетна наблизо. Малко ми е проблемно, ако рейса се забави в задръстване, тогава бЕгам бързо  animal037

# 623
Дюканки, ставайте да пиете вода Mr. Green Аз сигурно вече минах третия литър и както се очертава да постоя още на работа ще станат четири Simple Smile Веселба Grinning
Тъкмо  съм се зарибила да си взимам плоча и като чета още повече ми се иска.. Имам няколко пречки, но ще се поправят скоро и ще се огледам за някоя..

# 624
Добро утро Simple Smile
И нашата плоча е Таурус, но сме я купували преди доста години, дори не помня от къде, цената май беше към 70лв., но е правоъгълна и доста големичка (събирам към 20 кюфтака наведнъж). Както е казала овесено човече, много лесно се почиства с домакинска хартия  Peace Пекла съм всякакви меса, риба, дори яйца  Laughing Вкуса е като на тиган, зеленчуци си пека на грил-тигана, защото ми харесва да стават на запечени линийки (ако ме разбирате). Преди и аз я ползвах на терасата, но тук имаме много гларуси и последния път започнаха да обикалят заплашително покрай терасата  Joy сега я слагам под аспиратора и го пускам на най-силна степен, отварям навсякъде и не се задимява, и не остава миризма. Като цяло съм много доволна от тази плоча, постоянно си я ползваме вече над 5 години и не е мръднала. Понеже е с тефлоново покритие ползвам и тефлонови шпатули, за да не се надрасква. Няколко пъти в месеца си я измивам и с препарат и вода.
При мен нищо ново, нито минуси, нито плюсове, но съм и в МЦ, след края очаквам някакъв -  Simple Smile
Хубав и усмихнат ден   bouquet
П.П. Ето какво си приготвих вчера http://eluard.snimka.bg/other/dyukan.632908.33227492 парола:12345

Последна редакция: вт, 20 май 2014, 10:22 от GalaEluard

# 625
  • Sofia, Bulgaria
Здравейте! Цяла седмица "известителят" на форума ме е забравил. Sad А аз страшно имам нужда  да ме известява и да ви чета, за да не се издънвам. Днес като наизвадих едни стари панталони, дето две години не съм ги обувала - цяло ревю направих на мъжкото тяло. И въпреки че през последната седмица май почти нямах чист протеинов ден, съм минус 700 кг. Ще карам 2 на 5 дни, иначе няма да издържа. Някой беше писал преди, че злоупотребява с краставици. Мисля, че Дюкан не пише за краставиците, защото във Франция краставици като нашите няма - техните са едни огромни бяло-жълто-зелени чудовища, пълни със семки, и доста месести, и не ги използват много-много за салата. По пазарите (поне в Северна Франция) почти няма, освен в някои италиански магазини. В 100 гр. краставици има 13 калории. При положение, че зелен и бял лук са позволени в малки количества като подправки (100 гр. зелен лук - 26 кал.), си мисля, че едно тараторче със 100 - 150 гр. краставица в него няма да е нережимно за П-дните. Усмихнати дни на всички!

# 626
  • UK
И без Дюкан трябва да се пие много вода.  Peace
На мен лично прибежките до WC по време на работа ми действат добре, хем да се разходя, фиксирам грим, поема дъх малко.

Някой беше писал преди, че злоупотребява с краставици.
hahaha
Не знам за пресни, но кисели са разрешени за овкусяване само.

Момичета, мерси за менията относно плочата.  bouquet Много ми се ще да си купя, но нямам място. Забелязах, че една приятелка си държи въгленчета до нейната. Каза, че пали и слага при вече готовото печено, за да добие аромат на истинско барбекю.
Може би ще взема оребрен тиган от Икеа, поне линийки да има Simple Smile.

Много добре изглежда, месцето какво е ?

Моят елекронен кантар го наморких, купих нов, но не работи. Докато се наканих да го върна, 7-те дни изтекоха.. Извод: не купувайте кантари, без да сте ги пробвали.

# 627
  • Испания
Добро утро!

... Вчера като се зачетох в рецептите.. Толкова много режимни вкусотии. Обаче ме мързи да готвя и това е. След работа нямам сили и заспивам с кокошките...

Аз готвя в събота и/или неделя за цялата седмица: отделно за мъжа ми, отделно за мен. След като всичко изстине, слагам в кутии с капак и в хладилника.  Wink

Здравейте момичета! Смайлис, благодаря!   Hug Мислех, че пия достатъчно вода, но явно не е било така. Вчера пих повече и днес съм минус един кг. Simple Smile

Всяко нещо има своята причина. Радвам се, че си я открила и... резултатът е налице.  Simple Smile

...И въпреки че през последната седмица май почти нямах чист протеинов ден, съм минус 700 кг. Ще карам 2 на 5 дни, иначе няма да издържа. Някой беше писал преди, че злоупотребява с краставици. Мисля, че Дюкан не пише за краставиците, защото във Франция краставици като нашите няма - техните са едни огромни бяло-жълто-зелени чудовища, пълни със семки, и доста месести, и не ги използват много-много за салата. По пазарите (поне в Северна Франция) почти няма, освен в някои италиански магазини. В 100 гр. краставици има 13 калории. При положение, че зелен и бял лук са позволени в малки количества като подправки (100 гр. зелен лук - 26 кал.), си мисля, че едно тараторче със 100 - 150 гр. краставица в него няма да е нережимно за П-дните. Усмихнати дни на всички!

1. Грешка. Протеиновият ден е от втора фаза, та до края на живота.  Peace
2. Пише за краставиците Дюкан:

РАЗРЕШЕНИ И ЗАБРАНЕНИ ЗЕЛЕНЧУЦИ

От тук нататък плюс протеиновите продукти имате право на сурови или варени зеленчуци, които също можете да приемате в каквото количество желаете, в който и да е час на деня и в каквато комбинация ви се прииска. Позволено ви е да консумирате домати, краставици, репички, спанак, аспержи, праз, зелен фасул, зеле, гъби, керевиз, копър, всички видове салати, включително от ендивия, салатно цвекло, патладжан, тиквички, чушки, дори моркови и цвекло, стига да не е на всяко ядене.

3. Протеиновият ден си е протеинов. По-добре остави таратора за ПЗ дните.

Окапах клавиатурата.  Joy

# 628
Привеет Simple Smile
Вчера се задържах вкъщи, за да си приготвя малко глезотийки, взаимствани от няколко различни рецепти на дюканки и нережимен готварски сайт  Laughing В крайна сметка се получиха ето тези вкуснотийки: парола:12345
Teriyaki, месото е телешко бон филе, направо на магия го приготвих, но се получи доста добре  Peace
smileys   love001
Днес имам -1кг., който си очаквах след МЦ, но ме изненада малко по-рано  newsm68
Хубав и усмихнат ден на всички   bouquet

# 629
  • Плевен
Привет!
Нямам време да пиша, но хвърлям по едно око като остане малко такова! Добре вървят нещата засега! В почивните дни обърнах схемата на ПЗ, та от вчера пак съм на П. Аз употребявам краставица към месото в П-дните - правя си или сос от кисело мляко с малко горчица, лук/чесън и краставичка - ама колкото корнишонче. А вчера си купих и точно корнишонки - да си хапвам по 1 на ден с мръвката...с повечко оцет си правя малка салатка към вечерята. Ето и цитат от книгата - за ударен период - първа фаза и разбира се - чистите протеинови дни от втора фаза:
ДОБАВКИТЕ

• Обезмасленото мляко, било прясно, било на прах, е разрешено и може да подобри вкуса или да посгьсти чая или кафето, както и да участва в приготвянето на сосове, кремове и други подобни.
   • Захарта е забранена, но синтетичните подсладители са позволени без никакво ограничение, включително за бременната жена.
   • Оцетът, мащерката, чесънът, магданозът, лукът, както и всички подправки са не само разрешени, но и препоръчителни. Употребата им позволява да се обогати вкусът на консумираните храни, което засилва способността им да засищат.
   • Корнишоните и лукът са позволени, ако се употребяват като добавки, но не и ако се консумират в такива количества, че да бъдат възприемани като зеленчуци.
   • Лимонът може да се използва изстискан върху рибите или морските дарове, но не и под формата на лимонада, дори и без захар, защото тогава вече става дума не за подправка, а за плод - вярно, кисел, но съдържащ захар и несъвместим с чистите белтъчини.
   • Солта и горчицата са разрешени, но употребата им следва да остане умерена, особено при предразположение към задържане на вода, доста често у младото момиче с нередовен мензис и у жената в предменопауза или пък при хормонално лечение. За любителите на солено и горчиво съществуват безсолни горчици и диетична сол.
   • Обикновеният кетчуп не е разрешен, защото е едновременно много сладък и много солен, но има и диетичен кетчуп без захар, който може да се консумира в умерени количества.
   * Дъвката може да се окаже много полезна за свикналия непрекъснато да дъвче нещо, стига да е „без захар".
   • Олиото е забранено. Зехтинът има заслужена репутация на продукт, полезен за сърцето и съдовете, но въпреки това съдържа чисти липиди, които нямат място в режима на чистите протеини. Затова пък парафиновото масло е разрешено за салата, но не и за готвене. Използвайте го в малки количества и разредено с минерална вода Перие, която го олекотява. Иначе парафиновото масло може прекалено да ускори чревната ви перисталтика.

И още малко - обобщено в резюмето на ударния режим:
• Добавки: кафе, чай, билкови отвари, оцет, ароматични треви, подправки, корнишони, лимон (не като напитка), сол и горчица (умерено).
   Извън тези добавки и осемте големи категории нищо друго. Всичко останало, всичко, което не е изрично упоменато в горния списък, е забранено през сравнително краткия период на ударния режим.
   Съсредоточете се върху разрешеното и забравете останалото, Разнообразявайте храната си, комбинирайте позволените храни според вкуса си и не забравяйте, че изброените в списъка храни са изцяло и безрезервно ваши.

Спорен и режимен ден!

Последна редакция: ср, 21 май 2014, 11:39 от ArhMih

Общи условия

Активация на акаунт