Испания-Палма де Майорка

• 54 591
  • 285
  •   1
Отговори
# 120
Ние сме били първата септемврийска седмица и си беше като за море (Алкудия). Но пък, като гледам времето във Виена днес - макс (!) 16 градуса, бих си взела една жилетка, където и да пътувам в последвалите седмици Simple Smile

ПП От живеещите в Испания може би има някой от Майорка, това е тяхната тема.

Последна редакция: пн, 22 авг 2022, 09:08 от Анонимен

# 121
Ние ходим в края на август/ началото на септември, за да избегнем тълпите от ваканциите. Времето е още топло и страхотно за плаж, но си личи, че идва есен, обикновено има поне един ден с дъжд, прогнозата също дава падане на температурата около 5ти, както и облачни дни. Но както и горе е споменато  година с година не си приличат, аз също бих се ориентирала по прогнозата за времето.

# 122
https://www.meteoblue.com/en/weather/14-days/palma_spain_2512989
На тоя сайт гледам от известно време и познават добре. Иначе средната температура на Палма септември е около 30 градуса, което би било супер, ако няма заоблачавания.

(В София също не помня такива чести захлаждания през август от доста години).

# 123
Аз гледах този сайт за темп на водата преди.
https://seatemperature.info/september/majorca-water-temperature.html

За Майорка казват, че над 19°C водата е приятна за къпане. Септември я дават 25-26°.

А по принцип аз дори не резервирам почивка без да съм погледнала прогнозите за времето.

# 124
  • SF
Аз не виждам как живеещите в Палма могат да предскажат дали времето средата на септ ще става за плаж по-точно от прогнозите, освен ако нямат кристална топка, но ок. Още повече, че година с година времето не си прилича, а и климатът се променя. Майоркинците досега не бяха виждали 30+°C температура на водата, но, ето, че се случи. Simple Smile

Не искам никой да ми предсказва нищо. Ако искам, ще отида във форум за синоптици или врачки и да си предсказваме. Аз живея в София и мога да кажа на чужденец какво е времето през септември.
Климатът не се променя драстично и независимо дали годините са различни, в София по това време на годината не вали сняг. Никога.
Но ако не живееш там и не виждаш как ще предсказваш времето, не се ангажирай.
В темата за Палма де Майорка, ми е нормално да попитам за времето през септември, ако искам да посетя острова през септември.

# 125
след средата на септември е рисково от към валежи, няма как да се знае ще има или няма да има. Общо взето както е по българското Черноморие по това време.
Има години когато е перфектно времето, други си вали през ден или всеки ден.

# 126
Ох, човек да не даде отговор на конкретни въпроси във форум! Smile
Пак заповядай!

# 127
  • Great Britain
Да се върнем на темата за Палма де Майорка и ваканциите.
Жалко, че не се е разбрало в какъв контекст споменавам плажното масло. Питах какво е времето в средата на септември.

Който живее там или е бил в средата на септември може ли да разкаже? Да нося ли плажно масло или повече връхни дрехи ще ми  трябват? Simple Smile

В средата на септември си е идеално за плаж.Била съм и ноември и имаше ентусиасти на плажа.Бяха предимно немци.През този период за които питаш не е толкова горещо и е идеално освен за  плажуване и  за обиколка на острова.

# 128
  • SF
Alexslav, ще бъдем в района Ел Аренал. Моля, препоръчай 2-3 от калите, до които можем да отидем с градски транспорт.

# 129
Там няма кали, основно са по-големи плажове. Дори да има някоя, няма да е много хубава и не съм бил.
Калите са основно по червените линии

ето някои от най-известните

Caló des Moro
Cala s´Almunia
Cala Mondragó
Cala Es Caragol
Playa de Formentor
Cala de Sa Calobra
Cala Mitjana
Cala Varques
Cala Es Màrmols
Cala Pi
Cala S´Almunia
Cala Torta

# 130
  • SF
Ох... избрах една произволна на юг - Cala s´Almunia.
3h 53m
€11 - €16 на човек в посока, кооето за двама души не е оферта. Сменят се 2 автобуса.
Значи ще се плацикаме на Плая де Палма.
А до тази Cala Torta се пътува 4 часа и нещо с автобус, влак и автобус.
Ами, нищо! Ще добия представа от столицата и района.

Последна редакция: пн, 29 авг 2022, 20:07 от Esmee

# 131
  • Бургас
Да се включа и аз в темата. Сина ми с приятелката си ще ходи в Палма де Майорка. Как де се ориентираме за хотелите? Да препоръчате нещо с хубав плаж. А изхранването как е? По добре да са на ол инклузив или и с хранене по ресторантчета е ОК? С трансферите летище-хотел как стоят нещата?

# 132
  • Great Britain
Това е огромен остров.Какво значи как се ориентираме за хотели?Аз съм била в Магалуф, Палма Нова,Алкудия.Винаги на олинклузив.

# 133
  • Бургас
Може би ще е по удобно хотел близо до летището

# 134
  • Great Britain
Може би ще е по удобно хотел близо до летището
  Какво ще правят в хотел близо до летището,ще се наслаждават на шума на самолетите ли? Нали на почивка отиват.

Общи условия

Активация на акаунт