Испания-Палма де Майорка

• 54 593
  • 285
  •   1
Отговори
# 135
Ако искате близо до летището / Палма, трите курорта непосредствено извън града Pan Castilla, S'Arenal и третият по средата са най-удобни. На 10-30 минути са от летището, но не е шумно. Хотели има бол, всякаква категория, от 3 до 5 звездни. Playa de Palma е на 5 минути разстояние и е чудесен. Ресторантите предлагат вкусна храна на прилични цени, но е възможно да се резервира предваритено и опция ол инклузив в хотелите.

Последна редакция: чт, 01 сеп 2022, 14:58 от Анонимен

# 136
Аз бих тръгнала от там, дали е почивка за парти, релакс или искат да видят възможно най много от острова. След това вече според бюджета и хотела, тук наистина има за всеки вкус и джоб възможност. Аз лично не съм тип ол инклузив и затова не мога да дам мнение, но в добър хотел със сигурност и храната е ок. За мен оптимално е нощувка в Палма и всеки ден различен плаж, остовът не е голям и може да се стигне до всяка точка, но това предполага и кола. А в Палма има страхотни местенца за хапване и всякакъв тип кухня - местна, морска, екзотична, ресторанти със звезди. Съжалявам, че не е конкретно, но и въпросът е много общ.

P. S. Малко ми е странно, защо когато се търси мнение, се слага общ знаменател за всички потребители, но пък може и моето чувство за добър тон между непознати да е изострено Stuck Out Tongue Winking Eye

Последна редакция: чт, 01 сеп 2022, 21:06 от Na Di

# 137
  • Бургас
За щастие се включиха потребители, които ме ориентираха. Благодаря им! Кой колко може да си позволи е нелепо да се коментира. Има голям избор и за всеки джоб.
А Magaluf  го проверих - излиза по 150 лева на ден на човек, ол инклузив

Последна редакция: пт, 02 сеп 2022, 16:00 от bsz

# 138
Ако целта е разглеждане на острова, не бих се връщала за преспиване в Палма аз, а бих отсядала в други градове за нощувки. Не е чак толкова малък островът. Северната част е по-спокойна и живопистна. Ако сте с кола, задължително се пуснете по МА10. С колело също може,но трябва да се въртят педали. Няма по-красиви гледки! Simple Smile

# 139
  • SF
А с автобус може ли? Почивка за 7 нощи, всичките в района на Палма.
Много ще ми е полезно за конкретни автобусни линии (дестинации) и цени.
Входът за пещерине Драк колко струва?

# 140
О, разбира се, въпрос на предпочитание, аз не обичам да се местя и стягане и оправяне на багаж през ден не ми е опция, дори да е само една чанта, тук всеки сам решава за себе си. Ние спираме по пътя, за да хапнем или разгледаме нещо и така не сме по цял ден само на плаж. Но е факт, че на север ходим рядко, моите любими плажове са около Палма и до час път в посока. Ще попитам довечера за автобуси, цени от тази година още не мога да дам, само ми направи впечатление, че на касовата бележка имаше 25 сента намаление за литър бензин.
Според сайтът входът за пещерите е 16 евро онлайн и 17 на каса, за деца над 3 г. е съответно 9/ 10 евро.

Последна редакция: пт, 02 сеп 2022, 11:49 от Na Di

# 141
  • SF
Моля те, попитай, за да си направя някаква програма за 2-3 дни на някакво различно място от Плая де Палма. Примерно столицата, някоя кала, достъпна с автобус и пещерите.

# 142
17 евро е билета за пещерата купен на място.Току що бяхме там, в момента пътуваме към Палма

# 143
Esmee,  ако не държиш на дива кала, пробвай Cala Comtesa, близо е до Палма, там със сигурност ходи автобус, ще погледна спирката. Калите са две, едната е много малка и винаги пренаселена, но през седмицата има места. За другото ще се опитам да събера информация.

# 144
  • SF
17 евро е билета за пещерата купен на място.Току що бяхме там, в момента пътуваме към Палма

А с какво пътувате към Палма?Simple Smile

# 145
  • Great Britain
Пещерите си заслужава да бъдат разгледани.Интересно е,особенно ме впечатли оперната певица в гондолата с музикантите .Ние бяхме с rent a car. В столицата се разхождам цял ден,но това всичко през третото ни посещение на острова,през ноември .През юни си лежах ме на плажа и си почиваме, беше горещо и не ставаше за обикаляне.Чак до родния дом на Надал стигнахме,обикаляйки.

# 146
  • SF
Да, но сега няма да е кой знае колко плажно и търся и варианти за разходка. В горещините не става.
Ще видя на място за коли под наем, но понеже четох, че автобусният транспорт първо не е скъп, второ е добре уреден, предпочитам да ме возят.
Не знам за двама души кой вариант е по-изгоден.

# 147
Колите в Майорка не са евтини, на място съвсем.

# 148
Оперна певица нямаше, само квартет свири, интересно е. Като свърши концерта с лодките ни извозиха до изхода.Използваме само обществен транспорт.Всичко е много добре уредено.Досега най-голямата сума, която сме платили в една посока е 9 евро за билет

# 149
  • SF
Значи 36 евро е за двама души отиване и въщане. С кола под наем ще излезе по-евтино. Но трябва да се вземе за 3 дни.
Ще го мисля.
На Тенерифе имахме Фиат 500 за 80 евро за 5 дни и без никакви други доплащания за застраховки.

Общи условия

Активация на акаунт