Вегетарианска шеста - кой какво ще готви днес?

• 69 696
  • 847
  •   1
Отговори
# 705
Напънах се снощи и произведох сладки от банани, орехи и овесени ядки........пекох ги на много ниска фурна, практически ги изсуших, та станаха вегански.

Рецепта?

2-3 банана се смачкват с вилица, прибавя се една смляна чаеначаша орехи и една фини овесени ядки. Обърква се всичко. Подправки по избор - аз съм  пристрастена към канелата, но този път разделих сместа и в едната част сложих звездовиден анасон. Може да се сложи за аромат и цвят какао, аз предпочитам брашно от рожков или шипки. Пекат се на ниска температура върху хартия за печене......тъкмо като не намчаслявам са и по-постни. Не зная дали стават за строги пости (не че тук е темата, защото не съм наясно съвсем дали тогава се ядат ядки).

Мерси   bouquet

# 706
  • гр. София
От тези дни - палачинки с брашно от спелта, хляб със същото брашно (невероятно вкусен стана Crazy), картофи със сирене, супа с грах, а днес смятам да сготвя ориз с гъби на фурна, броколи с кашкавал и пълнозърнесто-ръжен хляб.

И аз съм правила сладки, подобни на тези на Bastet, но вместо орехи бях сложила стафиди. Добре се получиха.

# 707
Понеже нямам тия дни никакво време за готвене, само да заявя намерение за правене през почивните дни на веганска руска салата. Grinning  Днес след работа ще ходя да си пазарувам някои продукти.........

Илима, а аз искам да направя същите сладки, но не с банани, а със смачкани фурми.......обаче обикновено фурмите се изяждат и не достигат до кулинарна обработка Wink.

# 708
  • София
пълнени чушки с булгур и ванилени рохлички

# 709
Какво представляват тези ванилени рохлички?  

От мен днес едни печени кюфтета от картофи и ориз (ориза 2-ра употреба) със сос от печурки и кладница.

Утре и в събота сме на гости.  Mr. Green Ще готвя чак в неделя.

# 710
  • Калифорния, САЩ
Какво представляват тези ванилени рохлички?  

Ето: http://tanita81.blogspot.com/2011/12/blog-post_1528.html.
     Извинете, че навлизам в темата, но ви следя и сте ми много полезни. Лек ден.

# 711
От мен едни картофки, които като опекох само с малко мазнина, веднага докато са горещи смесих с малко наситнен розмарин, няколко скилидки чесън, сол и една връзка наситнен магданоз, стават  чудесни и салата с гулия, морков, спанак и т.н( миксирах според каквото имам), а снощи- кюфтенца от булгур с млечен сос и пак салата с моркови, зелена салата, краставица, разни семена и др.   Simple Smile

# 712
  • Пловдив
А кейл някой от България (Пловдив) да си е купувал ?
 Hug

# 713
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
направих
тези, супер станаха, аз сложих жълто сирене и провансалски подправки
вчера правих и в гювеча: праз, овес, моркови и цикория
днес ще дояждаме грах, а вечерята не е измислена. newsm78

# 714
  • София
И аз почти нищо не готвих,защото бяхме на почивка .За там на децата направих тези бисквити
http://www.kulinarno-joana.com/2014/05/dvoino-shokoladovi-sladki … as-susamov-tahan/
много са вкусни.И настина както пише авторката на другия ден още по-вкусни са.

# 715
И сладките и соленките ще се пробват, благодаря за идеите  bouquet

# 716
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
бисквитите съм ги правила, но не ми харесаха....

за вечеря ще правя пица в тиган.

# 717
Фалафели но малко по-различни. Картофена салата.

# 718
adelinda, може ли да напишеш твоята рецепта за фалафели?

# 719
adelinda, може ли да напишеш твоята рецепта за фалафели?

Накиснат нахут, блендиран но да не стане на каша. Добавих малко ситен булгур за кюфтета, малко гореща вода, 1 суп. лъжица ленено брашно, чесън на прах, сух лук, магданоз, бял пипер, сол, кимион. Оставя се малко да почине и булгура да омекне, после нахутено брашно за да стегне всичко това.  Направих на малки кюфтенца и изпекох в тефлонова тавичка. Не станаха сухи като друг път и го нямаше неприятния дъх на сода. Класическата рецепта е друга, предполагам не питаше за нея.  Mr. Green  chef

Общи условия

Активация на акаунт