Вегетарианска шеста - кой какво ще готви днес?

• 69 670
  • 847
  •   1
Отговори
# 735
Капризно детенц Crazyе. На картовени кюфтета пробвала ли си? Картофи ли не иска да яде?

# 736
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
ооо не яде нищо с форма на кюфте.
даже и крем супа с картоф не яде...

картофи не яде в никаква форма, освен тези гадни полуфабрикати наречени пържени картофи! Twisted Evil
и понеже не искам да ги купувам, а той си поръчва пържени картофи, та търся алтернативи.

# 737
  • София
рецепта с ханут и нещо яхниено, да поделя.

https://vkuhniata.wordpress.com/2009/07/13/chickpea_tagine/  погледни това

# 738
ооо не яде нищо с форма на кюфте.
даже и крем супа с картоф не яде...

картофи не яде в никаква форма, освен тези гадни полуфабрикати наречени пържени картофи! Twisted Evil
и понеже не искам да ги купувам, а той си поръчва пържени картофи, та търся алтернативи.

Да си бланшираш ти примерно. Леко се заваряват/сваряват, после се пържат? Peace Сеските са оваляни и в галета и подправки и ще хрупкат, можеш и да печеш.  chef

Последна редакция: чт, 12 фев 2015, 14:32 от adelinda

# 739
Натуся, благодаря. добре звучи!

Аде, пробвах. не ги хареса. явно погрешен сорт... newsm78

# 740
Ася с белачка за картофи можеш да нарежеш слайсчета и да направиш домашен чипс. Нарязаните картофи се мият от нишестето, да не слепват, също полските не са хубави. Също това е оригинално, може да му привлече вниманието: http://www.---bez---spam---.com/2010/12/ozi-pyrjeni-kartofi.html

Последна редакция: чт, 12 фев 2015, 15:10 от adelinda

# 741
а той си поръчва пържени картофи, та търся алтернативи.

А във фурна пробвала ли си? На домакинска хартия за печене, с малко мазнина, без вода, червен пипер, подправки, нарязани също като пържените......Стават дори по-вкусни. У нас много ги обичаме такива, откакто започнах така да ги правя - децата почти не искат пържени.

# 742
маме, написах, пробвах, явно сортът картофи беше не подходящ. не ги опита даже.
Аде, не иска чипс... Rolling Eyes

сложила съм тесто за нещо като донъти.
ще направя и нахута по рецептата на Натуся  Peace
евентуално и кекс в чаша (в микровълновата), защото имам още кезекухен, но детето иска шоколадов кекс  Twisted Evil

# 743
Ася, по повод картофите за малкия, опитвала ли си да ги оваляш в нещо - галета, царевично брашно, нещо което да ги направи хрускави при печене?  Thinking

От мен онзи ден само едни картофи на фурна, а вчера бяхме цял ден навън - направих вечерта само един домашен шоколад с амарантови пуканки. Чуден става.

# 744
Сестра ми правила като 7-8 картофа, измивала и нарязвала като за печене. Кипва вода и слага картофите за поврат за 3-4 минути. После ги изцеждала, в същата тенджера слага 2 суп. лъжици брашно, 1 суп. лъж. червен пипер + на вкус подправки. Намаслява тавичка и ги изсипва в нея, слага да се пекат. Сатавали много хрупкави.

Последна редакция: нд, 15 фев 2015, 20:20 от adelinda

# 745
пробвах ги оваляни в брашно и подправки - не се приеха.
бланширани също пробвах, после изпържени - аз ги ядах...
днес правих на чугунен тиган нов сорт картофи - погледна и каза: искам от другите, т.е. купешките  Twisted Evil не ги опита даже...

Аде, не схванах какво се прави с водата с брашно... newsm78

днес дояждахме тажина на Натуся, пържени картофи, зеленчукови пръчици с млечен сос.

за вечеря ще дояждаме каквото е останало.
утре сигурно крем-супа от тиква...

# 746
пробвах ги оваляни в брашно и подправки - не се приеха.
бланширани също пробвах, после изпържени - аз ги ядах...
днес правих на чугунен тиган нов сорт картофи - погледна и каза: искам от другите, т.е. купешките  Twisted Evil не ги опита даже...

Аде, не схванах какво се прави с водата с брашно... newsm78

днес дояждахме тажина на Натуся, пържени картофи, зеленчукови пръчици с млечен сос.

за вечеря ще дояждаме каквото е останало.
утре сигурно крем-супа от тиква...

Кипваш вода, после слагаш картофите да поврят 3-4 минути, след което отливаш водата. После в същата тенджера слагаш брашното и подправки, не бъркаш а ги раздрусваш с капака, да се овалят. После в намаслена тавика слагаш и печеш.

# 747
ааааа, ясно Peace
аз си мислех, че във водата се слага брашното и се чудех какво да я правя тази вода...

# 748
Вчера киноа със зеленчуци и малко сметана и сирена (изчисти хладилник).

Днес на работа дояждаме киноата, а довечера печен патладжан със сирене и лютеница.

Малко офф: Правя си напоследък смутита. Голяма съм трагедия. Половината не стават за пиене, такива комбинации измислям. Вчера закусвах с едно смути с броколи, банан и коноп...  Sick
А чуждите ми се виждат все толкова апетитни.

# 749
  • Sofia
Вчера закусвах с едно смути с броколи, банан и коноп...  Sick

от броколито е станало такова Sick

Общи условия

Активация на акаунт