Привет, страхотни рецепти!

Да споделя и аз любими крем супи:

1. Чеснова крем супа

8 скилидки чесън
2 глави лук
500 ml прясно мляко
500 ml зеленчуков бульон
4 с. л. брашно
100 г. масло

Чесънът и лукът се нарязват на ситно и се задушават малко с маслото. Добавят се бульонът и млякото, а след това и постепенно брашното. Бърка се, докато заври и се оствавя да поври на бавен огън около 20 минути, след това се пасира.

Класиката е да се сервира в издълбана питка хляб, но може и с крутони или препечени филийки с чесън, масло и кашкавал. Може да се поръси с магданоз.


2. Зелена крем супа (пролетна)

1 връзка магданоз
1 връзка копър
1 връзка пресен лук
1 връзка пресен чесън
1/2-1 кг. Спанак / лапад / коприва / киселец - който каквото има или обича, може и комбинация
4 суп. Лъжици брашно
Вода или зеленчуков бульон
2 с.л. Масло

Зеленините се измиват и се нарязват на ситно, като не хвърляте дръжките на магданоза и копъра, а тях първо нарязвате и задушавате в масло. Добавят се и другите зелении и се долива вода, колкото едва да ги покрие. Може да се добави и картоф за гъстота. След 20на минути варене се добавя размитото в малко вода брашно, вари се още няколко минути. Може да пасирате, аз лично предпочитам да ми похрупва тук там лекичко.

Да ви е сладко!