Последният триместър се задава, до юли мъничко остава - Тема 14

• 27 526
  • 645
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Добро утро!

Айде и аз да се оплача. В работата имат практика да изплащат годишен бонус, но през април следващата година. Т.е. сега ще се изплатят бонусите за 2013. Вчера звъннах до ЛС за всеки случай и ми казаха, че няма как да ми изплатят бонуса, ако съм целия април в болничен.  #2gunfire Признавам си, не съм изненадана, но съм много ядосана. Трябвало да имам работни дни, ок, но този доход е за минал период, не се ли прави корекция на минал месец или нещо подобно. Да, наясно съм, че да го впишат текущо е по-лесно, но  #Cussing out Както и да е, знам, че няма да си нарушат процедурите заради мен, така че какво мога аз да направя за да си получа бонуса? Elfita, помагай! Praynig Сега съм в 30 дневен БЛ от ЛКК, който изтича на 10.04 и трябва да се поднови. Не знам дали избщо могат да се прекъсват такива болнични и то за ден-два. Някъде назад четох, че НОИ отказват изплащането на болничен от ЛКК след прекъсване. Вярно ли е това?

# 466
Добро утро!

Айде и аз да се оплача. В работата имат практика да изплащат годишен бонус, но през април следващата година. Т.е. сега ще се изплатят бонусите за 2013. Вчера звъннах до ЛС за всеки случай и ми казаха, че няма как да ми изплатят бонуса, ако съм целия април в болничен.  #2gunfire Признавам си, не съм изненадана, но съм много ядосана. Трябвало да имам работни дни, ок, но този доход е за минал период, не се ли прави корекция на минал месец или нещо подобно. Да, наясно съм, че да го впишат текущо е по-лесно, но  #Cussing out Както и да е, знам, че няма да си нарушат процедурите заради мен, така че какво мога аз да направя за да си получа бонуса? Elfita, помагай! Praynig Сега съм в 30 дневен БЛ от ЛКК, който изтича на 10.04 и трябва да се поднови. Не знам дали избщо могат да се прекъсват такива болнични и то за ден-два. Някъде назад четох, че НОИ отказват изплащането на болничен от ЛКК след прекъсване. Вярно ли е това?

Ee големи ся шибаняци  #Cussing out  все гледат да се измъкнат малоумниците!!! Дано да може да прекъсваш болничния!

# 467
Добро утро мами kaffeetrmker_2 бебка си е все още в коремчето ми и да си стои там поне до края на май Praynig Ама как се ошашках снощиии.  #Crazy
Днес ще ходя за платове и другата седмица почвам шиенето за булката. Ох, добре че иска къса рокля, понеже сватбата ще е в градината на къщата й. Мисля нещо 50s с дантела и гол гръб.

# 468
  • Пловдив
Някъде назад четох, че НОИ отказват изплащането на болничен от ЛКК след прекъсване. Вярно ли е това?

Не,не е вярно.След като ти свърши болничния на 10 ти,отработи 1 ден и после пак в болничен.

# 469
  • Пловдив
Добро утро и от мен.  bouquet

# 470
  • Варна
ToHu_ идентична е ситуацията с коледните премии, които ние получаваме. Не знам как и какво правят в счетоводството, но факт, че и като съм била в болничен и като съм била по майчинство ми е изплащана премия. Може би е въпрос на желание. Wink Отработи пък един-два дни, щом толкова важно. За болничния може би след тези отработени дни няма да е с ЛКК, ами първо 14 дневен и после ЛКК - те лекарите ще знаят де. Еййй ядосах се, българска работа значи.  Naughty

# 471
Привет мамчета  Hug
arin4eto_93@abv.bg добре дошла   bouquet По повод дразнителите много точно си описала поведението им. Аз излизам, но повече от два часа и не ме свърта, цигарения дим ми е най-големия враг, не се ограничам да си стоя вкъщи  Naughty
sweetpie радвам се, че си вече спокойна и ще се отдаваш на шиене  Simple Smile това с  50s, дантела и гол гръб ми звучи много секси. Да вземеш да ни покажеш по нататък модела.
Лале в дъжда страхотни заглавия  Peace

Аз пак да си питам, вие държите ли кошарите да имат различни нива на матрака? Кошарата която си харесах няма нива.

# 472
  • Пловдив
Здравейте!!! От миналата година октомври със стартиране на стимулацията излезнах в болничен. Февруари реших, че не ми се занимава с ТЕЛК към края на бременността  и когато ми свърши последния болничен лист се върнах на работа за 2 работни дни, защото отпуската не прекъсва временната неработоспособност, после на ново АГто ми пусна първичен /за 14 дни/ и продължих с болничните от ЛККто /по 34 дни/...... до 45дневния по закон преди раждане. Ако на някой му се налага да знае, че това си е процедурата.

# 473
Здравейте мамчета! Навън какво слънце грее, а аз съм се депресирала и лежа. Вчера пътуването до Токуда за преглед ми причини страхотни контракции, които продължават и днес. На прегледа пак видяха скъсена шийка. Другата седмица ще влизам в болница.  Cry Иначе бебчовците са добре, малчо вече мина 700 грама, госпожицата е около 600. На прегледа отново ме наплашиха с това преждевременно раждане. Казаха ми, че до 24 юни /а моя термин е за след 20-ти юли/ трябвало да съм родила..абе към 32-34 седмица  било добре..Сега като съм отишла в болница евентуално да питам да за инжекции за дробчетата .. Много ми е криво, от снощи рева, защо така негативно се подхожда-заради едни контракции ли?  smile3518 Шийката ми е три сантиметра, риска от преждевременно раждане на близнаците  е при шийка под 2.2 см..И за капак ми казаха да не бързам да купувам дрешки..Не мога да се успокоя, а знам че трябва..
Иначе за премиите и на мен не ми дадоха на Коледа, сега също няма да ми дадат.

# 474
Здравейте мамчета! Навън какво слънце грее, а аз съм се депресирала и лежа. Вчера пътуването до Токуда за преглед ми причини страхотни контракции, които продължават и днес. На прегледа пак видяха скъсена шийка. Другата седмица ще влизам в болница.  Cry Иначе бебчовците са добре, малчо вече мина 700 грама, госпожицата е около 600. На прегледа отново ме наплашиха с това преждевременно раждане. Казаха ми, че до 24 юни /а моя термин е за след 20-ти юли/ трябвало да съм родила..абе към 32-34 седмица  било добре..Сега като съм отишла в болница евентуално да питам да за инжекции за дробчетата .. Много ми е криво, от снощи рева, защо така негативно се подхожда-заради едни контракции ли?  smile3518 Шийката ми е три сантиметра, риска от преждевременно раждане на близнаците  е при шийка под 2.2 см..И за капак ми казаха да не бързам да купувам дрешки..Не мога да се успокоя, а знам че трябва..
Иначе за премиите и на мен не ми дадоха на Коледа, сега също няма да ми дадат.

Много тъпо че са ти вкарали толкова негативни емоции  Sad  Няма да се притесняваш! Всичко ще е наред  Hug Ние тука ви стискаме палци - едни  мои и едни от бебето. Само бъди спокойна за да са спокойни и бебетата  Hug

# 475
  • София
VeryMe, кураж! Стискаме ти палци всички и ти пращаме положителни мисли! Ще мине всичко както трябва, не се притеснявай  Hug

# 476
Very Me.И аз сам с теб,не се притесняваи зня че е трудно и аз се тревожа по циал ден за какво ли не,но трябва да сме силни и да имаме вяра.Всичко ще се оправи.Както казваш ти понякога се тревожим прекалено много,а после нещата си се нареждат.

# 477
  • София
Някъде назад четох, че НОИ отказват изплащането на болничен от ЛКК след прекъсване. Вярно ли е това?

Не,не е вярно.След като ти свърши болничния на 10 ти,отработи 1 ден и после пак в болничен.

Благодаря Elfita!   bouquet А може ли да не се връщам на работа, а да си пусна примерно 1-2 дни платен отпуск?

VeryMe, опитай да се успокоиш. Сама казваш, че шийката не е чак толкова скъсена. Влез в болницата малко да те наблюдават, хем така ще ти е по-спокойно.

# 478
Мами, спешна консултация. Тъкмо влизах в банята и когато си свалях бельото нещо слузесто като гъст сопол изтече. Какво може да е това?

типично за бременността бяло течение. ако има и сърбеж, е от бактерия. трябва и да е без мирис, за да е ок.

# 479

Вчера бях на ЖК - пумпал2 е 650гр, около 30см, всичко му е тип-топ.

Извинявай, как мерят дължината на бебето ти като то е все свито и се движи? При мен докторите не говорят никога за дължината му, защото не може да се прецени точно. А искам да знам как се развива...

Общи условия

Активация на акаунт