Последният триместър се задава, до юли мъничко остава - Тема 14

• 27 690
  • 645
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте момичета имали мамчета от Бургас   bouquet

# 151
  • Там някъде
Sweetpie, мерси за идеята, но в неделя ходихме в Икея и имаше точно 3 кошари и ми направи впечатление, че нямат чекмеджета отдолу. Иначе нагоре са точно това, което искам. На мен не ми трябва трасформиращо се легло, по скоро в спалнята нямам място за голям скрин. А леглото с балдахина са супер - точно за принцеса. Прочетох, че кошарата, която ти си харесала я е нямало в наличност та сега се чудя дали пак да не посетя Икея - може да заредят още нещица...
Моника, точно от лекцията на тази мацка съм очарована. Обяснява стегнато, прави реклама, но не прекалява. Да се включа и аз с малко от нейната лекция - освен да не обтриваме гърдите с груби кърпи каза и за крема (Моника това го е писала) Препоръча крема на Авент и аз се снабдих с един такъв, но каза да се ползва от средата на осмия месец. Е, на братовчед ми жена му роди преди 2 седмици и милата каза, че ни Авент, ни Мустела нищо не е помогнало и я боли. По съвет на нейното си джипи започна да се маже с най-обикновен меден вазелин и каза, че просто се е родила. Аз си купих такъв вазелин - 2.20 е като цена и гледам от сега да си се мажа редовно, ама и крема на Авент ще си го ползвам де, нали ми е в наличност Mr. Green

# 152
Мами да ви питам пиете ли кафе,аз пия 3 в 1 и си добавям малко нес кафенце,дали не е вредно.

ninka,

аз винаги съм обичала хубавото еспресо. В началото на бременността също обаче взех да пия мляко с малко нес. Но не знам дали защото това ми се пиеше или, защото ми се струваше по-"лек" вариант като за бременност, просто имах известна промяна във вкусовете  Grinning. После ми омръзна, никога не съм предпочитала нес кафе, по принцип не го консумирам.
Вече от месец и половина, два си пия кафе, но само домашно от кафеварка и само след като съм закусила. Не смея навън, защото е по-силно кафето от професионална кафе машина, по-концентрирано. Обаче пия по 3, 4 глътки, макс.половин кафяна чашка на ден, толкова ми е достатъчно забелязвам. Доставя ми удоволствие и в това количество не мисля, че вреди.  Peace

# 153
  • София
elpet: А до 5тия ден на АМ сте били предполагам? Как разбра,че ти идва кърмата или то си се усеща? И до 5тия ден правила ли си нещо по-специално с гърдите си, за да ти дойде кърмата?
Извинявай, ако досаждам с въпросите си  Rolling Eyes
не, не ми досаждаш, наскоро си лежах и си припомнях, докато сомнамбулствам  Laughing
усещането е като иглички, ама не болезнено, а като изтръпване, както ако например си лежиш дълго на ръката, и после изтръпва докато се нормализира циркулирането на кръвта.
аз направих грешката да не облекча малко положението с изцеждане или като му дам, понеже точно тогава ме изписваха и в цялата суматоха, гърдите ми станаха на камъни, огромни и болящи. проблемът тогава е че нито можеш да изцедиш с помпа, нито детето да захапе. и се наложи да се цедя на ръка което за мен беше доста болезнено.
до петия ден се стимулирах с помпата, като всъшност на 4тия ден имах и коластра която му дадох от шише.
междувременно го хранеха с някакво адаптирано мляко дребния, но не съм драматизирала за това, важното е че кърмата ми си дойде и си го кърмих 6 месеца Peace
питай ако има и друго, а съм сигурна че и другите мамчета със секцио и без имат какво да кажат  Hug

крем за зърна- аз лично ползвах лансинох и авент, лансинох е по-гъст, а другия е по-лесен за размазване. предпочитах лансинох но и двата си ги купих, те си вървят.

# 154
ElpetHug Много благодаря! Ако се сетя за нещо друго непременно ще питам. Много ми се иска да кърмя и дано ми се получи.

Mrs Raven : Да, точно правилно си допълнила. А този вазелин от аптеката ли го купи?

Сетих се и друго : Ако имаме проблем с кърмата, например намалява ни препоръча отвата от сминдух.. Сваряват се  3 ч.л. сминдух в 600мл вода, престоява известно време и после се пие сутрин, обед и вечер по около 200мл.

# 155
  • Там някъде
Да, от аптеката - точно така си се казва Меден вазелин Peace

# 156
Привет, и аз бях на лекцията за кърмене в мола, ама с Моник@ се изтървахме.
Това, което мога да допълня като инфо е че:
-Първия месец бебето се кърми на пискване, защото му е малко стомахчето и бързо се празни, след това то си се вкарва в някакъв режим
- Първите 4 дена тече коластра, която е много малко, но и обемът на бебешкия стомах е колкото череша, тка че не му и трябва повече и след това идва преходно мляко и към 11 ден зряло мляко.
- за да може да тръгне добре лактацията е добре първите 6-8 седмици кърмата да се доизцежда след кърменето за да се изпразнят млечните депа и, за да се избегне реакция на организма " щом остава, значи не трябва" и да се подържа лактацията
- бебето не може да суче от супер втвърдена гърда, тъй като не може да захапе, трябва да се изцеди предварително и да омекне.
- За да засуче правилно, трябва да е изцяло обърнато към майката и хубаво да захапе зърното, тъй като освен чрез ваккум сукането става и с притискане на ореолите м/у горното и долното небце ( това и преди го писах)
- много е важно бебето да не бъде оставяно да ревне от глад, защото се изнервя и не може да суче добре и достатъчно
- ако има криза, се вари сминдух, 3ч.л зърна в 600 мл вода, пие се 3х200мл.
За кърменето след секцио, аз на 24 час когато си взех бебто имах коластра и гърдите се напълниха още на 3-тия ден. Но при мен секциото беше спешно и дойде след като родовата дейност си тръгна сама.
за превръзките за родилки, за мен са изгъзица на производителите. Нощни превръзки вършат идеална работа. Аз ползвах лигнин.
раждането преди термин е божа работа и нещо, за което не трябва да се мисли. както и друг път съм казвала, каквито мисли генерираш, това ще ти се случва. Аз примерно преносих 12 дена..
И разбира се, килограмите, за мен са + 8 засега, явно си вървим всички по план

# 157
моето бебче има около вратлето пъпна връв и доки каза да не се претеснявам ОФ не знам  Thinking

# 158
  • Варна
Привет!
За килограмите - аз съм между 7 и 8кг вече. Странно, че до преди седмица бях на +6 в продължение на 3 седмици, а сега за има няма 10 дни хоп още 1-2кг. Е не е честно! А не ям повече от обикновено, или поне така ми се струва.
mini_moni и при мен е имало дни, в които рита по рядко и вяло и такива, в които не се спира. Обаче една студена вода пиеш, лягаш по гръб и да видиш какво става.  Laughing
Или пък едно кафе някой беше питал за кафето всъщност. Аз пия. Мислех си дали да не се назоря и да го спра, ама пък навсякъде пише, че до 1-2 кафета на ден е ок и реших да си му се наслаждавам.
elpet, veryme темата за мухала и на мен ми е полезна. Пишете тук, пък който не го интересува, ще ви подминава. Ние нямаме, но мама последните 2 години в чудо се видяха. Факт, че живеят в този апартамент от 7-8г. и проблема се появи след като протече покрива(макар че те са на 2ри етаж и не знам дали е възможно да е от това) и след като съседите от първия заминаха в чужбина и апартамента е необитаем и не отопляван, при това краен. Уж изолиран, ама на. Нашия понеже е южен нито е толкова изолиран, суша пране в хола и освен в банята никъде другаде, да чукам на дърво нямам мухъл. Но има и едно голямо НО, сигурна съм, че факта, че всички във входа се отопляваме от ТЕЦ-а е голям плюс.
♥Elfita♥ разсмя ме твоя мъж.  Joy Моя не е такава шаш паника, ама определено не му идва отвътре какво да прави и как да действа и ако му се случи детето да е болно и мен да ме няма, не го виждам.  Crazy Бързо да се оправяте!  Hug
dida771 брей 82? Сериозно си е паднал. А желязо ти хубаво пиеш, ама може да не го усвояваш - изследвано ли е? Да видим какво ще препоръча хематолога.
блускай ние бяхме на горния етаж докато не започна да сяда и да се изправя - някъде май до около 7м. възраст. Ама той на тая възраст и не се подвизаваше много много в кошарата вече..  Flutter Няма как да се огъва каквото и да е от тежестта поне при нас, тъй като сме с дървена кошара и има скара.
tara 2 и аз първия път се бях засилила за трансформираща кошара, но поради посочените причини и поради това, че не ясно докато дойде време да се трансформира какво ще е оцеляло, се отказах. Още повече че не искам да ме ангажира и с обзавеждането на детската стая. Сега можем да си я направим по наш вкус и желания, без да се съобразявам имам или нямам легло и бюро. А и ако мислите за евентуално 2 и повече дечица и се случи като при нас - как действате с трансформиращата кошара - купувате втора, за да е като първата и после да си пасват в стаята? Или купувате легло на баткото/каката, че да я ползва бебето? А бе отказах се аз още преди 3г., ама да не ви отказвам и вас де. Всеки ще си реши.
Крем за зърна ползвах след раждането, максимум една седмица - на Авент беше. След това не съм имала нужда, преди това пък не съм го намирала за необходимо.
Превръзки за родилки предния път си купих и след използването на 2 другите ги изхвърлих. Не разбирам що за огромно чудо е това?! А и нямах чак такова силно кървене, та да не се чудя. Нощните ми бяха достатъчни.
iliqna.avramova хубаво ти е казал доктора - не се притеснявай. Моя син се роди с увита пъпна връв около вратлето. Бяхме го видели мисля в 7-8 месец още. Прави се доплер евентуално, при нормално раждане се следят постоянно тоновете, но както каза и моя лекар "едно на всеки 5 деца се ражда с увита пъпна връв, често обаче това не е било видяно предварително". Още повече пък имаш ехеее колко време до финала, може и да не остане така.  Hug

# 159
Относно трансформиращите легла ние ще взимаме такова, но аз от сега ще поръчвам и другите мебели за детската стая! Също така

tara 2 и аз първия път се бях засилила за трансформираща кошара, но поради посочените причини и поради това, че не ясно докато дойде време да се трансформира какво ще е оцеляло, се отказах. Още повече че не искам да ме ангажира и с обзавеждането на детската стая. Сега можем да си я направим по наш вкус и желания, без да се съобразявам имам или нямам легло и бюро. А и ако мислите за евентуално 2 и повече дечица и се случи като при нас - как действате с трансформиращата кошара - купувате втора, за да е като първата и после да си пасват в стаята? Или купувате легло на баткото/каката, че да я ползва бебето? А бе отказах се аз още преди 3г., ама да не ви отказвам и вас де. Всеки ще си реши.
поради тази причина съм избрала ето това легло http://www.igra4kite.com/product_info.php?products_id=31488 което може да се използва и като юношеско легло и като бебешка кошара или бюро!

# 160
  • София
Пък и лекцията е в мола на етажа при заведенията за хранене и умрях от глад през цялото време  #Cussing out

Monik@, ти на коя лекция си ходила днес? Аз бях на лекцията в The mall, която организират от "9 месеца", и не беше за кърменето, а "Първи грижи за новороденото" или нещо такова, за къпане и хигиена, имаше и малко за кърменето накрая. Но лекторката беше една акушерка от Тина Киркова, Елена Василева я знам, слушала съм нейната лекция за кърменето още като бях бременна за първи път, много я харесвам. Ти защо ще раждаш секцио, не е ли много рано за да се знае вече?  newsm78

Крем за зърна си бях купила предния път Лансинох или нещо от сорта. Мазах 2-3 пъти в началото, но и проблеми със зърната не съм имала. Беборана си се роди експерт в сученето. По-късно като взеха да й никнат зъбите се е случвало да ме гризне, което си е гадно, но не е било системно Simple Smile

Превръзки специални не съм ползвала, нито еднократни гащи и прочие. Лигнин ни даваха в болницата.

Като казах болница, не е зле да си приготвите и някаква жилетка или халат за болницата. Вярно, че ще раждаме лятото, но има и по-хладни дни, да не говорим ако болницата е климатизирана и набичат 22 градуса, това за мен си е студ, та си се загръщах. Да не говорим, че сме по една нощница обикновено.

Аз бях секцио, при това планово, но кърмата ми дойде още на същия ден. Не си спомням какво е било чувството  newsm78, просто сложих бебето и то засука. И при стискане се показваха капчици коластра също.

# 161
  • Телиш/Плевен
iliqna.avramova, наистина няма за какво да се тревожиш. Бебетата постоянно се увиват и развиват, така че не е гаранция, че докрая ще е така. Hug

За килограмите - последно като се мерих преди няколко дни, бях +5. Доволна съм...засега. Crazy

Благодаря на майчетата, които споделиха съвети за кърменето, от голяма полза са за всички ни.  bouquet

Аз тъкмо се връщам от поредната обиколка в търсене на идеалната количка. И мисля, че я открих - Chipolino Pooky.  newsm44 Определено се влюбих в нея, много е красива и ми е супер удобна и нямам търпение да си я вземем. newsm76

Хубав и усмихнат следобед на всички! Започва един от най-хубавите месеци, поне на мен ми е много любим. Heart Eyes Hug

# 162
След 2ч и половина чакане пред кабинета на док. се връщам - живичко ми е момиченцето (слава Богу ) Скараха ми се ,че съм чакала толкова време и не съм отишла по-рано.Видяхме сърчицето,каза че няма признаци ,че се мъчи,но нивото на околоплодните ми води било малко ниско - ново 20  ooooh! Питах какво ще се прави - а те с техните си дежурни отговори "Ще се наблюдаваме " Сестра ми се наложи да я оперират в 8 м.,защото нивото на водите беше се смъкнало много и детето се мъчеше....пак филми са ми в главата ...Ей,момичета ,ама това си е лесен начин да психясаш завинаги и безвъзвратно...
Засега се успокоих,че имаме туптящо сърце-после ще му мисля за другото

# 163
  • Sofiq, Bulgaria
vania izevkova-30г-София-първа бременност

# 164
mini-moni В много от случаите именно докторите ни карат да психясваме. Недей да се асоциираш със сестра ти.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт