Последният триместър се задава, до юли мъничко остава - Тема 14

• 27 594
  • 645
  •   1
Отговори
# 330
  • София
elpet малкия обожава Рио, едно от 3те филмчета, които гледаме. Другите са Тайните служби на Дядо Коледа и Ледена Епоха. Пусках му и Мечо Пух, но му беше много скучно и не го гледа. Ще чакам и втора част в замундата, че за кино е малък още. И аз като теб последните дни повече баткото обличам. Вчера поръчах от Некст три блузки, че както си мислех, че с неговите ще изкара до лятото, да видиш как му бяха окъсели и 10 броя изчезнаха от гардероба. Иначе за лятото е готов - има по около 10 чифта тениски и къси панталонки.  Mr. Green
мда за покупките ама го бях закъсала да ти кажа... Simple Smile та те разбирам.  Hug
а за рио, много ми харесва и на мен, не само заради това че мм участва. а ледена епоха ми е номер едно, после ми е аз проклетникът и една камара. имаме колекция с бг аудио  Wink дребния нещо се е отворил на руски филмчета, кефи се на чебурашка, маша и мечока макар да е за по-малки и ну погоди Simple Smile няма лошо, аз мисля че тр да има широк поглед, ние много четем книги и гледаме филми, няма как да е при него друго  Laughing

# 331
Привет и от мен. Така ми липсва  sun днес.
josi_josi    аз раждах първото си дете секцио и бебето ми го даваха още от 2-рия ден. Първия ден си я поисках следобед, след като вече ме беше пуснала упойката и се бях наспала хубаво. Акушерките ми я донесоха и беше при мен около 30 мин. да й се порадвам  Joy Hug  Все още не можех да ставам и затова не я оставяха за по-дълго време.
Относно стриите имам си от първия път и сега се надявам да си остана само с тях ама ще видим, защото кожата ми е тънка и не много еластична. Мажа се с крем против стрии на Мустела.
За килограмите вече съм + 9 и се надявам до края да не кача повече от 5-6 ама нищо не се знае. newsm78 Коремчето ми е доста голямо и по-ниско, а бебчо раздава все по силни ритници. И аз когато седна и съм по свита започва да ме подбутва - явно му става тясно.
Честито на всички с нови придобивки!

# 332
  • София
Доколкото знам, второто дете е по-едро от първото по принцип. Така е било и при майка ми, така е било и с ММ (второ дете), който пък се е родил 4600, 55 см.  #Crazy и само повтаря как и нашето бебе щяло да достигне такива размери. Иначе нашето не знам как върви. АГ-то само повтаря "всичко е нормално", но не мога да изкопча никакви подробности от нея  #Cussing out Вчера на консултацията с триста зора я накарах да каже, че вече било "около килограм". Иначе на ФМ-то в 20 седмица беше с няколко дни напред.

За офталмолога ясно, аз също нося очила, но с малък диоптър. На последния преглед (през февруари) ми казаха, че очните дъна били идеални. Май няма да изкрънкам бележка по това направление. В крайна сметка, раждането си е раждане, все ще го изкарам някак. Само да не са 40 часа, щотооо  #2gunfire

Количката Kinderkraft изглежда добре. Ако разберете, къде може да се види на живо, свиркайте.

Харесала съм си някои неща от сайта на Next, но до сега не съм пазарувала от там. Дали има някакви тънкости? Имат ли доставки до БГ или трябва да ползвам посредник?

Последна редакция: чт, 03 апр 2014, 15:07 от ToHu_

# 333
Здравейте.Аз вчера бях на преглед и моето момченце тежи 950гр,много ли е за 25+5.Доки вика шииката ти е огромна измери я 4,75 и вика повече разходки,е как като ми е зле през повечето време,но ще дам всичко от себеси,щом е за бебчо.Иначе има сащото чипо носле на баща си,май на него ще прилича   Laughing Приятен ден на всички.

И аз вчера бях на ЖК, но не съм се похвалила - всичко е наред с бебо, доста активен е, продължава да върви напред с 2 седмици. Шийката е ок, но забравих да питам дали се е вдигнал бебокът, че ниско беше. А за теглото -  1229 гр (?!?!) в 26 г.с. + някой друг ден. Викам, докторе как ще го раждам, ако върви голямо докрая, каза, че има време, да не го мисля от сега.

# 334
ами ако поизчакаш още малко - няколко седмици теско със сигурност ще пуснат код при покупка над 40 лири - 10 лири отстъпка, което е и доставката до БГ.  Peace

Dona_78, как следиш за тези кодове? Не видях да имат някакъв нюзлетър, или трябва редовно да се проверява сайта?

понякога ми пращат на майла, иначе основно следя тук - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=727390.0
а предполагам, че ще пуснат до седмици, защото обикновено го правят преди или след намалението  Mr. Green

Харесала съм си някои неща от сайта на Next, но до сега не съм пазарувала от там. Дали има някакви тънкости? Имат ли доставки до БГ или трябва да ползвам посредник?

nextdirect - доставят (май с DHL) директно до БГ и май няма доставка, но за всеки случай виж тук http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=756451.0
Те обаче не правят намаления като на некст, аз съм поръчвала преди 5 г. от некст, но беше с Габко. Некст не доставят до БГ трябва посредник.
Не ти пиша за посредника, защото аз лично се обърквам с техните сметки, на кг, на нещо си .. и гледам накрая цената за плащане  Mr. Green

Моите последни покупки са от май тойс  - ето това поръчах за бебо
http://www.mytoys.de/s-Oliver-S-OLIVER-Baby-Overall-f%C3%BCr-Jun … a01.01.30/3332391
 и това - http://www.mytoys.de/Baby-Fan-Body/Bodies-Unterw%C3%A4sche/KID/d … p.ca02.27/2423758 (бодито е уникално Heart Eyes)
в тойса се регистрирам с майл и ползвам 10 евро отстъпка, после с друг и така. Доставката става 6 евро и ми я носят с DHL  Mr. Green
а  и ето това, но в синьо  Mr. Green http://www.mytoys.de/Tommee-Tippee-Explora-Erstes-Ess-und-Trinkl … .09.03.03/3223039

# 335
Мале мами като ви чета и така ми се пазарува ама почти няма калво да пазарувам. Сега пазарувам за синето всичко за пролет-лято. А за бебето почти нищо-две-три бодита, комплект за изписване, кошарка......и май това е.  newsm78

# 336
# 337
Здравейте, аз съм нова тук, как мога да се присъединя към Вашата група?

# 338
Здравейте, аз съм нова тук, как мога да се присъединя към Вашата група?

Добре дошла си,пиши ЛС на Мимето14 с данните ти ,за да те добави на 1 стр Simple Smile

# 339
  • София
влизам да мрънкам, излезе секрета на дребния, има стафилококи в носа.
възможно е и аз да имам и затова така да се запушва, не знам какво да правя... Confused

# 340
Информация ,която открих в нета за Селена :
кампания за насърчаване на естественото раждане :
- 490лв е без упойка и 690лв със епидурална упойка - това без избор на екип.
По принцип нормалното е 990 , секциото 1290.

За боничните за 1 година имаме право на 180 дни без прекъсване ,а за 2 години 360 дни с прекъсване на работа ,трябва да имаме поне 1 ден работа .На мен също няма да ми стигнат 180 дни ,понеже съм от трансфера в къщи и ще моля шефовете да ме водят 1 ден на работа .Ако се наложи ще отида 1 ден да работя Sad

Това е хубаво разяснение,но аз се интересувам дали този 1 ден на работа между болничните може  да е отпуска или трябва да се отиде на работа.Питам и има спор между счетоводителите- моята казва,че може да е отпуска,друга казва,че не важи  newsm78 а ,де  newsm78

# 341
  • Пловдив
Аз се водя от 4-а седмица в болничен. Сега ми го издават с комисия. Ще имам ли проблем?

Прегледаха  ме. Външният размер на шийката  е 22мм, а вътрешният е 18. Предложи да ме изпишат в събота, но й казах, че сигурно ще остана повече. Каза, че ще е по-спокойна, ако остана още две седмици. Бебо си върви по-голям, 820 гр е. Аз съм качила 1,5 кг за този месец тук. От началото съм +6

# 342
За секциото, мен ме оперираха в 16ч15, на другата сутрин към 9-10ч раздвижване и към 14ч- здравей бебе. Всичко си е индивидуално.
А за раждането и мен взе да ме шубелисва. Може би защото знам какво точно ме чака и за това. Опитвам се много да не се вкарвам във филма и така...
Сега пък с това планово секцио, понеже предното беше по спешност, съм се вкарала в едни разсъждения как ще избера дата.. Някоя от вас, мами, с медицинско секцио има ли позиция по въпроса.
А РИО ми е може би най-любимата анимация и Брата на мечката Blush и още много Blush Blush

# 343
Bebe2 аз съм със секцио за сега пожелание и дата си имам. Много по-добре се чувствам от колкото да незнам какво и кога.....

# 344
  • София
Момичета, мен пък ме интересува за тези от вас, които ще са секцио - говорили ли сте вече за конкретна дата с доктора или е много рано?

Общи условия

Активация на акаунт