ЗА или ПРОТИВ колан за прохождане ?

• 20 609
  • 147
  •   1
Отговори
# 75
  • ул. "Мечтание"
Намирам коланите и проходилките по-скоро за вредни.  Peace

Сигурността на детето в тях е измамна. Притъпяват рефлексите и инстинктите им, развалят стойката. Лъжат детето че умее нещо, което все още не умее.

Не виждам нищо лошо в това детето да пада, докато се учи да ходи. Даже го намирам за полезно, така изучава тялото си, способностите си и се учи да се предпазва самичко от удар, вместо да разчита на външна намеса. В началото са достатъчно бавни, леки и ниски, за да не са проблем повечето падания.

# 76
  • София
Намирам коланите и проходилките по-скоро за вредни.  Peace

Сигурността на детето в тях е измамна. Притъпяват рефлексите и инстинктите им, развалят стойката. Лъжат детето че умее нещо, което все още не умее.

Не виждам нищо лошо в това детето да пада, докато се учи да ходи. Даже го намирам за полезно, така изучава тялото си, способностите си и се учи да се предпазва самичко от удар, вместо да разчита на външна намеса. В началото са достатъчно бавни, леки и ниски, за да не са проблем повечето падания.

Да, това е много големият им минус.  С останалото също съм съгласна, точно така практикувах със сина ми.

# 77
Трето: Деца, които прохождат с колан не знаят как да падат. Не използват ръцете си, като ги протегнат напред, а падат направо по лице, като круши.

Всичко зависи от детето. Моето без да е ползвало никога колани до 2 - 2,5 г. винаги си падаше като круша и до днес не се научи как се пада.

# 78
Аз съм против и имах глупостта да ползвам такъв.

# 79

Е да ако през цялото време детето е в проходилка или колан може и да не се научи да пада. В случая говорим за разходките навън, когато не навсякъде е чак толкова безопасно падането. Имаше период около месец, докато започне стабилното ходене, когато дъщеря ми беше почти нон-стоп с колан на разходките. Вкъщи обаче си имаше пълна свобода на действие - нито колани, нито проходилки. Пада си с двете ръце напред и вдигната глава, досега веднъж не е паднала като талпа!
Т.е. за да обобщя моето мнение е: Няма лошо в ползването на колани или други помощни средства стига с тях да не се прекалява.

# 80
С малкият не използвах колан за прохождане - държах го за ръце докато се пусна сам. Бяха ни подарили колан, но след 1-2 опита да се разхождаме с него се отказах, защото явно му беше неудобен. Вярно, че на мен ми трябваше космодиск по едно време, но не сполучихме с ползването на тая джаджа.

# 81
Не съм използвала и с двете си деца. Смятам за напълно ненужна вещ.
И двамата си проходиха сами като се държаха където могат - като не могат - пълзяха.
Баткото проходи на 10м, малката на 11 - съвсем сами се пуснаха и си пристъпваха..
След това са се държали сами за ръката ми, никога не съм ги водила за двете ръце да ги суркам да ходят ..

Проходилка също не са ползвали.

# 82
  • София
Духи пухи, държането за две ръце не е суркане Simple Smile  Peace Когато започнахме да се държим с малката тя вече беше навършила 9 месеца и никога не се е суркала Simple Smile  Hug

# 83
Духи пухи, държането за две ръце не е суркане Simple Smile  Peace Когато започнахме да се държим с малката тя вече беше навършила 9 месеца и никога не се е суркала Simple Smile  Hug
Точно същото е Simple Smile на колко месеца е няма значение, те и на 3 месеца така ги суркат Simple Smile

Скрит текст:

# 84
  • сред маслини и портокалов цвят
Видеото е отвратно. Sad

# 85
Видеото е отвратно. Sad
Да, но за съжаление е пълно с такива амбициозни родители Sad Клипчета от сорта колкото искаш = 3-4-5-6 месечни ей така "ходят" за ръчички...

# 86
  • София
Точно същото е Simple Smile на колко месеца е няма значение, те и на 3 месеца така ги суркат Simple Smile

Скрит текст:

Ооооо, има голяма разлика между 3 месечно и 9 месечно бебе! Моята дъщеря не се е суркала, много добре разбираше за какво иде реч, докато това мъниче буквално го измъчват!!!

# 87
  • Sofia
На мен ми бяха много удобни .И двете ми деца с помощта на коланите проходиха.Имах проблем с кръста и гърба и  нямаше друг начин да се превивам, за да го водя детето за ръчичка...Слагала съм колана на около 11-12мес.,а са прохождали свободно на 1г.2м.

# 88
Против Peace
Много удобна вещ за случая е уолкърът. Каишките, по мое наблюдение и мнение, са по-скоро за вече проходили деца, които са все още нестабилни.

# 89
  • in Wonderland
Не мога да говоря от опит , но ми е много грозно отстрани да видя така да се държи бебе . Аз не бих ползвала за моето дете , въпреки ,че и аз и баща й сме високи и сигурно ще е голям зор докато проходи , но .... Ще видим .

Общи условия

Активация на акаунт