Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 135

• 122 813
  • 751
  •   1
Отговори
# 15
Маринааа, отново си оригинална и уникална....ама то от теб друго и няма как,  шапка отдавна съм ти свалила   chef

# 16
Търсих,търсих и най-накрая намерих тортата,която правих за последен път. Simple Smile Знаех си,че имам снимки! Тортата беше по случай именния ден на дъщеря ми,който беше на 10 март! Simple Smile

Последна редакция: вт, 01 апр 2014, 19:46 от Аси.

# 17
  • София
Ани Д-много е красива тортата рокля-поздравления.
Маринче...-какво да кажа освен -произведение на изкуството.Много,ама много хубава торта.  
Мегало-много симпатична тортичка.
Марчела-много добре се е получила тортата и фигурките.
Преди около месец правих една детска торта,от която не съм особенно доволна от резултата.Искаха да е на тема Питър Пан(дори не знаех кой е,и че е от една приказка с Зън зън Shocked)Бяха си избрали най-трудната и хубава торта от нета и аз исках да я откажа,но много ме помолиха и се съгласих.Разбира се моите фигури нямат нищо общо с тези на модела,но за сега толкова мога. EmbarassedПравих я две денонощия с 2-3ч.прекъсване-много кратък за мене срок ooooh!,но си заслужаваше,защото съм направила едно дете щастливо-в сладкарниците са отказали на майката да правят торта на тази тематика.Всички лица на фигурите са правени от мъжа ми,без оцветяването им,за да ми помогне.Тортата е какаови блатове,крем с  маскарпоне смесено с ганаш и мента.Зелената част на тортата ми се набръчка и свлече,може би защото оцветих тестото с течна боя без да сложа нишесте или пък от тежеста на фигурите.Ето я покрита без украса
 http://kazama.snimka.bg/?album;aid=740649;pid=32908664  и след малко с украса.Синята част не мръдна.Не и бях сложила и страници от блатове.

http://kazama.snimka.bg/cooking/torti-2.573301.32896224

Последна редакция: чт, 03 апр 2014, 19:42 от stefina

# 18
Благодаря ви,момичета.Вашите похвали са особено ценни за мен.   bouquet
Това е първият ми опит да направя фигурки.А нямам особено голям талант в скулптура и рисуване.

ani_d ,това е най-заобленото,което успях да постигна.А косата е само мацната с боя,не успях да я направя от фондан.На едно от човечетата опитах,но явно трябваше да направя "косъмчетата" по рано и да ми изсъхнат.Ще си знам следващият път. Simple Smile

МаринаД,те са герои от филма "Аз проклетникът". Simple Smile
Живи и здрави да са родителите ти.50г брак е изключително постижение в днешно време.  bouquet
Тортата е уникална.Изключително стилна и нежна. Heart Eyes

_Пепи_,тортите са невероятни.
Нали няма да се обидиш,ако си крадна някоя и друга идейка за тортата за празника на буквите за моят ученик?Не че ще успея да постигна това съвършенство.  Grinning

Аси,тортата е много нежна. Simple Smile

Стефина,много добре се е получила.Фигурките са наистина трудни за правене.
Най-важното е,че детето е било щастливо,всичко останало са подробности
. Heart Eyes

# 19
Напоследък рядко пиша в темата, защото малко съм се отдалечила от тортите, но просто не мога да пропусна тази прелест.Страхотна е!    newsm10   Много, много ми хареса.....

stefina , това набръчкване по ръба на зелената част ми се струва по-скоро като омекнало масло, а не от тежестта на фигурите.Те са твърде далеч, за да дадат такъв ефект.
А фигурите ти са повече от добри.    Peace

# 20
Айде добрютро Simple Smile
Лошото е, че винаги имам време, когато съм недоспала и кисела, така че съм малко зла  Mr. Green
Ама - с добро чувство, де Simple Smile

mar4ela - съвсем честното ми мнение е, че тортата е нсеъразмерна - твърде дълга и ниска, което създава неприятности при възприемането ѝ като цялостно изпълнение. В нея няма история или някаква композиция, която те кара да възкликнеш УАУ! Миньончетата ти са дебели и плоски, но си успяла да уловиш изражението,  което е добре Simple Smile Технически тортата е добре покрита, добре си прикрила проблемите по страниците, но този надпис по-добре да си го беше спестила Simple Smile Аз също работя бавно - ужасно бавно. Като засъхне и не се получават нещата, хвърлям и почвам отначало.

jiorjita, книжки вече са ти показали, но може и да е нещо друго. Аз лично бих избягала от това. Бих направила примерно  буква, шапка, торта с някакви типични символи, например Грамота за завършване на съответния клас. Всякакви неща могат да се измислят, ако излезеш от идеята, че ще правиш книжка.

МаринаД, кажи ми на теб какво да ти напиша???? Искам да е нещо злобно, че да е в тон с целия ми пост, но единственото, което се случва, е да ми излиза пяна на устата от яд, че дори не може да ми хрумне да направя подобна композиция, камо ли после да я осъществя  Crazy Ти си нещо невероятно като явление и само мога да те поздравя! Ти си един от малкото хора, чийто проекти чакам с нетърпение, защото знам и съм уверена, че ще е нещо изключително  Hug А и ти си един от малкото хора, които си правят труда да споделят случващото се зад кадър, демек постъпковите ти снимки, които са изключителен източник на идеи за всеки, който има желание да чете между редовете  Hug Айде стига съм ти приказвала, че ще ти запарят ушите  Mr. Green и ще ти се вирне носът Simple Smile))))

Аси., ще ме прощаваш, ама аз съм си такава Simple Smile - при теб също го има проблемът с пропорциите на тортата - по висока и по-тясна кутия щеше да стои много по-естествено. Харесва ми релефът, който си сложила по ръбовете, но за съжаление това е единственото, което ми харесва. По-надолу ще напиша нещо генерално, затова сега ще спра, за да отнеса и стефина Simple Smile

stefina, извинявай, явно ми е такъв периодът, но аз не бих направила тази торта за поръчка. Честно да ти кажа, не мога да повярвам, че правиш торти от толкова много време. Не мога да се хвана за нищо положително, освен шапката на капитан Хук и оцветяването на водата. По темата - човешките фигури няма да ги коментирам, защото сама си наясно, че е трябвало значително повече старание, за да се получи нещо. Тези китки стоят неадекватно, а можеше да сложиш някакъв бряг, че да не прелива водата. Отделно тотално куца съразмерността. Аз лично бих направила тази торта на два кръгли етажа, в момента, в който се усетя, че не мога да направя същата като референцията и категорично бих предупредила "клиента". На долния етаж бих позиционирала езерото със злия капитан в лодката, който ядосано размахва куката към Питър и Уенди, а Зън, бих я скрила между цветя или нещо такова.

Сега, понеже, наистина се усещам, че съм много зла, за тези, които не ме познават лично, да се представя - аз съм Вики и съм много, ама изключително взискателна към себе си и към околните. На себе си не прощавам нито една критика и всеки следващ път гледам да съм изчистила абсолютно всичко, което съм установила като грешки в предната си торта - това се отнася както за декорацията, така и за другите сладкиши, които приготвям.

Не се страхувам да експериментирам и винаги го правя, преди да попитам - някой правил ли е еди какво си. Второ, да, пряма съм и не спестявам критика, защото ако кажа "ах" и "ох", какво бихте променили в следващата си торта? Нищо, защото няма да знаете какво. Отстрани може да изглежда грубо, но едно момиче след такъв разговор с мен във Фейса, вдигна нивото на захарните си рози поне 3 пъти в рамките на деня, като ми показваше на снимка всяка следваща роза, която е направила. Има още какво да се работи, но определено тя осъзна, че когато някой отстрани ти каже какво не е наред, нещата стават доста по-лесни.

Не си говоря така, за да се заяждам, напротив. В един момент може и аз да отнеса много негативни коментари по отношение на поведението ми, но това съм аз. Смятам, че доста хора, които са вникнали извън конкретиката на думите, могат да си извадят доста генерални умозаключения. Специално що се отнася до мен, не спирам да следя изкъсо творци като Свещичкова, Марина, Валерия, Нелката, Мина и още не една или две, да анализирам всяка тяхна торта, да откривам нови неща, да ги попитам как това, как онова, ако не схвана сама и да се опитам да разширя техниките им, така че да ги приложа в някоя следваща торта.

Отплеснах се, но в общи линии исках да кажа, че не критикувам от любов към спорта, а за да  можете да видите тортите си от друг ъгъл.

Айде, изчезвам да си правя медийните стратегии Simple Smile))) (и в работата ми колегите са подложени на същия критичен линч  Mr. Green)

# 21
  • Пловдив

_Пепи_,тортите са невероятни.
Нали няма да се обидиш,ако си крадна някоя и друга идейка за тортата за празника на буквите за моят ученик?Не че ще успея да постигна това съвършенство.  Grinning

Аз за това съм сложила тортите, а не за да ги хвалите, защото са далеч от съвършенство. Това са просто 2 примера за отворени книги, които аз съм правила Wink

# 22
Mishoka,който го страх от критика си пази снимките в папка на личния компютър. Wink

Наистина е ниска,трябваше да са повече блатове,но два от тях се счупиха,а нямах възможност да направя нови.А и ако почна да хвърлям всяко нещо,което не харесвам,то няма да остане нищо по тортата.Нямам тази възможност. Grinning
Знам кое и къде съм сбъркала,че може да е много по-добре направено и несъвършенствата да са изпипани,но това става при следващата торта.Ако успея.
 Желанието ми за декорация е по-голямо от уменията ми и се получават такива недовършени "произведения".А и не си организирах правилно времето.  Blush
Оправдах се. Laughing
Благодаря ти. Simple Smile

_Пепи_   bouquet

# 23
Mishoka,който го страх от критика си пази снимките в папка на личния компютър. Wink

Наистина е ниска,трябваше да са повече блатове,но два от тях се счупиха,а нямах възможност да направя нови.А и ако почна да хвърлям всяко нещо,което не харесвам,то няма да остане нищо по тортата.Нямам тази възможност. Grinning
Знам кое и къде съм сбъркала,че може да е много по-добре направено и несъвършенствата да са изпипани,но това става при следващата торта.Ако успея.
 Желанието ми за декорация е по-голямо от уменията ми и се получават такива недовършени "произведения".А и не си организирах правилно времето.  Blush
Оправдах се. Laughing
Благодаря ти. Simple Smile

_Пепи_   bouquet

Уменията стават с критика и самокритика Simple Smile Ясно е, че няма да стигнем нивото на други момичета тук, те са извънземни, но нещата могат значително да се подобрят Simple Smile

Като правих на сина ми Каспърчетата - изхвърлих сигурно кило фондан, докато направя това, което исках Simple Smile, а още има какво да се желае Simple Smile

Скрит текст:

# 24
  • София
Здравейте, малко със закъснение но благодаря за коментарите по първата ми тортичка. Hug

Сега се заемам с торта номер две, която ще е книга. Ще я правя, за да почерпя колегите за докторантурата ми - утре защитавам  Simple Smile. Искам да поръчам принт, но видях, че има различни видове на вафлена хартия и на фонданова. Моля ви дайте ми съвет, с коя ще ми е по-лесно.

Мерси

# 25
Здравейте, малко със закъснение но благодаря за коментарите по първата ми тортичка. Hug

Сега се заемам с торта номер две, която ще е книга. Ще я правя, за да почерпя колегите за докторантурата ми - утре защитавам  Simple Smile. Искам да поръчам принт, но видях, че има различни видове на вафлена хартия и на фонданова. Моля ви дайте ми съвет, с коя ще ми е по-лесно.

Мерси

Фонданова!  Simple Smile Махаш плаката и лепиш с вода.
 Мишокова, ти метлата на Ванчето ли сви, бе?! Wink Laughing

# 26

Мишокова, ти метлата на Ванчето ли сви, бе?! Wink Laughing

Не, ама вдигам наздравици и това ми се отразява зле на иначе миловидната натура Simple Smile

# 27
че винаги имам време, когато съм недоспала и кисела, така че съм малко зла  Mr. Green
Ама - с добро чувство, де Simple Smile

jiorjita, книжки вече са ти показали, но може и да е нещо друго. Аз лично бих избягала от това. Бих направила примерно  буква, шапка, торта с някакви типични символи, например Грамота за завършване на съответния клас. Всякакви неща могат да се измислят, ако излезеш от идеята, че ще правиш книжка.
Mishoka аз така или иначе смятам да е е нещо кръгло и на два етажа,че само такива съм правила до сега,а не ми се рискува с правоъгълна торта,че до сега такава не съм покривала и не ми е ясно как става  Embarassed ,но ще открадна от всяка книга и всяка предложена ми идея по нещичко де  Crazy
ani_d разгледах ти тортите,направо съм изумена какви красоти твориш   bouquet
mar4ela много са ти сладки минионите,но и за мен тортата е много нископрофилна  Mr. Green аз обичам торти дето са 10+ сантиметра.
_Пепи_ теб съм те признала за абсолютен майстор на тортите-винаги уникални,красиви и различни   bouquet
МаринаД теб явно съм ти харесала страницата в Фейсбук без да разбера,че си ти и онзи ден я видях там тортата направо ме остави ей такава  #Shocked Просто не вярвам,че човешка ръка е сътворила такава красота  Heart Eyes
Аси. много хубава тортичка,различна
stefina  Mr. Green Mr. Green Mr. Green тези фигурки ми приличат на излязли от конструктор "LEGO"  Crazy

# 28
Здравейте момичета! Влизам в темата с въпрос - дали някоя от Вас може да ми изработи две захарни фигурки. Едната е моторна лодка и някакъв малък букет цветя -или по-голямо цвете. Благодаря предварително за отговорите!
Весела и усмихната седмица и не спирайте да творите красота!

# 29
  • София
Мишока smile3501 smile3501 smile3501

Мога да ти кажа доста неща,но ще ти кажа само няколко.За тези 2-3 години,в които се познаваме в темата е трябвало да си забелязала ,как се държа с дамите в темата.Не мисля,че заслужавам критика изказана по такъв груб начин.Има много по-сдържани начини за изказване на градивна критика.

Общи условия

Активация на акаунт