Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как да сглобя и нарежа многоетажна торта?
Какви идеи има за торта за завършване на детска градина?
Как мога да създам цикламен цвят за торта?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как да сглобя и нарежа многоетажна торта?
За да сглобите многоетажна торта, първо пригответе тортите за всеки слой, като всяка трябва да е върху собствена подложка, изрязана до размера на тортата. След намазване и покриване, тези излишни милиметри изчезват. Етажите се намазват с маслен крем и се охлаждат в хладилник за няколко часа или цяла нощ. Най-добре цяла нощ. Етажите се покриват поотделно и отново се охлаждат в хладилника. Във всеки слой поставете подпори, като например обикновени пластмасови сламки за напитки или шишчета за месо. Между етажите нанесете спойка като маслен крем или айсгинг. Най-добре е цялата торта да се нареже директно, без да се разглобяват отделните слоеве, започвайки от най-горния малък слой. Друг метод е да подпъхнете нож или шпатула под подложката на горния слой, да я свалите и след това да нарежете самостоятелно. Не забравяйте, че отдолу има крем, който може да се размаже. Приблизителният брой парчета въз основа на размера на тортата може да бъде намерен в библиотеката.
-
Какви идеи има за торта за завършване на детска градина?
-
Как мога да създам цикламен цвят за торта?
-
Как да създадете дантела върху торта?
-
Как мога да създам захарни фигури за торта?
Знаех си,че имам снимки! Тортата беше по случай именния ден на дъщеря ми,който беше на 10 март!
,но си заслужаваше,защото съм направила едно дете щастливо-в сладкарниците са отказали на майката да правят торта на тази тематика.Всички лица на фигурите са правени от мъжа ми,без оцветяването им,за да ми помогне.Тортата е какаови блатове,крем с маскарпоне смесено с ганаш и мента.Зелената част на тортата ми се набръчка и свлече,може би защото оцветих тестото с течна боя без да сложа нишесте или пък от тежеста на фигурите.Ето я покрита без украса

Много, много ми хареса.....
Ти си нещо невероятно като явление и само мога да те поздравя! Ти си един от малкото хора, чийто проекти чакам с нетърпение, защото знам и съм уверена, че ще е нещо изключително
А и ти си един от малкото хора, които си правят труда да споделят случващото се зад кадър, демек постъпковите ти снимки, които са изключителен източник на идеи за всеки, който има желание да чете между редовете

Просто не вярвам,че човешка ръка е сътворила такава красота