Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 135

  • 122 835
  • 751
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 22
МаринаД поздравления и от мен - само да споделя първата твоя торта, която бях зърнала случайно беше във формата на стара пишеща машина, доста преди да открия темата, от тогава съм ти фен :*
Мишоче осъзнах, че нямам дарбата за захарна декорация, но пък съм чревоугодник и редовно си правя торти по твоите рецепти, много се радвам, че ти и момичетата тук ги споделяте :*
Чета ви и нямам търпение да видя апетитни разрези и нови рецепти Simple Smile

# 31
  • София, България
  • Мнения: 2 234
Хайде и аз в новата тема  Blush /не че ми е много мястото тука, но благодаря, че добре ме приехте момичета  Hug/

АниД - тортата с роклята е уникална, а кафявата е по-обикновена, но само в сравнение с първата. Аз си я харесах много, и ще взема и аз така да украся някоя от следващите си торти. Струва ми се, че ще се справя. Имам нов пош, с 14 приставки, само трябва да открия коя какви форми прави. Както ще видите от снимката на последната ми торта, използвах само едната приставка. Ужааасно трудно ми се видя смяната на приставките, голямо цапотене става. И разход на материал, аз не обичам така и голямо облизване падна /без да е гнусно де, не съм облизала нищо, което после отново се докосва до тортата  Wink/

Марчела, на мен тортата с миньоните ми хареса. Гледала съм и филмчето, страхотни са ти фигурките. Само не разбрах с какво си ги напълнила  Thinking На мен не ми се струва непропорционална. Всичко си е отлично, семпло, само надписа леееко не ми допада, това ЧРД можеше да е по-стегнато.

Марина, много е красива скулптурата за мама и тате. Да са ти живи и здрави. Какво е дъми  newsm78 Само още един въпрос - колко време се прави нещо толкова уникално  newsm78 Остава ли ти време въобще да ходиш на работа  Wink

Аси, и твоята е много симпатична. Аз не се наемам с друга форма освен кръгла, как правите блатовете  newsm78 Аз не мога да си представя друг начин освен с откопчаващ се ринг. Въобще не мога да си представя как ще извадя блата от друга форма. Ръбовете са много симпатични, с молд ли си правила украсата? Само панделката леко не ми харесва, стекла се е някак, сигурна съм, че следващият път ще е по-добра.

Стефина, и аз се засягам от по-груб тон, но някои хора просто са си такива. Гледай да извлечеш положителното от всяка ситуация и не хаби енергия да се ядосваш и да се опитваш да промениш някой или нещо, което не зависи от теб. Още по-малко като не ти е вкъщи и не е важен за теб. Човек не може да се промени, ако сам не желае това. А за Питър Пан ... как може да не знаеш кой е Питър Пан, момчето, което не иска да порастне. Зън Зън е негова приятелка и помощница. Иначе тортата ми харесва. Цветята са хубави, фигурките наистина са малко като от Лего /и по-специално Питър и Уенди/, но са симпатични. Крокодила особено ми харесва, също и Капитан Кук.

Мишока, може би наистина малко по-мек тон ще е по-добре. Някои хора са по-чувстителни и се засягат. Винаги съм смятала, че част от интелекта е умението да се изразяваш по начин, по който да останеш добре разбран, без да нараняваш хората. Най-лесно е джаста праста, но общуването е умение.

И накрая - и моето произведение, торта Линд, по рецепта от някаква специална сладкарница, която ми даде моя приятелка. Само че вместо млечен кувертюр /къде да го търся тоя кувертюр/, сложих 3 към 2 черен към млечен шоколад. И малко нагарча сега, аз не обичам много тъмния шоколад. Блата е от Линдзер тесто, правил ли е някой? Някак глетав ми стои и вкуса на маслото се усеща. Обърках ли нещо, да не съм го премесила, пише, че ако се премеси маслото се избива  Thinking И не го залях, дребните бяха побеснели и не можах много добре да измисля украсата.



И разреза

Скрит текст:

# 32
  • Мнения: 22
Благодаря на всички, които написахте толкова хубави неща за тортата ми  Simple Smile Много повече благодаря за прекрасните думи към моите родители! Те наистина ги заслужават!  Heart Eyes
Радос, дъми е макет,стиропорен обикновено, който замества част или цялата торта. Използват го предимно луди като мен  Mr. Green  Mr. Green, които имат грандомански наклонности/пак като мен  Mr. Green Mr. Green / Аз използвам фибран на листове, защото стиропорът ми е по-труден за работа. Имам точно срещу прозорците си магазин за строителни материали, откъдето го купувам/често правя предварителни макети на тортите, особено , когато не знам как точно ще изглежда идеята ми./. При една от поредните покупки на няколко листа се проведе следния диалог:
-Добър ден!
-Добър ден!
- Искам да купя три листа фибран, двусантиметров/ т. е. дебел 2 см/
- Добре! /печатат ми бележката за склада/. Вашия ремонт нещо много се проточи.Изолацията ли пада, нещо.../съчувствие, един вид- на каква фирма попаднахте, по дяволите!/
-А, не, използвам го за торти... Grinning/ широка усмивка от моя страна! /
-................................/ изцъклен поглед, широко отворена уста и пълно мълчание!!!/
...бързо ми подадоха бележката и се заеха мълчаливо със следващия клиент....
 Оттогава, появя ли се в магазина за поредните листове, ме обслужват много бързо и с предимство!/ знам ли- може да си мислят, че лудостта е заразна...  Mr. Green Joy hahaha /
 Що се отнася до времето за тортите... На тази, последната, декорацията на двете части ми отне точно 16 часа без прекъсване, в деня преди тържеството. Розите и листата им бяха готови предварително, предварително бях изрязала и оцветила и 400 плочки за мозайката, които не ми стигнаха естествено и рязах още сто  Mr. Green От дантелата бяха готови цветчетата, но пак не достигнаха и правих още около двайсет. Макетът си го дялках спокойно 3-4 дни по-рано. Работата ми, за добро или зло, не е свързана с работно време- на 24 часов режим на повикване съм, но когато няма много работа мога да си остана вкъщи, а я поема партньорът ми. Иначе правя тортите и декорациите нощем предимно, тогава повикванията са по-малко  и може да ходи само той Simple Smile

# 33
  • Мнения: 368
Явно ми липсва интелект  Mr. Green Ок, аз бях до тук Simple Smile

# 34
  • София, България
  • Мнения: 2 234
Гледай сега, и аз явно не се изразих добре, не се впрягай, никакви лоши чувства не съм вложила, както сигурна съм и ти  Peace

# 35
  • Мнения: 368
Гледай сега, и аз явно не се изразих добре, не се впрягай, никакви лоши чувства не съм вложила, както сигурна съм и ти  Peace

За последно, ама наистина за последно се разписвам тук. Аз наистина се старая да помагам на хората. Съвсем умишлено се описах що за човек съм, за да няма недоразумения, само един човек не го разбра. Честно, все ми е тая - аз знам как да се развивам, исках да помогна и на другите да го правят. И последният мохикан, т.е. предпоследният, щото на АниД търпението ѝ е по-голямо, напуска борда. Успех момичета, темата ще ми липсва.

# 36
  • София
  • Мнения: 1 078
Ти пък, Вики... Защо така? Просто пишеш на всяка торта колко е върховно превъзходна, с иЗключителни пропорции, цветове и композиция и готово!

# 37
  • Мнения: 368
Ти пък, Вики... Защо така? Просто пишеш на всяка торта колко е върховно превъзходна, с иЗключителни пропорции, цветове и композиция и готово!

Не мога аз така. Килим постилам на малко хора аз

# 38
  • София, България
  • Мнения: 2 234
Не е там въпроса, да хвалиш всичко. Хубаво е да кажеш и някоя добра дума, преди да изстреляш критиките. Все пак човека е вложил страшно много труд, знаете колко е трудно и колко време отнема, и когато някой се изплюе на това и ти става гадно. Няма да човъркам повече въпроса, не искам да съм причина някой да напуска някаква тема, все пак сме тук, защото обичаме тортите.

# 39
  • Мнения: 368
Не е там въпроса, да хвалиш всичко. Хубаво е да кажеш и някоя добра дума, преди да изстреляш критиките. Все пак човека е вложил страшно много труд, знаете колко е трудно и колко време отнема, и когато някой се изплюе на това и ти става гадно. Няма да човъркам повече въпроса, не искам да съм причина някой да напуска някаква тема, все пак сме тук, защото обичаме тортите.

А, ако нямаш добра дума да кажеш? Няма какво да похвалиш? Особено за някой, който прави по-дълго торти и от мен? Как да си изкривиш душата? Айде край, да не пълним и тази тема.

# 40
  • Мнения: 46
Хм.. странно..  newsm78
Прави сте- трябва да има критика, за да надграждаме, за да научаваме нови неща и да ставаме по-добри. НО това не става с критика от типа на "това не ми харесва.. как можа да направиш това.. ". Това не е градивна критика, а споделяне на лично мнение (което разбира се също е хубаво!).
Ако наистина искате да помогнете, да научите начинаещите или по-малко можещите (тук слагам и  себе си, разбира се), ами кажете как би станало нещото по-добре. Как например вие правите нещата.. в случая фигурката, или концепцията, или оразмеряването..

Аз си спомням, че също съм получава кофти мнения от рода на "защо не си правиш първо проект на това как ще ти изглежда тортата ами започваш така без идея пък каквото стане" .. ами да ама не.. кой ти казва, че не съм си направила и че не искам да изглежда точно така както се е получило? Просто хората са различни, с различни мнения, различен стил.. на един едно му харесва на друг - друго. Сега това, че аз съм решила тортата ми да е кръгла, а друг смята, че по-добре е да е правоъгълна - ок! Всеки има право на мнение! Но това не е градивна критика. Другият път няма да се справя по-добре, защото знам че един кой си би направил различна формата..

Аз искам да ми казват грешките, но би било страхотно, ако някой каже как да не се допускат! Когато не знам нещо- чета, питам и пробвам. Скоро направих една бутилка.. четох къде ли не, прегледах 100 снимки на бутилки и няколко клипчета (не намерих много в нета), питах тук, но не получих отговор (за което разбира се никой не ми е длъжен) и накрая естествено не се получи хубава бутилка. Не съм я качила, защото ме е срам от нея. А нали уж идеята е да се учим..

То е ясно, че има хора, които са мнооооого напред с материала и не им се обяснява как се прави книга и бутилка.. ама тогава просто подминавате този въпрос или тази нехубава торта и готово.

А който не иска да пише - никой не го е вързал на сила във форума!

Дано не засягам никой с думите си, въпреки че се съмнявам и очаквам 10 човека да ме оплюят на бърза ръка.. Боже, за какви неща спорим ..  ooooh!

Лек и усмихнат ден на всички!

# 41
  • София
  • Мнения: 1 078
Всичко е вярно... Да не прозвучи грубо и надуто, но тази тема лично мен отдавна спра да ми помага да си вдигам нивото. А това трябва да се случва постоянно, с всяка една изминала торта, да се учиш от своите и чуждите грешки до припадък. Ако тортите ти са за домашна консумация- ок, но нямаш никакво , абсолютно никакво право да поднасяш, извинете за грубото изказване, недодялана торта. Клиента не е човекът, на който му пука дали за направата на тортата са ви отишли 5 часа и 27 минути или 3 денонощия и още 48 часа, това е човекът, който ви доверява част от празника си и трябва да е удовлетворен. Извинете, ако поръчате ог шивач рокля за абитуриентски бал на дъщеря си с конкретни пожелания, а в деня на бала получите нещо, което абсолютно не отговаря на елементарни естетически изисквания, как ще реагирате?

# 42
  • Мнения: 46
sVeshti4ka, съгласна съм! Аз затова съм преценила за себе си, че не съм на ниво да взимам пари за торти или да приемам поръчки. Правя тортите си за домашна консумация (на която присъствам в 98% от случаите  eat ) . Не бих си позволила да видя някое тъжно личице, ако някой не си хареса тортата и ме е страх да се захващам с нещо, което знам че няма да направя перфектно!

Честно казано, това което умея да правя (колкото и малко да е то) съм го научила от първите теми. Останалото е проба-грешка и много снимки и клипчета - гледам и пробвам. Смятам, че така най-добре се учи човек..поне аз ..

И една добавка: аз нямам финансова възможност да си купя 100 молда, кътъра, вейнъри и т.н... има много красиви неща, които правят тортите невероятни (например дантелите, които обожавам), но не всеки може да си позволи закупуването на всичко необходимо.. Това също не трябва да се забравя..  Thinking

# 43
  • София
  • Мнения: 1 078
А кой е казал, че наличието на всичко това прави тортата по-хубава? Повечето най-хубави торти, които съм виждала въобще не са правени с помощта на никакви подобни екстри. Да не говорим, че една от най-великите декораторки Нелка работи с елементарен минимум инструменти! В крайна сметка, при желание всеки може са купи молдове и дантели, но това не значи, че тортата ще му е добра, няма ли ръце или поне повечко желание да я направи такава. В най-добрия случай, ще се уеднакви с останалите, които използват същите неща... Голяма заблуда е, че молдове и кътъри правят тортата по-хубава... По-бързо — да, по-лесно — да, но за по-хубаво е спорно. Wink
А проба-грешка си е един изпитан, стар и добре работещ метод. Simple Smile

# 44
  • Мнения: 1 043
В крайна сметка, при желание всеки може са купи молдове и дантели, но това не значи, че тортата ще му е добра, няма ли ръце или поне повечко желание да я направи такава. В най-добрия случай, ще се уеднакви с останалите, които използват същите неща... Голяма заблуда е, че молдове и кътъри правят тортата по-хубава... По-бързо — да, по-лесно — да, но за по-хубаво е спорно. Wink
А проба-грешка си е един изпитан, стар и добре работещ метод. Simple Smile

Свщичка,не е точно така.Не всеки може да си закупи нужните инструменти,бои и т.н.А за красива торта се изискват и нужните цветове,нюанси и т.н. Аз работя с 4 -5  цвята,които имам и правя комбинации от тях.
Освен това не мога да си позволя да взема 5кг фондан, за да мога да правя и да хвърлям,ако не е достатъчно добре изработено.Това е едно много приятно хоби за мен,но винаги трябва да се включа в някакъв бюджет,което ми изиграва лоша шега понякога.Но засега е така. Simple Smile
А и трябва да се вземе под внимание и нивото,на този който декорира,неговите способности,възможности и т.н.
МаринаД,Нелка,Валерия,Ани и т.н.(да,следя ги всичките и въздишам в захлас като видя тяхна торта  Heart Eyes) - никога не бих достигнала тяхното ниво.Нямам нужния талант.Затова и не се заемам с такива грандиозни проекти.И  се налага да използвам кътъри,молдове и др.
Тортата ми не е уникална,съвършена,но въпреки всичко зарадва децата ми. А това за мен е достатъчно. Heart Eyes
Хайде сега ми кажете и как да постигна тази заоблена форма на миньоните? Колкото и да опитвах си стояха сплескани. Grinning

Радост,вътре е смес от счупения блат и крема за тортата.И облечено във фондан. Simple Smile
А надписа и на мен не ми харесва. Laughing Първо пиша грозно,но вкъщи никой не пише красиво Blush Второ, докато пишех  се опитвах да не си опирам ръката в тортата и съвсем оплесках надписа.Ще трябва да го оттренирам. Simple Smile
Знам,че има още неща да уча,да усъвършенствам затова и не се обиждам,когато ме критикуват (аз съм най-големият ми критик,никога не съм доволна от това,което съм направила.)
Но и аз ще ви помоля,когато кажете,че нещо не е добре направено,да дадете съвет и как може да се подобри.Повече от 100 теми са.Чета ги,но върви бавно и не винаги намирам нужният съвет в точното време.  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт