Къната, билките и всичко останало - Тема 7

• 75 581
  • 732
  •   2
Отговори
# 75
къде в София продават хума ето в такива опаковки

в аптеките има само бяла, но не ми върши работа
аз имам в момента такава хума, купих я от кварталната аптека Peace-около 0.50лв.

# 76
  • в огледалото на живота
С какво е по-различна от другата хума?

# 77
Такава хума съм виждала в аптеките, които са към магазините Кауфланд.
Аз пък да се оплача. Вдъхнових се да се погрижа за косата си с натурални бои.
Купих си естествена боя за коса светлокестенява.
Бях с много приятен цвят (карамелен шоколад), и сега станах с доста червеникав оттенък.
Това не е толкова притеснително, въпреки че ми се иска да не е така.
Но много ми пада косата и е много суха.
Нормално ли е?
Съвети за подобрение?   bouquet

# 78
  • В полите на Пирин планина
И други жени са се оплаквали, че след къна/натурална боя косата сякаш им капе повече. Предполагам, че падат косми, които са били готови за това, т.е. преминали са вече своя жизнен цикъл и при по-силното механично дърпане за отмиване на билките падат. За сухотата може да пробваш маска с масла и/или след миене да изплакнеш косата с подкислена вода - с ябълков оцет или лимон.
Обикновено след следващото миене сухотата при мен изчезва.

# 79
  bouquet  bouquet  bouquet
Благодаря.
Ще опитам дадените препоръки.

# 80
Момичета, да попитам за съвет. Не съм много наясно с билките и къната. Искам да подхраня косата си, едно време беше силна и лъскава, а сега е суха и цъфти постоянно, но без да променям цвета й. Имам алергия към химиите от известно време и за това се обръщам към естествените съставки. Какво бихте ми препоръчали за съживяването й?

# 81
Здравейте, алтернатива за светла къна някой открил ли е? Peace

# 82
Здравейте, алтернатива за светла къна някой открил ли е? Peace

Изсветляване с билкови бои не може да се постигне.

Момичета, да попитам за съвет. Не съм много наясно с билките и къната. Искам да подхраня косата си, едно време беше силна и лъскава, а сега е суха и цъфти постоянно, но без да променям цвета й. Имам алергия към химиите от известно време и за това се обръщам към естествените съставки. Какво бихте ми препоръчали за съживяването й?

Без промяна на цвета - амла, нийм, брингараж, а ако не ти е много светла косата и касия. За суха коса препоръчвам обаче и маслени маски, а за хидратация - пчелен мед към тях.

# 83
Lady Brinne, сърдечно благодаря Simple Smile ще се включа с резултата Simple Smile

# 84
Дали ще хване боя на скоро къносвана коса?
Драмата ми е следната: преди десетина дни си боядисах с боя само корените, след това, след една седмица си къносах цялата коса с готовата кестенява смес за боядисване. Проблемът е, че в корените явно къната някак е разтворила боята или и аз не знам какво се е случило точно, но в момента корените ми са по-светли от останалата коса и червенеят повече Sad
Мисля да си боядисам отново корените с боя след няколко дни, но се притеснявам да не би да не ми хване боята, заради къносването?

# 85
Мисля, че е по-добре да си направиш глос с индиго и евентуално малко къна - разбъркваш ги, добавяш балсам и стоиш десетина минути - само за корените, където е по-светлото. Подобен глос може да си направиш и с готовата кестенява смес и да намажеш само корените.
Иначе аз съм се боядисвала след къносване, но изчаках около 3 месеца.

# 86
Моят съвет е да  втриваш чист зехтин в косата, преди миенето й.Също така маска от газ/продават го в кварталните железарии/,чиста свинска мас  и оцет/по възможност да е добър, че има много ментета Wink/звучи гадно Laughing/, но за косата е подхранващо.

# 87
... За сухотата може да пробваш маска с масла и/или след миене да изплакнеш косата с подкислена вода - с ябълков оцет или лимон.
За суха коса тази интервенция само ще подсили сухотата Peace Изобщо изплакването на косата с лимон/оцет повече вреди, отколкото да носи ползи за косъма. Прословутия блясък след такова плакнене е просто естествена реакция на киселината с косъма, но като краен резултат само засилва изсушаването и на без това вече сухия косъм. Най-добре да се направи маска с масла Peace

# 88
Приложих обилно нанасяне на масло (тричуп). После двукратно измиване. Без балсам и маска.
Оцета го спестих, че ме притесни евентуалната миризма.
Ефекта е положителен.
Ходих да се подстригвам.
Фризьорката (а тя винаги е критична) ме одобри Wink
Само каза, че косата ми е ... многоцветна.
Особен "омбре" ефект Wink

# 89
Здравейте, преди време писах в темата, но се отказах. Тогава търсех сапун за коса и балсам за коса - естествени. и сега съм пак на тази вълна. Със сапуна ми е по-лесно, но с балсамите и маските не зная как да постъпя.
Правя си маска със зехтин или с желатин, но след като я отмия със шампоана, какво бих могла да сложа, вместо балсам?
  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт