НВ-ВМХ, част 76

• 41 408
  • 729
  •   1
Отговори
# 195
Да  Вивиан ,много е вкусно и много лесно с бурканите с месо,винаги знам че има режимно нещо.

# 196
Кокосовото и аз го пазя или за кафето, или за задушаване на зеленчуци понякога (но в комбинация с обикновено масло), или пък за пържене на яйца. Дори за десерти, ако трябва по-голямо количество мазнина, не слагам само кокосово.

# 197
Заинтригувахте ме....ще потърся и аз такова, да пробвам нещо с него.
  bouquet

# 198
Като купуваш кокосово масло, търси да е екстра върджин, а не обезмирисено, защото му се губи смисълът, ако няма естествения мирис на кокос. Има едно обезмирисено на "Рапунцел" - него съм го купувала от Пикадили, има го и на други места. То става за готвене, когато не искаш да има мирис на кокос. А иначе чисто, непреработено масло може да се намери в биомагазините.

# 199
Здравейте  Simple Smile
Jana Ina, аз също имах навика всяка вечер по половин ( уфф направо по 100-ина грама ) пакетче семки да изям, докато гледам някой филм - страшно пристрастяващи са ми  Embarassed За една седмица успях въобще да не консумирам и започнах да виждам леко отслабване, въпреки че си позволявах да ям по 1-2 парчета шоколад или бонбон. Лошото е, че вкъщи  ме подвеждат като отворят пакетчето - веднага усещам мириса и трябва да бягам в другата стая  ooooh!
Тъй че за мен съм установила - без семки, въглени до 30 грама, калории в една разумна граница и 4-5 пъти седмично  кардио, ако искам да махам сантиметри.   Twisted Evil Обаче издържам 1 седмица и все оплесквам плана.

# 200
Днес попаднах на един интересен блог, така че давам линк към частта с ресурсите за кетогенно хранене: http://xhelensarahx.com/resources Там има и линкове към рецепти.

# 201
  • София

Тъй че за мен съм установила - без семки, въглени до 30 грама, калории в една разумна граница и 4-5 пъти седмично  кардио, ако искам да махам сантиметри.   Twisted Evil

На 100 % същото важи и за мен  Peace Само семките дето не ям.

# 202

Тъй че за мен съм установила - без семки, въглени до 30 грама, калории в една разумна граница и 4-5 пъти седмично  кардио, ако искам да махам сантиметри.   Twisted Evil

На 100 % същото важи и за мен  Peace Само семките дето не ям.
Не ти и трябват, Вив - страшна краста са тия семки, хем са и солени, а пък и на пръстите ми се появиха мазоли ( понеже не мога да си ги беля с уста, го правя с пръсти  Embarassed ).

Редактирам се : сега разглеждам блога, който Шоки даде и ми направи впечатление една част от историята на блогърката :
 After I went from 111.5kg to 77.5kg and stopped the Optifast programme, I returned to eating a high carbohydrate vegetarian diet, that included ‘low fat’ products.
I went from 77.5 kg back up to 85. I maintained at around 85 kilos, eating between 1200-1600 calories a day. A lot of people say that 1200 calories should have been a loss diet, well not for me, not eating more than 50g of carbohydrates a day, despite the fact that I had begun strength training.

Последното изречение съм го изпитала на собствен гръб, но при малко по-голям прием на калории.

Последна редакция: пт, 04 апр 2014, 18:32 от Лилава_коса

# 203
Радост Неземна, точно тези дни обмислях и аз да пусна същото питане, та ще се възползвам от споделеното. Планирала съм няколко прехода из Рила живот и здраве лятото, та умувам над менюто. Само си мисля, че каквото и да приготвиш, не трябва да е с яйца, че лятото яйцата са коварни, изключвам варените яйца които ще носиш в началото на прехода.
Също така искам да ти препоръчам Лидълските месни консерви, ако не правиш домашни буркани. Много добри са и като качество и като цена, имат и с 90% месо които са страхотни, имат и по-мазни, мисля да се позапася, че лятото идва.

Последна редакция: пт, 04 апр 2014, 19:26 от Lemy

# 204
 Lemy,месни консерви съм виждала и в руските магазини,,бериозка,,май се казваха пише че са без бъглехидрати но лично не съм ги пробвала.

# 205
То месни консерви има навсякъде и всякакви, но аз съм очарована специално от Лидълските, нищо общо нямаш с някои нашенски гадости на които съм попадала. Тези са най-хубави с 97% месо, има със свинско, има и с пуешко.

# 206
  • Варна
С месото в буркани ми докарахте такова слюноотделяне...
и мили детски спомени. Баба ми го запържваше до полуготовност
с няколко зърна черен пипир и дафинов лист заливаше го с вряла
свинска мас , ама дали го вареше след това не помня.  Thinking
Понеже сега живея на село ще попитам някоя по отърчана баба съседка
да подскаже как се прави. Научиха ме как да държа мотика колко му е
една рецепта за буркани да споделят. Wink

# 207
  • SA
Ей, evil , ти ли споделяше в онази тема "За и против месото" за хубавата ви зеленчукова градина и домашни животни, които си отглеждате? Помня, че много се впечатлих тогава, а и винаги сьм се вьзхищавала от такива хора.  Simple Smile

# 208
# 209
  • Варна
Ей, evil , ти ли споделяше в онази тема "За и против месото" за хубавата ви зеленчукова градина и домашни животни, които си отглеждате? Помня, че много се впечатлих тогава, а и винаги сьм се вьзхищавала от такива хора.  Simple Smile
Не съм била аз... само градина със зеленчуци имам.
От 5 години си садим домати ,краставици, тиквички,
чушки, подправки. Сега чакам разсад за едно доматено дърво,
другата седмица пристига ,че тръпна да го видя що за модел е  Simple Smile
За домашните животинки още нямам смелост, а и време...
ама са в бъдещите ми творчески планове.

Общи условия

Активация на акаунт