НВ-ВМХ, част 76

• 41 275
  • 729
  •   1
Отговори
# 315
Ей, стига с това фъстъчено масло, знаете ли какво ми коства да го подмина в магазина  Joy
Миналата седмица се поддадох и взех едно бурканче и замина за 2 дни.  Whistling

# 316
Знам, знам, Ули, знам ooooh! Аз съм решила да зарязвам скоро тахана и фъстъченото масло, но се чудя с какво да ги заместя в комбинациите, в които ги консумирам Embarassed Но ще измисля нещо.

А в "Добрев" отново има криза с маслото ooooh! Преди време имаше такъв период, май миналата година, сега пак. И в магазина на "ЕлБи" на пазара на "Ситняково" също свършило маслото Rolling Eyes Чудя се дали няма някаква сезонна причина, примерно кравите да дават по-малко мляко в момента? Thinking

# 317
О, добре, че не се разходих днес до Добрев, а взех Равногор от едно магазинче наблизо, щях да се ядосвам. Иначе е възможно, знам, че мазнината (?) на млякото варира според сезона и наличната храна така или иначе. Може в началото на пролетта наистина да не остава за масло.
Шоки, ти защо мислиш да ги спираш тия благини, аз така да ти завиждам как успяваш да владееш количествата.
Сега се сетих, че бях взела тахан да правя Баба Гануш и той бързо замина със сметана (бързо да си признава кой спомена за тази комбинация тук  Twisted Evil).

# 318
Ами, Ули, не искам да развивам зависимост Embarassed А и взех да се замислям за омега-6 мазнините.

Аз съм така - на периоди. За няколко месеца ми е интересна много някоя храна и наблягам сериозно на нея (а тези няколко лъжици тахан или фъст. масло на седмица за мен са си доста, защото преди не ядях изобщо такива неща). Това се е случвало и с какаото, и с ядките, и с биволското мляко, и сега с тахана и фъст. масло. Постепенно започвам да купувам все по-често и започвам да се страхувам да не остана без точно тази храна Embarassed Така че явно идва време вече да спра. Понякога спирам от само себе си или пък принудително, примерно заради някой стомашен вирус - тогава е по-лесно, разбира се. Други пъти си налагам да направя промяна. Сега имам да доям половинка фъстъчено масло и големия буркан с тахан, но след това май ще гледам да изкарам известно време без такива неща. Embarassed

Последна редакция: пн, 07 апр 2014, 19:15 от Cioccolata

# 319
Асос, и аз мога да ти споделя за виното. Зимата бях минала на червено, и даже се оплаках миналата седмица как съм нараснала на обиколки, корема ми се беше издул. Спрях виното и семките които задължително вървяха към него и за една седмица вече съм доволна от резултата, даже и колана си го върнах на миналогодишната дупка  Sunglasses Отделно виното ме караше да ям повече храна, нищо,че е била режимна.

Янче, много се радвам, че има резултат при теб.
Алма, ще ги пребориш тези килограми. Hug

Вчера гледах по ТЛС една поредица "Моето 250 килограмово тяло". Беше за американка която тежеше близо 300кг., и се справи с отслабването жената, въпреки, че не намери никаква подкрепа от съпруга си, дори напротив, през цялото време я бойкотираше, подиграваше и се и я изкушаваше с разни безалкохолни и сандвичи. Обаче имаше голяма мотивация - детето и, опасяваше се, че скоро ще почине и ще го остави сираче. Направиха и стомашен байпас, мина на диета от 1200 калории и свали до 160 кг. Серията свърши до там, но много се радвах за жената, беше поела по правият път. Simple Smile

# 320

Вчера гледах по ТЛС една поредица "Моето 250 килограмово тяло". Беше за американка която тежеше близо 300кг., и се справи с отслабването жената, въпреки, че не намери никаква подкрепа от съпруга си, дори напротив, през цялото време я бойкотираше, подиграваше и се и я изкушаваше с разни безалкохолни и сандвичи. Обаче имаше голяма мотивация - детето и, опасяваше се, че скоро ще почине и ще го остави сираче. Направиха и стомашен байпас, мина на диета от 1200 калории и свали до 160 кг. Серията свърши до там, но много се радвах за жената, беше поела по правият път. Simple Smile

Ама, че гадняр!!! А той поне красив и слаб ли беше, че да й се подиграва?  Sick

Янче, браво!! Продължавай все така!

# 321
Здравейте и от мен.
Четейки ви, как харесвате фъстъчено масло и тахан- благодарна съм, че никога не съм си купувала и не съм яла такива неща.
Аз толкова съжалих, че открих заквасената сметана.
Никога не бях яла с лъжица от буркачето.
И миналата седмица, като прочетох че сметаната е режимна- за 7 дни- 700-800г съм изяла.
Колко на ястия, колко с лъжицата направо.
А чувствам (или мисля) че не ми се отразява добре....
Ох, трябва да се взема в ръце....
Сори за хленча, ама ме е яд на мене си...

Последна редакция: пн, 07 апр 2014, 21:43 от sea_flower

# 322
  • SA
Да, всички храни, сьставени основно от мазнини като сметана, масло, тахан, фьстьчено масло са вкусни и увличат страшно много. Аз една кофичка сметана от 200 гр. преди си я изяждах без никакьв проблем.
Но мисля, че те не трябва да се използват за наяждане, а просто да бьдат като допьлнение кьм другата храна.
И все пак си мисля, че дори и да набляга много на тях човек в рамките на НВХ, то пак 300 кг няма да достигне. Може да качи някой килограм, ама не вярвам чак да затльстее.

Последна редакция: пн, 07 апр 2014, 21:52 от kameloth

# 323
kameloth, аз идвам от БВД. И една седмица вече на този режим съм се подложила. С идея за дългосрочност де. Но ми се струва, че прекалявам.
Много ли е такова количество от 750грама за една седмица?
Аз нямам и представа от кое колко трябва да приемам.
Знам, че почна ли да смятам грамове или калории сама ще се откажа от режима.
Благодарна съм, че месец и половина не съм опитвала хляб и варива.
Но основната ми цел сега е да сваля малко килограми.

# 324

Ама, че гадняр!!! А той поне красив и слаб ли беше, че да й се подиграва?  Sick

Янче, браво!! Продължавай все така!
Ами беше си нормален що годе за американец, но обичал едри жени и не искал жена му да отслабне.  Sick В същото време жената се оплакваше, че с 300-те и килограма вече не могат да правят секс.

# 325
  • SA
sea_flower, това са по 100 гр. сметана на ден. Чак много голямо количество не е и според мен е по-добре от 100 грама ядки или семки например.
Според мен може да си хапваш сметана, ако обичаш. Но по мое мнение - не я използвай като основна храна, а по-скоро като допьлнение, или за хапване между основните хранения за деня.

Леми, това 300 кг акьла не ми го побира как се става. То какьв секс, тя едва ли да ходи е можела милата.

# 326
Кам, наистина почти не можеше да ходи, сядаше на една пейка за да извади дрехите от пералнята, в супера се возеше с количка с акумулатор. Каза, че нейната страст и наркотик е захарта, и има усещането, че до 5 години ще умре. И се справи с тази страст, една година проследиха от живота и, надявам се да е продължила така и след това.

# 327
Ама моля ви се аз имам няколко колежки дето до 8-9 месец не разбрали, че били бременни  #Crazy  #Crazy   И като кажа е добре не ви ли беше лошо поне ми казват, че им било, но това им било нормалното състояние поначало. Винаги отпаднали, с издути кореми от ядене на какво ли не, огромното количество храна което поемат и т.н. И то верно в нормално състояние вечно някой е със стомашен грип та ако си и малко по-пълна как ще разбереш бременност. А и цикъла като веднъж го има 5 пъти не навярно от хормонален дисбаланс  #Crazy  болна нация. Ужас.

# 328
Честит професионален празник на Камелот и всички други работещи в здравеопазването в темата и не само! Бъдете здрави и работете със сърце и вдъхновение! Много успехи и удовлетворение от добре свършената работа!   bouquet  bouquet  bouquet

Напоследък така се получава, че ви чета със закъснение и накуп доста страници и не мога да се включвам актуално по темите. Сега пак ще се връщам назад да чета, ама да не пропусна поне празника. Много здраве и успехи на всички.  Hug

# 329
Вики, не вярвах, че наистина може да се случи такова нещо, каквото описваш Shocked ooooh! Да, чували сме за малолетни циганки, които тръгнали да раждат и тогава разбрали, че са бременни Rolling Eyes Но да имаш колежки (и то значи повече от една), които би трябвало да са малко или много осъзнати, интелигентни жени, и да им се случи такова нещо - това ми се струва толкова ненормално, че направо не мога да си го представя.  ooooh! Да нямаш редовно цикъл - ми то дори само това трябва да ти подскаже, че нещо не е наред ooooh! А това, че редовно си им било лошо след хранене - това да не би да е нормално? ooooh! Ужас. Sad

Янче, аз вчера се отплеснах и забравих да те поздравя! Hug Simple Smile Според мен си била задържала упорито вода заради солта на семките (нали каза, че са били печени и солени?). Аз не случайно му казвам на вуйчо ми (диабетик), след като ме е послушал и е възприел по-здравословния навик да си похапва ядки вместо плодове (не че и плодовете ги е отказал съвсем де), поне да ги яде сурови и без сол, защото като са печени и солени, много увличат, а и се задържа вода и човек се обезсърчава, че уж спазва правилата, а не постига резултати Embarassed Той не е чак толкова примерен, разбира се, а и е възрастен човек все пак, така че трудно става промяната на навиците... Но ето, печеното и солено кашу е по-вкусно от суровото (на кашу налита най-много, сигурно защото е най-сладко от ядките ooooh!) и изяжда солидни количества от него.

Общи условия

Активация на акаунт