НВ-ВМХ, част 76

• 41 274
  • 729
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Янчее  Hug  Heart Eyes

Какви промени въведе? Сподели тук на любопитните  Flutter

Hug

# 301
  • SA
Яна, ще ми е интересно да споделиш какви радикални промени направи в последните дни!
Браво за постиженията!  Hug

# 302
Jana Ina, би ли споделила в какво се изразяват тези промени ? smile3501 Поздравления за резултата.
Сега погледнах това ФМ на Балчо - и на мен лично тия 27гр въглени винаги са ме спирали, вижда ми се доста като знам, че ще се спра чак на 4лъжица Laughing Преди време ми бяха донесли едно от Англия, водеше се био , без добавки и бяха към 12 грама.
Честит празник на всички медицински лица в темата    bouquet

Фън Шуй диета.... Вратата на хладилника да е обърната към стената  Laughing Не е по темата, но не се сдържах.

# 303
  • SA
Леле, какви са тия 27 гр. вьглехидрати вьв ФМ?  Shocked 100% има добавена захар.
Това, което аз ям е с 11% вьглехидрати, на вкус си е наистина като смлени фьстьци и сьвсем леко сладни.

# 304
  • София
Хм ... много ме замислихте за тия въглехидрати във фъстъченото масло.
Сега отворих да видя и при Спайдърите - фъстъците са 16 гр. В, като 9 от тях са фибри. Демек фъстъците са със 7 гр. чисти В, което никак не отговаря на фъстъченото масло  Rolling Eyes
Дали не добавят нещо, което не е обозначено на етикета?

Аз съм си правила фъстъчено, вкъщи в блендера и си става съвсем перфектно. Само малко по-крънчи, защото не мога да меля сто часа, нямам нерви да слушам шума.

# 305
За фъстъчените масла аз вярвам на англоезичните бази с данни, където пише 20 грама въглехидрати. Българските производители посочват най-различни данни ooooh! Маслото на Хармоника, което се води напълно натурално, на вкус на мен ми сладни като течен шоколад, затова ги заподозрях, че са сложили захар, макар че все пак не ми се вярва. Но при тях фигурират 12,2 грама въглехидрати. Маслото на Балчо е със сол и въобще не сладни (на мен то ми се струва точно като смлени фъстъ;и), но на него на бурканчето пише 38 грама, а в сайта пише 27 грама. Crazy Така че просто не може да им се вярва на написаното. Затова предпочитам да вярвам на Fitday и Nuitrition Data. А и в крайна сметка не ме интересува особено точно колко са въглехидратите 100 грама, защото рядко изяждам повече от 1-2 лъжици накуп Wink

# 306
 newsm78 Не съм взимала на Балчо и нямам буркан под ръка, за да видя етикета /в сайта също не пише за добавки дали има или не / , но се сещам, че имаше нещо в съдържанието, което все ме спираше да си взема бурканче Whistling
Английското, което имах, в съдържанието му пише : 100% печени фъстъци, 11.8% въглени и имаше много чист вкус и мирис ...на фъстъци хах Embarassed 1кг кутия отиде за 3 месеца .

# 307
Ами, на натуралното пише, че съдържа фъстъци, сол и емулгатор. Така че мен не ме спира нищо в съдържанието.

Аз предполагам, че Хармоника са измерили по-съвестно, а Балчо вероятно не са. Но определено маслото на Хармоника на мен ми сладни силно, а на Балчо - никак, така че на кого да вярвам? Сладкото е с по-малко въглехидрати от соленото Thinking Ето затова не вярвам на написаното.

Последна редакция: пн, 07 апр 2014, 16:41 от Cioccolata

# 308
  • Варна
Може сорта фъстъци да е различен и от там садостта. Още повече, че Балчо според мен ползват разни соеви, слънчогледови олеа (миришат ми). За Хармоника нямам мнение. Аз тахани купувам само на Тръндеви или от iHerb от марката Artisana.

# 309
Аз сега последно купих тахан в голям стъклен буркан (500 грама) на "Зелена земя" - по-евтин е от "Балчо", но в магазина ми го похвалиха. После установих, че фирмата е собственост на бивш мой студент Embarassed Не съм опитала тахана, но момчето е доста запалено по чистите и натурални продукти, така че се надявам да е качествен продукт.

# 310
Момичета, ето това промених:
1. Намалих зеленчуците, с които очевадно се оливах и ги оставих само на едно хранене и то в приемливи количества. Останалите ми две хранения са само с режимни храни - месо, риба, яйца.
2. Започнах да хапвам 1-2 малки снака, защото започнах да огладнявам по-често.
3. Спрях млечните и плодовете.
4. Намалих ядките на една шепа дневно, т.е. 25-30гр..Ям ги като снак и то някакви сурови ядки, а не семки и др. солени и печена неща.
5. Започнах да тренирам по един час кардио всеки ден. Един ден в седмицата ще почивам.

П.П. Ето и менюто от вчера  Wink
закуска - 2 яйца с масло на тиган
снак - шепа бадеми
обяд - салата със зехтин, много риба на скара  Blush
късна вечеря - пилешки шишчета (така преядох с риба на обяд, че не бях гладна до късно вечерта Laughing)

Последна редакция: пн, 07 апр 2014, 17:17 от Jana Ina

# 311

ioioto0, аз съм се примирила с това, че производителите не дават точни данни, а също и с това, че нито таханът, нито фъстъченото масло са оптимални храни - и не толкова заради въглехидратите, а защото съдържат доста омега-6 и освен това са пристрастяващи Embarassed Разбира се, старая се да ограничавам консумацията - събират ми се 4-5 лъжици тахан или фъстъчено масло на седмица, като съм си определила комбинациите, в които ще ги ям, и гледам на това като на лукс и угаждане. Включвам тахана/маслото в закуската или вечерята, не ги ползвам за десерт - така съм си решила и това ми е начин да контролирам нещата. Ако заподозра, че ми пречат, ще разкарам напълно Twisted Evil И по всички тези причини предпочитам да не се тормозя много-много, че не купувам най-хубавия тахан или най-хубавото фъстъчено масло. Така или иначе не са ми основни храни, а лукс, затова предпочитам да не се задълбочавам толкова, макар че все пак съм поставила определени изисквания (да няма захар в тях например).

Ами аз по принцип не обичам толкова тахан и фъстъчено масло,но сега си правя от тахановия хляб и го мажа с фъст.масло и с шоколад 85% и става страхотно.Така ми се вдигат малко въглехидратите и се чувствам по-добре.Не обичам много плодове и карах на яйца,месо и малко зеленчуци.Въпреки големи количества не мога да кача кг и за това включих повече В.

# 312
  • София
Янче, промените ми изглеждат доста добре  Heart Eyes
Особено кардиото доста ще подпомогне нещата, само мисля, че един час е много. Според мен 30 мин. са достатъчни, може и по-малко, ако е интервално. Хийт ли правиш или нещо друго?

Относно фъстъченото масло си мисля, че едно чисто фъстъчено масло трябва да отговаря на количеството В като на цели фъстъци. Дали ще ядеш смлени на каша или цели фъстъци - като съдържание е все тая.  Rolling Eyes
А например Nutrition data  посочва за фъстъци 16 гр В, като 8 гр. са фибри.  Значи нещо близко до това би трябвало да е и съдържанието на едно чисто фъстъчено масло  Thinking

# 313
Виви, не е хийт. Нещо подобно на Били Бланкс е - 45 мин. и след това 15 мин. йога за разпускане.  Peace 

# 314
За печени без мазнина фъстъци (dry-roasted) дава 22 грама, от които 8 грама фибри Wink (Фъстъците не могат да се консумират от хората сурови, затова се пекат.) Но Балчо вероятно просто пишат цифри наизуст. Абсурд е да има захар в тяхното фъстъчено масло, а в това на Хармоника да няма. Просто са си измислили цифрите, без да правят специално анализ. А ако не е захар, какво може да са сложили, което да вдигне въглехидратите? Нишесте? Абсолютно не вярвам. Консистенцията е същата като на маслото на Хармоника. Стига вече конспирации.

Между другото, един трик на производителите понякога е да посочат фибрите отделно от въглехидратите, за да изглежда, че въглехидратите са по-малко. Така че ако пише 12 грама въглехидрати, 8 грама фибри, това може просто да значи общо 20 грама въглехидрати, когато става въпрос за фъстъчено масло. Wink

Общи условия

Активация на акаунт