НВ-ВМХ, част 76

• 41 278
  • 729
  •   1
Отговори
# 270
Боже мой, опитвам се да те игнорирам, Адриана, но вече лудостта ти ми идва в повече! ooooh! Каква хлебна диета?! Защо говориш глупости? Моля те, престани, махни се от темата! Rolling Eyes
Хлебната диета позволява докъм 200 г. диетичен хляб, ограничава мазнините. Поддържа добро ниво на серотонина и е балансирана. Редува въглехидратни и протеинови дни. На мен не ми пречи да ползвам ВМ НВХ, но когато имам плато или просто озверявам за хляб, явно трябва да се предприеме нещо. Не разбирам хора, които са фанатици на един единствен вид хранене.
Точно редуването на режимите пречи на организма да свикне и да се адаптира. Ако някой е бил на ВМ НВХ няколко години и е свалил, после обаче качил 10 кг. обратно, или е номер 5 от онези 6 снимки, за какво говорим?
При това, ВМ НВХ има проблем със серотонина.

Последна редакция: нд, 06 апр 2014, 19:55 от hjkl;

# 271
  • SA
Юле, а защо не пробваш да си правиш хляб с тахан, или някакви ядкови брашна и яйца? Мисля, че имаше подобни рецепти ( макар и аз да не сьм ги пробвала).
Моля хлебната диета да бьде горещо препорьчана в темата за Дюкан!  PraynigТам сьщо има хора, които се борят с изкушения.  Peace

# 272
И също крекерите от семена - не е същото наистина, защото усещането от бял хляб в устата е съвсем различно, но може да помогне.

# 273
  • Пловдив
Шоки, Кам, ама наистина това е състояние на несвяст, изобщо не съм се сетила в този момент нито за тахановия хляб, нито за крекерите! ooooh! Записвам си за следващия път, когато загубя разум, сърдечно ви благодаря! Hug Hug Hug  bouquet
Иначе недалеч от нас има един магазин за здравословен хляб, предлагат и безглутенов, и хляб от лимец, а също кексчета с лимец. Опитах едно, божествено беше Crazy, и не само, че не ме нахрани, ами ме разяде още повече, така че и тази опция отпадна.... Crazy И безгкутеновият им хляб така ми подейства - 1 хлебче не ми стигна и после бях много гладна за всякаква храна...
hijkl, то аз така правя реално - хапвам хляб, като гледам с останалите храни да не прекалявам, включително намалявам мазнините (понеже видях, че с увеличаване на мазнините и на количествата режимна храна не става, както вече казах)....Но ефектът на хляба върху мен наистина е почти наркотичен, изобщо не мога да се спра с 200 грама, независимо какъв е хлябът... Embarassed Crazy Да не говорим, че на следващия ден се чувствам супер подута, все едно, че съм глътнала футболна топка, а и кантарът, ах, кантарът... ooooh! Така че благодаря за идеята, но за мен определено не е подходяща опция тази хлебна диета.
А фрешовете винаги ужасно ме разяждат, били те зеленчукови или плодови, така че и това отпада...
Шоки, сериозно обмислям от вчера да спра да купувам хляб, но децата искат да хапват...Уж избирам пълнозърнести, които са по-гадни, за да не се яде много от тях. Но този път като озверях, и този ми се стори вкусен... Crazy А иначе, ако нямам такъв пристъп, какъвто и хляб да има в наличност, изобщо не му обръщам внимание и не ме изкушава...

# 274
  • Варна
Из Интернет циркулират таблици, на какво се дължат различните cravings. Eто една случайна. Пише, че желанието за хляб е свързано с липсата на Азот. Тя пък от своя страна на какво би могла да се дължи? В човешкото тяло азота участва в анаболни и катаболни процеси. Участва в състава на клетките и хемоглобина. Ако приемем, че пролетта е времето на забързана обмяна на веществата и обновяването на клетки и клетъчни органели, би могло да има нужда от повече азот. Него можем да си го набавим от протеини, например риба.
На мен също ми се хапва хляб напоследък и два дни си взех по 1 хапка, днес ядох риба и вече не ми се яде хляб.
Може и свободни съчинения да са, ама може и да има нещо вярно (ще почнете и мен да ме гоните скоро май хаха)

# 275
  • Пловдив
Радост, има истина в тези писания...Не знам азот ли е точно, но сега се замислих, че и този път, както и при всички предишни пристъпи, почти не съм яла месо няколко дни, просто така се случи...Ама кой да обърне внимание! ooooh! Иначе още преди ми е правило впечатление (даже съм споделяла тук), че спра ли да си набавям достатъчно протеин, и то от месо конкретно, дояжда ми се хляб...Но изобщо не се бях замисляла, че и сега е така...Осъзнавам също, че въпреки всичко, което сме говорили и писали в темата, явно несъзнателно се притеснявам да ям месо всеки ден...
Момичета, благодаря ви, не знаете колко много ми помагате!Аз така се бях забила в терзанията си, че изобщо загубих видимост над ситуацията....Страхотни сте!Благодаря, че ми отделяте толкова внимание и време!  bouquet  bouquet  bouquet Hug Heart Eyes

# 276
А фрешовете винаги ужасно ме разяждат, били те зеленчукови или плодови, така че и това отпада...
Това не е фреш, а смути, с всички фибри запазени - точно за това засища. Но при всяко положение изборът е твой.

# 277
  • Пловдив
hijkl, разбрах те, аз тези всички ги наричам фрешове... Embarassed Ефектът им върху мен е все един и същ, пробвала съм...Не ме засищат, а ме разяждат. Но благодаря за предложението!  bouquet

# 278
Ох...и аз нещо съм се разтреперила за сладко Rolling Eyes, ще лягам че....
Четох в старите теми за мазен фаст с заквасена сметана, ще пробвам но само ден...една кофичка за цял ден.

# 279
къде мога да прочета за този мазен фаст newsm78

# 280
  • Варна
къде мога да прочета за този мазен фаст newsm78
Заповядай Asta http://www.carbsmart.com/fatfast.html
http://low-carb-news.blogspot.com/2008/08/some-examples-of-my-fat-fast-menus.html

Ако някой иска, може да пробва http://cronometer.com/
Radost Nezemna благодарско   bouquet
Започнах да се смятам от вчера ще видим как се движа.

# 281
Юлинга, пробвай с повече протеин в закуската, плюс 2-3 ягоди. При мен действа.

# 282
ioioto0, съдържанието на въглехидрати и др. вещества, което производителите посочват, е доста произволно според мен, особено за българските продукти. На сайта на "Балчо" са посочени 27 грама въгл., а на буркана - 38 грама, така че самият производител явно не може да се определи Laughing А пък ако гледаш в базите с данни в интернет, за фъстъчено масло излиза нещо трето - 20 грама. Само 7-8 грама на 100 е абсурд - тогава значи просто производителят лъже Wink За таханите също се посочват най-различни стойности, така че аз не бих вярвала на конкретния производител, а бих си ползвала информацията от базите с данни, защото за тахан все пак, ако се приеме, че е само от сусам, не би трябвало да има голямо разминаване между марките.

Ясно,Шоки! Благодаря за разяснението!
  bouquet

# 283
Юле, а ако правиш редовно крекерите - и за децата, и ти да си хапваш от тях, за да знаеш, че имаш на разположение? Така може да ти се успокои дяволчето Embarassed Но наистина, ако ти липсва азот, това е знак за липса на протеин. Щом си забелязала връзка с намалената консумация на месо вече няколко пъти, се стреми да хапваш всеки ден - може да е по-малко количество, но да хапнеш някакво месо. Не слушай "доброжелателките" в тази тема, които отричат месото #2gunfire

ioioto0, аз съм се примирила с това, че производителите не дават точни данни, а също и с това, че нито таханът, нито фъстъченото масло са оптимални храни - и не толкова заради въглехидратите, а защото съдържат доста омега-6 и освен това са пристрастяващи Embarassed Разбира се, старая се да ограничавам консумацията - събират ми се 4-5 лъжици тахан или фъстъчено масло на седмица, като съм си определила комбинациите, в които ще ги ям, и гледам на това като на лукс и угаждане. Включвам тахана/маслото в закуската или вечерята, не ги ползвам за десерт - така съм си решила и това ми е начин да контролирам нещата. Ако заподозра, че ми пречат, ще разкарам напълно Twisted Evil И по всички тези причини предпочитам да не се тормозя много-много, че не купувам най-хубавия тахан или най-хубавото фъстъчено масло. Така или иначе не са ми основни храни, а лукс, затова предпочитам да не се задълбочавам толкова, макар че все пак съм поставила определени изисквания (да няма захар в тях например).

Понеже получавам актуализациите на д-р Меркола (всеки ден по мейла), тази сутрин се появи интересна статия за сърдечносъдовите заболявания: http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2014/04/07/ca … ;et_rid=479355235 В нея той споменава например, че Стефани Сенеф е намерила данни и съответно има хипотеза, че причината за ССЗ е дефицит на витамин Д и дефицит на холестерол (по-точно на холестерол сулфат - Сенеф има и други статии за важността на сярата и за дефицита й в днешно време).

# 284
  • В Балкана
Rain* ти кой/я калкулатор/таблица на калории ползваш?!

Използвам на Miami_beach (съфорумник) - екселска таблица. Тя ми е най-удобна. Имам си я дръпната на компютъра, не е онлайн. Мога да си вкарвам храни, да изчислявам ястия. Последно беше правил подобрения и я беше свързал с USDA. Също беше вкарал калкулатор на основните витамини/минерали и т.н. Но аз това не го използвам. Когато смятам, гледам само калории, П, М, В - проценти и грамове.

Никой не споделя подобни случки тук, та явно в мен някъде има някакъв бъг все пак... Confused

Ааа, не, не.  Naughty И аз имам такива случки, само че не са с хляб. Но то е без значение, с какво са.  Tired
При мен проблема е в главата, то къде другаде може да е.. И разни чувства и емоции, които изпитвам в разни моменти. Предполагам и че в този момент нещо се случва с хормоните, което допълнително утежнява ситуацията..
В комбинация с наскоро написаното от greendream за генетичното напълняване на наследниците преживели големи войни (според мен и катаклизми) и след съпоставяне с историята на моя род, и като добавим това, което си нося от преди ooooh! ..  Ама пусто да остане още не мога да се преборя.. Понякога си мисля, че вместо да вървя напред, мърдам само назад. Ама уж не е така.. Поне, ако не друго, то теорията ми се изяснява и теоретично мерките за противодействие и решаване на проблема, ги знам и разбирам.. Практиката малко ми куца. Сега уж съм изработила стратегия, да видим.  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт