НВ-ВМХ, част 76

• 41 280
  • 729
  •   1
Отговори
# 255
  • В центъра на мръсотията
Да се включа за Fitday - и при мен ако зареждам Fitday2 се точи много бавно. Аз превключвам (и съм задала като стандарт да ми се  отваря) на Fitday Classic - вярно, че визията е по-"постничка", но е за сметка на скоростта

# 256

ioioto0, фъстъченото масло на "Балчо", което е натурално, е с фъстъци, сол и емулгатор Е471. Отделно има фъстъчено масло с мед. Дали, освен посочените съставки, слагат и други, които не обявяват - това вече аз не мога да го кажа Peace

Шоки,мислех че има нещо друго тъй като въглехидратите са 38гр/100гр ,а в другите фъстъчени са по 7-8гр.

# 257
  • Пловдив
Радост, много благодаря за линка към Cronometer, много ми допадна сайтът и май ще взема и аз най-сетне да посмятам! Mr. Green
Шоки, супер си, благодаря за поредната полезна информация!!!  bouquet  bouquet  bouquet
Аз малко излязох от режимните релси...
Скрит текст:
Не знам защо така се получава, но през последните дни за 2-ри път ми се случва да ям хляб, и то съвсем не малко количество...Чуствам се като паднал от коня ездач, на който конят му тича ли, тича напред, а той не успява да се качи...И аха да го настигне, аха се подхлъзва, пада и изостава... ConfusedИзобщо не мога да разбера откъде дойде тази крачка назад, нито какво я провокира, нито защо пък трябва точно хляб да ми се яде толкова много....За кг пък изобщо да не казвам как хвъркнаха пак нагоре от задържана вода...Уф! SadПонякога си мисля, че тази битка е изгубена...Което не значи, че ще спра да я водя...Обаче наистина се чувствам като наркоман, който не може да устои на наркотика си...А толкова добре си вървеше всичко до преди няколко седмици, тъкмо и бях започнала да свалям, а сега.... Sad Оплаках се, макар че полза няма от оплакване...

# 258
  • Варна
Yulinga, нормално е със смяната на сезоните, телата ни да имат колебания в нуждите за храна, сън и т.н. Денят става по-дълъг и особено с безумната практика за местене на часа още повече стресираме телата си. Желанието за въглехидрати е всъщност нуждата от повече бърза енергия, за да се събуди заспалият зимен метаболизъм. При мен също се получава и затова лятото включвам в режима и по 200гр плодове дневно, докато зимата си карам на яйца с масло без никакви грижи. Съвременните хора сме се вторачили в процесите, които протичат в клетката, а забравяме глобалното, цялото, което също ни влияе. Слънцето и в частност сезоните са предопределяли човешкото битие стотици години. Сега сме се откъснали, но всъщност хранейки се като "първобитни" е нормално да имаме по-добра връзка с околната среда и да усещаме влиянието й. Дано не звуча много отнесено (или като лунатичка   Crazy ), но в думите си намирам логика.

# 259
  • Пловдив
Радост, напротив, съвсем успокоително ми звучиш... Hug И аз си мисля, че не е случайно това...
Аз също зимата нямах влечение към хляба. Да, случвало се е да хапна 1-2 залъка, но дотам...А сега....Но вярно е също, че напоследък се чувствам изключително изтощена и не минавам с обичайното хранене. Щом започнах и следобед да поспивам - нещо, нетипично за мен. Явно тялото има нужда от повече В, но от друга страна не се чувствам добре, когато започна да ям повече хляб. Тежко ми е на стомаха, не мога да мина само с 1-2 филийки.  Embarassed И кг буквално хвръкват нагоре. Разбирайте, 2-3 кг за 1 седмица, които, като знам, после ще разкарам изключително трудно..
Чудя се как да избягвам по принцип подобни случки.  newsm78 С увеличаване на мазнините или на количествата храна не става. Накрая пак ям хляб, просто не мога да се въздържа, толкова ми се прияжда, и става още по-зле... Confused А иначе го подминавам и даже не ме изкушава...
Никой не споделя подобни случки тук, та явно в мен някъде има някакъв бъг все пак... Confused
Но и аз ще пробвам да включва плодове (сега почти не хапвам), да видим...Благодаря ти за споделеното! Hug  bouquet

Последна редакция: нд, 06 апр 2014, 17:10 от yulinga

# 260
 yulinga, все едно че аз съм го писала това за хляба но при мен е със сладкото така.Изяждам големи количества тахан с мед медът е супена лъжица на буркан сусамов тахан но не мога да спра ,постоянно за това мисля .Хем знам че така няма да я бъде ,гузно мие и продължавам  ooooh!смятам утре да се стегна  EmbarassedКато знам колко усилия ми костваше да сваля тези килограми а имам и още малко за сваляне

# 261
Момичета смятам скоро да пробвам така наречения мазен фаст 3-4 дни, защото под 68 кантара не пада. Смятам да ям по 50гр ядки, крема сирене, яйца, пушен бекон....нали до 1000 калории?
Вие как го правите какво ви е менюто тогава.

# 262
Dandulina, аз бих махнала ядките - може да не са им много въглените, но все пак целта на мазния фаст е те да са сведени до минимум. Мисля, че само макадамията беше позволена.

# 263
  • Варна
Очаквам МЦ и съм озверяла от глад. Не броя калории, но ям режимна храна. Все пак се смущавам от апетита си, беше овладян по-продължително време, но може и спорта да е оказал гладен ефект. Направих си кокосови бонбони, размразих си таханов хляб, пържа бекон и въобще съм се отдала на разгул. Интересно ми е какъв ще е резултата като мине този апетитен епизод, така че ще споделя.

# 264
  • SA
Цитат
Никой не споделя подобни случки тук, та явно в мен някъде има някакъв бъг все пак...

Юле, всеки си има своите нездравословни изкушения. Един хляб, друг- сладко, трети - шоколад, вино... Simple Smile Не го намирам за бьг това.
Лошото е когато обаче тези изкушения се превьрнат в непреодолима зависимост. Тогава вече те стават проблем. Важно е да се намери баланс.  

Последна редакция: нд, 06 апр 2014, 22:56 от kameloth

# 265
ioioto0, съдържанието на въглехидрати и др. вещества, което производителите посочват, е доста произволно според мен, особено за българските продукти. На сайта на "Балчо" са посочени 27 грама въгл., а на буркана - 38 грама, така че самият производител явно не може да се определи Laughing А пък ако гледаш в базите с данни в интернет, за фъстъчено масло излиза нещо трето - 20 грама. Само 7-8 грама на 100 е абсурд - тогава значи просто производителят лъже Wink За таханите също се посочват най-различни стойности, така че аз не бих вярвала на конкретния производител, а бих си ползвала информацията от базите с данни, защото за тахан все пак, ако се приеме, че е само от сусам, не би трябвало да има голямо разминаване между марките.

Юле, наистина може да е от смяната на сезоните и местенето на часовника, а и от тази алергична реакция може да е - нали си взимала някакви антихистамини? Не се притеснявай Hug

Последна редакция: нд, 06 апр 2014, 18:38 от Cioccolata

# 266
  • Пловдив
Момичета,  Hug Hug Hug!
Да, наистина ми се събраха доста неща (стрес, изтощение от смяната на времето, овулация, алергична реакция, антихистамини)  #Crazy Но ми се иска да си намеря някакъв мои си протокол за излизане от такива състояние без изяждане на необичайно големи количества хляб... Confused  newsm78 Нещо по-приемливо...В никакъв случай не става дума за емоционално хранене или нещо такова...Понеже, като хапна хляб, се чувствам заситена и спирам да ям...В такива дни ям не повече от 2-3 пъти на ден, просто хлябът е многооо... Embarassed
Забелязвам, че в последните 1-2 години наистина трудно преживявам смятана на времето, не знам защо така...Преди изобщо не я усещах, а сега докато се настроя, чувствам се изморена и отнесена...

# 267
А дали ще помогне да спрете да купувате хляб? Embarassed Много ли държат мъжът ти и децата на него? Или пък купувай малко и го "наричай" да е само за децата и за мъжа ти - така ще имаш психологическа бариера да не им го пипаш Embarassed

# 268
Явно тялото има нужда от повече В, но от друга страна не се чувствам добре, когато започна да ям повече хляб. Тежко ми е на стомаха, не мога да мина само с 1-2 филийки.  Embarassed И кг буквално хвръкват нагоре. Разбирайте, 2-3 кг за 1 седмица, които, като знам, после ще разкарам изключително трудно..
Чудя се как да избягвам по принцип подобни случки.  newsm78 С увеличаване на мазнините или на количествата храна не става. Накрая пак ям хляб, просто не мога да се въздържа, толкова ми се прияжда, и става още по-зле... Confused
Ами ако си в такова състояние, не е ли по-добре няколко дни да си на хлебната диета, докато ти мине. Просто трябва да махнеш повечето мазнини и да използваш някакъв много качествен хляб. Лично аз ползвам хляб от 100% цели ръжени зърна от магазини DM, който е био и поне 25% по-евтин от Местемахер. При това много засища. Докато с белия хляб човек наистина не може да се спре, този не е чак толкова вкусен.
Друго, което много ме засища и се отслабва с по 0,5 кг. на ден е зелено смути от зеленчуци с много зеленолистни, авокадо или тахан за мазнина, лимон и сол. Като изпия едно смути от 750 г. зеленчуци от типа маруля, краставица, чушка, домат, много се засищам. Всичко живо из нета пише как с тази напитка със зеленолистни се отслабва отлично. Може да се заменят 2 хранения с две такива напитки. Евентуално това може да ти задоволи въглехидратния глад.
За хората в тази тема, на които зеленчуците им предизвикват стомашни проблеми - изглежда някои хора нямат достатъчно стомашни киселини, за да се смелят зеленчуците. Точно такива смутита може да помогнат да се усвоят зеленчуците.
Между впрочем, аз съм вече (- 5,5) кг. някъде, утре ще отчета за пет седмици колко точно.  
Според мен, когато човек не издържа на една диета или е в продължително плато, най-добре е временно да премине на друго, което също е ефикасно.
Моето лично мнение е, че пролетно време е нормално да се яде по-лека храна, за да се освободим от килограмите. За зимата повече мазно месо може да е добър вариант.

# 269
Боже мой, опитвам се да те игнорирам, Адриана, но вече лудостта ти ми идва в повече! ooooh! Каква хлебна диета?! Защо говориш глупости? Моля те, престани, махни се от темата! Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт